KaTia08 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα σε όλους, ελπίζω να είμαι στο σωστό θέμα Εδώ και περίπου ένα χρόνο το διαμέρισμα είναι άδειο και έχουν κάνει μια φωλιά κάτι περιστέρια εδώ και λίγο καιρό δεν ξέρω εαν υπάρχει πουλάκι. Σήμερα παρατήρησα στο σεντόνι κάτι μαύρο και μικρο να κινείται γρήγορα. Μετά από επικοινωνία με τον ειδικό (μαμά) το συμπέρασμα ήταν πως αυτό το μαύρο ήταν ψείρα από περιστέρι. Έχω ήδη καθαρίσει το δωμάτιο και πλένω όλα τα ρούχα μου και σεντόνια και αργότερα θα κάνω το στρώμα με τη σκούπα. Πως μπορώ να διώξω τα περιστέρια; Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2023 από KaTia08
spooker Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 1 minute ago, KaTia08 said: Kαλησπέρα σε όλους, ελπίζω να είμαι στο σωστό θέμα Εδώ και περίπου ένα χρόνο το διαμέρισμα είναι άδειο και έχουν κάνει μια φωλιά κάτι περιστέρια εδώ και λίγο καιρό δεν ξέρω εαν υπάρχει πουλάκι. Σήμερα παρατήρησα στο σεντόνι κάτι μαύρο και μικρο να κινείται γρήγορα. Μετά από επικοινωνία με τον ειδικό (μαμά) το συμπέρασμα ήταν πως αυτό το μαύρο ήταν ψείρα από περιστέρι. Έχω ήδη καθαρίσει το δωμάτιο και πλένω όλα τα ρούχα μου και σεντόνια και αργότερα θα κάνω το στρώμα με τη σκούπα. Πως μπορώ να διώξω τα περιστέρια; μπαμ μπαμ! Πέρα από την πλάκα, έχει καταντήσει αηδία που έχει γεμίσει όλη η Αθήνα περιστέρια που λερώνουν τα πάντα στο διάβα τους. 5
KaTia08 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, spooker είπε μπαμ μπαμ! Πέρα από την πλάκα, έχει καταντήσει αηδία που έχει γεμίσει όλη η Αθήνα περιστέρια που λερώνουν τα πάντα στο διάβα τους. ασε! εαν ήταν κάποιος δίπλα δεν θα είχα θέμα να τους το πώ γιατι είναι και θέμα υγείας αλλά τώρα.
Mr_Terror Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 φιλε μου ψειρες ειναι.Προέρχονται απο την φωλια.Αμεσα βρες τροπο να φυγει η φωλιά.Το κακο ειναι οτι αυτες οι ψείρες ειναι εκατονταδες, απλα ετυχε και ειδες μια.ειναι πολυ μικρες, ισα ισα φαινονται με γυμνο ματι.Το εχω παθει 2 φορες και εφτυσα αιμα να γλιτωσω απο αυτες.
KaTia08 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε φιλε μου ψειρες ειναι.Προέρχονται απο την φωλια.Αμεσα βρες τροπο να φυγει η φωλιά.Το κακο ειναι οτι αυτες οι ψείρες ειναι εκατονταδες, απλα ετυχε και ειδες μια.ειναι πολυ μικρες, ισα ισα φαινονται με γυμνο ματι.Το εχω παθει 2 φορες και εφτυσα αιμα να γλιτωσω απο αυτες. μπορείς να μου πεις τι έκανες για να γλυτώσεις; σκέφτηκα μήπως ρίξω τη φωλιά αμά δω οτι είναι άδεια και μετά , επειδή διάβασα πως τα μπαχαρικά βοηθάνε, να βάλω κανέλα μέχρι να φωνάζω κάποιον να ψεκάσει , εαν γίνεται, με κατι στο δίπλα διαμέρισμα απο την μεριά μου ώστε να φύγουν
Mr_Terror Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) θα προσπαθησεις να βγαλεις την φωλια, και να καθαρισεις ολο το σημειο απο την φωλια μεχρι το σημειο που αρχιζει ο χωρος του σπιτιου σου.Θα κοιταξεις τους τοιχους του σπιτιου σου αν περπατανε ψειρες.Μπορει να βρεις και πανω σου να περπατανε.Ψυχραιμια θελει και θα εξαφανιστουν.Αυτες ψαχνουν να φανε.Μολις καθαρισεις τον χωρο που ειναι η φωλια, και προπαντων να φυγει και η φωλια, θα εξαφανιστουν σε λιγο καιρο.Αν μεινουν χωρις φαγητο για λιγες μερες πεθαινουν. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2023 από Mr_Terror
manolis940 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Το διπλανό διαμέρισμά έχει ανοικτές πόρτες, τρύπες; Πως φωλιάζουν τα περιστέρια εκεί; Όσο και να θες να τα διώξεις αν δεν τους κλείσεις τις "πόρτες" θα έρθουν ξανά και μάλιστα τα ίδια και θα ξαναφτιάξουν την φωλιά. Δεν πτοούνται να ξέρεις. Spoiler Μια σχετική μαντινάδα απ' την Κρήτη. Στην χαλασμένη τους φωλιά απάνω κελαηδούνε. Γι αυτό ζηλεύω των πουλιών κι όχι το πως πετούνε Γνωρίζεις τον ιδιοκτήτη; By the way είναι σίγουρα ψείρες και όχι ψύλλοι; Πάντως είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα που είχαν φωλιάσει στον απορροφητήρα και μόλις έδιωξα την φωλιά, εξαφανίστηκαν σχεδόν αμέσως.
spooker Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Έχω πάντως ξεμπέρδεψα με μερικές κουκουβάγιες https://a.aliexpress.com/_mLeahiy 1
panosno1com Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, spooker είπε Έχω πάντως ξεμπέρδεψα με μερικές κουκουβάγιες https://a.aliexpress.com/_mLeahiy Μου λεει can not be found κανουν για να τα βάλεις στις γωνιες να μην κάθονται? (Καμια φορα πανε στο κενο με τον τοίχο στις μονάδες του air condition κιολας)
KaTia08 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, Mr_Terror είπε θα προσπαθησεις να βγαλεις την φωλια, και να καθαρισεις ολο το σημειο απο την φωλια μεχρι το σημειο που αρχιζει ο χωρος του σπιτιου σου.Θα κοιταξεις τους τοιχους του σπιτιου σου αν περπατανε ψειρες.Μπορει να βρεις και πανω σου να περπατανε.Ψυχραιμια θελει και θα εξαφανιστουν.Αυτες ψαχνουν να φανε.Μολις καθαρισεις τον χωρο που ειναι η φωλια, και προπαντων να φυγει και η φωλια, θα εξαφανιστουν σε λιγο καιρο.Αν μεινουν χωρις φαγητο για λιγες μερες πεθαινουν. σε ευχαριστώ πολύ 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Το διπλανό διαμέρισμά έχει ανοικτές πόρτες, τρύπες; Πως φωλιάζουν τα περιστέρια εκεί; Όσο και να θες να τα διώξεις αν δεν τους κλείσεις τις "πόρτες" θα έρθουν ξανά και μάλιστα τα ίδια και θα ξαναφτιάξουν την φωλιά. Δεν πτοούνται να ξέρεις. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μια σχετική μαντινάδα απ' την Κρήτη. Στην χαλασμένη τους φωλιά απάνω κελαηδούνε. Γι αυτό ζηλεύω των πουλιών κι όχι το πως πετούνε Γνωρίζεις τον ιδιοκτήτη; By the way είναι σίγουρα ψείρες και όχι ψύλλοι; Πάντως είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα που είχαν φωλιάσει στον απορροφητήρα και μόλις έδιωξα την φωλιά, εξαφανίστηκαν σχεδόν αμέσως. Είναι μια ντουλάπα και πάνω στη ντουλάπα είναι ένα καλάθι από αυτά που έχουν στη λαική μέσα εκεί είναι η φωλιά.Σκέφτομαι να το γυρίσω ανάποδα ώστε να μην έρθουν πάλι όταν διώξω τη φωλιά. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι πλέον σε τούτο τον κόσμο και δεν ξέρω ποιός είναι ο νέος, εαν υπάρχει κιόλας. Η μαμά μου μου είπε οτι είναι ψείρες επειδή και οι κότες είχαν τέτοιες όμως οι ψύλλοι δεν είναι πιο μεγάλοι; όταν λέω μικρό εννοώ σαν κόκκος αλατιού, σαν μύτη βελόνας
filip123go Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 4 hours ago, spooker said: μπαμ μπαμ! Πέρα από την πλάκα, έχει καταντήσει αηδία που έχει γεμίσει όλη η Αθήνα περιστέρια που λερώνουν τα πάντα στο διάβα τους. Spoiler Πραγματικά. Στην κυριολεξία αρουραίοι του ουρανού. Έχω δει σε πολλά διαμερίσματα να βάζουν ψεύτικα γεράκια και CDs. Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι από αυτά ts. Αλλιώς μετά βρέχεις τη φωλιά με το λάστιχο, ενώ είναι μέσα. 1-2-3 θα φύγουν.
cthulhucarbide Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Πόσο κοντά είναι το σεντόνι σε σχέση με τα περιστέρια? Αν είναι αρκετά μακρυά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να έχουν μετακινηθεί μέχρι εκεί. Αυτά τα ζωύφια συνήθως πηγαίνουν από ξενιστή σε ξενιστή και δεν βγαίνουν βόλτες από μόνα τους οπότε θα εξέταζα και την περίπτωση να είναι κάτι άλλο, πχ ακάρεα
KaTia08 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Πόσο κοντά είναι το σεντόνι σε σχέση με τα περιστέρια? Αν είναι αρκετά μακρυά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να έχουν μετακινηθεί μέχρι εκεί. Αυτά τα ζωύφια συνήθως πηγαίνουν από ξενιστή σε ξενιστή και δεν βγαίνουν βόλτες από μόνα τους οπότε θα εξέταζα και την περίπτωση να είναι κάτι άλλο, πχ ακάρεα Λοιπόν, έκανα ένα σχέδιο γιατι δεν είμαι καλή στις περιγραφές. Το ροζ είναι οι ντουλάπες ( μια δική τους μια δική μου στη δική τους είναι η φωλιά) το κίτρινο είναι το σχοινί, το μπλέ το σεντόνι. το φέρνω μέσα και το αφήνω στο γραφείο εκεί που είναι το πράσινο όπου υπάρχει η μπαλκονόπορτα και φαίνεται μια μαύρη γραμμή. Κοντά θα έλεγα
bananasplit Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 χωρίς διάθεση για αστείο, αν πας σε ένα φυτώριο (δεν ξέρω που είσαι, για να σε κατευθύνω), και τους πεις για το πρόβλημα, θα σου δώσουν κάποιο φάρμακο (μη φοβάσαι, δεν είναι επικίνδυνο) για να ψεκάσεις το μπαλκόνι σου. (ψέκασε και λίγο δίπλα, δε χάνεις τίποτα). με αυτό, οι ψείρες, οι ψύλλοι, οι κατσαρίδες και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο, θα ψοφήσει, χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις ούτε περιστέρια, ούτε φωλιές, ούτε να καθαρίζεις τα πάντα. πραγματικά. (δεν αναφέρω ονομασίες σκευασμάτων, για να μη θεωρηθεί πως κάνω και διαφήμιση!) 2
KaTia08 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 49 λεπτά πριν, bananasplit είπε χωρίς διάθεση για αστείο, αν πας σε ένα φυτώριο (δεν ξέρω που είσαι, για να σε κατευθύνω), και τους πεις για το πρόβλημα, θα σου δώσουν κάποιο φάρμακο (μη φοβάσαι, δεν είναι επικίνδυνο) για να ψεκάσεις το μπαλκόνι σου. (ψέκασε και λίγο δίπλα, δε χάνεις τίποτα). με αυτό, οι ψείρες, οι ψύλλοι, οι κατσαρίδες και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο, θα ψοφήσει, χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις ούτε περιστέρια, ούτε φωλιές, ούτε να καθαρίζεις τα πάντα. πραγματικά. (δεν αναφέρω ονομασίες σκευασμάτων, για να μη θεωρηθεί πως κάνω και διαφήμιση!) φαντάζομαι θα είναι ή θα υπάρχει και φυτικό; Λίγο χαζό αλλά μπορώ να ψεκάσω τα ρούχα, σεντόνια κτλ και μετά εννοείται πως θα τα πλύνω. Εαν δεν ξέρεις δεν υπάρχει πρόβλημα θα ξέρουν στο φυτώριο φαντάζομαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις