Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, killer76 είπε

Η σωστή σειρά είναι:

1. Χώρισε
  2. Αγόρασε το σπίτι
  3. Κάνε προγαμιαίο συμβόλαιο
  4. Ξαναπαντρέψου την

Έκλαψα :D:D:D:D

δεν ισχύει το προγαμιαίο συμβόλαιο , ακόμα και στην αμερική είναι πλέον χωρίς αξία, λόγοι που δεν ισχύει 1) δεν το διάβασε 2) δεν το κατάλαβε 3)την ανάγκασε να το υπογράψει και αυτές τις γελοιότητες τις δέχονται πλέον τα αμερικανικά δικαστήρια

Επεξ/σία από MaxHeadroom_1985
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φίλε αν σκέφτεσαι να χωρίσεις κάντο. Και μόνο που υπάρχει στο μυαλό σου σαν σκέψη δηλαδή, υπάρχει πρόβλημα, το καταλαβαίνεις έτσι; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν έγραψα κάτι διαφορετικό.

Αν ο ίδιος και ο κύκλος του είναι στις ΗΠΑ τότε ισχύει.

Αν όχι , δεν.

και στην αμερική πλέον δεν ισχύει

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, MaxHeadroom_1985 είπε

δεν ισχύει το προγαμιαίο συμβόλαιο , ακόμα και στην αμερική είναι πλέον χωρίς αξία, λόγοι που δεν ισχύει 1) δεν το διάβασε 2) δεν το κατάλαβε 3)την ανάγκασε να το υπογράψει και αυτές τις γελοιότητες τις δέχονται πλέον τα αμερικανικά δικαστήρια

Το 3 μπορώ να το καταλάβω, τα 1, 2 είναι τραγικά αν ισχύουν και αποτελούν ξεφτίλα για το κύρος της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει και η λύση να χωρίσουν αλλά να είναι μαζί και μετά να γίνει η αγορά. Τώρα αν θα το δεχτεί η σύζυγος είναι άλλη συζήτηση. Αν και όντως δεν μου φαίνεται παράλογο να θες κάτι τέτοιο, δεν προβλέπω αίσιο τέλος αν το αναφέρεις στην σύζυγο. 

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση, βιντεοσκόπησέ το. Ή θα πετύχει και θα είναι ήρωας που το κατάφερες, ή θα σε πετύχει και θα βγάλεις λεφτά από youtube, tiktak κλπ.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ακόμη πιο περίπλοκο γιατί μένω στο εξωτερικό και μιλάω για αγορά εκτός Ελλάδας. Απλά το άνοιξα για να μάθω απο τους άξιους δικηγόρους του Insomnia τι παιζει στην Ελλάδα.

Πάντως πλάκα στην πλάκα, το να βάλω την μάνα μου να αγοράσει στα χαρτιά το σπίτι, με κάποια δικαιολογία ότι εμένα κάπου κολλάει το θέμα, δεν είναι καθόλου κακή. Της αξίζει ένα σπίτι στο εξωτερικό στα γεράματα και ας μην πάει ποτέ 🙂

Οσο για τις συμβουλές για τις έγγαμες σχέσεις, ευχαριστώ, αλλά ού μπλέξεις. Οι περισσότεροι έγγαμοι με καταλαβαίνουν, οπότε πρέπει να βρούμε και τρόπους να φυλάμε και τον πισινό μας.

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, gorilas13 είπε

Μπορεί να γίνει κάποιο συμβόλαιο-συμφωνία για περιουσία που αποκτάται μετά τον γάμο;

Με λίγα λόγια, θέλω να αγοράσω ένα σπίτι με δικο μου κεφάλαιο. Μπορώ να συμφωνήσω με την γυναίκα ότι αποποιείται του δικαιώματος πάνω σε αυτό αν χωρίσουμε και να έχει ισχύ αυτό το έγγραφο;

Οι ανησυχίες σου είναι και κατανοητές και υπαρκτές. Στατιστικά και μόνο έχεις 37% πιθανότητες(με αυξητική διάθεση) να χωρίσεις. Και μετά το διαζύγιο υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες διεκδίκησης περιουσιακών στοιχείων.

Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν καταστραφεί μετά από ένα διαζύγιο.

Η επιλογή σου να ανεβάσεις τους προβληματισμούς σου σέ αυτό το νήμα είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου.

Χρειάζεσαι εξειδικευμένη βοήθεια.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gorilas13 είπε

Το θέμα είναι ακόμη πιο περίπλοκο γιατί μένω στο εξωτερικό και μιλάω για αγορά εκτός Ελλάδας. Απλά το άνοιξα για να μάθω απο τους άξιους δικηγόρους του Insomnia τι παιζει στην Ελλάδα.

Πάντως πλάκα στην πλάκα, το να βάλω την μάνα μου να αγοράσει στα χαρτιά το σπίτι, με κάποια δικαιολογία ότι εμένα κάπου κολλάει το θέμα, δεν είναι καθόλου κακή. Της αξίζει ένα σπίτι στο εξωτερικό στα γεράματα και ας μην πάει ποτέ 🙂

Οσο για τις συμβουλές για τις έγγαμες σχέσεις, ευχαριστώ, αλλά ού μπλέξεις. Οι περισσότεροι έγγαμοι με καταλαβαίνουν, οπότε πρέπει να βρούμε και τρόπους να φυλάμε και τον πισινό μας.

Υπόψη ότι στοιχειωδώς σοβαρός δικηγόρος, τέτοιες "αγορές" τις έχει ξετινάξει. Συν του ότι ενδέχεται να εγείρονται θέματα δικαιολόγησης εισοδημάτων για τη μητέρα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Snoob είπε

Υπόψη ότι στοιχειωδώς σοβαρός δικηγόρος, τέτοιες "αγορές" τις έχει ξετινάξει. Συν του ότι ενδέχεται να εγείρονται θέματα δικαιολόγησης εισοδημάτων για τη μητέρα.

Το κεφάλαιο είναι δικό μου και αφορά κληρονομιά, απλά στην Ελλάδα υπάρχει το 1/3 που μπορεί να κερδίσει η σύζυγος επειδή λέει σου παρείχε ψυχολογική υποστήριξη και σε στήριζε (με το να στα κάνει τσουρέκια).

Μάλλον για νοίκι με κόβω ή να πάρει η σύζυγος δάνειο έστω ένα ποσό και να το βάλει. Η αλήθεια είναι ότι η μάνα μου σαν συνταξιούχος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια αγορά και δεν θέλω να την μπλέξω με τεκμήρια κτλ.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Η αλήθεια είναι ότι η μάνα μου σαν συνταξιούχος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια αγορά και δεν θέλω να την μπλέξω με τεκμήρια κτλ.

Μπορείς να της το κάνεις δωρεά ταυτόχρονα με την αγορά

• Super Moderators
Δημοσ.

Επαναλαμβάνω, τέτοιες κινήσεις, ένας στοιχειωδώς ικανός δικηγόρος, τις έχει πατήσει από κάτω.

Ειδικά όταν μιλάμε για δωρεά ακινήτου στο εξωτερικό σε μόνιμο κάτοικο άλλης χώρας, κάτοικο που δεν μπορεί καν να δικαιολογήσει/συντηρήσει φορολογικά το ακίνητο, είναι καραμπινάτη δόλια μεταβίβαση. Η οποία, αν δεν σκαλώσει στις φορολογικές αρχές της χώρας όπου θα πραγματοποιηθεί η αγορά/δωρεά, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα σκαλώσει σε περίπτωση μη φιλικού διαζυγίου.

Θα πάει η (οσονούπω τέως, έτσι όπως περιγράφονται τα πράγματα) σύζυγος στο δικηγόρο της, θα του πει για τη "δωρεά" καπάκι στην αγορά, και θα στηθεί τρικούβερτο γλέντι.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...