Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

Ποια κάρτα γραφικών να επιλέξω με κύριο γνώμονα το value for money ?

To PC:

Οθόνη: 1080p/60hz 

ΜΒ: MSI B450 Tomahawk Max 

CPU: Ryzen 7 2700X

RAM: 16 GB DDR4-3200

Σε 1080p 60 FPS ultra settings είναι οι προσδοκίες. 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mountainwarrior είπε

Πολύ καλή επιλογή είναι μια Rx 6600 xt . Αν θέλεις κάτι παραπάνω πας σε μια 3060 η 6650 Xt . Πόσο είναι το budget σου ?

Όταν αναφέρεις κατι παραπάνω τι εννοεις ? Όπως έγραψα οι προσδοκίες είναι 1080p 60 FPS ultra settings. Το budget πιστεύω είναι στανταρ πάνω κάτω, για κατι τόσο συγκεκριμένο. Γνώμονας είναι και το value for money όπως αναφέρω.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mountainwarrior είπε

Για μένα αυτή τη στιγμή value for money στις προσδοκίες αυτές είναι μια 6650 xt

8 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

3060Ti/6700XT

Οπότε έχουμε 6650 XT vs 3060 Ti vs 6700 XT. Ποια κερδίζει την κουρσα και γιατί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

315 ευρώ έχει τώρα η 6700ΧΤ με χρόνο αναμονής βέβαια αλλά σιγά τι πειράζει; Κάρτα είναι όχι αίμα σε χειρουργείο. Ξεκάθαρη επιλογή.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

315 ευρώ έχει τώρα η 6700ΧΤ με χρόνο αναμονής βέβαια αλλά σιγά τι πειράζει; Κάρτα είναι όχι αίμα σε χειρουργείο. Ξεκάθαρη επιλογή.

Στην υλοποίηση της PowerColor αναφέρεσαι στα 315€ ? Βλέπω δεν εχει και τις καλύτερες κριτικές. Με τους drivers της AMD τι παίζει, παρατηρώ αναφέρουν προβλήματα και δυσαρέσκεια. ?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, tassos_7 είπε

Στην υλοποίηση της PowerColor αναφέρεσαι στα 315€ ? Βλέπω δεν εχει και τις καλύτερες κριτικές. Με τους drivers της AMD τι παίζει, παρατηρώ αναφέρουν προβλήματα και δυσαρέσκεια. ?

Ναι οκ μέτρια υλοποίηση αλλά θεωρώ δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα για κάρτα 2+ ετών, και εντάξει 200 watt καίει, δεν θέλει και την φοβερή ψύκτρα. Αυτό βέβαια το αποφασίζεις εσύ. Για τους drivers δεν ξέρω, έχω χρόνια να πάρω AMD κάρτα. Πάντως γενικά δεν ακούγεται κάτι σοβαρό για τους drivers της AMD τελευταία. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Ναι οκ μέτρια υλοποίηση αλλά θεωρώ δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα για κάρτα 2+ ετών, και εντάξει 200 watt καίει, δεν θέλει και την φοβερή ψύκτρα. Αυτό βέβαια το αποφασίζεις εσύ. Για τους drivers δεν ξέρω, έχω χρόνια να πάρω AMD κάρτα. Πάντως γενικά δεν ακούγεται κάτι σοβαρό για τους drivers της AMD τελευταία. 

Μήπως αξίζει η αναμονή για μια πιο φρέσκια, όπως η 4060 της NVIDIA ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, tassos_7 είπε

Η 4060 είναι χειρότερη σε raster απ' την 6700ΧΤ. Κατά τη γνώμη μου μετά την 6700ΧΤ η επόμενη που αξίζει είναι η 4070. Οποιαδήποτε στο ενδιαμέσο έχει 8GB που δεν βλέπω το νόημα να την προτιμήσεις σε σχέση με την 6700ΧΤ. Αλλά εκεί μετά πάμε στα διπλά λεφτά και δεν είναι και κάρτα για 1080p έτσι και αλλιώς. Η τελική μου γνώμη είναι η 6700ΧΤ. Τώρα αν θέλεις να περιμένεις για την 4060 που έχει DLSS 2,3, κάτι που λείπει από την 6700ΧΤ οκ, αλλά θεωρώ ότι πρώτο έρχεται το raster και η vram και μετά τα υπόλοιπα. 

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά δεν είμαι hardcore gamer. Παίζω περιστασιακά κάποια συγκεκριμένα games πιο πολύ turn-based και κάποια στυλ Hitman (stealth), RDR2 κτλ. Εχω αυτήν την στιγμή 1060 6GB, αλλά βλέπω πλέον δεν τα καταφέρνει , ως προς τις προσδοκίες 1080p 60fps, ultra settings, στα ανερχόμενα games (π.χ. αναμενω το Jagged Alliance 3).  

11 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Η 4060 είναι χειρότερη σε raster απ' την 6700ΧΤ. Κατά τη γνώμη μου μετά την 6700ΧΤ η επόμενη που αξίζει είναι η 4070. Οποιαδήποτε στο ενδιαμέσο έχει 8GB που δεν βλέπω το νόημα να την προτιμήσεις σε σχέση με την 6700ΧΤ. Αλλά εκεί μετά πάμε στα διπλά λεφτά και δεν είναι και κάρτα για 1080p έτσι και αλλιώς. Η τελική μου γνώμη είναι η 6700ΧΤ. Τώρα αν θέλεις να περιμένεις για την 4060 που έχει DLSS 2,3, κάτι που λείπει από την 6700ΧΤ οκ, αλλά θεωρώ ότι πρώτο έρχεται το raster και η vram και μετά τα υπόλοιπα. 

Το raster δεν το ξερω τι είναι, το έψαξα αλλά δεν πολύ κατάλαβα τι κανει και γιατί είναι τόσο σημαντικο οσο αναφέρεις. Αν θες το εξηγείς με δυο πινελιές. Οπότε εσυ κλείνεις - προτείνεις 6700 ΧΤ καλύτερα ως προς τις προσδοκίες μου, που ανέλυσα, για καλύτερη - προτεινόμενη "λύση" και όχι 4060 

Επεξ/σία από tassos_7
  • Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, tassos_7 said:

Αν και δεν τα είδα τα βίντεο η συγκεκριμενη εχει φάει τρελό κράξιμο απο τους youtubers. To τροφοδοτικό σου σηκώνει 6700xt που σου πρότειναν παραπάνω; Καθαρά για vfm από αυτά που έχω δει-καταλάβει μεχρι στιγμης 6650xt ή 3060 από nvidia μεριά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, hocico0777 είπε

Αν και δεν τα είδα τα βίντεο η συγκεκριμενη εχει φάει τρελό κράξιμο απο τους youtubers. To τροφοδοτικό σου σηκώνει 6700xt που σου πρότειναν παραπάνω; Καθαρά για vfm από αυτά που έχω δει-καταλάβει μεχρι στιγμης 6650xt ή 3060 από nvidia μεριά.

Πιστεύω πως ναι, εχω το Corsair RMx 2018 Series RM750x 750W Full Modular 80 Plus Gold. Εχεις ένα point. Η 6700 ΧΤ θεωρείς είναι "too much" (bottleneck) ?

Επεξ/σία από tassos_7
Δημοσ.
1 minute ago, tassos_7 said:

Πιστεύω πως ναι, εχω το Corsair RMx 2018 Series RM750x 750W Full Modular 80 Plus Gold. Εχεις ενα point πιστευω. Η 6700 ΧΤ θεωρείς είναι "too much" (bottleneck) ?

Υπάρχουν κάποιες σελιδες που τρεχεις τεστ και σου βγάζουν το bottleneck. Η 6700 xt υποτίθεται κάνει και για 2κ. Αυτες που σου προτεινα παραπανω ειναι καθαρα λογω τιμης για 1080 ανάλυση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...