Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντρέα είναι μικρό για κροκέτες. Κανονικά θέλει μία πιο εξειδικευμένη τροφή όπως γάλα για γατάκια με το μπιμπερό, για να πάρει τις πρωτεϊνες που πρέπει, αλλά εντάξει, πρέπει και να τόχεις και να παιδευτείς λίγο μέχρι να μάθεις να το ταϊζεις (εμένα μ' αρέσει πολύ). Άν τελικά πάρεις γάλα ειδικό δώσε μεγάλη προσοχή στην αναλογία, έχει πολύ πρωτεϊνη μέσα και είναι δύσπεπτη αν σου φύγει λίγο στην αναλογία. Καλύτερα λίγο πιο ελαφρύ. Σ' αυτήν την ηλικία το κόβω να πίνει μισό μπιμπερό ή 1/3 στην καθησιά του. Άν το μάθεις να το δουλεύεις θα σου αρέσει, είναι σαν να 'χεις παιδί. Ένα μεγάλο κουτί θα σου τελειώσει όταν θα βρίσκεται περίπου στην ηλικία να φάει και τα υπόλοιπα ενώ θα έχει αναπτυχθεί σωστά.

• Like 1
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, macodin είπε

Αντρέα είναι μικρό για κροκέτες. Κανονικά θέλει μία πιο εξειδικευμένη τροφή όπως γάλα για γατάκια με το μπιμπερό, για να πάρει τις πρωτεϊνες που πρέπει, αλλά εντάξει, πρέπει και να τόχεις και να παιδευτείς λίγο μέχρι να μάθεις να το ταϊζεις (εμένα μ' αρέσει πολύ). Άν τελικά πάρεις γάλα ειδικό δώσε μεγάλη προσοχή στην αναλογία, έχει πολύ πρωτεϊνη μέσα και είναι δύσπεπτη αν σου φύγει λίγο στην αναλογία. Καλύτερα λίγο πιο ελαφρύ. Σ' αυτήν την ηλικία το κόβω να πίνει μισό μπιμπερό ή 1/3 στην καθησιά του. Άν το μάθεις να το δουλεύεις θα σου αρέσει, είναι σαν να 'χεις παιδί. Ένα μεγάλο κουτί θα σου τελειώσει όταν θα βρίσκεται περίπου στην ηλικία να φάει και τα υπόλοιπα ενώ θα έχει αναπτυχθεί σωστά.

Αφού με το πατέ γίνεται δουλίτσα γιατί να πάω σε μπιμπερό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλα βρε Αντρέαμαν (έφτιαξα και έφαγα μια καρμπονάρα, χωρίς κρέμα γάλακτος). Δουλίτσα γίνεται και δεν γίνεται. Κοίτα, δεν θα πάθει και τίποτα σοβαρό μάλλον αλλά αυτά τα πατέ, όσο και αν μυρίζουν τόσο ωραία που σου 'ρχεται να τα φας εσύ, είναι της πλάκας, φαντάσου, αναλογικά, τις συσκευασμένες κοτομπουκιές για ανθρώπους από τι φτιάχνονται και αναλογίσου τί λυωμένες πέτσες, τριμμένα κόκκαλα, ζωάλευρα, συντηρητικά, αρώματα ...κτλπ έχουν εκεί μέσα. Να στο πω αλλιώς, οι σωστές κροκέτες που πουλάνε οι κτηνίατροι κοστίζουν από 30-35 ευρώ το πακέτο! Εν πάση περιπτώσει, το γατάκι δεν θα πάθει τίποτα αλλά το γάλα της μάνας είναι αναντικατάστατο για την ανάπτυξη σ' αυτήν την κρισιμότερη περίοδο. Συνέχισε με πατέ, εντάξει αλλά εάν νομίζεις πως μπορεί να πιεί μόνο του από πιατάκι θα σου έλεγα να πάρεις γάλα που είναι υπερπλήρης τροφή και με.10-12 ευρώ ξενοιάζεις για κάνα μήνα από οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο η ποσότητα είναι τόσο μικρή, ένα κουτάλι της σούπας περίπου το κάθε γεύμα, που δεν παίρνει πάνω από μισό λεπτό για ζέσταμα.

οι λακτοπέτ κα οι λακτόλ είναι πολύ καλές, δοκιμασμένες, αλλά λογικά όλες καλές είναι:

https://duckduckgo.com/?q=γάλα+για+γατάκια&t=osx&iax=images&ia=images

Επεξ/σία από macodin
  • Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, AndreasChoul said:

Έχω πάρει μια που το pet shop μου είπε είναι η πιο ακριβή που είχε με 5 ευρώ το κιλό

Να ξέρεις ότι 5€ / κιλό είναι κατηγορία σαβούρα. Τώρα αν αυτή είχε ως πιο ακριβή επειδή αυτή φεύγει, πάσο, αλλά σίγουρα δεν είναι από τις «καλές». :P

Μιας και είναι κοντά 2 μηνών ίσως να τρώει και κροκέτα. Junior φυσικά, για την ηλικία του, όχι όποια να'ναι. Διάλεξε ανάμεσα σε Acana First Feast, Applaws Kitten, Carnilove Into The Wild, Josera Kitten, Orijen Kitten, Wellness Core Kitten. Τις έβαλα σε αλφανητική σειρά ο σάικο από 'δω, ώστε να μη μπλέξω και τις προσωπικές μου προτιμήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με τον φόβο που έχουν τα γατάκια τις πρώτες μέρες - βοηθάει πολύ το να κάθεσαι μαζί του στο πάτωμα για να μη φαίνεσαι τόσο ψηλός και επιβλητικός και να το αφήνεις να σε πλησιάσει με τους δικούς του όρους. Σε καμιά βδομάδα θα τρίβεται πάνω σου!

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, macodin said:

Ντόκτορ πιπέρι, πολύ μανούρα φίλε μου όλο αυτό το ποστ, και τα περισσότερα είναι άχρηστα (και αυτό το να το κρεμάς το γατάκι από τον σβέρκο, αν δεν ξέρεις, είναι επίπονο και δεν μπορεί να αντιδράσει στον πόνο εξαιτίας κάποιων νευρων που υπάρχουν εκεί που το τραβάς). Οι γάτες τον βρίσκουν τον δρόμο τους γρήγορα.Τέλος πάντων.

Είναι ενστικτώδης αντίδραση ακόμα και σε μεγαλύτερες γάτες να χαλαρώνουν όταν τις πιάνεις 'στο σβέρκο'. 

Η μαμά γάτα από εκεί δαγκώνει τα μικρά και τα μετακινεί στο χώρο. Γενικά όλα τα αιλουροειδή έχουν τρομερή ευαισθησία σε εκείνο το σημείο, χαλαρώνουν τους μύες ώστε να μην πάθουν ζημιά (ξέρουν ότι το σημείο είναι τρομερά ευάλωτο, γι'αυτό άλλωστε όλα τα θηράματα τα γραπώνουν ακριβώς σε εκείνο το σημείο).

Απλά πιάνεις το δέρμα του ζώου, το οποίο είναι πολύ χαλαρό στο λαιμό τους. Δεν υπάρχουν νεύρα στην επιδερμίδα. Αρκεί να μην τα πιάσεις βίαια και άγαρμπα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, this.is.elia είπε

Είναι ενστικτώδης αντίδραση ακόμα και σε μεγαλύτερες γάτες να χαλαρώνουν όταν τις πιάνεις 'στο σβέρκο'. 

Η μαμά γάτα από εκεί δαγκώνει τα μικρά και τα μετακινεί στο χώρο. Γενικά όλα τα αιλουροειδή έχουν τρομερή ευαισθησία σε εκείνο το σημείο, χαλαρώνουν τους μύες ώστε να μην πάθουν ζημιά (ξέρουν ότι το σημείο είναι τρομερά ευάλωτο, γι'αυτό άλλωστε όλα τα θηράματα τα γραπώνουν ακριβώς σε εκείνο το σημείο).

Απλά πιάνεις το δέρμα του ζώου, το οποίο είναι πολύ χαλαρό στο λαιμό τους. Δεν υπάρχουν νεύρα στην επιδερμίδα. Αρκεί να μην τα πιάσεις βίαια και άγαρμπα.

Ναι φίλε μου το ξέρω, 50 χρόνια έχω γάτες, αλλού ήταν το νόημα ... τί να κάτσω να εξηγώ τώρα; μπαίνει ας πουμε ένας άνθρωπος να ρωτήσει για το γατάκι 2, 3 πράγματα και σκάει ανάρτηση για το πως να το πιάνει από το σβέρκο και σε τι γωνία να βάζεις την γλώσσα στα δόντια για να βγάλεις ήχους συνεννόησης με το γατί οι οποίοι να μην μοιάζουν με τρακτέρ αλλά με το 3ο μοντέλο της τέσταρόσα (και δεν πάμε σ' ένα ωδείο να μάθουμε σαξόφωνο καλύτερα;). Είχε και άλλες ανοησίες το ποστ, μαζί με κάποια σωστά, αλλά βαριέμαι να σχολιάσω, αυτός δε που το ποστάρησε άρχισε να βρίζει. Αν έχει χρόνο ας ασχοληθεί κάνας άλλος μαζί του.

Τέλος πάντων.

Ήδη το γατάκι τον συνήθησε τον Αντρέα χωρίς να χρειαστεί πανεπιστημιακή διατριβή.

• Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ανανέωση νερού σε καθημερινή βάση και συχνό πλύσιμο του μπολ.  

Είναι περίεργες με το νερό 

Επίσης το μπωλ με το νερό να μην είναι δίπλα σε αυτό της τροφής, δεν είναι σαν εμάς οι γάτες θέλουν αλλού να τρώνε και αλλού να πίνουν.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Narayan είπε

δεν είναι σαν εμάς οι γάτες θέλουν αλλού να τρώνε και αλλού να πίνουν.

Κι αλλού πηγαίνουν και το δίνουν. Fact

• Like 1
Δημοσ.

το γατάκι έχει ξεθαρρέψει πολύ.

μου δαγκώνει τα δάχτυλα των ποδιών και με γρατζουνάει για να παίξει.

τι να κάνω? θενκς 😉

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ElonTheCat είπε

τι να κάνω? θενκς 😉

Πάρε του 2-3 παιχνίδια από pet shop, έχει πολύ ενέργεια τώρα και πρέπει κάπου να την διοχετέψει.

Βασικά ξεκίνησε από ένα καπάκι από μπουκάλι κρεμασμένο σε καρέκλα με σπάγγο και ένα μικρό κουτί από χαρτόνι, δωρεάν είναι και τα δύο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, ElonTheCat είπε

τι να κάνω? θενκς 😉

Δαγκωσε κι εσυ :P

Δωστου κανα παιχνιδι να ασχοληθει

Να ξερεις πως μεχρι να παει 6-7 μηνων θα ειναι δαιμονας. Εχει τεραστια ενεργεια και σαχλαμαρα.

και επισης ΑΝΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΑΤΙ

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...