Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/6/2023 στις 10:07 ΜΜ, AndreasChoul είπε

Καλησπέρα!

Πήρα ένα γατάκι σήμερα, και συνέχεια κρύβεται και νιαουρίζει!

Δεν έχει φάει δεν έχει πιει νερό και δεν έχει πάει στην άμμο του!

Δεν είναι επιθετικό, απλά φοβισμένο και κρύβεται και νιαουρίζει!

Είναι φυσιολογικό? Τι να κάνω?

Δεν έχει εύκολο/γρήγορο "κόλπο" θα πρέπει να επενδύσεις χρόνο στο γατάκι(και εννοείται γενικά και όταν γίνει γάτα), δηλαδή χρόνο που θα είστε στον ίδιο χώρο για ώρα 30 λεπτά τουλάχιστον  κάθε μέρα. 

Πχ να πάρεις μπιμπερό να το πιάσεις απο σβέρκο image.png.06a5d8f1dc387a58ec678a82c57450de.png 
για να το φέρεις πάνω στο σώμα σου και (συνεχίζοντας να κρατάς το σβέρκο του γιατί το ηρεμεί, αν δεν το ηρεμεί ή αν δεν αισθάνεσαι ότι πιάνεις μπόλικο μπόσικο και μαλακό δέρμα κάτι κάνεις λάθος, ) και στάξε σταγόνες γάλα στο στοματάκι του μέχρι να καταλάβει τι ειναι μετά βάλε το μπιμπερό μέσα στο στοματάκι απαλά, θα συνεχίσει να βυζαίνει και μπορεί να αφήσεις το σβέρκο του. 

αυτό αν το κάνεις 3,4 μέρες (και εφόσον ειναι αρκετά μεγάλο για να τρώει υγρή/ξηρά τροφή) μπορείς να βάλεις ένα πιατάκι για φαγητό μπροστά σου να κάτσεις και να περιμένεις να έρθει μόνο του, χωρίς να κάνεις μεγάλες (σήκω κάτσε) κινήσεις ή απότομες (με το που το δεις να πας να το χαϊδέψεις) ούτε φωνές "μπράβο ζουζουνακι γουτσουτσου ψι ψι " κτλ  απλα σαν παρατηρητής, μόλις αρχίσει να φάει τότε μπορείς (με ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ) να προεκτείνεις το χέρι σου και να το χαϊδέψεις λίγο όσο τρώει.  

Είπα να μην φωνάξεις ή έστω κάνεις ήχο (και η απλή ομιλία ειναι δυνατή για το γατάκι γιατί εισαι σαν γίγαντας μπροστά του) 

Υπάρχουν όμως δύο ήχοι που αν τους πετύχεις μπορείς να ξεγελάσεις το γατάκι να έρθει κοντά στο πιάτο

Ο πρώτος είναι ένα ΠΟΛΥ ψηλό (βγαίνει απο το λαρύγγι ) ΜΙΟΥ 

Έτσι νιαουρίζουν μεταξύ τους για να συγκεντρωθούν αν έχουν χαθεί ή έχουν βρει την μαμά τους. 

Ένα άλλο ειναι να αμφιταλαντεύσεις την γλώσσα σου βάζοντας την ψηλά και πίσω απο τα μπροστινά δόντια σου (κεντρικοί ταμίες) πιέζοντας τον αέρα στο πάνω μέρος της (και άρα να κατεβεί και εσύ συνεχίζεις να προσπαθείς να ειναι ψηλά και άρα ανεβαίνει και έτσι αρχίζει η ταλάντευση) 

Προσομοιώνοντας το γουργουρισμα που κάνει η μάνα όταν τα βυζαίνει πρέπει να ειναι σχετικά αργό όχι γρήγορο (σαν προπέλα/τρακτεράκι) να έχει μπάσο δηλαδή, παίξε με την συχνότητα και θα καταλάβεις ποια ειναι η σωστή (το γατάκι θα αρχίσει να κάνει ψηλά μίου ή θα το βλέπεις να ξεπροβάλει και να ψάχνει μόλις γίνει αυτό κράτα την συγκεκριμένη συχνότητα) 

Αυτό που ακούς εδώ απλά εσύ κάντο συνεχόμενα (θα παρατηρήσεις ότι το γατάκι θα ψάχνει να βρει την πηγή του ήχου εσένα δηλαδή) και όχι διακεκομμένα όπως ακούγεται στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο (βαριέμαι να βρώ καλύτερο συγγνώμη) 

Μέσα σε μια βδομάδα θα σκαρφαλώνει πάνω σου απο μόνο του και δεν θα σε αφήνει σε ησυχία.. 

Για να το μάθεις να πηγαίνει στην άμμο θάψε ένα κακάκι του μέσα στην άμμο ή πάρε ένα χαρτί και σκούπισε τα τσισάκια του και τρίψτο λίγο στην άμμο, μετά το φαΐ παίξε λίγο μαζί του πχ με ένα σχοινάκι (σύρτο στο πάτωμα σαν φίδι ή ταρακούνα το γρήγορα μπροστά του θα προσπαθεί να το πιάσει και θα το κυνηγάει) και μετά απο κάνα 5λεπτο πάρτο και βάλτο πάνω στην άμμο και άστο να μυρίζει θα τα κάνει εκει. 

Επίσης παίζει ρόλο το που ειναι η άμμος. 

Πρέπει να ειναι σε μέρος χωρίς ρεύμα, να ειναι σχετικά "καβατζωμένη" πχ σε γωνία γιατί φοβούνται οι γάτες αν ειναι εκτεθειμένες πχ στο κέντρο του δωματίου (που φυσικά δεν το έχεις απλά λέω τώρα για το παράδειγμα) ειναι το χειρότερο σημείο και σχετικά ήσυχο χωρίς κίνηση, πχ στην γωνία του μπάνιου ειναι ένα καλό σημείο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το πήγα κτηνίατρο

Κάναμε και εμβόλιο κλπ

Το γατακι έχει κάποια μόλυνση στα μάτια, μου έδωσε κρέμα και μια Σύριγγα κλπ

Για να δουμε!

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AndreasChoul είπε

Το πήγα κτηνίατρο

Κάναμε και εμβόλιο κλπ

Το γατακι έχει κάποια μόλυνση στα μάτια, μου έδωσε κρέμα και μια Σύριγγα κλπ

Για να δουμε!

Δεν ειναι τίποτα αυτό ειναι πολύ συνηθισμένο μην ανησυχείς και απλά να του καθάριζες τα ματάκια με ένα μουσκεμένο μαντιλάκι απαλά για να φύγουν οι τσιμπλίτσες και μετά έριχνες μια σταγόνα ορό θα έφευγε το πολύ μέσα σε μια βδομάδα.. οι τσίμπλες στα μάτια στα γατάκια ειναι σαν τις ψείρες στα παιδιά στο νηπιαγωγείο 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, AndreasChoul είπε

Παιδιά ασχετο την άμμο από τα τσισα του και τα κακά του τα ρίχνετε στην τουαλέτα σωστά?

Οχι βέβαια. Τα βάζεις μέσα σε σακούλα και την πετάς στα σκουπίδια. Άμα θες να τα ρίξεις στην λεκάνη της τουαλέτας, υπάρχει πιθανότητα να σου βουλώσει η αποχέτευση είτε η δική σου είτε του κτιρίου. Θέλει να ρίξεις παρα πολύ νερό με κουβάδες και όχι απλά 1-2 καζανάκια για να μειώσεις την πιθανότητα κάποιας εμφραξης, θεωρώ καλύτερο και πιο οικολογικό το πέταμα στα σκουπίδια. 

• Like 2
Δημοσ.

Αν μη τι άλλο χαίρομαι που το γατάκι έχει κάποιον που ενδιαφέρεται να το προσέξει και να το μεγαλώσει   και respect στον @Dr_Pepper

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ντόκτορ πιπέρι, πολύ μανούρα φίλε μου όλο αυτό το ποστ, και τα περισσότερα είναι άχρηστα (και αυτό το να το κρεμάς το γατάκι από τον σβέρκο, αν δεν ξέρεις, είναι επίπονο και δεν μπορεί να αντιδράσει στον πόνο εξαιτίας κάποιων νευρων που υπάρχουν εκεί που το τραβάς). Οι γάτες τον βρίσκουν τον δρόμο τους γρήγορα.Τέλος πάντων.

Αντρέα, αν θες να βουλώσεις τις σωληνώσεις, αποχετεύσεις ... κτλπ, μπορείς με  3Α (χαλίκι, για να μη σου πάρει πολύ χρόνο στο λέω 😊)

Αλοιφή για τα μάτια και ένεση με πάστα για χρήση από το στόμα για τα σκουλήκια μάλλον έτσι; Κοίτα εκεί που τόχεις να αερίζεται ο χώρος και να είναι καθαρός όσο μπορείς (και να μην μυρίζει) εώς ότου του περάσει η μόλυνση. Όταν τρώει ενώ είσαι κοντά του, τώρα στην αρχή, μην το αγγίζεις παρά μόνο να του μιλάς απαλά (μπεμπεκίστικα) ώστε να συνδυάσει το φαγητό με την φωνή/παρουσία σου.

Συμπλήρωμα για την τελευταία παράγραφο: μην του αφήνεις όλη μέρα φαγητό δίπλα του (μόνο ίσως το βράδυ λίγο περισσότερο για την ώρα). Καλύτερα να πηγαίνεις πιο συχνά με μικρές μερίδες κονσέρβας και σε κάνα μήνα ξεκινάς παράλληλα και ξηρή τροφή μαζί με την μαλακή.

Επεξ/σία από macodin
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, macodin είπε

Ντόκτορ πιπέρι, πολύ μανούρα φίλε μου όλο αυτό το ποστ, και τα περισσότερα είναι άχρηστα (και αυτό το να το κρεμάς το γατάκι από τον σβέρκο, αν δεν ξέρεις, είναι επίπονο και δεν μπορεί να αντιδράσει στον πόνο εξαιτίας κάποιων νευρων που υπάρχουν εκεί που το τραβάς). Οι γάτες τον βρίσκουν τον δρόμο τους γρήγορα.Τέλος πάντων.

Αντρέα, αν θες να βουλώσεις τις σωληνώσεις, αποχετεύσεις ... κτλπ, μπορείς με  3Α (χαλίκι, για να μη σου πάρει πολύ χρόνο στο λέω 😊)

Αλοιφή για τα μάτια και ένεση με πάστα για χρήση από το στόμα για τα σκουλήκια μάλλον έτσι; Κοίτα εκεί που τόχεις να αερίζεται ο χώρος και να είναι καθαρός όσο μπορείς (και να μην μυρίζει) εώς ότου του περάσει η μόλυνση. Όταν τρώει ενώ είσαι κοντά του, τώρα στην αρχή, μην το αγγίζεις παρά μόνο να του μιλάς απαλά (μπεμπεκίστικα) ώστε να συνδυάσει το φαγητό με την φωνή/παρουσία σου.

Συμπλήρωμα για την τελευταία παράγραφο: μην του αφήνεις όλη μέρα φαγητό δίπλα του (μόνο ίσως το βράδυ λίγο περισσότερο για την ώρα). Καλύτερα να πηγαίνεις πιο συχνά με μικρές μερίδες κονσέρβας και σε κάνα μήνα ξεκινάς παράλληλα και ξηρή τροφή μαζί με την μαλακή.

Ξέρεις τι είναι περίεργο? Ότι μόνο του δεν τρώει πρέπει να του πάω εγώ το πιάτο με το φαγητό στη μούρη για να φάει

Τι είναι αυτό? Δεν βλέπει? Δεν μυρίζει? Δεν μπορώ να καταλάβω

Φοβάμαι μη συνηθίσει τις κονσέρβες και δεν τρώει ξηρά τροφή μετα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, δεν θέλει πολύ τροφή για την ώρα, δεν πεινάει πολύ ακριβώς και δεν σε έχει συνηθίσει ακόμα. Παρατήρησε πόσο τρώει ακριβώς 2-3 φορές και βάζε του τόσο ανά 4-6 ώρες. Μην το αφήνεις με πολύ τροφή δίπλα του και την έχει στην μύτη του την μυρωδιά όλο το 24ωρο. Ξηρά όχι ακόμη, να είναι νωπή για την ώρα για να την δουλεύει εύκολα το πεπτικό, είναι μικρό, δεν θα την δουλέψει καλά το στομαχάκι του, θα του κάνει δυσκοιλιότητα. αργότερα βρες χύμα τροφή για μικρά γατάκια, με 3 ευρώ το κιλό περίπου, και βάζε του ελάχιστη μέσα ή και σε άλλο πιατάκι, και όσο περνάει ο καιρός άλλαζέ του την αναλογία, πχ από 90-10% σε 0-100% (στην πρώτη ξηρή πάρε μία συσκευασμένη πιο ακριβή, για μικρά γατάκια πάντα, για να ξεκινήσεις την αναλογία).

Επεξ/σία από macodin
  • Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, macodin είπε

(και αυτό το να το κρεμάς το γατάκι από τον σβέρκο, αν δεν ξέρεις, είναι επίπονο

Δεν ξέρεις τι λες.  

31 λεπτά πριν, macodin είπε

α περισσότερα είναι άχρηστα

Ειναι δοκιμασμένα σε νεογένητα γατάκια που έχω σώσει με τα χρόνια και φοβούνται την σκια τους. 

16 λεπτά πριν, AndreasChoul είπε

Ότι μόνο του δεν τρώει πρέπει να του πάω εγώ το πιάτο με το φαγητό στη μούρη για να φάει

αν ειναι κροκέτες μαλάκωσε τες λίγο με νερό  πόσες εβδομάδες ειναι; 

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν ξέρεις τι λες.  

Ειναι δοκιμασμένα σε νεογένητα γατάκια που έχω σώσει με τα χρόνια και φοβούνται την σκια τους. 

αν ειναι κροκέτες μαλάκωσε τες λίγο με νερό  πόσες εβδομάδες ειναι; 

Πρέπει να είναι περίπου 2 μηνών μου είπε ο κτηνιατρος

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AndreasChoul είπε

Πρέπει να είναι περίπου 2 μηνών μου είπε ο κτηνιατρος

ειναι πιο μεγάλη απόσο νόμιζα σε αυτή την περίπτωση αν ειναι να φοβάται σε τέτοια ηλικία ειναι πιο δύσκολη η κατάσταση, βέβαια εξαρτάται και απο τον χαρακτήρα το μόνο που έχεις να κάνεις ειναι υπομονή.

δεν τρώει την τροφή επειδή δεν της αρέσει τόσο όσο η κονσέρβα.. (έχει και φθηνές κονσέρβες αν και για γάτες πάντα τσιμπάνε τις τιμές ) μπορείς να δοκιμάσεις άλλη τροφή. 

Αν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα θα την φάει την τροφή με λίγη πειθώ (να μην της δώσεις κάτι άλλο μέσα στην ημέρα και σιγά σιγά θα την φάει)  απλά οκ μην βάλεις και τις χειρότερες κροκέτες ή κροκέτες για σκύλους κτλ 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

ειναι πιο μεγάλη απόσο νόμιζα σε αυτή την περίπτωση αν ειναι να φοβάται σε τέτοια ηλικία ειναι πιο δύσκολη η κατάσταση, βέβαια εξαρτάται και απο τον χαρακτήρα το μόνο που έχεις να κάνεις ειναι υπομονή.

δεν τρώει την τροφή επειδή δεν της αρέσει τόσο όσο η κονσέρβα.. (έχει και φθηνές κονσέρβες αν και για γάτες πάντα τσιμπάνε τις τιμές ) μπορείς να δοκιμάσεις άλλη τροφή. 

Αν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα θα την φάει την τροφή με λίγη πειθώ (να μην της δώσεις κάτι άλλο μέσα στην ημέρα και σιγά σιγά θα την φάει)  απλά οκ μην βάλεις και τις χειρότερες κροκέτες ή κροκέτες για σκύλους κτλ 

Έχω πάρει μια που το pet shop μου είπε είναι η πιο ακριβή που είχε με 5 ευρώ το κιλό

Τρώει και μερικές κροκέτες αλλά προτιμάει πατέ από ότι έχω παρατηρησει

Πλέον βγαίνει πιο πολυ την χαϊδεύω κλπ

Αλλά μετά πάλι πάει και κρύβεται

Το βράδυ βγαίνει πιο πολυ και έχω την εντύπωση ότι κοιμάται κάπου έξω, του αρέσει να κάθεται κάπου ψηλά και να κοιμάται από ότι έχω καταλαβει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...