p_under Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Χαίρεται, έχω ένα volvo v40 t4 2014 με τον 1.600cc βενζίνη και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή λιπαντικού για τον κινητήρα. Μέχρι στιγμής πάντα γίνονταν αλλαγή με τα castrol magnetec 5w30 απλά πλέον που πέρασε στην κατοχή μου θέλω να του βάλω καλύτερη ποιότητα λαδιού και αν γίνεται φουλ συνθετικό. Οι επιλογές που έχω ξεχωρίσει και πληρούν την ACEA A5 προδιαγραφή που απαιτεί ο κινητήρας μου είναι οι εξής: (υπόψιν ο κινητήρας μου θέλει 4,9lt για να γεμίσει) 1. Castrol Magnatec Professional 5W-30 A5 5lt link 2. Amsoil Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου Signature Series 5W-30 4lt (πρέπει να πάρω δύο τετράλιτρα δοχεία από αυτό) link 3. Elf Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου Evolution 900 SXR 5W-30 A5/B5 για κινητήρες Diesel 5lt link 4. Liqui Moly Λάδι Αυτοκινήτου Special Tec 5W-30 F 5lt link. Σε αυτό το λάδι βλέπω δύο κωδικούς σε γνωστό site με καλή διαφορά τιμής και δεν έχω καταφέρει να βρω την διαφορά στο λάδι. link 1 με 51,93€ και link 2 με 78,59 €. Θα ήθελα την βοήθεια σας για αυτή την επιλογή γιατί συμπαθώ πολύ αυτήν την εταιρία. 5. Motul Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου 8100 Eco-Nergy 5W-30 5lt link 6. Motul Λάδι Αυτοκινήτου Specific 104560 5W-30 5lt link Η τιμή δεν είναι ο κύριος παράγοντας επιλογής αλλά η ποιότητα. Θέλω να τον προσέξω τον κινητήρα γιατί τον πήρα με λίγα χιλιόμετρα και είναι πολύ καλά συντηρημένος. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiouu Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Για το 5W 30 είσαι σιγουρος; το προτείνει ο κατασκευαστής για την χώρα μας; το σύνηθες είναι 10w 40 Για την Σκανδιναβία που κατασκευαζονται τα Volvo μου φαίνεται πιο λογικό το 5 w 30 αλλά όχι για ελλαδα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, georgiouu είπε Για το 5W 30 είσαι σιγουρος; το προτείνει ο κατασκευαστής για την χώρα μας; το σύνηθες είναι 10w 40 Πότε άλλαξε; 20w - 50 ήταν 😕 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, georgiouu είπε Για το 5W 30 είσαι σιγουρος; το προτείνει ο κατασκευαστής για την χώρα μας; το σύνηθες είναι 10w 40 Για την Σκανδιναβία που κατασκευαζονται τα Volvo μου φαίνεται πιο λογικό το 5 w 30 αλλά όχι για ελλαδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Όταν δεν γνωρίζουμε πέντε πράγματα καλό είναι να μην δίνουμε συμβουλές 😒 @p_under Γιατί αυτό που βάζεις δεν είναι φουλ συνθετικό; Λάδια όσα έγραψες και ένα σωρό ακόμα είναι καλά αλλά αν θέλεις εξαιρετικά τότε AMSOIL (γνήσια όμως - ρωτάς προμηθευτή). Προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει να ανέβεις τόσο σε τιμή αλλά βάλε κάτι από Motul ή Liqui Moly. 24 λεπτά πριν, georgiouu είπε Για το 5W 30 είσαι σιγουρος; το προτείνει ο κατασκευαστής για την χώρα μας; το σύνηθες είναι 10w 40 Για την Σκανδιναβία που κατασκευαζονται τα Volvo μου φαίνεται πιο λογικό το 5 w 30 αλλά όχι για ελλαδα Τι αμάξι έχεις; Έτσι για να μου φύγει η απορία. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από liakinen 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiouu Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 21 λεπτά πριν, liakinen είπε Όταν δεν γνωρίζουμε πέντε πράγματα καλό είναι να μην δίνουμε συμβουλές 😒 Τι αμάξι έχεις; Έτσι για να μου φύγει η απορία. Το δικό μου manual γράφει Cold area : SAE5W-30 Hot area : SAE 15W-40 Την Ελλάδα την κόβεις για cold area? Κάποια άλλη ερωτηση; Και η μόνη συμβουλή που έδωσα ήταν να συμβουλευτεί το δικό του manual Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, p_under είπε Χαίρεται, έχω ένα volvo v40 t4 2014 με τον 1.600cc βενζίνη και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή λιπαντικού για τον κινητήρα. Μέχρι στιγμής πάντα γίνονταν αλλαγή με τα castrol magnetec 5w30 απλά πλέον που πέρασε στην κατοχή μου θέλω να του βάλω καλύτερη ποιότητα λαδιού και αν γίνεται φουλ συνθετικό. Οι επιλογές που έχω ξεχωρίσει και πληρούν την ACEA A5 προδιαγραφή που απαιτεί ο κινητήρας μου είναι οι εξής: (υπόψιν ο κινητήρας μου θέλει 4,9lt για να γεμίσει) 1. Castrol Magnatec Professional 5W-30 A5 5lt link 2. Amsoil Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου Signature Series 5W-30 4lt (πρέπει να πάρω δύο τετράλιτρα δοχεία από αυτό) link 3. Elf Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου Evolution 900 SXR 5W-30 A5/B5 για κινητήρες Diesel 5lt link 4. Liqui Moly Λάδι Αυτοκινήτου Special Tec 5W-30 F 5lt link. Σε αυτό το λάδι βλέπω δύο κωδικούς σε γνωστό site με καλή διαφορά τιμής και δεν έχω καταφέρει να βρω την διαφορά στο λάδι. link 1 με 51,93€ και link 2 με 78,59 €. Θα ήθελα την βοήθεια σας για αυτή την επιλογή γιατί συμπαθώ πολύ αυτήν την εταιρία. 5. Motul Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου 8100 Eco-Nergy 5W-30 5lt link 6. Motul Λάδι Αυτοκινήτου Specific 104560 5W-30 5lt link Η τιμή δεν είναι ο κύριος παράγοντας επιλογής αλλά η ποιότητα. Θέλω να τον προσέξω τον κινητήρα γιατί τον πήρα με λίγα χιλιόμετρα και είναι πολύ καλά συντηρημένος. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Έχω v40 d2 όμως . Εγω βάζω της Castrol αυτα έβαζε και ο προηγούμενος και σκέφτομαι να κάνω αλλαγή σε Liqui Moly. Αυτά βάζω της Castrol : https://www.castrol.com/el_gr/greece/home/car-engine-oil-and-fluids/motor-oil-and-fluids-finder.html?page=recommendedProducts&id=7360f3e004bcd554d99cfbc750b66224 Και σκέφτομαι στη επόμενη αλλαγη να ξεκινήσω για αυτά εδω : https://www.liqui-moly.com/el/gr/special-tec-b-fe-5w-30-p004847.html Αλλαγη κάνω κάθε 8000, και τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι εκτός Εσύ έχεις το κινητήρα Β4164Τ , δίνει 5/30 Συνθετικά / Α5 4,0 λτ μαζί με φίλτρο λαδιού χρειάζεσαι . Δες και κολλάρο intercooler συχνό θέμα σκίζει , έχει βγεί ενισχυμένο . Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από meletis_m 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, p_under είπε Χαίρεται, έχω ένα volvo v40 t4 2014 με τον 1.600cc βενζίνη και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή λιπαντικού για τον κινητήρα. Μέχρι στιγμής πάντα γίνονταν αλλαγή με τα castrol magnetec 5w30 απλά πλέον που πέρασε στην κατοχή μου θέλω να του βάλω καλύτερη ποιότητα λαδιού και αν γίνεται φουλ συνθετικό. Οι επιλογές που έχω ξεχωρίσει και πληρούν την ACEA A5 προδιαγραφή που απαιτεί ο κινητήρας μου είναι οι εξής: (υπόψιν ο κινητήρας μου θέλει 4,9lt για να γεμίσει) 1. Castrol Magnatec Professional 5W-30 A5 5lt link 2. Amsoil Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου Signature Series 5W-30 4lt (πρέπει να πάρω δύο τετράλιτρα δοχεία από αυτό) link 3. Elf Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου Evolution 900 SXR 5W-30 A5/B5 για κινητήρες Diesel 5lt link 4. Liqui Moly Λάδι Αυτοκινήτου Special Tec 5W-30 F 5lt link. Σε αυτό το λάδι βλέπω δύο κωδικούς σε γνωστό site με καλή διαφορά τιμής και δεν έχω καταφέρει να βρω την διαφορά στο λάδι. link 1 με 51,93€ και link 2 με 78,59 €. Θα ήθελα την βοήθεια σας για αυτή την επιλογή γιατί συμπαθώ πολύ αυτήν την εταιρία. 5. Motul Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου 8100 Eco-Nergy 5W-30 5lt link 6. Motul Λάδι Αυτοκινήτου Specific 104560 5W-30 5lt link Η τιμή δεν είναι ο κύριος παράγοντας επιλογής αλλά η ποιότητα. Θέλω να τον προσέξω τον κινητήρα γιατί τον πήρα με λίγα χιλιόμετρα και είναι πολύ καλά συντηρημένος. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Θα σου πω για το Motul Eco-Nergy 5w30 που βάζω τα τελευταία χρόνια στο yaris , είμαι ευχαριστημένος , αθόρυβος κινητήρας (καδένα) , έχω βάλει και Motul στο Alfa Romeo 159 που έχω 5w40 X-Cess με το οποίο και με αυτό είμαι ευχαριστημένος οπότε έχω καταλήξει σε αυτά τα 2 για μην αλλάζω μάρκες κάθε χρόνο. Θεωρώ ότι από αυτά που έχεις επιλέξει (είναι εντός προδιαγραφών 1ον) είναι όλα ποιοτικά , αν θα διάλεγα κάποια (εκτός από τα MOTUL) θα πήγαινα στα Amsoil . 11 λεπτά πριν, georgiouu είπε Το δικό μου manual γράφει Την Ελλάδα την κόβεις για cold area? Κάποια άλλη ερωτηση; Στην Φλώρινα έχει ετήσια θερμοκρασία 12 βαθμούς και οι ελάχιστες τους χειμερινούς μήνες αγγίζουν τους -10. Τι λάδι θα βάλει κανείς στο αυτοκίνητό σου αν μένει Φλώρινα ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiouu Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Στην Φλώρινα έχει ετήσια θερμοκρασία 12 βαθμούς και οι ελάχιστες τους χειμερινούς μήνες αγγίζουν τους -10. Τι λάδι θα βάλει κανείς στο αυτοκίνητό σου αν μένει Φλώρινα ; Το λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής για τις αναλογες θερμοκρασιες περιβαλλοντος.διαφωνεις καπου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 21 λεπτά πριν, georgiouu είπε Το δικό μου manual γράφει Cold area : SAE5W-30 Hot area : SAE 15W-40 Την Ελλάδα την κόβεις για cold area? Κάποια άλλη ερωτηση; Και η μόνη συμβουλή που έδωσα ήταν να συμβουλευτεί το δικό του manual Τι αμάξι έχεις που προτείνει 15-40? Και το συνηθες βλέπω ούτε για το δικό σου δεν το προτείνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 39 λεπτά πριν, georgiouu είπε Το δικό μου manual γράφει Cold area : SAE5W-30 Hot area : SAE 15W-40 Την Ελλάδα την κόβεις για cold area? Κάποια άλλη ερωτηση; Και η μόνη συμβουλή που έδωσα ήταν να συμβουλευτεί το δικό του manual Χρονολογία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, georgiouu είπε Το λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής για τις αναλογες θερμοκρασιες περιβαλλοντος.διαφωνεις καπου; Τι αυτοκίνητο έχεις ; στο manual δεν υπάρχει recommended (προτεινόμενο ιξώδες) ; Δεν είναι σαφές τι εννοεί hot & cold area ποιο είναι το εύρος θερμοκρασιών ; πρώτη φορά βλέπω τέτοιο manual. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, georgiouu είπε Το δικό μου manual γράφει Cold area : SAE5W-30 Hot area : SAE 15W-40 Την Ελλάδα την κόβεις για cold area? Κάποια άλλη ερωτηση; Και η μόνη συμβουλή που έδωσα ήταν να συμβουλευτεί το δικό του manual Άσε που έβγαλα τα μάτια μου να διαβάσω από το κινητό αυτό που έγραψες όπως το έγραψες, πάμε τώρα. Σε ρώτησα τι αμάξι έχεις, αυτά που ανέβασες υπάρχουν και σε αυτοκίνητα της δεκαετίας του 80 οπότε δεν μου λέει τίποτα. Έγραψες σε προηγούμενο post το σύνηθες για την Ελλάδα είναι 10W40. Πες μου αυτοκίνητο των τελευταίων 15 ετών που προτείνουν τα ημισυνθετικά σκατόλαδα 10W40. Αυτοκίνητο πες μου όχι κουβά με ρόδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, liakinen είπε Γιατί αυτό που βάζεις δεν είναι φουλ συνθετικό; Λάδια όσα έγραψες και ένα σωρό ακόμα είναι καλά αλλά αν θέλεις εξαιρετικά τότε AMSOIL (γνήσια όμως - ρωτάς προμηθευτή). Προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει να ανέβεις τόσο σε τιμή αλλά βάλε κάτι από Motul ή Liqui Moly. από όσα διάβασα στο ιντερνετ το castrol magnetec "απλό" που έβαζε μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο δεν είναι φουλ συνθετικό. Τόσο καλά είναι τα amsoil? από το σκρουτζ θα τα αγόρασω αν επιλέξω αυτά. όσο για την τιμή, αν πχ το amsoil έχει περίπου 17€ το λίτρο δλδ στα 5 λίτρα θέλει ~85€ ενώ το liqui και το motul θέλουν 55-65€ στα 5 λίτρα, ε να στο πω διαφορετικά δεν με πειράζει να δώσω 30€ παραπάνω (maximum από το φτηνότερο liqui ως το ακριβότερο amsoil) για μια φορά τον χρόνο. 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Δες και κολλάρο intercooler συχνό θέμα σκίζει , έχει βγεί ενισχυμένο . Αυτή είναι συχνότερη βλάβη στα D2 και όχι στους Τ4, παρόλαυτα αν θες πόσταρε ένα λινκ με τα κολλάρα που λες να πάρω μια ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 @p_under Τα 5W30 που έβαζες είναι φουλ συνθετικό. Το μπουκάλι σου τι έλεγε; Τα AMSOIL είναι κορυφή έτσι απλά. Εγώ θα ρωτούσα τον επίσημο προμηθευτή να είμαι σίγουρος ότι δίνω λεφτά αλλά δεν αγοράζω μαϊμούδες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα