Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο με τον ενοικιαστή μου, υπήρχαν κάποια μπάζα από την ανακαίνιση και του είχα πει θα έρθουν την άλλη μερα οι εργάτες να καθαρίσουν και θα πάρουν και τα μπαζα. Μετα από μερικές μερες , η αδερφή του με παίρνει τηλεφωνά και ζητάει 50 ευρώ επειδή καθάρισαν το διαμέρισμα χωρίς να με ενημερώσει μου για αυτό, αφού τους είχα πει πως θα καθαρίσουν το διαμερισμό και δεν χρειαζόταν να το κανει αυτή. Είμαι υποχρεωμένη να της δώσω τα χρήματα αφού δεν το είχαμε συμφωνήσει;

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 minute ago, Fir3fly said:

Καλησπέρα, όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο με τον ενοικιαστή μου, υπήρχαν κάποια μπάζα από την ανακαίνιση και του είχα πει θα έρθουν την άλλη μερα οι εργάτες να καθαρίσουν και θα πάρουν και τα μπαζα. Μετα από μερικές μερες , η αδερφή του με παίρνει τηλεφωνά και ζητάει 50 ευρώ επειδή καθάρισαν το διαμέρισμα χωρίς να με ενημερώσει μου για αυτό, αφού τους είχα πει πως θα καθαρίσουν το διαμερισμό και δεν χρειαζόταν να το κανει αυτή. Είμαι υποχρεωμένη να της δώσω τα χρήματα αφού δεν το είχαμε συμφωνήσει;

Αν ήδη είχε ξεκινήσει να ισχύει το συμβόλαιο και ο ενοικιαστής είχε μπει, έπρεπε να ήταν καθαρό από μπάζα κτλ. 

Δημοσ.

Καλησπέρα, τους είχες πει την άλλη μέρα όμως απ' ότι φαίνεται δε συνέβη? Δε ξέρω πόσα ήταν τα μπάζα, αλλά δεν ακούγεται καλό να ζεις με μπάζα μέσα στο σπίτι, οπότε κι εγώ θα τα καθάριζα αν πχ δεν είχε κανονίσει ο ιδιοκτήτης για την αμέσως επόμενη ημέρα. Και επειδή θα ήταν υπαιτιότητα ιδιοκτήτη το θεωρώ λογικό να ζητάει τα χρήματα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TuXaKoS είπε

Αν ήδη είχε ξεκινήσει να ισχύει το συμβόλαιο και ο ενοικιαστής είχε μπει, έπρεπε να ήταν καθαρό από μπάζα κτλ. 

Υπογράψαμε το συμβόλαιο στις 19/6 και η ενοικίαση θα ξεκινούσε στις 1/7, απλα βιαζόταν να φερνει τα πράγματα του και να είναι έτοιμο το διαμερισμά μέχρι τις 1/7.

Δημοσ.

Εννοείται οτι δεν πληρώνεις κάτι απο την στιγμή που δεν είχες συμφωνήσει.

Δηλαδή αν σου έλεγε 100, 200€, ακόμα θα το σκεφτόσουν;

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fir3fly είπε

Υπογράψαμε το συμβόλαιο στις 19/6 και η ενοικίαση θα ξεκινούσε στις 1/7, απλα βιαζόταν να φερνει τα πράγματα του και να είναι έτοιμο το διαμερισμά μέχρι τις 1/7.

οκ έτσι είσαι καλυμμένος. 1/7 θα έπρεπε να το έχεις μαζεμένο. Το ότι έδωσες κλειδιά νωρίτερα ήταν εξυπηρέτηση.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Fir3fly said:

Σε αυτήν την περίπτωση, πρόβλημα τους. Δεν πληρώνεις κάτι. Δεν μπορεί να έχει καμία απαίτηση πριν τις 01/07. Χάρη του έκανες που είχε το κλειδί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, RipCity είπε

Καλησπέρα, τους είχες πει την άλλη μέρα όμως απ' ότι φαίνεται δε συνέβη? Δε ξέρω πόσα ήταν τα μπάζα, αλλά δεν ακούγεται καλό να ζεις με μπάζα μέσα στο σπίτι, οπότε κι εγώ θα τα καθάριζα αν πχ δεν είχε κανονίσει ο ιδιοκτήτης για την αμέσως επόμενη ημέρα. Και επειδή θα ήταν υπαιτιότητα ιδιοκτήτη το θεωρώ λογικό να ζητάει τα χρήματα.

Το σπίτι ήταν άδειο , την ιδια μερα που υπογράψαμε το συμβόλαιο μου ειπε πως ήρθε με την αδερφή του και καθάρισαν. Ενώ του είχα πει πως θα ερθουν την άλλη μέρα να καθαρίσουν οι εργάτες.

Επεξ/σία από Fir3fly
Δημοσ.

Ναι αλλά σήμερα έχουμε 3/7. 

Τα μπάζα πότε μαζεύτηκαν; Από τις 19 και η επόμενη μέρα που λες 20/6 είχε τα μπάζα και έφυγαν δέκα μέρες χωρίς να καθαρίσεις το διαμέρισμα ενώ είχατε συμφωνήσει να τακτοποιήσει τα πράγματα και λίγο νωρίτερα της μίσθωσης για να ετοιμάσει ότι ήθελε, καλά έκανε και πήρε πρωτοβουλία. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

Ναι αλλά σήμερα έχουμε 3/7. 

Τα μπάζα πότε μαζεύτηκαν; Από τις 19 και η επόμενη μέρα που λες 20/6 είχε τα μπάζα και έφυγαν δέκα μέρες χωρίς να καθαρίσεις το διαμέρισμα ενώ είχατε συμφωνήσει να τακτοποιήσει τα πράγματα και λίγο νωρίτερα της μίσθωσης για να ετοιμάσει ότι ήθελε, καλά έκανε και πήρε πρωτοβουλία. 

Απάντησα πιο πιάνω, την ίδια μερα που υπογράψαμε το πρωί, ήρθαν το απόγευμα και καθάρισαν και τα μπαζα. Εγω πήγα την άλλη μερα  γιατί  δεν είχαν τελειώσει ακόμα την ανακαίνιση και το είχαν καθαρίσει το διαμέρισμα. 

Δημοσ.

Τότε δεν έχεις καμία υποχρέωση να καλύψεις το συγκεκριμένο έξοδο. 

Για το συγκεκριμένο συμβάν είσαι καλυμμένος.

Εγώ απλά θα σου πω οτι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, και καλή αρχή δεν έγινε, φρόντισε να είσαι αποστειρωμένα τυπικός και ακριβής στο τι κάνεις από δω και πέρα μαζί τους. Αποδείξεις για όλα, νόμιμα, στις ακριβείς ημερομηνίες και με διαφανείς χρεώσεις. Ακόμα και στα κοινόχρηστα, λογαριασμούς, τα γυρνάς ΟΛΑ στο όνομά τους. Μη διανοηθείς να αφήσεις κάτι, ξεκρέμαστο και να τρέχεις μετά να βρεις το δίκιο σου.

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον είχες ενημερώσει προφορικά πως θα έρθουν την επόμενη να μαζέψουν τα μπάζα, δεν έφερε ο ενοικιαστής κάποια αντίρρηση εκείνη τη στιγμή, και δεν υπάρχει γραπτή συναίνεσή σου να τα καθαρίσει ο ενοικιαστής με δικά σου έξοδα, δεν έχεις κάποια υποχρέωση.

Δεν ξεκινάει όμως καλά η μίσθωση, καλό είναι να αναφέρεται αναλυτικά στο συμβόλαιο μίσθωσης τι ακριβώς καλύπτει ο εκμισθωτής επειδή βλέπω να σου κρατάνε χρήματα από το νοίκι για ψίλου πήδημα.

• Like 1
Δημοσ.

Τα μπάζα, εφόσον δεν είχατε συμφωνήσει να τα αναλάβουν εκείνοι, δεν έπρεπε να τα πειράξουν. Αφού το έκαναν, πρόβλημά τους. Δεν έχεις καμία υποχρέωση. Αν δηλαδή φέρναν επίτηδες κάποιον που "χρέωνε" 500€ (το μπατζανάκη τους) θα τους τα 'δινες; Αφού δεν ενημέρωσαν και δεν έδωσες το οκ, δε σ' απασχολεί.

Όμως να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα θα σου δημιουργήσουν αρκετά ακόμα προβλήματα, οπότε να είσαι όσο πιο τυπικός γίνεται. Φαίνονται ήδη «απ' αυτούς». Και καθόλου «χάρες» από την αρχή, διότι έτσι ξεθαρεύουν και σου καβαλάνε μετά το σβέρκο. Ότι είσαι υποχρεωμένος να κάνεις, ή να πληρώσεις, το αναλαμβάνεις. Οτιδήποτε είναι δικό τους ούτε 1€ δώρο.

• Like 2
Δημοσ.
20 minutes ago, Fir3fly said:

Το σπίτι ήταν άδειο , την ιδια μερα που υπογράψαμε το συμβόλαιο μου ειπε πως ήρθε με την αδερφή του και καθάρισαν. Ενώ του είχα πει πως θα ερθουν την άλλη μέρα να καθαρίσουν οι εργάτες.

Αν είναι όντως έτσι όπως τα περιγράφεις τότε όχι, δεν είσαι υποχρεωμένη να της δώσεις τα χρήματα.

Πάντως να έχεις το νου σου, κάτι μου λέει πως θα έχετε συχνά τέτοιες "διαφωνίες".

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...