iSAD Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα ! Θέλουμε να μπούμε στο σπίτι μας από τον παππού που ήρθε στα χέρια μας , και δυστυχώς το μπάνιο συνορεύει σε οικόπεδο ενός γείτονα λίγο ιδιότροπου. Δεν μας αφήνει να ανοίξαμε με τίποτα παράθυρο ούτε και μόνωση να βάλουμε με το πρόγραμμα. Μας πρότεινε ένας μάστορας να ανοίξουμε έναν εξαερισμό στυλ φωταγωγού πολυκατοικίας , να επικοινωνεί με την σκεπή και από εκεί να αερίζεται το μπάνιο.( μονοκατοικία , 20ΤΜ μπάνιο). Το μεγάλο μας θέμα τώρα , θα μπορεί να αεριστεί με αυτόν τον τρόπο; Υγρασία και μυρωδιές θα φεύγουν ξέρει κανείς ; Το παράθυρο δυστυχώς και νομικά δεν είναι εφικτό να ανοίξει, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει το εκτιμώ πολύ! ευχαριστω
james01gr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Να σου αντιστρέψω την ερωτηση. Εσύ θα άφηνες κάποιον να ανοίξει παράθυρο και θα του επέτρεπες να βάλει μονωση χάνοντας από το οικόπεδο σου; Σε ξαδέρφη μου που είχε ήδη παράθυρο ανοιγμένο στο μπάνιο της ενώ ήταν παρανομο, όταν έφτιαχνα το σπίτι μου στο ακριβώς διπλανό οικόπεδο, η ταράτσα μου ήταν στο ύψος του μπάνιου της. Θες να μαντέψεις τι έγινε; την έκλεψαν από το παράθυρο και το έκλεισε μόνη της. Μέχρι να το κλείσει βέβαια μου ζήταγε να βάλω πόρτες στην οικοδομή (ενώ ακόμη ήμουν στο καλουπωμα). 1 2
andreas1gr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 49 λεπτά πριν, iSAD είπε Δεν μας αφήνει να ανοίξαμε με τίποτα παράθυρο ούτε και μόνωση να βάλουμε με το πρόγραμμα. Τι σχέση έχει το άνοιγμα παραθύρου που απαιτεί πολεοδομική έγκριση εφόσον επιτρέπετε με την Μόνωση κελύφους;
zio10 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 35 λεπτά πριν, james01gr είπε Να σου αντιστρέψω την ερωτηση. Εσύ θα άφηνες κάποιον να ανοίξει παράθυρο και θα του επέτρεπες να βάλει μονωση χάνοντας από το οικόπεδο σου; Σε ξαδέρφη μου που είχε ήδη παράθυρο ανοιγμένο στο μπάνιο της ενώ ήταν παρανομο, όταν έφτιαχνα το σπίτι μου στο ακριβώς διπλανό οικόπεδο, η ταράτσα μου ήταν στο ύψος του μπάνιου της. Θες να μαντέψεις τι έγινε; την έκλεψαν από το παράθυρο και το έκλεισε μόνη της. Μέχρι να το κλείσει βέβαια μου ζήταγε να βάλω πόρτες στην οικοδομή (ενώ ακόμη ήμουν στο καλουπωμα). Να χάσει 10 εκατοστά από το οικόπεδο; Δεν το βλέπω και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εσύ ή ο συγκεκριμένος γείτονας αν ήσασταν στη θέση του ts δεν θα θέλατε κατανόηση αντίστοιχα; 2 4
lordvec Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μια χαρά θα εξαερίζει από πάνω, με τη βοήθεια ενός απορροφητήρα. Πολλά μπάνια σε πολυκατοικίες είναι έτσι. Με τις υγρασίες όμως ίσως έχεις πρόβλημα, ας γράψει κάποιος που έχει κάτι αντίστοιχο. Για το φωτισμό ίσως σε αφήσει να κάνεις ένα άνοιγμα με υαλότουβλα. Πιθανόν να μη χρειάζεται καν να το ρωτήσεις, δεν ξέρω τι ισχύει.
JakeKaufman Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Κοιτά ιδιοτροπία ο άλλος, να μην αφήνει την πολεοδομική παράβαση που θέλετε. Τραγικός 6
sdikr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 10 minutes ago, zio10 said: Να χάσει 10 εκατοστά από το οικόπεδο; Δεν το βλέπω και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εσύ ή ο συγκεκριμένος γείτονας αν ήσασταν στη θέση του ts δεν θα θέλατε κατανόηση αντίστοιχα; Δεν βλέπεις μεγάλο πρόβλημα τα 10εκ; Εσυ στο δικό σου οικόπεδο τα έχεις δώσει; 10 εκ είναι θέμα καθώς δεν είναι μόνο 10, έχουμε και στο τετραγωνικό αλλά και στο ύψος 1 hour ago, iSAD said: Καλησπέρα ! Θέλουμε να μπούμε στο σπίτι μας από τον παππού που ήρθε στα χέρια μας , και δυστυχώς το μπάνιο συνορεύει σε οικόπεδο ενός γείτονα λίγο ιδιότροπου. Δεν μας αφήνει να ανοίξαμε με τίποτα παράθυρο ούτε και μόνωση να βάλουμε με το πρόγραμμα. Μας πρότεινε ένας μάστορας να ανοίξουμε έναν εξαερισμό στυλ φωταγωγού πολυκατοικίας , να επικοινωνεί με την σκεπή και από εκεί να αερίζεται το μπάνιο.( μονοκατοικία , 20ΤΜ μπάνιο). Το μεγάλο μας θέμα τώρα , θα μπορεί να αεριστεί με αυτόν τον τρόπο; Υγρασία και μυρωδιές θα φεύγουν ξέρει κανείς ; Το παράθυρο δυστυχώς και νομικά δεν είναι εφικτό να ανοίξει, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει το εκτιμώ πολύ! ευχαριστω Ο σωστός εξαερισμός ναι θα κάνει δουλειά, δεν θα είσαι ο μόνος που έχει μπάνιο χωρίς παράθυρο 2
filip123go Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Όπως είπαν και πιο πάνω μια χαρά θα αερίζεται με έναν απορροφητήρα. Βάζεις και εναν αφυγραντήρα στον μπάνιο και είναι κομπλέ από υγρασία (αυτό εγώ έχω κάνει). 2
james01gr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Τι σχέση έχει το άνοιγμα παραθύρου που απαιτεί πολεοδομική έγκριση εφόσον επιτρέπετε με την Μόνωση κελύφους; Η μόνωση δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Πρέπει να έχεις και χώρο να την κάνεις στην κάλυψη του οικοπέδου. Εάν έχεις χρησιμοποιήσει όλη την κάλυψη δεν μπορείς να βάλεις εξωτερική μονωση ή να μην βγαίνεις εκτός οικοδομικής γραμμής. 25 λεπτά πριν, zio10 είπε Να χάσει 10 εκατοστά από το οικόπεδο; Δεν το βλέπω και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Εσύ ή ο συγκεκριμένος γείτονας αν ήσασταν στη θέση του ts δεν θα θέλατε κατανόηση αντίστοιχα; Όχι, είναι πολεοδομική παράβαση, κάποιος θέλει να πάρει μέρος από το οικόπεδο μου που στην τελική θα επηρεάσει και την δική μου κάλυψη όταν θέλω να φτιάξω κάτι. Και δεν μιλάμε για 10 εκ. Ο φίλος μπορεί να ανοίξει το παράθυρο και να πάρει την ευθύνη της καταγγελίας αλλά και να του κλείσει όταν ο δίπλα χτίσει. Για το παράθυρο ο γείτονας δεν έχει άμεσο λόγο πάρα μόνο εάν δεν γουστάρει να κάνει καταγγελία. Δεν θα του φάει κάτι από το οικόπεδο. Για την θερμοπροσοψη ομως έχει πέρα για πέρα άμεσο συμφέρον. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από james01gr
Maurikycli Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μόνο κάνοντας εσοχή, σπάζοντας την πλάκα και δημιουργώντας φωταγωγο μπορείς να ανοίξεις παράθυρο. Με εξαεριστηρα θα βολευτείς πιο εύκολα.
andreas1gr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, james01gr είπε Η μόνωση δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Πρέπει να έχεις και χώρο να την κάνεις στην κάλυψη του οικοπέδου. Εάν έχεις χρησιμοποιήσει όλη την κάλυψη δεν μπορείς να βάλεις εξωτερική μονωση. Καταρχήν σε πια πολεοδομική διάταξη διάβασες ότι η εξωτερική θερμομόνωση «τρώει» τετραγωνικά από την κάλυψη του οικοπέδου; Κατά δεύτερον εάν ο τοίχος που υπάρχει το θέμα, εφάπτεται με άλλο οικόπεδο και αυτά τα 5 εκατοστά της θερμομόνωσης κλέβουν τον αέρα του διπλανού οικοπέδου, πάλι υπάρχει λύση… Ας κάνουν εξωτερική θερμομόνωση σε όλους τους άλλους τοίχους και σε αυτό τον τοίχο ας γίνει η μόνωση εσωτερικά…
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Σχεδόν όλα τα WC των ξενοδοχείων που δεν έχουνε παράθυρο σε φωταγωγο, εξαεριζονται με σωλήνα εξαερισμού. Παράθυρο δεν έχω καταλάβει που ακριβώς θέλετε να ανοίξετε, δεν υπάρχει κάποιος μικρός ακαλύπτος χωρος από το δικό σας οικόπεδο που να εφάπτεται με το μπάνιο σας ή από δίπλα είναι η οικοδομική γραμμή από το οικόπεδο του γείτονα; Δεν μου φαίνεται και τόσο περίεργο να μην θέλει, άσε που αν είστε ισόγειο, αυτός θα φοβάται μήπως κάποιος από εσάς έχει πρόσβαση στο δικό του οικόπεδο. Για την μόνωση, ούτε αυτό μου φαίνεται παράξενο. Είναι μόνιμο πρόβλημα σχεδόν με όλους με μεσοτοιχιες σε διπλανά οικόπεδα. Μόνο αν του προτείνετε κάποια αποζημίωση για τον χώρο κι αν δεχτεί. Στο μετσξυ αν αυτός μελλοντικά πουλήσει το οικόπεδο και καποιος άλλος θέλει να χτίσει εκεί, θα του φάει αυτά τα 10cm. Καλύτερα ψάξτε για εσωτερική μόνωση. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από Basilhs23___
james01gr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 23 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Καταρχήν σε πια πολεοδομική διάταξη διάβασες ότι η εξωτερική θερμομόνωση «τρώει» τετραγωνικά από την κάλυψη του οικοπέδου; Κατά δεύτερον εάν ο τοίχος που υπάρχει το θέμα, εφάπτεται με άλλο οικόπεδο και αυτά τα 5 εκατοστά της θερμομόνωσης κλέβουν τον αέρα του διπλανού οικοπέδου, πάλι υπάρχει λύση… Ας κάνουν εξωτερική θερμομόνωση σε όλους τους άλλους τοίχους και σε αυτό τον τοίχο ας γίνει η μόνωση εσωτερικά… Έχεις δίκιο για την καλυψη, θέμα υπάρχει όταν συμπίπτει η ρυμοτομικη με την οικοδομική γραμμή. Προφανώς ο φίλος όμως δεν θέλει να κάνει μονωση εσωτερικά γιατί θα του φάει τετραγωνικά από το σπίτι του.
Vault13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Γιατι θεωρείς δεδομένο να σου χαρίσει ο γείτονας; Τι παρταλισμός είναι αυτός. εσεις φταιτε καταρχην , οι παππουδες που τρωνε και το τελευταιο εκατοστο του οικοπεδου και κολλανε τα σπιτια το ενα με το αλλο. Δεν θα επρεπε να στεκει και πολεοδομικα σε μια σωστη χώρα Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από Vault13 13
bill999r Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Βάλε υαλοτουβλα με ανάκληση. Το πιο απλό και αποδοτικό.... https://decomat.gr/proionta/μεταλλικό-πλαίσιο-για-2-υαλότουβλα-24x24/ Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από bill999r 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα