Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, Vault13 είπε Γιατι θεωρείς δεδομένο να σου χαρίσει ο γείτονας; Τι παρταλισμός είναι αυτός. εσεις φταιτε καταρχην , οι παππουδες που τρωνε και το τελευταιο εκατοστο του οικοπεδου και κολλανε τα σπιτια το ενα με το αλλο. Δεν θα επρεπε να στεκει και πολεοδομικα σε μια σωστη χώρα Το αυτό. Τους παππούδες δεν θα τους κατηγορήσω και τόσο, μπορεί να έχτισαν μια οικογενειακή κατοικία και θελαν να χωράνε όλα τα παιδιά τους. Ο μηχανικός έπρεπε να τα επισημάνει αυτά για μελλοντικούς λόγους, αλλά τι συζητάμε τώρα για 50-60s. Γενικά όσοι θέλουν να χτίσουν το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αφήσουν μια απόσταση έστω και μικρή 0.5m από τα όρια του οικοπέδου για να έχουν την ελευθερία να κάνουν συντήρηση και το οτιδήποτε. Μετά αντε να βγάλεις άκρη με γείτονες.
Maurikycli Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, bill999r είπε Βάλε υαλοτουβλα με ανάκληση. Το πιο απλό και αποδοτικό.... https://decomat.gr/proionta/μεταλλικό-πλαίσιο-για-2-υαλότουβλα-24x24/ Ούτε αυτό είναι απολύτως νομιμο 3
@pnea1973 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ίσως η μονωση να μπορεί να μπει σαν αντισεισμικός αρμός σε περίπτωση που ο δίπλα χτίσει κολλητά σε εσάς. Αν έχει ηδη κτίσμα εκεί τότε δεν νομίζω να μπορεί να μπει εξωτερικά. Για το μπάνιο δεν μπορείς να ανοίξεις παράθυρο στο όριο του οικοπέδου. Μόνο με μηχανικό εξαερισμό. Ρωτήστε μηχανικό. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από @pnea1973 1
mechpanos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εσωτερική μόνωση σε μπάνιο; Θα γίνει της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα από υγροποιήσεις, αν γίνει οπωσδήποτε φράγμα υδρατμών (μεμβράνη pe) σε όλη την επιφάνεια, εσωτερικά της στρώσεις θερμομόνωσης. Παράθυρο απαγορεύεται. Εξωτερική απαγορεύεται. Τι να κάνουμε έτσι είναι αυτά... Με ένα καλό εξαεριστήρα δεν θα έχεις θέμα. Υπάρχουν κάποιοι με χρόνο και με αισθητήρα υγρασίας. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από mechpanos 1
iSAD Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Αρχικα να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο σας. Για παράθυρο χρειάζεται βάση νόμου 1,5m απόσταση από το διπλανό οικόπεδο και όντως δεν γίνεται. Είμαστε σε ένα χωριό 600 κατοίκων και δεν το θεωρούσα τόσο μεγάλη υπόθεση , να επισημάνω ότι το παράθυρο θα είναι κοντά στο οικόπεδο του , το σπίτι του έχει απόσταση μεγαλύτερη των 5 μέτρων. Το υαλοτουβλο ενώ είναι νόμιμο , πρέπει να μπούμε από την μεριά του να γίνουν οι εργασίες , και τον ενημερώσαμε πως ότι ζημιά συμβεί την αναλαμβανουμε εξ ολοκλήρου . Δεν θέλει , εμένα ο μεγάλος μου πόθος είναι το παράθυρο αυτό με τρομάζει λίγο. Μας είπε ο μάστορας θα βγει στην σκεπή και θα βάλει πλέξη Γκλας και για φως
basilis_k6 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, iSAD είπε Αρχικα να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο σας. Για παράθυρο χρειάζεται βάση νόμου 1,5m απόσταση από το διπλανό οικόπεδο και όντως δεν γίνεται. Είμαστε σε ένα χωριό 600 κατοίκων και δεν το θεωρούσα τόσο μεγάλη υπόθεση , να επισημάνω ότι το παράθυρο θα είναι κοντά στο οικόπεδο του , το σπίτι του έχει απόσταση μεγαλύτερη των 5 μέτρων. Το υαλοτουβλο ενώ είναι νόμιμο , πρέπει να μπούμε από την μεριά του να γίνουν οι εργασίες , και τον ενημερώσαμε πως ότι ζημιά συμβεί την αναλαμβανουμε εξ ολοκλήρου . Δεν θέλει , εμένα ο μεγάλος μου πόθος είναι το παράθυρο αυτό με τρομάζει λίγο. Μας είπε ο μάστορας θα βγει στην σκεπή και θα βάλει πλέξη Γκλας και για φως dont do it. Παθων. η βροχη και η υγρασια μου εχει σπασει τα νευρα. εκτος αν σκοπευεις να το κανεις σωστα που κοστιζει πολλα λεφτα. μια απλη τρυπα και ενα καπακι πλεξι θα το μετανιωσεις. δεν θελει φως το μπανιο, εναν εξαερισμο θες και εισαι κομπλε. μην ασχολεισαι παραπανω.
iSAD Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε dont do it. Παθων. η βροχη και η υγρασια μου εχει σπασει τα νευρα. εκτος αν σκοπευεις να το κανεις σωστα που κοστιζει πολλα λεφτα. μια απλη τρυπα και ενα καπακι πλεξι θα το μετανιωσεις. δεν θελει φως το μπανιο, εναν εξαερισμο θες και εισαι κομπλε. μην ασχολεισαι παραπανω. Και είσαι καλυμμένος από μυρωδιές και υγρασία ; Είναι σχετικά μεγάλο μπάνιο
filip123go Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 16 minutes ago, iSAD said: Και είσαι καλυμμένος από μυρωδιές και υγρασία ; Είναι σχετικά μεγάλο μπάνιο Στο είπα και πιοε πάνω. Με έναν αφυγραντήρα είσαι κομπλέ. Ουτε ο καθρέπτη δεν θα θολώνει. Και εάν πάρεις και κανέναν καλό που να έχει και σωστό ιονιστη ούτε με μυρωδιές θα έχεις θέμα. Τώρα για τη μόνωση δυστυχώς δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι.
basilis_k6 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 24 λεπτά πριν, iSAD είπε Και είσαι καλυμμένος από μυρωδιές και υγρασία ; Είναι σχετικά μεγάλο μπάνιο στο δικο μου εχω παραθυρο κανονικα. την κατασκευη αυτη την εχω στο σαλονι. αλλα σε αλλα σπιτια δικων μου εχουν εξαερισμο. κανενα προβλημα. ισα ισα δεν κρυωνεις κιολας ανοιγοντας το παραθυρο να φυγει η υγρασια μετα το μπανιο το χειμωνα.
bill999r Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Maurikycli είπε Ούτε αυτό είναι απολύτως νομιμο Όχι απολύτως νόμιμο δεν είναι.... απλά με τα υαλοτουβλα μπορεί να κρύψει αρκετές πατέντες ( πχ μερικά υαλοτουβλα διάτρητα αερισμού που να κλείνουν εσωτερικά). https://decomat.gr/proionta/βέντιμπλοκ-υαλότουβλο-εξαερισμού/ Στην περίπτωση αυτή είναι κ 100% νόμιμος. Βέβαια αν δεν θέλει να ασχοληθεί ο εξαερισμός είναι μονόδρομος. Φυσικά η κατασκευή μπορεί να γίνει εσωτερικά χωρίς να έρθει καν σε επαφή με τον τρελό γείτονα. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από bill999r 1
mechpanos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, iSAD είπε Και είσαι καλυμμένος από μυρωδιές και υγρασία ; Είναι σχετικά μεγάλο μπάνιο Οι μυρωδιές δεν εξαρτώνται από το μέγεθος του μπάνιου ΜΕ το εξαεριστικό θα καλυφθείς καλύτερα από παράθυρο. 2
vasilllis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 ΥΠαρχει και εναλλακτης θερμοτητας για αυτες τις δουλειες (κοστιζει αρκετα η αληθεια ειναι) αν απαιτειται η συχνη χρηση του. Παραθυρο δεν επιτρεπεται εκτος αν συνεννοηθει με τον γειτονα ,αν χτισει αυριο,οταν χεζει να ανοιγει και ο γειτονας ενα παραθυρο να κανει ρευμα. Μονωση μπορει να κανει αν συνεννοηθει με τον γειτον και την χρησιμοποιησουν και οι δυο (ενας απο καθε πλευρα) Υγ αστειευομενος.
lary7 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Στις 2/7/2023 στις 10:55 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Γενικά όσοι θέλουν να χτίσουν το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αφήσουν μια απόσταση έστω και μικρή 0.5m από τα όρια του οικοπέδου για να έχουν την ελευθερία να κάνουν συντήρηση και το οτιδήποτε. Μετά αντε να βγάλεις άκρη με γείτονες. Δεν μπορείς να αφήσεις μικρή, η κολλάς ή πας 2.5+μέτρα οπότε κάποιες φορές είναι αδιέξοδο. Για τον TS, αν είσαι μερακλής βάλε σοβαρό εξαερισμό με εναλλάκτη θερμότητας για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Αν βάλεις απλό φουρφουράκι τότε από κάπου θα πρέπει να τραβάει φρέσκο αέρα που σημαίνει με κλειστή την πόρτα δεν θα δουλεύει σωστά. Σχετικά με την μόνωση πάρε με τον καλό τον παππού, ίσως στείλε έναν μηχανικό να του εξηγήσει. Δεν χάνει τίποτα από το οικόπεδό του γιατί σε μελλοντική κατοικία η μόνωση αυτή δεν θα μετρήσει στα Τ.Μ. Εν ανάγκη πρότεινε του ιδιωτικό συμφωνητικό που να προβλέπει πως θα την ξηλώσεις μόνος σου αν ποτέ προκύψει θέμα. Εγώ αυτό έκανα 2 φορές μέχρι τώρα και έπιασε. 1
mechpanos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Σωστός. Πρώτα απ'όλα σε μελλοντική κατοικία αν κολλήσει, θα πρέπει να μπει αντισεισμικός αρμός, οπότε η μόνωση παίζει αυτόν τον ρόλο. Για το φουρφούρι, ακόμα και με κλειστή πόρτα θα δουλέψει καλύτερα από το παράθυρο, το κενό από τις χαραμάδες είναι αρκετό. Έχω 2 τυφλά μπάνια στο σπίτι. Όμως πρέπει να γίνει η εγκατάσταση με τρόπο που να παίρνει μπρος το ανεμιστήρι, και να μην σβήνει με την μια, αλλά να μένει ανοιχτό για λίγη ώρα, μέχρι να προλάβει να κάνει δουλειά. Υγ. Ωραίο nickname!!!
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 20 ώρες πριν, lary7 είπε Δεν μπορείς να αφήσεις μικρή, η κολλάς ή πας 2.5+μέτρα οπότε κάποιες φορές είναι αδιέξοδο. Δηλαδή 1μ πχ δεν μπορεί να αφήσει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα