Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Κάτι παρόμοιο μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω την πιο πρόσφατη, μπας και υπάρχει κάποια ρύθμιση και σωθώ.

Ήθελα να πάω από την αφετηρία προς τον προορισμό, μέσα στην πόλη μου, όπως το παρακάτω σχήμα. 

Αντί να με πάει από την διαδρομή β' που είναι λίγο μεγαλύτερη αλλά είναι φαρδύς δρόμος και άσφαλτος, με πήγε από την διαδρομή α' επειδή ήταν λίγο πιο κοντά χιλιομετρικά. Με την διαδρομή α' ήταν ένας χωματόδρομος με λακούβες που ίσα που χώραγε το αμάξι και κόντευα να το σπάσω κιόλας από τους κραδασμούς. 

Υπαρχει τρόπος να κόψω τελείως αυτές τις διαδρομές. Δεν έχω πρόβλημα να κάνω παραπάνω απόσταση αν είναι καλύτερος ο δρόμος. 

Το μόνο που βρήκα είναι με/χωρίς διόδια, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βοηθά πουθενά. 

1246379579_.jpg.d166cdb875d5634ad74116ad542dc02a.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντί για τη μικρότερη χιλιομετρικά, μπορείς να διαλέξεις τη μικρότερη χρονικά. Ίσως έχει υπολογίσει ότι από την άσφαλτο είναι γρηγορότερα.

Επεξ/σία από Ison_
Δημοσ.

Λογικά σου συνέβη σε επαρχιακό δρόμο-περιφέρεια.

Δυστυχώς ούτε εγω έχω βρει κάτι που να μας σώζει, οπότε πας με 'κλειστά' μάτια στο GPS και ανοιχτά στον δρόμο, μέχρι να μάθεις την διαδρομή.

Το χειρότερο είναι οτι πολλές φορές , εντός Αττικής με βάζει να κάνουν κυκλικές διαδρομές , απο το να με βάλει να στρίψω νωρίτερα σε ενα στενό.

Στα θετικά τώρα είναι που πρόσθεσαν  πρόσφατα την λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, killer76 είπε

Καλησπέρα. Κάτι παρόμοιο μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω την πιο πρόσφατη, μπας και υπάρχει κάποια ρύθμιση και σωθώ.

Ήθελα να πάω από την αφετηρία προς τον προορισμό, μέσα στην πόλη μου, όπως το παρακάτω σχήμα. 

Αντί να με πάει από την διαδρομή β' που είναι λίγο μεγαλύτερη αλλά είναι φαρδύς δρόμος και άσφαλτος, με πήγε από την διαδρομή α' επειδή ήταν λίγο πιο κοντά χιλιομετρικά. Με την διαδρομή α' ήταν ένας χωματόδρομος με λακούβες που ίσα που χώραγε το αμάξι και κόντευα να το σπάσω κιόλας από τους κραδασμούς. 

Υπαρχει τρόπος να κόψω τελείως αυτές τις διαδρομές. Δεν έχω πρόβλημα να κάνω παραπάνω απόσταση αν είναι καλύτερος ο δρόμος. 

Το μόνο που βρήκα είναι με/χωρίς διόδια, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βοηθά πουθενά. 

1246379579_.jpg.d166cdb875d5634ad74116ad542dc02a.jpg

Μου έχει συμβεί αρκετές φορές στη Κρήτη, τελικά απλά μάθαμε όταν απομακρυνόμαστε από το αστικό δίκτυο να προσπαθούμε να παραμένουμε πάντα σε μεγάλο δρόμο δηλαδή αν μας προτείνει το google maps να παρακάμψουμε επειδή θα κάνουμε λιγότερα χλμ το αγνοούμε και ακολουθούμε τη άλλη διαδρομή που προτείνει το google maps

Δημοσ.

Έχω πάθει το ίδιο πράγμα κάμποσες φορές πιο παλιά. Με έβγαζε από κάτι χωματόδρομους ανηφορικούς που οριακά τις ανέβαινε αμάξι χωρίς 4x4 με μεγάλο κίνδυνο να κολλήσω.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση σε αυτό, όταν το είχα κοιτάξει εγώ παλιότερα δεν υπήρχε.

Πιστεύω θα ήταν σχετικά εύκολο να υπάρχει καταγραφή στο maps ποιοι δρόμοι είναι κανονικοί και ποιοι χωματόδρομοι, και όταν σου κάνει πλοήγηση να βγάζει μια ειδοποίηση ότι σε πάει προς χωματόδρομο, αλλά μάλλον δεν υπάρχει κάτι σχετικό

Δημοσ.
15 ώρες πριν, george1807 είπε

Το Waze (που έχει εξαγοραστεί εδώ και χρόνια από τη Google) έχει αποφυγή χωματόδρομο στις ρυθμίσεις πλοήγησης.

Έχεις δίκιο. Τώρα δοκίμασα την συγκεκριμένη διαδρομή και μου την έβγαλε από το κεντρικό δρόμο. Τον χωματόδρομο που γράφω πιο πάνω, όχι μόνο δεν τον πρότεινε, αλλά δεν τον έχει καν στο χάρτη.

Δημοσ.

Εγώ έχω παρατηρήσει πολλές φορές δεν σε βγάζει από στενά αλλα σε πάει απο μεγάλους δρόμους ακόμα και αν χρειαστεί να κάνεις ολόκληρο κύκλο σε μια περιοχή, δεν μπορώ να καταλάβω.

Δημοσ.

Γενικά η πλοήγηση στο Google Maps είναι λίγο ό,τι να'ναι, σε σχέση με τις επιλογές που κάνει. Έχει μεν τους πιο σωστούς χάρτες και με τα πιο πολλά POI, αλλά στο θέμα «χάραξη» πέφτει κλάμα. Σχεδόν πάντα διαλέγει τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες. Τις φορές που δε θα τις διαλέξει, συνήθως θα διαλέξει καρόδρομους που φοβάται να πάει μέχρι και το Raptor Club. Και φυσικά, άμα διαλέξεις εσύ συγκεκριμένη διαδρομή, πολύ απλά χ*στηκε, θα προσπαθήσει 15 φορές να σε πάει από εκεί που θέλει το ίδιο.

:D

Το Sygic είναι δυσλειτουργικό και με σχεδίαση περασμένης δεκαετίας.

Το Apple Maps δείχνει αρκετά τίμιο, αλλά στη διεπαφή στο αυτοκίνητο (CarPlay) πολύ φτωχό σε δυνατότητες.

Δημοσ.

Σε ανεπτυγμένες δομικά περιοχές της χώρας, αυτό το φαινόμενο είναι σπάνιο.

Στην Κρήτη, είναι Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Μπορεί να σφηνώσεις σε καλντεριμάκι του Ηρακλείου για πλάκα, να χωθείς σε άκυρο steep κι απόκρημνο δρομάκι σε χωριό κλπ κλπ. Γενικά, σε επαρχία με "άγρια" γεωμορφολογία, ΠΑΝΤΑ ακολουθούμε το δρόμο που είμαστε και δε σπάμε για κανένα λόγο από αυτόν, εκτός κι αν είναι για να μπούμε σε ψιλοσοβαρό άλλο δρόμο.

Το αυτό ισχύει, για ευνόητους λόγους, και για περιοχές της Αθήνας, κοντά σε Θρακομακεδόνες, Αχαρνές, Νομισματοκοπείο, κλπ κλπ. Μην κόψετε δρόμο από εκεί, θα πάθετε κόψιμο από τον τρόμο.

Δημοσ.

Ημουν Λαμια μια φορά και έβαλα Gmaps για να με πάει στο Λιανοκλάδι στο Τραινοσέ. Το τι πέρασα δεν περιγράφεται, με έβγαλε σε κάποια φάση σε μια ανηφόρα που κυριολεκτικά ήταν ορθή γωνία, κόλλησα σε ένα σημείο καθώς δεν τράβαγε άλλο το αμάξι και έπρεπε μέσα στα σκοτάδια να το πάρω όπισθεν και να προσέχω μη φύγω σε καμιά αυλή.

Δημοσ.

εχει χαλάσει πολύ το μαπς. δυστυχως στην ελλαδα ο αλγοριθμος δεν "νιώθει" οτι ενας δρομος που το χειμωνα τον περνάνε αγροτικα να πανε στα γιδια καθε μερα ΔΕΝ ειναι ο σωστος δρομος για τον τουριστα το καλοκαιρι. ενα μονο παράδειγμα ειναι αυτο...

Αρχικά βγάλτε το fual save απο τις επιλογές και αν ειστε σε μερος που δεν το ξέρετε καθόλου να ρωτάτε καποιον εκει αν ο δρομος που βλέπετε ειναι ο σωστός. 

Δημοσ.
45 minutes ago, basilis_k6 said:

εχει χαλάσει πολύ το μαπς. δυστυχως στην ελλαδα ο αλγοριθμος δεν "νιώθει" οτι ενας δρομος που το χειμωνα τον περνάνε αγροτικα να πανε στα γιδια καθε μερα ΔΕΝ ειναι ο σωστος δρομος για τον τουριστα το καλοκαιρι. ενα μονο παράδειγμα ειναι αυτο...

Αρχικά βγάλτε το fual save απο τις επιλογές και αν ειστε σε μερος που δεν το ξέρετε καθόλου να ρωτάτε καποιον εκει αν ο δρομος που βλέπετε ειναι ο σωστός. 

δεν φταίει ο αλγόριθμος για το χάλια οδικό δίκτυο της επαρχίας.

Δημοσ.
4 hours ago, MikhailBakurin said:

Στην Κρήτη, είναι Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Μπορεί να σφηνώσεις σε καλντεριμάκι του Ηρακλείου για πλάκα, να χωθείς σε άκυρο steep κι απόκρημνο δρομάκι σε χωριό κλπ κλπ. Γενικά, σε επαρχία με "άγρια" γεωμορφολογία, ΠΑΝΤΑ ακολουθούμε το δρόμο που είμαστε και δε σπάμε για κανένα λόγο από αυτόν, εκτός κι αν είναι για να μπούμε σε ψιλοσοβαρό άλλο δρόμο.

Έτσι την έπαθα τέλη του '21 στο νότιο Ρέθυμνο. Και ενώ έχω μείνει 10+ χρόνια στην Κρήτη (ως κάτοικος) και το ξέρω το θέμα, πάλι την πάτησα. Με ρίχνει που λέτε σε κάτι χωματόδρομους που ξεκίνησαν αρκετά ομαλά, οπότε λέω πάμε. Μετά από 200-300 μέτρα να'χει κάτι νεροσκαψίματα τεράστια, λέω γιατί μπήκα εδώ ενώ δεν οδηγώ RUBICON; :P

Αλλά ξεκάθαρα αν είχα χαμηλό αμάξι θα το'χα διαλύσει (ή θα φώναζα οδική). Με το δικό μου οριακά ήμουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...