Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 400-1000

Χρήση υπολογιστή : Gaming 1080 p και στο μέλλον 1440p αλλά αν χρειαστεί αναβαθμίζω κάτι (πχ gpu)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Παιχνιδια League of legends , Battlefield I , Medal of honor , Call of duty MW/War zone , GTA V

Όλο το πακέτο - με ετησδια συνδρομη - της Adobe . 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Έχω , θα πάρω ως το τέλος του καλοκαιριού 

1080p/240 hz ή 1440p/144-165 hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Έχω απ όλα .

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Λιβαδειά , αλλά μέσω skroutz plus Έχω δωρεάν μεταφορικά μέχρι 8 κιλά + ότι μπορώ να πάω Αθήνα αν τόσο πολύ χρειαστεί .

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Έτοιμο pc .

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Pre - built .

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Επιθυμώ windows 11 , κάποιο κλειδί ( να το περάσω εγώ) . Έχω ήδη link από προηγούμενη μου ανάρτηση για laptop.

Έχω βρει ένα στο praxi στα 499€ , που αν γίνεται αγορά με τιμολόγιο 39Α βγαίνει στα 402€ .

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-phantom-x-ryzen-5-5500-16gb-512gb-ssd-gtx-1650-4gb-no-os-gaming-pc/

Επεξ/σία από ΓιώργοςΒ.
Δημοσ.
24 minutes ago, ΓιώργοςΒ. said:

Ποσό που διαθέτουμε : 400-1000

Χρήση υπολογιστή : Gaming 1080 p και στο μέλλον 1440p αλλά αν χρειαστεί αναβαθμίζω κάτι (πχ gpu)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Παιχνιδια League of legends , Battlefield I , Medal of honor , Call of duty MW/War zone , GTA V

Όλο το πακέτο - με ετησδια συνδρομη - της Adobe . 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Έχω , θα πάρω ως το τέλος του καλοκαιριού 

1080p/240 hz ή 1440p/144-165 hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Έχω απ όλα .

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Λιβαδειά , αλλά μέσω skroutz plus Έχω δωρεάν μεταφορικά μέχρι 8 κιλά + ότι μπορώ να πάω Αθήνα αν τόσο πολύ χρειαστεί .

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Έτοιμο pc .

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Pre - built .

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Επιθυμώ windows 11 , κάποιο κλειδί ( να το περάσω εγώ) . Έχω ήδη link από προηγούμενη μου ανάρτηση για laptop.

Έχω βρει ένα στο praxi στα 499€ , που αν γίνεται αγορά με τιμολόγιο 39Α βγαίνει στα 402€ .

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-phantom-x-ryzen-5-5500-16gb-512gb-ssd-gtx-1650-4gb-no-os-gaming-pc/

Πόσο σίγουρος είσαι ότι ισχύει το 39α για σταθερό υπολογιστή?

Το ξαναπετυχα σε άλλο thread, μου έκανε εντύπωση και πέρασα να ρωτήσω από e-shop.

Ο υπάλληλος μου είπε τα γνωστα->

ότι το 39α εφαρμόζετε μόνο σε λάπτοπ/κινητά/τάμπλετ και κονσόλες , σίγουρα όχι σε "κανονικούς" υπολογιστές.

• Like 5
Δημοσ.
12 hours ago, @topos said:

Πόσο σίγουρος είσαι ότι ισχύει το 39α για σταθερό υπολογιστή?

Το ξαναπετυχα σε άλλο thread, μου έκανε εντύπωση και πέρασα να ρωτήσω από e-shop.

Ο υπάλληλος μου είπε τα γνωστα->

ότι το 39α εφαρμόζετε μόνο σε λάπτοπ/κινητά/τάμπλετ και κονσόλες , σίγουρα όχι σε "κανονικούς" υπολογιστές.

Κατά 99.9% ισχύει αυτό που λες. Μόνο αν κάνεις λαμογιά θα μπορούσες να χρεώσεις κανονικό υπολογιστή που δεν νομίζω ότι κάποιο κατάστημα θα ρισκάρει να το κάνει αυτό.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι καημο έχετε με το 39α? Ειτε στην τιμη της αγορας πληρωσεις το ΦΠΑ και το συμψηφίσεις μετά με το ΦΠΑ των πωλησεων σου, είτε δεν το πληρωσεις και δεν το συμψηφίσεις, τι διαφορά έχει?

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Τι καημο έχετε με το 39α? Ειτε στην τιμη της αγορας πληρωσεις το ΦΠΑ και το συμψηφίσεις μετά με το ΦΠΑ των πωλησεων σου, είτε δεν το πληρωσεις και δεν το συμψηφίσεις, τι διαφορά έχει?

Προφανώς το ένα είναι ότι δε δεσμεύεις τα χρήματα μέχρι τον συμψηφισμό.

Το δεύτερο φαντάζομαι με άτομα που επωφελούνται έμμεσα της απαλλαγής του ΦΠΑ, πχ έχω περιθώριο να αγοράσω μηχάνημα για ένα ξάδερφο, είναι διαφορετικό να του καλύψω το ποσό από το να μην το πληρώσω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Το δεύτερο φαντάζομαι με άτομα που επωφελούνται έμμεσα της απαλλαγής του ΦΠΑ, πχ έχω περιθώριο να αγοράσω μηχάνημα για ένα ξάδερφο, είναι διαφορετικό να του καλύψω το ποσό από το να μην το πληρώσω.

Τι σημαινει "περιθωριο να αγορασω μηχανημα για εναν ξαδερφο" ? Θα του χαρισεις το ΦΠΑ? Θα του αγορασεις μηχανημα στην καθαρη αξια, χωρις να του εισπραξεις το ΦΠΑ ?

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Τι σημαινει "περιθωριο να αγορασω μηχανημα για εναν ξαδερφο" ? Θα του χαρισεις το ΦΠΑ? Θα του αγορασεις μηχανημα στην καθαρη αξια, χωρις να του εισπραξεις το ΦΠΑ ?

Όχι δεν εννοούσα αυτό, αυτά ούτε στο El Paso δε γίνονται

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/7/2023 στις 11:34 ΠΜ, nickol-us είπε

Δεν τίθεται θέμα επιλογής αν θα πας με το 39α. Αν είσαι σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ υποχρεωτικά για αγορά κινητού. λάπτοπ, τάμπλετ, παιχνιδομηχανής και μόνο (όχι δηλαδή desktop υπολογιστές και παρελκόμενα) πρέπει να γίνει αποφορολόγηση και να ακολουθηθεί η διαδικασία του αρθ. 39α. Αν δεν συμβεί αυτό το εκδοθέν τιμολόγιο είναι άχρηστο και απαγορεύεται να εκπέσει ο ΦΠΑ του στην περιοδική.

Επεξ/σία από theopan
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 16/7/2023 στις 8:59 ΠΜ, andreaspA είπε

Έλα ντε!

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μην έχει έσοδα με ΦΠΑ οπότε να χάνεται σε περίπτωση συμψηφισμού, οπότε έχει τεράστια διαφορά. Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία 

Δημοσ.

Αν η εταιρεία σου έχει ενδοκοινοτικές συναλλαγές μπορείς να πάρεις prebuilt από amazon.de χωρίς ΦΠΑ. Από Ελλάδα με το 39α, όπως σου είπαν και παραπάνω, δε παίζει αυτό.

Δημοσ.
7 hours ago, rkb said:

Μπορεί κάποιος να μην έχει έσοδα με ΦΠΑ οπότε να χάνεται σε περίπτωση συμψηφισμού, οπότε έχει τεράστια διαφορά. Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία 

Πως γίνεται κάποιος να μην έχει έσοδα με φπα, αλλά να μπορεί να εκπέσει ΦΠΑ; Ή είσαι ενταγμένος στον φπα ή δεν είσαι. 

Δημοσ.

Νομίζω για επιστημονικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε χώρες της Ε.Ε. υπάρχει απαλλαγή χρέωσης Φ.Π.Α. Οπότε μια ατομική επιχείρηση μπορεί να είναι ενταγμένη στο Φ.Π.Α αλλά για τις παραπάνω υπηρεσίες να μην χρειάζεται να καταβάλει Φ.Π.Α.  Δεν είμαι λογιστής ή εφοριακός, αλλά αυτό έχω καταλάβει.

Δημοσ.
2 hours ago, RTW4ever said:

Πως γίνεται κάποιος να μην έχει έσοδα με φπα, αλλά να μπορεί να εκπέσει ΦΠΑ; Ή είσαι ενταγμένος στον φπα ή δεν είσαι. 

υπαρχει αυτο το καθεστως, εως 10Κ τζιρο, δεν αποδίδεις/εισπράττεις ΦΠΑ.

Υ.Γ. μη με ρωτήσεις πως γινεται αυτο...

Δημοσ.

Συμψηφισμός του ΦΠΑ των εξόδων γίνετε εφόσον υπάρχει ΦΠΑ από έσοδα. Αν δεν υπάρχουν έσοδα τότε αν κόψετε τιμολόγιο με 39a προϊόντος αν πχ γλιτώσατε ΦΠΑ 100 ευρώ αυτά τα 100 ευρώ θα τα χάσετε από το ΦΠΑ που έχετε να περνετε εφόσον όπως είπα το ΦΠΑ των εσόδων είναι μικρότερο των εξόδων. Η επίστροφη του ΦΠΑ των εξόδων είναι όσο το ΦΠΑ των εσόδων. Αν έχουμε λιγότερο ΦΠΑ εσόδων αλλά μεγαλύτερο ΦΠΑ εξόδων τότε το επιπλέον ΦΠΑ των εξόδων δεν το περνουμε οπότε οτι επιπλέον ΦΠΑ τιμολογίων κόβουμε είναι δώρο άδωρο αφού το χάνουμε αφού δεν έχουμε έσοδα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...