Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έγραψα και εγώ λοιπόν φέτος πανελλήνιες και συγκέντρωσα αρκετά μόρια ώστε να περνάω άνετα στο Λοχρη(ΟΠΑ), οικονομικές επιστήμες(ΟΠΑ), πληροφορική Χαροκόπειου, σχολές Παπει κτλ

Θα ήθελα λοιπόν εάν κάποιος από εσάς σπούδασε ή σπουδάζει σε οικονομική σχολή, πληροφορικής κτλ, να μας μεταφέρει την εμπειρία και την άποψή του σχετικά με το τμήμα στο οποίο σπούδασε( μαθήματα, επίπεδο δυσκολίας μαθημάτων, γενικές εντυπώσεις, θετικά-αρνητικα του τμήματος κτλ). Επίσης θα την συστήνατε σε έναν υποψήφιο φοιτητή;;

Πιστεύω ότι η άποψη κάποιου "ειδικού" θα φανεί χρήσιμη τόσο σε εμένα όσο και σε άλλους υποψηφίους.

ΥΓ: Προφανώς και έχω ψάξει τον οδηγό σπουδών από τις σχολές που με ενδιαφέρουν όμως θα ήθελα και την άποψη από αυτούς που τα έχουν περάσει :)

ΥΓ2: Θα προτιμούσα να μιλήσετε μονο για το τμήμα σας και να μην αναφερθείτε σε άλλες σχολές χωρίς να ξέρετε από πρώτο χέρι :)

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι η Πληροφορικη σαν ειδικότητα εχει πολυ μεγαλύτερη ζήτηση πλεον απο τις οικονομικες σπουδες. Αν σου αρεσει η Πληροφορικη σαν αντικειμενο, θα σου προτεινα να κυνηγήσεις τέτοια τμήματα. Πιο συγκεκριμενα, θα πρότεινα το τμήμα Πληροφορικής του ΠαΠει ως 1ο, το οποίο είναι πολυ δυνατό και εχει καλο ονομα, μετά αυτό του ΕΚΠΑ και 3ο αυτο του ΟΠΑ (αν μιλάμε μόνο για Αθηνα). Εκτος αν θες να επιλέξεις κάτι σε μηχανικο, οπότε εκει πας ξεκάθαρα σε ΕΜΠ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Η αληθεια ειναι οτι η Πληροφορικη σαν ειδικότητα εχει πολυ μεγαλύτερη ζήτηση πλεον απο τις οικονομικες σπουδες. Αν σου αρεσει η Πληροφορικη σαν αντικειμενο, θα σου προτεινα να κυνηγήσεις τέτοια τμήματα. Πιο συγκεκριμενα, θα πρότεινα το τμήμα Πληροφορικής του ΠαΠει ως 1ο, το οποίο είναι πολυ δυνατό και εχει καλο ονομα, μετά αυτό του ΕΚΠΑ και 3ο αυτο του ΟΠΑ (αν μιλάμε μόνο για Αθηνα). Εκτος αν θες να επιλέξεις κάτι σε μηχανικο, οπότε εκει πας ξεκάθαρα σε ΕΜΠ.

Κοίτα γνωρίζω ότι έχει μεγάλη ζήτηση όμως δεν ξέρω αν μου ταιριάζει.

Γνωρίζεις αν τα μαθήματα εκεί είναι ενδιαφέροντα; Είναι απαιτητικά; Έχουν κάποια σχέση με προγραμματισμό;

Δημοσ.

Δεν υπαρχει τμημα Πληροφορικης που να μην εχει μαθηματα σχετικα με προγρ/σμο. Τα τμηματα Πληροφορικης δεν ειναι τμηματα Μηχανικων. Ναι σιγουρα εχει και απαιτητικα μαθηματικα αλλά ποιο τμημα Πληροφορικης δεν εχει? Τσεκαρε τον οδηγο σπουδων του τμηματος και τα περιγράμματα των μαθηματων.

Το τμημα στο ΠαΠει ξερω οτι ειναι αρκετα απαιτητικο αλλά σιγουρα μαθαινεις πραγματα αν ασχοληθεις και εχει πολυ καλους καθηγητες. Τουλαχιστον ειχε το 2015-2017 που εκανα εγω εκει μεταπτυχιακο.

Δημοσ.

Ως απόφοιτος Πληροφορικής θα σου πρότεινα τι άλλο, να πας Πληροφορική. Αν σου αρέσουν τα πολλά μαθηματικά και ο προγραμματισμός δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Μετά θα έχεις άπειρες επιλογές για Μεταπτυχιακά είτε στον κλάδο της πληροφορικής είτε σε άλλους κλάδους. Όσο για δουλειά δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάτι καλό αν αποκτήσεις γνώση!! Το Χαροκόπειο δεν το γνωρίζω αλλά το σύνολο των Ελληνικών Πανεπιστήμιων είναι εξαιρετικό!!  

Το Πανεπστήμιο Πειραιά έχει εξαιρετική οικονομική σχολή αν κρίνω απο τους αποφοίτους του. Επίσης, πολλοί καθηγητές του έχουν εξαιρετικές διασυνδέσεις με την αγορά εργασιάς. 

Αν και δεν είμαι καλός να δίνω συμβουλές θα σου πρότεινα να διαλέξεις κάτι που σου αρέσει πραγματικά και αφοσιώσου σε αυτό. Αν το μάθεις καλά ότι και να είναι αυτό θα πετύχεις!! Οπότε θα σου πω το slogan μιας διαφήμισης ουίσκι "Follow your heart" και θα δεις όλα θα πάνε σουπερ. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου, καλές σπουδές!!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...