Προς το περιεχόμενο

τι λάδια να βάλω

p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 ώρες πριν, phanispal είπε

Σε Auris 1.4 βενζίνη τι να βάλω σε λίγες μέρες που θα πάω για αλλαγή;

5W30;

Τα τελευταια χρονια τι βαζεις μαρκα και ιξωδες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 03/07/2023 at 06:48, papoys1 said:

2023-07-03-065229.jpg

Καλημέρα παπού

Το πρόγραμμα που το βρήκες? Υπάρχει να το κατεβάσουμε κάπου? Επίσης καλύπτει και άλλα μοντέλα opel ?

Στις 26/7/2023 στις 9:06 ΠΜ, Tsino είπε

Καλημέρα παπού

Το πρόγραμμα που το βρήκες? Υπάρχει να το κατεβάσουμε κάπου? Επίσης καλύπτει και άλλα μοντέλα opel ?

Νομίζω ο meleths μου το είχε στείλει. Μονο αυτό το κομμάτι δεν έχω υπόλοιπα

• Like 1

Στις 26/7/2023 στις 10:42 ΠΜ, liakinen είπε

Ρε παλικάρια βιβλιαράκι δεν έχει το αυτοκίνητο; τι ψάχνετε προγράμματα κτλ (που δεν λέω μπορεί να είναι και σωστά). 

Το δικο μου ελεγα  οτι να ειναι.Και σε διαστηματα αλλαγης και service και σε προτεινωμενα ιξωδες.Πισω στο 1997 που δεν υπηρχε ιντερνετ και οι αντιπροσωποιες κανανε οτι ηθελαν.Οταν πηρα ενα Haynes manual, εμεινα μ@λακας.3 φορες πιο συντομα αλλαγη λαδιων  βαλβολινης και αντιψυκτικου προτεινε το βιβλιο απο την επισημη toyota .Φυσικα δεν το καναν για αρμεγμα, αλλα για κερασμα καφε.Φυσικα το 5W-30 που προτεινε η toyota, επιστημονικη φαντασια το 1998 την εποχη που κυριαρχουσε το 20W-50 και το 10w-40 ηταν εξωτικο κατασκευασμα

• Like 2

47 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Το δικο μου ελεγα  οτι να ειναι.Και σε διαστηματα αλλαγης και service και σε προτεινωμενα ιξωδες.Πισω στο 1997 που δεν υπηρχε ιντερνετ και οι αντιπροσωποιες κανανε οτι ηθελαν.Οταν πηρα ενα Haynes manual, εμεινα μ@λακας.3 φορες πιο συντομα αλλαγη λαδιων  βαλβολινης και αντιψυκτικου προτεινε το βιβλιο απο την επισημη toyota .Φυσικα δεν το καναν για αρμεγμα, αλλα για κερασμα καφε.Φυσικα το 5W-30 που προτεινε η toyota, επιστημονικη φαντασια το 1998 την εποχη που κυριαρχουσε το 20W-50 και το 10w-40 ηταν εξωτικο κατασκευασμα

Τα 10w-40 υπάρχουν από την δεκαετία του 1980. Την δεκαετία του 90 ήταν το σύνηθες και όχι εξωτικό κατασκεύασμα. Αρχές 2000 υπήρχαν τα 5W-30 τουλάχιστον για Ευρώπη. 

Τα 20W-50 ήταν λάδια για κάποιο αγροτικό ή κλούβα του 80 που ήθελε ένα μπουκάλι λάδι κάθε φορά που έβαζε και καύσιμο. 

Στην Ascona C του 1987 10w-40 έβαζε ο γέρος μου και τότε. 

• 10 μήνες μετά...
Στις 28/7/2023 στις 6:28 ΜΜ, toyo73 είπε

εχουν αλλαξει οι κινητηρες απο το 2000 και μετα.οποτε αναλογα και τα λαδια και οι προδιαγραφες τους.ανοιγω ενα νεο τοπικ που εξηγω τα παντα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Suzuki IGNIS του 2021

και τι κινητήρα ίσως;Χλμ;

Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε;Θέλεις βοήθεια αλλά βαριέσαι να γράψεις ακόμα και τα βασικά.

Το βιβλιαράκι τι γράφει;

4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Suzuki IGNIS του 2021

3 χρόνων αυτοκίνητο ρε φίλε σχεδόν  καινούργιο είναι για Ελληνικά δεδομένα  δες τι λέει ο κατασκευαστής. Αν ήταν παλιό είχε αρχίσει να καίει πας σε κάτι άλλο αλλά τώρα γιατί να ξεφύγεις;;;

2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

3 χρόνων αυτοκίνητο ρε φίλε σχεδόν  καινούργιο είναι για Ελληνικά δεδομένα  δες τι λέει ο κατασκευαστής. Αν ήταν παλιό είχε αρχίσει να καίει πας σε κάτι άλλο αλλά τώρα γιατί να ξεφύγεις;;;

Εν τω μεταξύ δεν πιστευω να προτείνει ο κατασκευαστής κανένα απο τα δύο που θέλει να βάλει.Ειδικά το 10w40.........

• Like 1

44 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

και τι κινητήρα ίσως;Χλμ;

Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε;Θέλεις βοήθεια αλλά βαριέσαι να γράψεις ακόμα και τα βασικά.

Το βιβλιαράκι τι γράφει;

Το αυτοκίνητο είναι του 2001 και το βιβλίο έχει χαθεί.

Βενζίνη με 320.000 χλμ

40 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Λάθος!!!

Του 2001 !

37 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εν τω μεταξύ δεν πιστευω να προτείνει ο κατασκευαστής κανένα απο τα δύο που θέλει να βάλει.Ειδικά το 10w40.........

Λάθος!

Του 2001 !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...