Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, spooker είπε

αυτά είναι οι κλασικές αρλούμπες που λένε οι μηχανικοί και έχουν μια δόση αλήθειας μόνο για όσους δεν συντηρούν τα αυτοκίνητα σωστά.
Ένα σωστά συντηρημενο αυτοκίνητο που αλλάζει λάδια όταν πρέπει δεν χρειάζεται να βάλει πιο χοντρά λάδια καθώς μόνο αύξηση της κατανάλωσης θα πετύχει κάποιος. 

σας πληροφορω κυριοι οτι δεν ειναι καθολουτ αρλουμπες ... 

Μόλις τώρα, Black Demis είπε

στα αρχαία αμαξια όντος ναι και ουσιαστικά έμεινε σαν μύθος τον μηχανικών που περισσότεροι δεν θελουν να μάθουν τπτ καινουργιο ....... στα ποιο φρέσκα ουτε κατά διάνυα...... ότι λέει το book

δλδ μου λες στο αμάξι του 2021 με 95,000 χιλομετρα που πρότεινε να βάζουμε μόνο ένα λάδι 0w20 , 0w30 να βάλουμε άλλο? παιρνεις για πλάκα τον κινητήρα στο χέρι

οχι θεψριτικα για να εχει ενα αυτοκινητο 95000 πρεπει να ειναο υ7 ετιας τουλαχιστον ... οντοσ στα πιο καινουργεια τουρμπο κλπ ισωσ δεν παιζει κατι τετοιο που ανεφερα η να παιζει πιο αργα 

εγω μιλω για αμαξια 15ετιασ με 300.000 +

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Just now, kostakis81 said:

σας πληροφορω κυριοι οτι δεν ειναι καθολουτ αρλουμπες ... 

οχι θεψριτικα για να εχει ενα αυτοκινητο 95000 πρεπει να ειναο υ7 ετιας τουλαχιστον ... οντοσ στα πιο καινουργεια τουρμπο κλπ ισωσ δεν παιζει κατι τετοιο που ανεφερα η να παιζει πιο αργα 

seat ibiza tgi 1.0 2021 95.000 χιλομετρα
peugeot 208 1.2 105 άλογα 2020 115.000 χιλομετρα

αυτά ειναι δυο οχήματα του κύκλου μου

καλα αμάξι με 300+++ ειναι για απόσυρση (αν μηλαμε για ένα απλό αμάξι)  όταν μηλαμε για την βενζίνη εκεί βαζεις ότι σου έρθει να κάνει την δουλειά  και το κρατάς μεχρι να το δώσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Έχω yaris 2004 2sz-fe με 227.000km από καινούργιο με 5w30 από την αρχή και δεν καίει σταγόνα.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dark_Nightfall είπε

Έχω yaris 2004 2sz-fe με 227.000km από καινούργιο με 5w30 από την αρχή και δεν καίει σταγόνα.

εγω ειχα  opel astrea kai alpha romeo και δεν προλαβαινα στην κυριολεξια να προσθετω λαδια ... ειναι στο αμαξι ...

ειπεσ και εσυ το yaris ...

https://www.machinerylubrication.com/Read/31414/high-mileage-oil

διαβαστε το συγκεκριμενο αρθρο και θα καταλαβετε 

καθως και τα παρακατω papers. 

Li, Xiang, et al. (2018). “Effect of nanoparticles as lubricant additives on friction and wear behavior of tetrahedral amorphous carbon (ta-C) coating.” Jurnal Tribologi. Retrieved from https://jurnaltribologi.mytribos.org/v16/JT-16-15-29.pdf

Laad, Dr. and Jatti, Vijaykumar. (2016). “Titanium Oxide Nanoparticles as Additives in Engine Oil.” Journal of King Saud University - Engineering Sciences.

Gulzar, M., et al. (2016). “Tribological performance of nanoparticles as lubricating oil additives.” Journal of Nanoparticles Research. Retrieved from https://link.springer.com/article/10.1007/s11051-016-3537-4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, georgiouu είπε

Για το 5W 30 είσαι σιγουρος; το προτείνει ο κατασκευαστής για την χώρα μας; το σύνηθες είναι 10w 40

Για την Σκανδιναβία που κατασκευαζονται τα Volvo μου φαίνεται πιο λογικό το 5 w 30 αλλά όχι για ελλαδα

Είπε κάτι ο συμφουρμίτης και τον πήρατε με τις πέτρες ολοι οι "ειδικοί"

Εχω το vectra c 1600 του 2005 του βάζω 10/40 ημισυνθετικα και τα αλλαζω μόνος γιατί τέτοια μου εβαζε και το εξειδικευμένο συνεργείο που το πηγαινα τελευταία για σέρβις. Παντα αναρωτιόμουνα τι προτείνεται μέχρι που πρόσφατα ο meletis_m μου εστειλε απόσπασμα τι προτείνεται από την opel οπου λέει 10/30 ή 10/40 .

Αρα κανένα από τα δύο δεν είναι λάθος δεν το ρωτησα αλλά πιστεύω ότι το σκεπτικό είναι αυτό που λέει ο georgiou δηλαδή 10/30 για βόρειες χώρες ακανδιναβία κλπ που εχει κρύο για καλύτερη λίπανση στο ξεκινημα και 10/40 για μεσογειακές που είμαστε εμείς.

Στο δια ταύτα εγω του βαζω 10/40 εφτασα 361.000 χιλιόμετρα με αψογο μοτέρ χωρίς να καίει λάδια και τα αλλαζω μαζί με φίλτρο φυσικά κάθε 6.000 χιλιόμετρα περίπου. Αυτό που λέω πάντα προσέχετε κάτι ιστοσελίδες που πουλάνε πολύ φτηνα επώνυμα λάδια. Εχει γεμίσει η αγορά μαιμού λάδια επικίνδυνα για τους κινητήρες.

2023-07-03-065229.jpg

Επεξ/σία από papoys1
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2023 στις 10:20 ΠΜ, p_under είπε

Χαίρεται, 

έχω ένα volvo v40 t4 2014 με τον 1.600cc βενζίνη και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή λιπαντικού για τον κινητήρα. 

Μέχρι στιγμής πάντα γίνονταν αλλαγή με τα castrol magnetec 5w30 απλά πλέον που πέρασε στην κατοχή μου θέλω να του βάλω καλύτερη ποιότητα λαδιού και αν γίνεται φουλ συνθετικό. 

Οι επιλογές που έχω ξεχωρίσει και πληρούν την ACEA A5 προδιαγραφή που απαιτεί ο κινητήρας μου είναι οι εξής: 

(υπόψιν ο κινητήρας μου θέλει 4,9lt για να γεμίσει)

1.  Castrol Magnatec Professional 5W-30 A5 5lt link

2. Amsoil Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου Signature Series 5W-30 4lt (πρέπει να πάρω δύο τετράλιτρα δοχεία από αυτό) link

3. Elf Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου Evolution 900 SXR 5W-30 A5/B5 για κινητήρες Diesel 5lt link

4. Liqui Moly Λάδι Αυτοκινήτου Special Tec 5W-30 F 5lt link. Σε αυτό το λάδι βλέπω δύο κωδικούς σε γνωστό site με καλή διαφορά τιμής και δεν έχω καταφέρει να βρω την διαφορά στο λάδι. link 1 με 51,93€ και link 2 με 78,59 €.  Θα ήθελα την βοήθεια σας για αυτή την επιλογή γιατί συμπαθώ πολύ αυτήν την εταιρία. 

5. Motul Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου 8100 Eco-Nergy 5W-30 5lt link

6. Motul Λάδι Αυτοκινήτου Specific 104560 5W-30 5lt link

Η τιμή δεν είναι ο κύριος παράγοντας επιλογής αλλά η ποιότητα. Θέλω να τον προσέξω τον κινητήρα γιατί τον πήρα με λίγα χιλιόμετρα και είναι πολύ καλά συντηρημένος. 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Κατά σειρά προσωπικής προτίμησης:

1) Liqui Moly (δοκιμασμένα και εμεινα ευχαριστημένος)

2) Amsoil

3) Elf

Από Castrol και Motul θα εμένα μακριά καθ ότι πολυ γνωστά brands αμφότερα, είναι πιο επιρρεπή σε απομιμήσεις.

Amsoil, γνωστά αμερικάνικα λάδια με πολύ καλές κρητικές στα ξένα φόρα (σε δικούς τους κινητήρες βέβαια) δεν θα έλεγα όχι σε δοκιμή αν συμφέρουν κιολας οικονομικά.

Elf δοκιμασμένα και γνωστά λάδια, δε τα έχω δουλέψει προσωπικά, δεν έχω άποψη

Επεξ/σία από RX-8 Lover_GR
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 hours ago, RX-8 Lover_GR said:

Κατά σειρά προσωπικής προτίμησης:

1) Liqui Moly (δοκιμασμένα και εμεινα ευχαριστημένος)

2) Amsoil

3) Elf

Από Castrol και Motul θα εμένα μακριά καθ ότι πολυ γνωστά brands αμφότερα, είναι πιο επιρρεπή σε απομιμήσεις.

Amsoil, γνωστά αμερικάνικα λάδια με πολύ καλές κρητικές στα ξένα φόρα (σε δικούς τους κινητήρες βέβαια) δεν θα έλεγα όχι σε δοκιμή αν συμφέρουν κιολας οικονομικά.

Elf δοκιμασμένα και γνωστά λάδια, δε τα έχω δουλέψει προσωπικά, δεν έχω άποψη

βάζω motul στο gs και amsoil στο αυτοκίνητο (mx5 πριν και ενα διλιτρο M20AFXS τογιοτα πλεον). Αν εξαιρεσω την πρωτη αλλαγη στο bmw που επρεπε να συμπληρωσω λιγο, δεν εχω δει εξτρα καταναλωση ουτε στο αμαξι ουτε στο μηχανακι.  

Δημοσ.

τελικά παρήγγειλα τα Liqui Moly Special Tec 5W-30 F. 

Από βδομάδα θα αλλάξω και θα σας πω εντυπώσεις. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, p_under είπε

τελικά παρήγγειλα τα Liqui Moly Special Tec 5W-30 F. 

Από βδομάδα θα αλλάξω και θα σας πω εντυπώσεις

Μα δεν θα δεις κατι! Συνηθως μονο οταν αλλαζεις ιξωδες απο χοντρο σε λεπτο μπορει να καταλαβεις κατι..

Δημοσ.

Βάλτε ένα λάδι με το ιξώδες που λέει αυτός που το έφτιαξε και μην αγχώνεστε με "κορυφαία" λάδια κτλ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η όποια αλλαγή στην λειτουργία του αυτοκινήτου είναι στο μυαλό σας. 

Castrol, Motul, Valvoline, Total, Eneos, Liqui Moly... Όλα είναι εξαιρετικά.

• Like 5
Δημοσ.
Στις 2/7/2023 στις 12:01 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε

Στην Φλώρινα έχει ετήσια θερμοκρασία 12 βαθμούς και οι ελάχιστες τους χειμερινούς μήνες αγγίζουν τους -10. Τι λάδι θα βάλει κανείς στο αυτοκίνητό σου αν μένει Φλώρινα ;

Την Κυριακη που ημουν Φλωρινα ειχε 37c🤪

Στις 2/7/2023 στις 8:38 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε

Ουτε προκειται να καψει ποτε αυτο το μοτερ.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, phanispal είπε

Σε Auris 1.4 βενζίνη τι να βάλω σε λίγες μέρες που θα πάω για αλλαγή;

5W30;

Ο toyotas λεει 5W-30.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...