trelaras22 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μένω σε διαμέρισμα, 45 τετραγωνικά, στη Θεσσαλονίκη, ανώγειο, παλιά πολυκατοικεία του 72, καινούργια κουφώματα pvc, δικό μου προφανώς. Το μισό και παραπάνω ειν εξωτερικά εκτεθειμένο στην πολυκατοικία, το χτυπάει ο αέρας, όχι τόσο ο ήλιος. Σε σχέση με παλιότερο διαμέρισμα που νοίκιαζα τ οποίο ήταν σε όροφο και αρκετά κλεισμένο με διαμερίσματα γύρω γύρω, παρατηρώ δυσκολία στη θέρμανση, και στη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας, κυρίως το χειμώνα, λιγότερο το καλοκαίρι, που πάλι ζέστη έχω συγκριτικά. Αξίζει επένδυση σε θερμομόνωση; Εσείς που έχετε είδατε ουσιαστική διαφορά και στη συμπεριφορά του σπιτιού, αλλα και στην οικονομία, τέτοια που θεωρείτε οτι άξιζε την σχετικά σοβαρή επένδυση; Θα πρέπει να μονώσω γύρω στα 40 τετραγωνικά τοίχων, οπότε το κόστος θα είναι σχετικά σημαντικό, θα ήθελα ν ακούσω γνώμες. Ευχαριστώ. Υ.Γ.:Αν είστε προς τα μέρη μου κι έχετε να προτείνετε και κανέναν σοβαρό επαγγελματία που σας έχει αφήσει ικανοποιημένους, μη διστάσετε σε PM.
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Κάτι θα κερδισεις αλλά μην φανταστείς οτι θα αλλάξει και δεν θα εχεις πρόβλημα. Αν είναι τελευταίος όροφος και ρετιρέ δύσκολα τα πράγματα
korakios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 όταν έκανε ο αδερφός μου σε παλιά μονοκατοικία είχε τεράστια διαφορά (είχε ήδη συνθετικά κουφώματα) ο τοίχος ήταν σε μικρό στενάκι που σπάνια το έβλεπε ήλιος . Το χειμώνα αισθανόσουν κρύο ρεύμα (μόνιμα το καλοριφέρ) , μπορεί δλδ να είχε 25 μέσα αλλά το σαλόνι και η μία κρεβατοκάμαρα πάντα "έμπαζε" κρύο .
trelaras22 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Κάτι θα κερδισεις αλλά μην φανταστείς οτι θα αλλάξει και δεν θα εχεις πρόβλημα. Αν είναι τελευταίος όροφος και ρετιρέ δύσκολα τα πράγματα Υπερυψωμένο ισόγειο είναι... Χμμ.. THNX.
SB_1957 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Αν το αντέχεις οικονομικά κάντο και θα δεις διαφορά, σίγουρα! Αρκεί βέβαια να μην είσαι της άποψης ανάβουμε τη θέρμανση 1-2 ώρες το πρωί και το βράδυ!
trelaras22 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 16 ώρες πριν, SB_1957 είπε Αν το αντέχεις οικονομικά κάντο και θα δεις διαφορά, σίγουρα! Αρκεί βέβαια να μην είσαι της άποψης ανάβουμε τη θέρμανση 1-2 ώρες το πρωί και το βράδυ! Ωραίος, ευχαριστώ.
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Φυσικά και θα δεις διαφορά. Το ποσό θα πρέπει να πληρώσεις εξαρτάται από τις θερμικές απώλειες που έχεις τώρα και στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλεις να φέρεις. Πρέπει να ρωτήσεις μηχανολόγο να σου κάνει μια εξόρμηση, εναλλακτικά βγάλε ένα ΠΕΑ το οποίο θα σου έχει προτάσεις για το πόσο πάχος θερμομονωτικου υλικού χρειάζεσαι για να ανεβάσεις σε ενεργειακή κατηγορία.
trelaras22 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Φυσικά και θα δεις διαφορά. Το ποσό θα πρέπει να πληρώσεις εξαρτάται από τις θερμικές απώλειες που έχεις τώρα και στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλεις να φέρεις. Πρέπει να ρωτήσεις μηχανολόγο να σου κάνει μια εξόρμηση, εναλλακτικά βγάλε ένα ΠΕΑ το οποίο θα σου έχει προτάσεις για το πόσο πάχος θερμομονωτικου υλικού χρειάζεσαι για να ανεβάσεις σε ενεργειακή κατηγορία. Έχω ΠΕΑ, ήταν υποχρεωτικό να υπάρχει στα έγγραφα κατα την αγορά του σπιτιού η οποία πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο, οπότε κι υπάρχει, εκτός αν εννοείς κάτι άλλο ποιό εξειδικευμένο. Παρολ αυτά δεν το έχω τσεκάρει, έφερα απλά ένα μάστορα ο οποίος μου είπε 40 ευρώ το τετραγωνικό. Αν γνωρίζεις, τί θα πρέπει να κοιτάξω σε σχέση και με το ΠΕΑ κλπ κλπ; Είναι λίγο μπερδεμένες οι πληροφορίες στο μυαλό μου απ ό,τι αντιλαμβάνεσαι...
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 45 λεπτά πριν, trelaras22 είπε Έχω ΠΕΑ, ήταν υποχρεωτικό να υπάρχει στα έγγραφα κατα την αγορά του σπιτιού η οποία πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο, οπότε κι υπάρχει, εκτός αν εννοείς κάτι άλλο ποιό εξειδικευμένο. Παρολ αυτά δεν το έχω τσεκάρει, έφερα απλά ένα μάστορα ο οποίος μου είπε 40 ευρώ το τετραγωνικό. Αν γνωρίζεις, τί θα πρέπει να κοιτάξω σε σχέση και με το ΠΕΑ κλπ κλπ; Είναι λίγο μπερδεμένες οι πληροφορίες στο μυαλό μου απ ό,τι αντιλαμβάνεσαι... Μην προχωρήσεις σε μόνωση έτσι απλά, τι θα πει 40 ευρώ το τμ? Σου είπε τι υλικό μόνωσης θα τοποθετήσει? Σου είπε για τον συντελεστή θερμοπερατότητας του υλικού? Λάθος να προχωρούμε έτσι σε μόνωση. Έκανε ένας φίλος μου πριν χρόνια κάποια εκατοστά μόνωση και τον χειμώνα είναι το σπίτι στους 16 βαθμούς ενώ χωρίς μόνωση ήταν στους 11-12. Δεν κάνουμε δουλειά έτσι. Ρώτησε τον μάστορα αυτά συγκεκριμένα. Αφού έχεις ΠΕΑ, δες στο πίσω μέρος, υπάρχει ένα σημείο που αναφέρει προτάσεις και σενάρια εξοικονόμησης ενέργειας με βάση επιλογές του λογισμικού. Δες τι ενεργειακή κατηγορία είναι το σπίτι τώρα και τι θα είναι αν υλοποιηθούν αυτά τα σενάρια με βάση τις μονώσεις που λέει. Καλό είναι να έρθει μηχανολόγος να εκτιμήσει απώλειες και κέρδος αλλά θα τον πληρώσεις για αυτό. Με τους μάστορες να έχεις το νου σου διότι μετά το πέρας των εργασιών μπορεί να σου αφήσουν κακοτεχνίες και άλλα θέματα στο σπίτι. 1
trelaras22 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μην προχωρήσεις σε μόνωση έτσι απλά, τι θα πει 40 ευρώ το τμ? Σου είπε τι υλικό μόνωσης θα τοποθετήσει? Σου είπε για τον συντελεστή θερμοπερατότητας του υλικού? Λάθος να προχωρούμε έτσι σε μόνωση. Έκανε ένας φίλος μου πριν χρόνια κάποια εκατοστά μόνωση και τον χειμώνα είναι το σπίτι στους 16 βαθμούς ενώ χωρίς μόνωση ήταν στους 11-12. Δεν κάνουμε δουλειά έτσι. Ρώτησε τον μάστορα αυτά συγκεκριμένα. Αφού έχεις ΠΕΑ, δες στο πίσω μέρος, υπάρχει ένα σημείο που αναφέρει προτάσεις και σενάρια εξοικονόμησης ενέργειας με βάση επιλογές του λογισμικού. Δες τι ενεργειακή κατηγορία είναι το σπίτι τώρα και τι θα είναι αν υλοποιηθούν αυτά τα σενάρια με βάση τις μονώσεις που λέει. Καλό είναι να έρθει μηχανολόγος να εκτιμήσει απώλειες και κέρδος αλλά θα τον πληρώσεις για αυτό. Με τους μάστορες να έχεις το νου σου διότι μετά το πέρας των εργασιών μπορεί να σου αφήσουν κακοτεχνίες και άλλα θέματα στο σπίτι. Ξεκάθαρος και κατανοητός, ευχαριστώ.
andreaspA Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Τα καλυτερα λεφτα που θα εχεις δωσει θα ειναι η θερμοπροσοψη. Θα με θυμηθεις! 1
chios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Τα πιο σημαντικά 10.000€ που έδωσα το 2013 που έκανα θερμοπροσοψη στο σπίτι μου που ήταν κατασκευασμένο το 1986, τεράστια διαφορά χειμώνα καλοκαίρι έπεσε κοντά στο μισό η κατανάλωση καυσίμου για θέρμανση και το πιο σημαντικό ότι έχω ζεστό σπίτι.
trelaras22 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, chios είπε Τα πιο σημαντικά 10.000€ που έδωσα το 2013 που έκανα θερμοπροσοψη στο σπίτι μου που ήταν κατασκευασμένο το 1986, τεράστια διαφορά χειμώνα καλοκαίρι έπεσε κοντά στο μισό η κατανάλωση καυσίμου για θέρμανση και το πιο σημαντικό ότι έχω ζεστό σπίτι. Μεγάλο το ποσό κι η επένδυση, αν επιτρέπεται, για τί επιφάνεια μιλάμε; Θυμάσαι ίσως και το κοστος ανα τετραγωνικό ενδεικτκά;. Ευχαριστώ πολύ.
chios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Διώροφη κατοικία είναι γι'αυτό το μεγάλο κόστος, αν θυμάμαι καλά τότε γύρω στα 40€ το τετραγωνικό πήγε. 1
freelove Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου Στις 2/7/2023 στις 6:01 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Μην προχωρήσεις σε μόνωση έτσι απλά, τι θα πει 40 ευρώ το τμ? Σου είπε τι υλικό μόνωσης θα τοποθετήσει? Σου είπε για τον συντελεστή θερμοπερατότητας του υλικού? Λάθος να προχωρούμε έτσι σε μόνωση. Έκανε ένας φίλος μου πριν χρόνια κάποια εκατοστά μόνωση και τον χειμώνα είναι το σπίτι στους 16 βαθμούς ενώ χωρίς μόνωση ήταν στους 11-12. Δεν κάνουμε δουλειά έτσι. Ρ Καλό είναι να έρθει μηχανολόγος να εκτιμήσει απώλειες και κέρδος αλλά θα τον πληρώσεις για αυτό. Με τους μάστορες να έχεις το νου σου διότι μετά το πέρας των εργασιών μπορεί να σου αφήσουν κακοτεχνίες και άλλα θέματα στο σπίτι. Περιοχή Αθήνα για μηχανολόγο πού αξίζει κάποια πρόταση παρακαλώ?? Με ψάξιμο στο ίντερνετ πολύ μπέρδεμα. Πολυκατοικία του 2014 από την μία πλευρά πού είναι βορινό το σπίτι έχει διαφορά θερμοκρασίας 4 βαθμούς με το υπόλοιπο σπίτι. Πάω για θερμοπροσωπη οπωσδήποτε αλλά πρέπει να ξεκινώ από μηχανολόγο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα