Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πήρα ένα γατάκι σήμερα, και συνέχεια κρύβεται και νιαουρίζει!

Δεν έχει φάει δεν έχει πιει νερό και δεν έχει πάει στην άμμο του!

Δεν είναι επιθετικό, απλά φοβισμένο και κρύβεται και νιαουρίζει!

Είναι φυσιολογικό? Τι να κάνω?

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσιολογικο. Οταν εξαφανιστεις/κοιμηθεις θα τα κανει ολα. Οταν σε ξανα δει, τα ιδια.

Ο χρονος εξαρταται απο το γατακι. Αν ειναι μικρο, θα συνηθισει γρηγορα.

• Like 8
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AndreasChoul είπε

Καλησπέρα!

Πήρα ένα γατάκι σήμερα, και συνέχεια κρύβεται και νιαουρίζει!

Δεν έχει φάει δεν έχει πιει νερό και δεν έχει πάει στην άμμο του!

Δεν είναι επιθετικό, απλά φοβισμένο και κρύβεται και νιαουρίζει!

Είναι φυσιολογικό? Τι να κάνω?

Καταρχήν από που το πήρες; Γνωρίζεις την ηλικία του; 

Δε φαντάζομαι να ήταν κανένα νεογέννητο και να το πήρες από την μάνα του. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Φυσιολογικο. Οταν εξαφανιστεις/κοιμηθεις θα τα κανει ολα. Οταν σε ξανα δει, τα ιδια.

Ο χρονος εξαρταται απο το γατακι. Αν ειναι μικρο, θα συνηθισει γρηγορα.

Ευχαριστω. 2-3 μηνών ειναι.

2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Καταρχήν από που το πήρες; Γνωρίζεις την ηλικία του; 

Δε φαντάζομαι να ήταν κανένα νεογέννητο και να το πήρες από την μάνα του. 

2-3 μηνών. Μου το δώσανε, δεν το πήρα εγώ από τη μάνα του.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AndreasChoul είπε

2-3 μηνών. Μου το δώσανε, δεν το πήρα εγώ από τη μάνα του.

Μια χαρα ειναι η ηλικια. Βαλε του καμια κονσερβα πριν κοιμηθεις (γιατι αν μεινει ολη μερα θα στεγνωσει και δεν το πλησιαζουν μετα ευκολα), και θα φαει. Ολη την υπολοιπη μερα εχε και ενα μπολ με ξηρα τροφη και νερο. 

Για τουαλετα προτεινω αυτην (ειναι μεγαλη και ανετη), και για αμμο την μαρκα "επιλογη μου", λεβαντα, απο Κρητικο. Τα κανει μπαλες τα ουρα και δεν μυριζει γενικα (οκ προφανως τα φιλτρα ανθρακα της τουαλετας θελουν αλλαγη καθε 2-3 μηνες). Για την τουαλετα, μπορεις να βγαλεις το πορτακι τις πρωτες μερες. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μια χαρα ειναι η ηλικια. Βαλε του καμια κονσερβα πριν κοιμηθεις (γιατι αν μεινει ολη μερα θα στεγνωσει και δεν το πλησιαζουν μετα ευκολα), και θα φαει. Ολη την υπολοιπη μερα εχε και ενα μπολ με ξηρα τροφη και νερο. 

Για τουαλετα προτεινω αυτην (ειναι μεγαλη και ανετη), και για αμμο την μαρκα "επιλογη μου", λεβαντα, απο Κρητικο. Τα κανει μπαλες τα ουρα και δεν μυριζει γενικα (οκ προφανως τα φιλτρα ανθρακα της τουαλετας θελουν αλλαγη καθε 2-3 μηνες). Για την τουαλετα, μπορεις να βγαλεις το πορτακι τις πρωτες μερες. 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές θα τα τσεκάρω!

Δημοσ.

Αν και ως τώρα μάλλον θα 'χει βγει (λογικά όσο κοιμόσουν), ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι αφού ετοιμάσεις το χώρο (τουαλέτα, νερό, φαγητό), την κάνεις για ένα περπάτημα, ώστε να μείνει μόνο του. Θα νιώσει πιο πολλή σιγουριά και θα βγει να εξερευνήσει το χώρο. Έτσι έκανα στον πρώτο μου γάτο που ήταν (και είναι) φοβικός. Εννοείται ότι για κανένα λόγο δε πιέζεις καταστάσεις. Βασικά ποτέ, αλλά κυρίως στην αρχή. Δε το τραβάς με το ζόρι έξω από το κλουβί για κανένα λόγο. Απλά ανοίγεις την πόρτα του και το αφήνεις να βγει όποτε θελήσει. Και εννοείται ότι δε το γραπώνεις γι' αγκαλιές χωρίς να θέλει.

13 hours ago, SabotazNic said:

για αμμο την μαρκα "επιλογη μου", λεβαντα, απο Κρητικο. Τα κανει μπαλες τα ουρα και δεν μυριζει γενικα

Κάνε ένα mini review. Εγώ χρησιμοποιώ την κίτρινη EverClean (πιο χοντροί κόκκοι), και ενώ είναι η πιο καλή που 'χω δοκιμάσει, πάλι δεν είμαι 100% ικανοποιημένος. Βασικά σκέφτομαι μη φύγω και τελείως από μπετονίτη, για κάνα tofu. :P

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Haldol είπε

Κάνε ένα mini review. Εγώ χρησιμοποιώ την κίτρινη EverClean (πιο χοντροί κόκκοι), και ενώ είναι η πιο καλή που 'χω δοκιμάσει, πάλι δεν είμαι 100% ικανοποιημένος. Βασικά σκέφτομαι μη φύγω και τελείως από μπετονίτη, για κάνα tofu. :P

Ε γενικά δοκίμασα διάφορα από σούπερ και καταστήματα, κατέληξα σε αυτήν. Δεν σηκώνει πολύ σκόνη. Τα ούρα γίνονται μπάλες/πέτρα όπως επειδής και τα 💩 αφού τα σκεπάσουν. Είναι και σε σχετικά καλή τιμή, 2.80 αν θυμάμαι καλά 5kg. 

Έχουμε 2, ο ένας καθαρίζει πιο καλά τα πόδια οπότε δεν τα βγάζει έξω, η άλλη λίγο πιο χαζούλα και βγαίνει συνήθως με φόρα. Κάποια πέφτουν στο πατάκι (ένα μικρό τους έχουμε από έξω), αλλιώς εκεί τριγύρω. Γενικά πέφτουν όμως από τα πόδια και δεν τα μεταφέρουν στο σπίτι. 

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, SabotazNic said:

Έχουμε 2, ο ένας καθαρίζει πιο καλά τα πόδια οπότε δεν τα βγάζει έξω, η άλλη λίγο πιο χαζούλα και βγαίνει συνήθως με φόρα. Κάποια πέφτουν στο πατάκι (ένα μικρό τους έχουμε από έξω), αλλιώς εκεί τριγύρω. Γενικά πέφτουν όμως από τα πόδια και δεν τα μεταφέρουν στο σπίτι. 

Τα πατάκια αυτά σώζουν. Έχω κι εγώ... πριν πάρω, η άμμος έκανε βόλτα σε όλο το σπίτι. Πλέον μαζεύεται εκεί σχεδόν όλη. Must-have αξεσουάρ. :)

Αλλά με μπετονίτη ποτέ δε γλιτώνουμε τελείως ούτε το σκόνη, ούτε το να βρίσκουμε άμμο παντού (έστω και λίγη). Να φανταστείς ότι η κίτρινη EverClean που παίρνω έχει ακριβώς αυτό το σκοπό... "Litterfree Paws" τη λέει, αλλά αμ δε!

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Haldol είπε

Τα πατάκια αυτά σώζουν. Έχω κι εγώ... πριν πάρω, η άμμος έκανε βόλτα σε όλο το σπίτι. Πλέον μαζεύεται εκεί σχεδόν όλη. Must-have αξεσουάρ. :)

Αλλά με μπετονίτη ποτέ δε γλιτώνουμε τελείως ούτε το σκόνη, ούτε το να βρίσκουμε άμμο παντού (έστω και λίγη). Να φανταστείς ότι η κίτρινη EverClean που παίρνω έχει ακριβώς αυτό το σκοπό... "Litterfree Paws" τη λέει, αλλά αμ δε!

Δοκίμασε την αν σε βολεύει να την βρεις. Στην παραπάνω τουαλέτα (για διαστάσεις να δεις δλδ), βάζουμε 3 συσκευασίες για να έχει και βάθος. Οκ αν έχεις 1, και με 2 θα είσαι οκ και λογικά την αλλάζεις πιο αραιά (εμάς μας πάει περίπου 2 εβδομαδες) 

• Like 1
Δημοσ.

Το γατακι βγήκε λίγο το βράδυ, έκανε τσισα και κακά αλλά δεν έφαγε

Τώρα κρύβεται πάλι και νιαουριζει

Έχει τα μάτια του αρκετά κλειστά, του πήρα κάτι σταγόνες και μωρό μαντηλάκια από το πετ σοπ αλλά πως να το πιάσω να του της εφαρμόσω?

Επίσης αυτά τα πατάκια που λέτε που τα  βρίσκω?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AndreasChoul είπε

Το γατακι βγήκε λίγο το βράδυ, έκανε τσισα και κακά αλλά δεν έφαγε

Τώρα κρύβεται πάλι και νιαουριζει

Έχει τα μάτια του αρκετά κλειστά, του πήρα κάτι σταγόνες και μωρό μαντηλάκια από το πετ σοπ αλλά πως να το πιάσω να του της εφαρμόσω?

μαλλον κλαιει δεν νιαουριζει. κτηνιατρο να πας. 

Δημοσ.

Μην καθαρίσεις τα μάτια του με μωρομάντηλα, ούτε με χαμομήλι, δεν του κάνει καλό.. Μόνο με νερό, εμφιαλώμένο, ή με ορό καλύτερα. Μάλλον έχει ρινοτραχηλίτιδα (το πιο σύνηθες),  πήγαινέ το σε γιατρό να το δει και να του κάνει αυτά που πρέπει. Το γατάκι είναι φοβισμένο γιατί αποκόπηκε από την μάνα και τ΄ αδέρφια του, θα συνηθίσει.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν το γατακι βγήκε και έφαγε, κυρίως κονσερβα είδα ότι προτιμάει. Νερό δεν έχει πιει.

Μίλησα με κτηνίατρο και θα πάω από εκεί αύριο να δούμε τα επόμενα βήματα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, AndreasChoul είπε

https://www.google.com/search?client=opera&q=πατακι+τουαλετας+γατας&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

55 λεπτά πριν, AndreasChoul είπε

Λοιπόν το γατακι βγήκε και έφαγε, κυρίως κονσερβα είδα ότι προτιμάει. Νερό δεν έχει πιει.

Νερο δεν πινουν γενικα πολυ, ποσο μαλλον τα μικρα και ειδικα αν τρωνε κονσερβα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...