Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Έχω ένα καινούργιο λάπτοπ και επειδή έχω έναν hdd του παλιού μου (λαπτοπ) έλεγα να τον βάλω στο νέο λάπτοπ για αποθηκευση ταινιων κλπ οχι windows . Η ερώτηση μου είναι,  θα παρατηρώ μειωμένη απόδοση πουθενά εάν τον έχω τον hdd μόνο για αποθήκευση υλικού? Τα windows είναι στον ssd του νέου λάπτοπ.  Υπάρχει περίπτωση τίποτα να δημιουργήσει θέμα γιατί στον παλιό hdd υπάρχουν windows 10 απο το παλιό λάπτοπ που δυστυχώς δεν τα διέγραψα πριν αποσύρω το παλιό λάπτοπ. Εάν βάλω τον hdd στο νέο λαπτοπ με ένα δεξί κλικ μπορώ να κάνω format του παλιού hdd? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα

από το uefi/bios να βάλεις να boot-άρει πρώτα από τον καλό τον ssd

όταν θα πηγαίνεις να διαβάζεις / γράφεις δεδομένα στον hdd , ναι , θα παρατηρείς καθυστερήσεις

όταν θα boot-άρεις λίγο για να τον δει το σύστημα στην αρχή, θα έχεις λίιιγο καθυστέρηση

πλέον οι ssd είναι φθηνοί (αλλά όχι τζάμπα), αν μπορείς/ θες πάρε έναν ssd 2.5" κ βάλε τον

ναι, μπορείς να τον φορμάρεις εντελώς

Επεξ/σία από Kthulhou
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, @topos είπε

Σίγουρα έχει θέση για 2,5αρη δίσκο το καινούργιο λάπτοπ?

Ναι έχει μια άδεια γιατί δουλευει με SSD 

11 ώρες πριν, Kthulhou είπε

καλησπέρα

από το uefi/bios να βάλεις να boot-άρει πρώτα από τον καλό τον ssd

όταν θα πηγαίνεις να διαβάζεις / γράφεις δεδομένα στον hdd , ναι , θα παρατηρείς καθυστερήσεις

όταν θα boot-άρεις λίγο για να τον δει το σύστημα στην αρχή, θα έχεις λίιιγο καθυστέρηση

πλέον οι ssd είναι φθηνοί (αλλά όχι τζάμπα), αν μπορείς/ θες πάρε έναν ssd 2.5" κ βάλε τον

ναι, μπορείς να τον φορμάρεις εντελώς

Κατάλαβα το πολύ πολύ για να μην πάει χαμένος, θα αγοράσω ένα τέτοιο για αν τον έχω σαν εξωτερικό.

https://www.skroutz.gr/s/11686431/Orico-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-2-5-SATA-III-με-σύνδεση-USB3-0-σε-Διάφανο-χρώμα-2139U3-CR.html

Δημοσ.

Αν ο SSD που έχει το laptop είναι ήδη μεγάλος για τα αρχεία που θες να αποθηκεύσεις θα σου πρότεινα την δημιουργία ενός νέου partition σε αυτόν όπου μέσα θα βάζεις τα αρχεία σου. Στην περίπτωση format στο μέλλον κάνεις για καλό και για κακό ένα backup στον εξωτερικό που θα φτιάξεις και επιλέγεις την εγκατάσταση των windows στο αντίστοιχο partition χωρίς να πειράξεις αυτό με τα αρχεία.

Μπορείς επίσης να κάνεις αντιστοίχηση των φακέλων Downloads, Documents, Desktop στον νέο partition, έτσι δεν θα χρειάζεται να μετακινείς χειροκίνητα τα αρχεία για να αδειάζεις χώρο στο partition των windows.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδιά τελικά τον έβαλα τον 9χρονο πλέον hdd . Ολα ειναι μια χαρα και το μόνο που άλλαξε είναι οτι στην διαδικασία εκίνησης κάνει 3 δευτερα παραπανω να φορτωσει. Πολυ ευκολη η διαδικασια αν και η αποσυνδεση της μπαταριας ειχε κατι καλωδιακια που ηθελαν προσοχη κα μικρο χερι. Ομως ολα καλα. 

Στις 1/7/2023 στις 1:46 ΠΜ, @topos είπε

Σίγουρα έχει θέση για 2,5αρη δίσκο το καινούργιο λάπτοπ?

ναι hdd

Στις 3/7/2023 στις 11:17 ΠΜ, manolis940 είπε

Αν ο SSD που έχει το laptop είναι ήδη μεγάλος για τα αρχεία που θες να αποθηκεύσεις θα σου πρότεινα την δημιουργία ενός νέου partition σε αυτόν όπου μέσα θα βάζεις τα αρχεία σου. Στην περίπτωση format στο μέλλον κάνεις για καλό και για κακό ένα backup στον εξωτερικό που θα φτιάξεις και επιλέγεις την εγκατάσταση των windows στο αντίστοιχο partition χωρίς να πειράξεις αυτό με τα αρχεία.

Μπορείς επίσης να κάνεις αντιστοίχηση των φακέλων Downloads, Documents, Desktop στον νέο partition, έτσι δεν θα χρειάζεται να μετακινείς χειροκίνητα τα αρχεία για να αδειάζεις χώρο στο partition των windows.

partition εκανα αλλα με τον τροπο των windows που δημιουργησα ενα backup point ή καπως ετσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...