μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Είχα πάρει πριν πολλά χρόνια ένα πράσινο σιδερένιο με Briggs & Stratton μηχανή από το πρακτικερ 209€. Αθάνατα. Βρίσκεις και ανταλλακτικά εύκολα. Τα αντίστοιχα που κοιτάω τώρα έχουν ανέβει. Δεν έχω καταλήξει. Η έκταση που κόβω είναι μεγάλη και θέλει καλό μηχάνημα. Φυτρώνουν χόρτα κτλ. Δεν είναι γήπεδο γκολφ. Στο μεγαλύτερο μέρος πλέον, αφήνω ανοιχτό το καπάκι πίσω και τα πετάει κάτω. Σίγουρα θέλω να έχει υποβοήθηση στο Γκάζι. Όσο πιο φαρδιά, τόσο πιο γρήγορα τελειώνεις. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι; Το budget δεν είναι συγκεκριμένο, όσο χρειάζεται για ένα VFM μηχάνημα που βρίσκεις και ανταλλακτικά. Stihl , Husqvarna κτλ είναι εκτός συζήτησης γιατί δεν θεωρώ ότι είναι VFM. Ευχαριστώ
macodin Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Φίλε μου η χουσβάρνα Briggs & Stratton φοράει μέχρι τα 170 κυβικά περίπου Εγώ έχω ένα πάνω από 20 χρόνια ,195 κυβικά, και είναι σκυλί. Βέβαια άλαξα μία φορά, πριν από 3 χρόνια, μηχανισμό κίνησης ο οποίος μου πήγε κάνα 150ρι όλα μαζί. Και μία φορά το ψαλίδι.
bill999r Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Άκυρο Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από bill999r
bill999r Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, macodin είπε Βασίλη για χλοοκοπτικό μιλάει ο φίλος. Έχεις δίκιο φίλε μου, νόμιζα χορτοκοπτικό... 1
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 55 minutes ago, macodin said: Φίλε μου η χουσβάρνα Briggs & Stratton φοράει μέχρι τα 170 κυβικά περίπου Εγώ έχω ένα πάνω από 20 χρόνια ,195 κυβικά, και είναι σκυλί. Βέβαια άλαξα μία φορά, πριν από 3 χρόνια, μηχανισμό κίνησης ο οποίος μου πήγε κάνα 150ρι όλα μαζί. Και μία φορά το ψαλίδι. Άρα; Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα.
macodin Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι, ξέρω πως δεν βοήθησα, μια σκέψη μου έγραψα. Δεν ξέρω είναι η αλήθεια αλλά ήθελα να πω πως οι στράτον είναι τόσο καλοί κινητήρες που τους τσίμπησε η χουσβάρνα. Οπότε την πατήσαμε! Η γνώμη μου είναι πως αν πάρεις κάτι φτηνό το ... διαφορικό ας πούμε που δίνει κίνηση χαλάει πολύ γρήγορα. Αυτό από μόνο του είναι ακριβό (όχι αυτό που θα σου χαλάσει αλλά αυτό που φοράνε οι καλές εταιρίες). Συνεκτιμώντας την μεγάλη έκταση που έχεις θέλεις κινητήρα όχι κάτω από 190-200 κυβικά. Οπότε και τα δύο αυτά πληρώνονται. Για vfm δεν ξέρω αλλά εγώ θα χτυπούσα κάποιο μοντέλο από αυτές τις εταιρίες που είπες σε περίοδο που προμοτάρουν τα καινούργια μοντέλα, κάθε χρόνο περίπου δηλαδή, και δίνουν τα παλαιότερα με καλή έκπτωση. Αυτά και συγνώμη που δεν μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από macodin
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 15 minutes ago, macodin said: Ναι, ξέρω πως δεν βοήθησα, μια σκέψη μου έγραψα. Δεν ξέρω είναι η αλήθεια αλλά ήθελα να πω πως οι στράτον είναι τόσο καλοί κινητήρες που τους τσίμπησε η χουσβάρνα. Οπότε την πατήσαμε! Η γνώμη μου είναι πως αν πάρεις κάτι φτηνό το ... διαφορικό ας πούμε που δίνει κίνηση χαλάει πολύ γρήγορα. Αυτό από μόνο του είναι ακριβό (όχι αυτό που θα σου χαλάσει αλλά αυτό που φοράνε οι καλές εταιρίες). Συνεκτιμώντας την μεγάλη έκταση που έχεις θέλεις κινητήρα όχι κάτω από 190-200 κυβικά. Οπότε και τα δύο αυτά πληρώνονται. Για vfm δεν ξέρω αλλά εγώ θα χτυπούσα κάποιο μοντέλο από αυτές τις εταιρίες που είπες σε περίοδο που προμοτάρουν τα καινούργια μοντέλα, κάθε χρόνο περίπου δηλαδή, και δίνουν τα παλαιότερα με καλή έκπτωση. Αυτά και συγνώμη που δεν μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά. Τους έχω δει σε πολλές μηχανές αυτούς τους κινητήρες. Φασόν είναι. Πρέπει να θυμηθώ πόσα κυβικά ήταν ο δικός μου, βασικά άλογα γιατί είναι παλιός. Φαντάζομαι οι καινούργιοι είναι πιο αποδοτικοί.
macodin Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τους Briggs & Stratton τους έχουν και άλλες εταιρίες; (τί εννοείς "πολλές μηχανές";) Τέλος πάντων, σε ένα φυλλάδιο χουσβάρνας που είχα δει πριν 3-4 χρόνια περίπου η κατάσταση είχε ως εξής: οι πρώτοι 3 ή 4 κινητήρες, σε κυβικά, ήταν στράτον, οι επόμενοι μέχρι 500-600 (δεν θυμάμαι ακριβώς) ήταν χουσβάρνα και από αυτά τα κυβικά και πάνω, όλοι οι επόμενοι ήταν καβασάκι. Να συμπληρώσω: αν θυμάμαι καλά ο μεγαλύτερος στράτον του φυλλαδίου ήταν 175 κυβικά (οι επόμενοι ήταν χουσβάρνα) και κόστιζε με κάποια έκπτωση της τάξεως 25-30% γύρω στα 450-500 ευρώ. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από macodin
Pwpwpw Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδη έχω και εγώ μεγάλη έκταση με χόρτα (1,5+ στρέμμα) θα πω το εξης. Δεν θα προτείνω συγκεκριμένο μοντέλο απλώς θα σου πω αυτό που θα πάρεις να είναι επώνυμο ώστε να είναι ανθεκτικό και να βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά, μακριά από κινεζιες. Λογο μεγάλης έκτασης χρειάζεσαι μηχανή γκαζόν που να είναι αυτόπροωθούμενη οπωςδηποτε, εκεί πάσχουν οι περισσότερες και βγάζουν εύκολα ζημιά στο σαζμαν που δίνει την κίνηση, δύσκολα θα βγάλουν ζημιά στον κινητήρα. Δες το σαν μια επένδυση σε ένα μηχάνημα που θα κανεί την ζωή σου πιο εύκολη, μην βάζεις πρώτο κριτήριο επιλογής την χαμηλή τιμη γιατί αργότερα θα το μετανιώσεις. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από Pwpwpw
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 7 minutes ago, Pwpwpw said: Επειδη έχω και εγώ μεγάλη έκταση με χόρτα (1,5+ στρέμμα) θα πω το εξης. Δεν θα προτείνω συγκεκριμένο μοντέλο απλώς θα σου πω αυτό που θα πάρεις να είναι επώνυμο ώστε να είναι ανθεκτικό και να βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά, μακριά από κινεζιες. Λογο μεγάλης έκτασης χρειάζεσαι μηχανή γκαζόν που να είναι αυτόπροωθούμενη οπωςδηποτε, εκεί πάσχουν οι περισσότερες και βγάζουν εύκολα ζημιά στο σαζμαν που δίνει την κίνηση, δύσκολα θα βγάλουν ζημιά στον κινητήρα. Δες το σαν μια επένδυση σε ένα μηχάνημα που θα κανεί την ζωή σου πιο εύκολη, μην βάζεις πρώτο κριτήριο επιλογής την χαμηλή τιμη γιατί αργότερα θα το μετανιώσεις. Συμφωνώ μαζί σου. Τα έχω αναφέρει αυτά στη ζήτηση μου.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 11 hours ago, macodin said: 450-500 ευρώ. Δεν παίζει δυστυχώς
macodin Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εν μέσω δουλειάς, και με ένα γρήγορο ψάξιμο, μάλλον οι στράτον έφυγαν από την χουσβάρνα. Τους έχει πάρει μια εταιρία που λέγεται KIDO ή KIDONA. Τέλος πάντων, το πιο σχετικό μηχανάκι σ' αυτό που συζητάμε είναι αυτό που βάζω στο λινκ παρακάτω. Είναι 161 κυβικά (τώρα θυμήθηκα πως όταν το είχε η χουσβάρνα ήταν 163 κυβικά, οπότε μάλλον είναι ο ίδιος κινητήρας). Εγώ δεν θα πήγαινα σε τίποτα φτηνότερο από αυτό αλλά δεν μπορώ να στο συστήσω μην σε πάρω στον λαιμό μου. Έχε υπόψη σου ότι δεν αποκλείεται αν πας ο ίδιος στο κατάστημα με μετρητά ίσως να βρεθεί τρόπος να στο αφήσει με ένα ποσό κάτω από 500 ευρώ. https://bestsmart.gr/briggs-stratton-750serie-kidona-56-445.html?ref=bestprice.gr Μόλις είδα πως υπάρχουν και μερικές φτηνότερες στράτον, μάλλον λιγότερα κυβικά. https://www.bestprice.gr/cat/3516/mhxanes-gkazon.html?q=χλοοκοπτικο+briggs+stratton Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από macodin 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα