bananasplit Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 ρούχα και σεντόνια δεν υπάρχει λόγος να τα ψεκάσεις, παρόλο που υπάρχουν ακόμα και για αυτά στο εμπόριο σκευάσματα. (έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ. ΝΟΜΙΖΩ όμως οτι αυτά υπάρχουν περισσότερο σε σουπερ μαρκετ). Φυσικά υπάρχουν και φυτικά για ψύλλους, ψείρες, κατσαρίδες και οτιδήποτε άλλο. Πάντως, εκεί που θες να ψεκάσεις (σε εξωτερικό χώρο) δεν έχει ανάγκη οτιδήποτε κι αν βάλεις.
Irene_S Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 μπορειτε να χρησιμοποιησετε απωθητικα πτηνών οπως ομοιώματα απο κουκουβαγιες, γερακια κτλ., cd, απωθητικές ακιδες, οικολογικα απωθητικα σπρέι.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάλι καλά να λες αν το θέμα σου είναι μόνο μια φωλιά. Ξηλώνεις την φωλιά καθαρίζεις το μέρος και τελείωσες. Για τις ψείρες ψάξε για φάρμακα και εντομοκτόνα και θα κάνεις καλά την δουλειά σου. Σε εμάς, τεράστιο σπίτι με όροφους και δωμα, έρχονται και χεζουν περιστερια απ' άκρη σ' άκρη. Μέχρι και πεζοδρόμιο. Το πρόβλημα είναι απλά άλυτο, σκεφτήκαμε όλες τις πιθανές λύσεις αλλά και κοστίζουν και δεν έχουν σίγουρο αποτέλεσμα, τελικά καθόμαστε με τις κουτσουλιές και καθαρίζουμε κάποιες φορές μέσα στην βδομάδα αν έχουμε όρεξη. Τα περιστερια έρχονται κατά τις πρωινές ώρες και αφοδευουν στο μπαλκόνι. Αν τα διώξω από εκεί ανεβαίνουν στην ποδια, στο πεζούλι από το τοιχίο της ταρατσας και στο δωμα, στην διαχωριστική στέψη των ορόφων η επάνω σε άλλα σημεία. Έχουμε βρει μέχρι και κολλημένες κουτσουλιές επάνω στα τζάμια μας, απορώ πως κάθισε εκεί το περιστερι καθώς δεν υπάρχει σημείο για να κάτσει η να κρεμαστεί από κάπου. Φωλιές μόνο 2 φορές έχουν κάνει μέσα σε ένα στενό παραθυράκι 0.5x0.2 της μεσοτοιχιας. Μιλάμε είχε κολλήσει το παράθυρο σαν να το έχτισες από την λάσπη και της κουτσουλιές της φωλιάς, δύσκολα ξηλωθηκε και άφησε σημαδια εκεί που ήθελαν τρίψιμο με σύρμα. Τα ομοιοματα που λέτε κάποιοι με κουκουβάγιες κτλ, μετά από ένα σημείο το καταλαβαίνουν τα περιστερια και δεν φοβούνται. Αυτό που έχω καταλάβει για το πρόβλημα της ρύπανσης, είναι ότι στο κέντρο της Αθήνας δεν υπάρχει επαρκής αριθμός δέντρων δάσους και πρασίνου για να κάθονται εκεί τα περιστερια και να κάνουν την ανάγκη τους. Πολλές φορές έχω επισκευτει σπίτια στο βόρεια προάστια με πολλά δέντρα και πυλωτες με κήπους, δεν βλέπω τέτοιο πρόβλημα που έχουμε στο κέντρο. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από Basilhs23___ 1
plg Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Hey καλημέρα. Είχα παρόμοιο θέμα. Η γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς καθόλου μόνη σου. Είναι πολύ επίμονα τα περιστέρια, πλέον cd , ομοιώματα άλλων πουλιών κλπ έχουν γίνει τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Σε κοιτάνε σαν τους βελοσιράπτορες απο το jurassic park και κουτσουλάνε ότι αγαπάς. Μίλα με την διαχείρηση της πολυκατοικίας σου και πάρτε την εταιρεία που σας βγάζει τα κοινόχρηστα. Αυτοί ξέρουν συνεργεία καθαρισμού που θα απολυμάνουν, καθαρίσουν και θα βάλουν απωθητικά σύρματα για να μην ξαναπάνε τα περιστέρια στο σημείο. Βάλτε σύρματα και σε άλλα σημεία της πολυκατοικίας, όπου σας πουν οι ειδικοί. Αυτά θα μπουν στα κοινόχρηστα και θα σου κατεβάσουν λίγο το κόστος λόγω μεγαλύτερης δουλειάς απο το συνεργείο.
Dark_son20 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 ψάξε goolge για "τζελ φωτια περιστερια" είναι ένα δισκάκι που κοροϊδεύει την όραση τους να νομίζουν ότι υπάρχει φωτιά, βάζεις μερικά τέτοια περιμετρικά (και εκεί που ήταν η φωλια) και δεν πλησιάζουν ξανά
manolis940 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Απ' ότι καταλαβαίνω στον παραπάνω χώρο έστω και με μερικά ακροβατικά δεν έχεις πρόσβαση στον χώρο; Υπάρχουν δύο οδοί. Ένας ζητάς πιστοποιητικό εγγυτέρων εσύ ή κάποιος δικηγόρος εντοπίζεις τους κληρονόμους και τους ενημερώνει να έρθουν να λύσουν το πρόβλημα. Ο δεύτερος απλά μπουκάρεις ρίχνεις κάτω την ντουλάπα, αν θες την πετάς κιόλας και έπειτα βάζεις ακίδες σε όλα τα σημεία που κάθονται, χωρίς να ρωτήσεις κανένα! Την ντουλάπα την έριξε ο αέρας, τις ακίδες τις είχε βάλει ο μακαρίτης όταν και αν εμφανιστούν οι κληρονόμοι!
filip123go Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 12 hours ago, Basilhs23___ said: Αυτό που έχω καταλάβει για το πρόβλημα της ρύπανσης, είναι ότι στο κέντρο της Αθήνας δεν υπάρχει επαρκής αριθμός δέντρων δάσους και πρασίνου για να κάθονται εκεί τα περιστερια και να κάνουν την ανάγκη τους. Πολλές φορές έχω επισκευτει σπίτια στο βόρεια προάστια με πολλά δέντρα και πυλωτες με κήπους, δεν βλέπω τέτοιο πρόβλημα που έχουμε στο κέντρο. Spoiler Γενικώς τα περιστέρια είναι πάρα πολύ βρώμικα και χαζά πουλιά, και ευτυχώς σιγά-σιγα εκτοπίζονται από τους παπαγάλους στο κέντρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είχα πάει πριν 2-3 βδομάδες βόλτα Θησείο, και είχα καθίσει σε αυτό το παρκάκι με τις μουριές. Τα παπαγαλάκια ήταν πάνω στο δέντρο και έτρωγαν τα μούρα και τα περιστέρια ήταν από κάτω και έτρωγαν από το χώμα τα μισο-φαγωμένα μούρα που έπεφταν από τα παπαγαλάκια. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 21 λεπτά πριν, filip123go είπε Απόκρυψη περιεχομένων Γενικώς τα περιστέρια είναι πάρα πολύ βρώμικα και χαζά πουλιά, και ευτυχώς σιγά-σιγα εκτοπίζονται από τους παπαγάλους στο κέντρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είχα πάει πριν 2-3 βδομάδες βόλτα Θησείο, και είχα καθίσει σε αυτό το παρκάκι με τις μουριές. Τα παπαγαλάκια ήταν πάνω στο δέντρο και έτρωγαν τα μούρα και τα περιστέρια ήταν από κάτω και έτρωγαν από το χώμα τα μισο-φαγωμένα μούρα που έπεφταν από τα παπαγαλάκια. Spoiler Φίλε πραγματικά, εδώ και λίγους μήνες έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο της Αθήνας κάτι πουλιά που φωνάζουν αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι. Κατάφερα και κατέγραψα τον θορυβο που κάνουν με το κινητό και σκοπευα να το ανεβάσω εδώ. Μου πέρασε από το μυαλό μήπως είναι παπαγάλοι αλλά δεν ξέρω τι πουλιά είναι. Πάντως Εξάρχεια φαίνεται έχουν εγκατασταθεί μόνιμα. Ο πατέρας μου μισούσε τα περιστερια και τα έδιωχνε με κονταρια, αλλά δυστυχώς είναι πολλά τα σημεία για να τα διώξουμε και ο αγώνας είναι άνισος. Σκεφτήκαμε την δηλητηρίαση αλλά φοβόμαστε μην μπλέξουμε και είναι ποινικό αδίκημα με βαριά πρόστιμα. Σκεφτήκαμε να κάνουμε ηλεκτροφόρα κάποια κάγκελα, αλλά τότε φεύγει το περιστέρι και πάει σε άλλο σημείο του σπιτιού. Δε ξέρεις τι να κάνεις. Μακάρι να εξαφανιστουν δεν θα μας λείψουν. Τι να πεις για κάτι αχαρακτηριστους που πετάνε ψωμιά και σπόρια και τα ταΐζουν.... Αντε να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. 1 1
KaTia08 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 17 ώρες πριν, bananasplit είπε ρούχα και σεντόνια δεν υπάρχει λόγος να τα ψεκάσεις, παρόλο που υπάρχουν ακόμα και για αυτά στο εμπόριο σκευάσματα. (έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ. ΝΟΜΙΖΩ όμως οτι αυτά υπάρχουν περισσότερο σε σουπερ μαρκετ). Φυσικά υπάρχουν και φυτικά για ψύλλους, ψείρες, κατσαρίδες και οτιδήποτε άλλο. Πάντως, εκεί που θες να ψεκάσεις (σε εξωτερικό χώρο) δεν έχει ανάγκη οτιδήποτε κι αν βάλεις. το σκεύασμα αυτό είναι για τις ψείρες, ψύλλους κτλ εαν κατάλαβα καλά. Θα πάω από Δευτέρα στα φυτώρια και θα ρωτήσω. Ευχαριστώ 16 ώρες πριν, Irene_S είπε μπορειτε να χρησιμοποιησετε απωθητικα πτηνών οπως ομοιώματα απο κουκουβαγιες, γερακια κτλ., cd, απωθητικές ακιδες, οικολογικα απωθητικα σπρέι. cd και κάτι ασημένιες κορδέλες έχουν βάλει κάποιοι γνωστοί μου όμως δεν έγινε κατι. Υπάρχουν απωθητικά- σπρέι για τα περιστέρια; Φαντάζομαι σε pet shop θα πουλάνε ή σε φυτώριο;
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, KaTia08 είπε το σκεύασμα αυτό είναι για τις ψείρες, ψύλλους κτλ εαν κατάλαβα καλά. Θα πάω από Δευτέρα στα φυτώρια και θα ρωτήσω. Ευχαριστώ cd και κάτι ασημένιες κορδέλες έχουν βάλει κάποιοι γνωστοί μου όμως δεν έγινε κατι. Υπάρχουν απωθητικά- σπρέι για τα περιστέρια; Φαντάζομαι σε pet shop θα πουλάνε ή σε φυτώριο; Ψάξε στο Internet και θα βρεις τέτοια σπρέι. Αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα και το ποσο vfm είναι. Αν βρέξει θέλει πάλι ψεκασμα. Αν ο χώρος είναι μεγάλος θέλει ένα σεβαστό ποσόν να δώσεις. Το περιστέρι δεν θα κάτσει μέχρι εκείνο το σημείο που οσφριζεται το σπρέι.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, KaTia08 είπε Δεν ξέρω σε ποιά περιοχή μένεις αλλά σε εμάς έχουν κόψει τα δέντρα σχεδόν από τη ρίζα, έχουν αφήσει πιο κάτω από δύο μέτρα κορμό οπότε ναι δεν έχουν να πάνε κάπου και έρχονται στις βεράντες, αυλές, σπίτια ΠΑΝΤΟΎΥ. Τι ήθελαν και τα έκοψαν, τα τελευταία χρόνια το παρατήρησα αυτό αλλά φέτος είναι το κατι αλλο Δίπλα μου είναι δύο πολυκατοικίες, με την μια είμαστε στην ίδια ευθεία με την άλλη εγώ είμαι μπροστά της ( δεν είμαι καλή στις περιγραφές). Είχε γίνει ένας μικρός προφορικός καυγάς ανάμεσα σε δύο κυρίες γιατί η μια δεν έβλεπε πλέον τη φωλιά στην άλλη και συμπέρανε πως την χάλασε (δεν ξέρω τι έγινε). Δεν θα ήθελα πάντως να γίνει κατι τέτοιο και σε εμένα όποτε οτι κάνω θα το κάνω νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Έχει πολλά δέντρα ο δρόμος μου αλλά τα περιστέρια έρχονται και στα σπίτια. Τα δέντρα κόβονται από τους δήμους για πολλούς λόγους και είναι σοβαροί λόγοι τις περισσότερες φορές. Δεν ξέρω τι παίχτηκε με αυτές τις κυρατσες που λες. Βγάλε την φωλιά σε κάποιο χρονικό σημείο που δεν θα σε βλέπουν. Αντε επιτέλους με αυτούς τους ψευτοφιλοζωους που θα μας πουν και τι θα κάνουμε στο σπίτι μας. Αν υπάρχει θέμα υγιεινής από την φωλιά δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης με κανέναν.
KaTia08 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, manolis940 είπε Απ' ότι καταλαβαίνω στον παραπάνω χώρο έστω και με μερικά ακροβατικά δεν έχεις πρόσβαση στον χώρο; Υπάρχουν δύο οδοί. Ένας ζητάς πιστοποιητικό εγγυτέρων εσύ ή κάποιος δικηγόρος εντοπίζεις τους κληρονόμους και τους ενημερώνει να έρθουν να λύσουν το πρόβλημα. Ο δεύτερος απλά μπουκάρεις ρίχνεις κάτω την ντουλάπα, αν θες την πετάς κιόλας και έπειτα βάζεις ακίδες σε όλα τα σημεία που κάθονται, χωρίς να ρωτήσεις κανένα! Την ντουλάπα την έριξε ο αέρας, τις ακίδες τις είχε βάλει ο μακαρίτης όταν και αν εμφανιστούν οι κληρονόμοι! με ακροβατικά και σκάλα είμαι στο ίδιο ύψος με τη φωλιά ( δεν είμαι και το πρώτο μπόι). Θα ακουλουθήσω το δεύτερο δρόμο αλλά όχι με τη ντουλάπα αλλά με το κουτί της λαικής που είναι μέσα του η φωλιά θα τη χαλάσω και μετά έπεσε από τον αέρα. 2 ώρες πριν, Engimek είπε Επειδή έχω δει ίδια κατάσταση. Να πετούν από τα μπαλκόνια τους ψωμιά σε πολύ χαμηλότερη ταράτσα διπλανου διωρόφου κτιρίου. Τα πουλάκια φυσικά έκαναν τσιμπούσι και πολλές φορές έφερναν τον μεζέ και στο μπαλκόνι μου να τσιμπολογήσουν και άφηναν "δωράκια". Λύσεις: 1. Τέντες κατεβασμένες από όλες τις πλευρές ώστε να γίνει σαν "δωμάτιο" το μπαλκόνι. 2. Δίχτυ. 3. Τάισέ τα και εσύ. Απλά κάνε παπάρα το ψωμι σε ούζο. Τα πουλάκια θα γίνουν ντίρλα και θα μάθουν να μην τρώνε από εκεί. Θα πάνε αλλού να βρουν τροφή. Και δεν τα δηλητηριάζεις φυσικά. Λίγο ποτάκι ποτέ δεν έβλαψε κανέναν... Η ντουλάπα πάνω στην οποία είναι, είναι σε σημείο ακάλυπτο από τέντες. 22 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ψάξε στο Internet και θα βρεις τέτοια σπρέι. Αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα και το ποσο vfm είναι. Αν βρέξει θέλει πάλι ψεκασμα. Αν ο χώρος είναι μεγάλος θέλει ένα σεβαστό ποσόν να δώσεις. Το περιστέρι δεν θα κάτσει μέχρι εκείνο το σημείο που οσφριζεται το σπρέι. Θα κάνω μια γύρα στα φυτώρια και θα δω
lector Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Τα δέντρα κόβονται από τους δήμους για πολλούς λόγους και είναι σοβαροί λόγοι τις περισσότερες φορές. Ειμαι απολυτα σιγουρος για αυτο που λες, ειδικα ο δημος αθηναιων θα πρεπει να εχει εξαιρετικα σοβαρους λογους για να κοβει τα δεντρα.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, lector είπε Ειμαι απολυτα σιγουρος για αυτο που λες, ειδικα ο δημος αθηναιων θα πρεπει να εχει εξαιρετικα σοβαρους λογους για να κοβει τα δεντρα. Αν έχεις κάποια περιπτωση που γνωρίζεις ότι κόπηκαν για γελοίους λόγους μπορείς να την πεις, αλλιώς κάνουμε άσκοπη παράθεση απόψεων με υποθετικά επιχειρήματα. Εγώ όσους λόγους γνωρίζω και ρώτησα την υπηρεσία του Δήμου για να μάθω, τους θεωρώ σοβαρους. Πχ ρίζες δέντρων που έχουν εισέλθει μέσα στην οικοδομική γραμμή κτιρίων, έχουν εισέλθει σε σωλήνες της αποχετευσης, έχουν σηκώσει πλάκες του πεζοδρομίου η είναι κοντά σε σωλήνες ύδρευσης και μετρητές της ΕΥΔΑΠ. Πιο προσφατη περιπτωση, ξηλωθηκαν τέσσερις μουριες μέχρι την ρίζα βαθιά στο έδαφος με ειδικό μηχάνημα, διότι προσβληθηκαν από ξυλοφάγο σκαθάρι και σάπισαν, μυριζαν άσχημα. Δεντρα κόβονται και μετά από αίτηση ιδιοκτητών όταν έρχονται σε επαφή με τα μπαλκόνια και σε οικοδομές σε ενοχλητικο βαθμό. Για ένα ακόμα δέντρο μπροστά από εμάς θα κάνουμε αίτηση κάποια στιγμή γιατί προκαλεί πρόβλημα. Όπου ξηλωνονται κοιτάνε και φυτεύουν καινούργια που θα πάρουν πολλά χρόνια να μεγαλώσουν. Στην Δήμο Χαλανδρίου που δούλευε γνωστός στην υπηρεσία πρασίνου, πάλι οι ίδιες πολιτικές. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από Basilhs23___ 1
manolis940 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 12 ώρες πριν, KaTia08 είπε με ακροβατικά και σκάλα είμαι στο ίδιο ύψος με τη φωλιά ( δεν είμαι και το πρώτο μπόι). Θα ακουλουθήσω το δεύτερο δρόμο αλλά όχι με τη ντουλάπα αλλά με το κουτί της λαικής που είναι μέσα του η φωλιά θα τη χαλάσω και μετά έπεσε από τον αέρα. Μια χαρά. Απλώς ότι και να κάνεις φρόντισε να μην είναι ξανά προσβάσιμος ο χώρος. Τα φάρμακα θα διώξουν τις ψείρες ίσως απωθήσουν και προσωρινά τα πτηνά αλλά δεν θα δρουν για πάντα, οπότε μην στηριχθείς μόνο σε αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις