fleamail Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Καλημέρες! Και που λέτε εκεί που δούλευα στο Macbook Pro 13" mid 2020 A2251 μοντέλο ξαφνικά και χωρίς να το έχω χτυπήσει κάπου καθώς δεν το μετακινώ ποτέ από τη θέση του άρχισε να αναβοσβήνει το κάτω μισό της οθόνης και να εμφανίζει γραμμές. Μόλις το έκλεισα για επανεκκίνηση ανακάλυψα πως εμφανίστηκε ένα καμένο pixel το οποίο και μάλλον προκαλεί όλο αυτό τον χαμό, όπως φαίνεται εδώ στο βιντεο: https://www.kapwing.com/videos/649ffa8e8050510017840a76 Μίλησα με την Apple και με συνοπτικές διαδικασίες με παρέπεμψε σε επίσημο επισκευαστή για αντικατάσταση οθόνης, φυσικά εκτός εγγύησης. Δεν επικοινώνησα ακόμη μαζί τους αλλά ειδα τιμές περίπου στα 660 ευρώ!!! Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον; Δοκίμασα όλες τις λύσεις που προτείνονται με αναβαθμίσεις κτλ αλλά τίποτα. Είναι σκέτη απογοήτευση η κατάσταση για ένα μηχάνημα το οποίο είχα πάρει τερματισμένο στα 2.500 ευρώ και περίμενα να μου βγάλει 7-8 χρόνια στην καλύτερη, όπως τα mac pro 2006 και macbook pro 2009 και 2011 που έχω και λειτουργούν ακόμη αψεγάδιαστα, από θέμα hardware τουλάχιστον.
M A T R I X Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, fleamail είπε Καλημέρες! Και που λέτε εκεί που δούλευα στο Macbook Pro 13" mid 2020 A2251 μοντέλο ξαφνικά και χωρίς να το έχω χτυπήσει κάπου καθώς δεν το μετακινώ ποτέ από τη θέση του άρχισε να αναβοσβήνει το κάτω μισό της οθόνης και να εμφανίζει γραμμές. Μόλις το έκλεισα για επανεκκίνηση ανακάλυψα πως εμφανίστηκε ένα καμένο pixel το οποίο και μάλλον προκαλεί όλο αυτό τον χαμό, όπως φαίνεται εδώ στο βιντεο: https://www.kapwing.com/videos/649ffa8e8050510017840a76 Μίλησα με την Apple και με συνοπτικές διαδικασίες με παρέπεμψε σε επίσημο επισκευαστή για αντικατάσταση οθόνης, φυσικά εκτός εγγύησης. Δεν επικοινώνησα ακόμη μαζί τους αλλά ειδα τιμές περίπου στα 660 ευρώ!!! Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον; Δοκίμασα όλες τις λύσεις που προτείνονται με αναβαθμίσεις κτλ αλλά τίποτα. Είναι σκέτη απογοήτευση η κατάσταση για ένα μηχάνημα το οποίο είχα πάρει τερματισμένο στα 2.500 ευρώ και περίμενα να μου βγάλει 7-8 χρόνια στην καλύτερη, όπως τα mac pro 2006 και macbook pro 2009 και 2011 που έχω και λειτουργούν ακόμη αψεγάδιαστα, από θέμα hardware τουλάχιστον. Δυστυχώς έχουν πολύ υψηλό κόστος επισκευής και αν το προϊόν βρίσκεται εκτός εγγύησης, τις περισσότερες φορές δεν αξίζει η επισκευή τους. Είναι κρίμα, αλλά συμβαίνουν και αυτά. Σε πρώτη φάση αυτό που θα σου πρότεινα είναι να το γυρίσεις σε clamshell mode με κάποιο external monitor και να το δουλεύεις μόνιμα έτσι. Διαφορετικά, αν έχεις την οικονομική άνεση και την ανάγκη της φορητότητας, πας σε καινούργιο.
enlightened Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 4 hours ago, fleamail said: Καλημέρες! Και που λέτε εκεί που δούλευα στο Macbook Pro 13" mid 2020 A2251 μοντέλο ξαφνικά και χωρίς να το έχω χτυπήσει κάπου καθώς δεν το μετακινώ ποτέ από τη θέση του άρχισε να αναβοσβήνει το κάτω μισό της οθόνης και να εμφανίζει γραμμές. Μόλις το έκλεισα για επανεκκίνηση ανακάλυψα πως εμφανίστηκε ένα καμένο pixel το οποίο και μάλλον προκαλεί όλο αυτό τον χαμό, όπως φαίνεται εδώ στο βιντεο: https://www.kapwing.com/videos/649ffa8e8050510017840a76 Μίλησα με την Apple και με συνοπτικές διαδικασίες με παρέπεμψε σε επίσημο επισκευαστή για αντικατάσταση οθόνης, φυσικά εκτός εγγύησης. Δεν επικοινώνησα ακόμη μαζί τους αλλά ειδα τιμές περίπου στα 660 ευρώ!!! Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον; Δοκίμασα όλες τις λύσεις που προτείνονται με αναβαθμίσεις κτλ αλλά τίποτα. Είναι σκέτη απογοήτευση η κατάσταση για ένα μηχάνημα το οποίο είχα πάρει τερματισμένο στα 2.500 ευρώ και περίμενα να μου βγάλει 7-8 χρόνια στην καλύτερη, όπως τα mac pro 2006 και macbook pro 2009 και 2011 που έχω και λειτουργούν ακόμη αψεγάδιαστα, από θέμα hardware τουλάχιστον. Εδώ δεν έχει καεί ένα πίξελ, αλλά η μισή οθόνη. Να σου πω την αλήθεια, πολλά από αυτή τη σειρά έβγαλαν πρόβλημα στην οθόνη, είναι πολύ ευαίσθητα αν πιεστούν σε τσάντα, θήκη κλπ. Δυστυχώς αυτό είναι καθαρά θέμα hardware οπότε ό,τι και να κάνεις από πλευράς s/w δεν λύνεται. Θέλει όντως αλλαγή. Νομίζω 660€ που είδες παίζει να είναι χωρίς ΦΠΑ, μου φαίνονται λίγα. Εδώ του iPhone οι οθόνες κάνουν ένα 500άρικο. Πάρε τηλέφωνο τηv iSystem/Document να το σιγουρέψεις. Πάντως αναλογιζόμενος ότι είναι Intel μοντέλο, θα το θεωρούσα και μια καλή δικαιολογία να πάρω mac με ARM αρχιτεκτονική, μιας και είναι η μέρα και η νύχτα από θέμα απόδοσης, μπαταρίας, thermals ακόμα και τιμής. Ακόμα και το απλό Macbook Air M1 του χιλιάρικου να πάρεις είναι καλύτερο. Αυτό μπορείς να πάρεις μια απλή οθόνη και να το μεταμορφώσεις σε desktop.
fleamail Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 47 λεπτά πριν, enlightened είπε Εδώ δεν έχει καεί ένα πίξελ, αλλά η μισή οθόνη. Να σου πω την αλήθεια, πολλά από αυτή τη σειρά έβγαλαν πρόβλημα στην οθόνη, είναι πολύ ευαίσθητα αν πιεστούν σε τσάντα, θήκη κλπ. Δυστυχώς αυτό είναι καθαρά θέμα hardware οπότε ό,τι και να κάνεις από πλευράς s/w δεν λύνεται. Θέλει όντως αλλαγή. Νομίζω 660€ που είδες παίζει να είναι χωρίς ΦΠΑ, μου φαίνονται λίγα. Εδώ του iPhone οι οθόνες κάνουν ένα 500άρικο. Πάρε τηλέφωνο τηv iSystem/Document να το σιγουρέψεις. Που να το μετακινούσα κι όλας, σε μια θέση το έχω 3 χρόνια και μάλιστα φρόντιζα και την μπαταρία ευλαβικά για να μην το έχω συνέχεια να φορτίζει. 669€ με φπα δίνει τιμή το irepair. 🥲
enlightened Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, fleamail said: Που να το μετακινούσα κι όλας, σε μια θέση το έχω 3 χρόνια και μάλιστα φρόντιζα και την μπαταρία ευλαβικά για να μην το έχω συνέχεια να φορτίζει. 669€ με φπα δίνει τιμή το irepair. 🥲 669 τελική τιμή με ΦΠΑ ή 669 + ΦΠΑ δηλαδή 830; Είναι το γνήσιο ανταλλακτικό με την επίσημη διαδικασία; (Η iRepair έχει πια συμβόλαιο με την Apple και έχει τη δυνατότητα authorised service). iSystem/Document τι σου είπαν; Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από enlightened
M A T R I X Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δε νομίζω ότι αξίζει, όσο και να έχει. Με 700-800 παίρνεις used mac mini M1 16gb ή M1 macbook
aces Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, enlightened είπε 669 τελική τιμή με ΦΠΑ ή 669 + ΦΠΑ δηλαδή 830; Είναι το γνήσιο ανταλλακτικό με την επίσημη διαδικασία; (Η iRepair έχει πια συμβόλαιο με την Apple και έχει τη δυνατότητα authorised service). iSystem/Document τι σου είπαν; Πάει για αγορά MacBook M1 με 999€ σφραγισμένο δεν αξίζει αν βγαίνει τόσο η επισκευή ξεχωρα που μπορεί να το εμφανίσει ξανά το πρόβλημα. (αν δεν πάει σε επίσημο σερβις) Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από aces
fleamail Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 669 με ΦΠΑ, σίγουρα δεν αξίζει καθως μπορεί να βγάλει κάτι άλλο ή και το ίδιο και μετα κλάφτα! Για αρχή θα συνδέσω μια εξωτερική οθόνη και θα τον κάνω clamshell μέχρι να μαζέψω για τον καινουριο 16αρι που ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου για αργότερα. Και σίγουρα apple care με επέκταση 😢 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα