Irene_S Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα σας, Σε σχετικα νεο όχημα 8ετιας (82000 χλμ), εξαρχης αντιμετωπιζω προβληματα αναγεννησης του φιλτρου DPF. το τελευταίο ετος κανω περιπου 60 χλμ. ημερησιως κυριως χωρις φαναρια και κινηση. Αλλαζω λαδια καθε 6000 χλμ. περα απο το σερβις...Βαζω απο την αρχη μονο το ακριβο εταιρικο πετρελαιο..Ακουσα κατι κρακ κρακ το τελευταίο διάστημα και στο σερβις μου ειπαν καταργηση και αφαιρεση του dpf διοτι αρχικα θα χαλασουν τα μπεκ και μετα το μοτερ. εχετε σχετικη εμπερια; (ενδειξη μεσα στο οχημα δεν εχω, i20 diesel 1120 κυβικα)... ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων να είστε καλα και καλο καλοκαιρι.. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Κάνει αναγέννηση;Αμφιβάλλω αν τα κρακ κρακ έχουν σχέση με το φίλτρο.Σε τι ποσοστό κάπνας έχει φτάσει το φίλτρο.
PedroG Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω παρόμοιο περιστατικό προβλήμα με περισσότερα χλμ ...πολύ νεότερο Όχημα. Τα μπεκ μου είναι πεντακάθαρα ελέγχθηκαν από μπόμπατζη. Εστίασε σε πίεση κυλίνδρων μου λένε ΟΛΟΙ και αυτό επιχειρώ τώρα μέσω αντιπροσώπου μέτρηση πίεσης βαλβίδας .... Αυτό έχω να σου προτείνω. Παρομοίως βάζω καθαρά καυσίμο και έχω ΙΧ τετραετίας.... Ούτε το κυκλοφορώ εντός πόλης μόνο ταξίδια Επιπλέον ουδεμία ένδειξη στο καντράν του οχήματος δεν εμφανίζεται Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2023 από PedroG
Irene_S Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 54 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Κάνει αναγέννηση;Αμφιβάλλω αν τα κρακ κρακ έχουν σχέση με το φίλτρο.Σε τι ποσοστό κάπνας έχει φτάσει το φίλτρο. Δεν εχω ιδεα οταν το οδηγω...Δεν εχω καμμια ενδειξη στα οργανα του αυτοκινητου. Σημερα στο σερβις εδειξε οτι εκανε ολοκληρωμενο κυκλο αναγεννησης (στο ταμπλετακι). Καποιος μου ανεφερε για καδενα. 20 λεπτά πριν, PedroG είπε Έχω παρόμοιο περιστατικό προβλήμα με περισσότερα χλμ ...πολύ νεότερο Όχημα. Τα μπεκ μου είναι πεντακάθαρα ελέγχθηκαν από μπόμπατζη. Εστίασε σε πίεση κυλίνδρων μου λένε ΟΛΟΙ και αυτό επιχειρώ τώρα μέσω αντιπροσώπου μέτρηση πίεσης βαλβίδας .... Αυτό έχω να σου προτείνω. Παρομοίως βάζω καθαρά καυσίμο και έχω ΙΧ τετραετίας.... Ούτε το κυκλοφορώ εντός πόλης μόνο ταξίδια Επιπλέον ουδεμία ένδειξη στο καντράν του οχήματος δεν εμφανίζεται Θα το κανω κ αυτο. Μου ανεφεραν σημερα πως αν δε βαζεις το λαδι του κατασκευαστή οσο καλο και ειδικο αν ειναι αυτο που βαζουν το κρακ κρακ μπορει να ειναι απο καδενα. 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 19 λεπτά πριν, Irene_S είπε Μου ανεφεραν σημερα πως αν δε βαζεις το λαδι του κατασκευαστή οσο καλο και ειδικο αν ειναι αυτο που βαζουν το κρακ κρακ μπορει να ειναι απο καδενα. Ναι ok το λάδι παίζει ρόλο καθώς και οι συχνές αλλαγές , για κάποιον που δεν γνωρίζει αν το πηγαίνει για αλλαγές λαδιών στον πακιστανό στο βενζινάδικο ενδέχεται να βγάλει πρόβλημα η καδένα , αν κάποιος γνωρίζει τις προδιαγραφές του λαδιού που θέλει ο κινητήρας (με βάση το manual) δεν είναι απαραίτητο το λάδι της αντιπροσωπείας , κάποιο αντίστοιχο με τις ίδιες προδιαγραφές θα είναι ok. 2
meletis_m Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Irene_S είπε Καλησπέρα σας, Σε σχετικα νεο όχημα 8ετιας (82000 χλμ), εξαρχης αντιμετωπιζω προβληματα αναγεννησης του φιλτρου DPF. το τελευταίο ετος κανω περιπου 60 χλμ. ημερησιως κυριως χωρις φαναρια και κινηση. Αλλαζω λαδια καθε 6000 χλμ. περα απο το σερβις...Βαζω απο την αρχη μονο το ακριβο εταιρικο πετρελαιο..Ακουσα κατι κρακ κρακ το τελευταίο διάστημα και στο σερβις μου ειπαν καταργηση και αφαιρεση του dpf διοτι αρχικα θα χαλασουν τα μπεκ και μετα το μοτερ. εχετε σχετικη εμπερια; (ενδειξη μεσα στο οχημα δεν εχω, i20 diesel 1120 κυβικα)... ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων να είστε καλα και καλο καλοκαιρι.. Πριν μπεις στη διαδικασία κατάργησης που δε συμφωνώ . Δες και σε άλλο συνεργείο ή και σε εξάτμιση , γιατί εάν το καταργήσεις θα χρειαστεί και πρόγραμμα . Σε διαγνωστικό διάβασε τα δεδομένα για dpf . Το αμάξι είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο; Τα χιλιόμετρα είναι όντως αληθινά ; Εάν δεις ότι έχει θέμα με το φίλτρο dpf το βγάζεις και το πλένεις με ειδικά χημικά σε συνεργείο και ξανά τοποθέτηση όπως επίσης καθαρίζεις και τη βαλβίδα egr και το παρακολουθείτε. Τι διαδρομές κάνει το αμάξι ; Κινείται σε ανοιχτό δρόμο ; Λάδια δες τις προδιαγραφές του κατασκευαστή στο εγχειρίδιο και βαλε μια καλή εταιρεία και αλλαγή μαζί με φίλτρο λαδιού κάθε φορά ανά 8,000-10,000. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2023 από meletis_m
andreaspA Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγκληματα που τα πληρωνουμε ολοι. Ειναι εγκλημα να βγαλεις το φιλτρο μικροσωματιδιων. Δειτε εδω. https://knowyourair.net/ Προσφατα ελαβα μερος σε ερευνα του ΕΚΠΑ για την ατμοσφαιρικη ρύπανση. Κυκλοφορουσα με GPS και με αισθητηρα ατμοσφαιρικης ρυπανσης. Δεν φανταζεστε τι αναπνεουμε , σε μερη που και παλι δεν το φαντάζεστε. Η ατμοσφαιρικη ρυπανση ειναι 100% απο τα αυτοκινητα. Η οποια βγαινει και καθεται εκει στο υψος του ανθρωπου και το αναπνευουμε ολο. Μποτιλιαρισμα? φανάρι? ακαριαια κοκκινιζουν ολα! "πολυ υψηλή ατμοσφαιρικη ρυπανση, πολυ επικινδυνη για τον ανθρωπινο οργανισμό". Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2023 από andreaspA 12
toyo73 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 15 ώρες πριν, Irene_S είπε Ακουσα κατι κρακ κρακ το τελευταίο διάστημα και στο σερβις μου ειπαν καταργηση και αφαιρεση του dpf διοτι αρχικα θα χαλασουν τα μπεκ και μετα το μοτερ. Για να μην χαλασουν τα δικα σου μπεκ και το μοτερ, να καρκινιασουν οσοι ακολουθουν απο πισω και να γεμισουν τα πνευμονια καπνα.Για εμενα, θα επρεπε οσοι καρκινιαζουν την ατμοσφαιρα με καπνα χωρις dpf, σταματημα επιτομου και πρεσα το χρεπι. 13
Dinos1973 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Η νέα κυβέρνηση και προς χάρη τις ηλεκτροκίνησης θα προχωρήσεις σε πολύ αυστηρά μέτρα σχετικά με αυτές τις παρανομίες, τώρα εάν θέλετε να πάρετε το ρίσκο είστε ελεύθερος.
Black Demis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 για αρχη δεν συμφωνώ με την κατάργηση (Δεν σου φταίει ο άλλος να του κάνει δωράκι καρκίνο ειναι το λιγοτερο έγκλημα με προμελέτη ) πανε σε άλλο συνεργείο να κανουν πλήρες έλεγχο τι και πως και μετά αποφασίζεις αν θα αλλάξεις το dpf η το κάνεις πλύσιμο η θα πουλήσεις το αμάξι και να παρεις βενζίνη λόγο ότι δεν κάνεις χιλομετρα και καταστρέφεις το αμάξι, οτι κάνεις αλλά κατάργηση τουλαχιστον ειναι μέγα λάθος 9 hours ago, andreaspA said: Εγκληματα που τα πληρωνουμε ολοι. Ειναι εγκλημα να βγαλεις το φιλτρο μικροσωματιδιων. Δειτε εδω. https://knowyourair.net/ Προσφατα ελαβα μερος σε ερευνα του ΕΚΠΑ για την ατμοσφαιρικη ρύπανση. Κυκλοφορουσα με GPS και με αισθητηρα ατμοσφαιρικης ρυπανσης. Δεν φανταζεστε τι αναπνεουμε , σε μερη που και παλι δεν το φαντάζεστε. Η ατμοσφαιρικη ρυπανση ειναι 100% απο τα αυτοκινητα. Η οποια βγαινει και καθεται εκει στο υψος του ανθρωπου και το αναπνευουμε ολο. Μποτιλιαρισμα? φανάρι? ακαριαια κοκκινιζουν ολα! "πολυ υψηλή ατμοσφαιρικη ρυπανση, πολυ επικινδυνη για τον ανθρωπινο οργανισμό". και το χειροτερο δεν ειναι αυτο...... δεν ειναι οτι ειναι απο τα αμαξια απλα....... ειναι απο τα μακια ασυντηριτα που βγαζουν τα πάντα απο πισω αμαξια που πλέον ειναι για πρεσσα και καίνε λάδι μαζί με την βενζινι αμαξια που καποια καποια ζώα αποφάσισαν να ξηλώσουν καταλύτες και εξατμίσεις και να το κανουν ελευθέρας (διπλή ρύπανση και ήχου και καρκίνου) και έρχεται από πίσω τυπάκος με ξηλωμένο dpf βαλβίδα agr και ελευθέρας με προγραμμα και λέει γατάκια τώρα θα δείτε το σημαινει καρκίνος
joker99 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Τα κρακ κρακ δεν εχουν να κανουν με το dpf,να σε μαδησουν θελουν, πηγαινε και σε αλλους μηχανικους να βρουν γιατι το κανει. Μην αναφερεις τιποτα οτι πχ ενας αλλος μηχανικος μου ειπε για dpf κτλ. Οσο για την καλη λειτουργια του dpf παντα βαζουμε καλο λαδι με προδιαγραφες που δινει το εργοστασιο. Βαζουμε οσο πιο καλο πετρελαιο γινεται (θελει ερευνα για σωστο βενζιναδικο) Μου ειχε πει υπαλληλος σε συνεργειο οτι, μια μικρη ποσοτητα λαδι περναει απο το dpf,εαν βαζουμε ακυρα λαδια συντομα θα γινει αχρηστο.
Black Demis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 2 hours ago, joker99 said: Τα κρακ κρακ δεν εχουν να κανουν με το dpf,να σε μαδησουν θελουν, πηγαινε και σε αλλους μηχανικους να βρουν γιατι το κανει. Μην αναφερεις τιποτα οτι πχ ενας αλλος μηχανικος μου ειπε για dpf κτλ. Οσο για την καλη λειτουργια του dpf παντα βαζουμε καλο λαδι με προδιαγραφες που δινει το εργοστασιο. Βαζουμε οσο πιο καλο πετρελαιο γινεται (θελει ερευνα για σωστο βενζιναδικο) Μου ειχε πει υπαλληλος σε συνεργειο οτι, μια μικρη ποσοτητα λαδι περναει απο το dpf,εαν βαζουμε ακυρα λαδια συντομα θα γινει αχρηστο. καλα σωστά λάδια καλό πετρέλαιο συνεπαγεται απλα πολλοί παίρνουν diesel (για οικονομία μεν) και το κινουν μεσα στην πόλη πληρώνοντας πολλπλασια ποσά αργοτερα σε ζημιές.... και προφανώς καταλήγουν να κυκλοφορούν χωρίς dpf / agr και με ελευθέρας δηλητηριαζοντας οτι κινείται 5
Dark_Nightfall Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, Black Demis είπε και προφανώς καταλήγουν να κυκλοφορούν χωρίς dpf / agr και με ελευθέρας δηλητηριαζοντας οτι κινείται Και είναι και αυτοί : 4
NT1G Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 24 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Και είναι και αυτοί : τι σχεση τωρα εχει αυτο;
Irene_S Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 30/6/2023 στις 11:56 ΜΜ, meletis_m είπε Πριν μπεις στη διαδικασία κατάργησης που δε συμφωνώ . Δες και σε άλλο συνεργείο ή και σε εξάτμιση , γιατί εάν το καταργήσεις θα χρειαστεί και πρόγραμμα . Σε διαγνωστικό διάβασε τα δεδομένα για dpf . Το αμάξι είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο; Τα χιλιόμετρα είναι όντως αληθινά ; Εάν δεις ότι έχει θέμα με το φίλτρο dpf το βγάζεις και το πλένεις με ειδικά χημικά σε συνεργείο και ξανά τοποθέτηση όπως επίσης καθαρίζεις και τη βαλβίδα egr και το παρακολουθείτε. Τι διαδρομές κάνει το αμάξι ; Κινείται σε ανοιχτό δρόμο ; Λάδια δες τις προδιαγραφές του κατασκευαστή στο εγχειρίδιο και βαλε μια καλή εταιρεία και αλλαγή μαζί με φίλτρο λαδιού κάθε φορά ανά 8,000-10,000. θα παω κ σε αλλο συνεργειο αλλα ψαχνω καποιο με εμπειρία σε πετρελαιοκινητα επιβατικα...με την αφαιρεση του φιλτρου ναι ειναι παρεα κ προγραμματιστης...το αυτοκίνητο το πηρα εγω καινουργιο. εδω κ 1 ετος κινειται σε ανοιχτο δρομο. λαδια βαζω ειδικα κ προτειναν καθε 5000 χλμ.. διαβασα προσεχτικα ολων τις απαντησεις κ σας ευχαριστώ πολυ. αυτη τη στιγμη προσπαθω να αποφασισω λειτουργωντας προδραστικα κ να βρω ακρη κ να κατανοησω καλύτερα κατι που είναι εκτος του αντικειμενου μου κ δεν εχω ιδεα. ειναι σοβαρό να πουλας πρασινη επανασταση κ το οχημα να εχει περιθωριο ζωης 100.000 χλμ. περίπου. εχω μετανιωσει 1000% που αγορασα eco diesel. η πιθανη αλλαγη μοτερ ειναι κοστος ανω των 3000 ευρω. το οχημα αγοραστηκε 13500. θα παω σε περισσότερα συνεργεια για να μου δοθει λυση χωρις να προχωρήσω σε τετοια επεμβαση. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από Irene_S 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις