Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 1 hour ago, killer76 said: Η σωστή σειρά είναι: Χώρισε Αγόρασε το σπίτι Κάνε προγαμιαίο συμβόλαιο Ξαναπαντρέψου την Εννοείς: κάνε κάτι παντελώς άχρηστο και με καμία απολύτως ισχύ στην Ελλάδα. 2
panther_512 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 12 hours ago, gorilas13 said: Μπορεί να γίνει κάποιο συμβόλαιο-συμφωνία για περιουσία που αποκτάται μετά τον γάμο; Με λίγα λόγια, θέλω να αγοράσω ένα σπίτι με δικο μου κεφάλαιο. Μπορώ να συμφωνήσω με την γυναίκα ότι αποποιείται του δικαιώματος πάνω σε αυτό αν χωρίσουμε και να έχει ισχύ αυτό το έγγραφο; Όχι. Ακόμα και αν κάνετε οποιουδήποτε είδους ιδιωτικό συμφωνητικό, ακόμα και αν σου πεί τώρα "πάρτα όλα δικά σου", αν χωρίσετε μπορεί, και θα το προσβάλει, προβάλλοντας αξιώσεις στην περιουσία που αποκτήσατε όταν ήσασταν παντρεμένοι. Το "δικό σου" κεφάλαιο δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Μπορεί να έχεις κεφάλαιο επειδή η σύζυγος προσφέρει τα χίλια μύρια και έτσι εσύ αποταμιεύεις.
filip123go Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Τότε ts αγόρασε το κρυφά. Και πες στη γυναίκα σου ότι είναι ενός θείου σου από Αμερική και απλά σε αφήνει να μένεις εκεί. Απλά πρέπει να φροντίζεις κάθε χρόνο να κάνεις αίτηση για ξεχωριστές δηλώσεις. Εάν σε ρωτήσει που πήγαν τα 100-200-300 k που είχες στην άκρη, πες της ότι τα επενδύσες σε crypto και ότι σε 2 χρόνια θα είναι 5πλασια, και μετά από 2 χρόνια πες ότι τα έχασες όλα.
Nabuko Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 12 λεπτά πριν, paredwse είπε Εννοείς: κάνε κάτι παντελώς άχρηστο και με καμία απολύτως ισχύ στην Ελλάδα. Έχεις δίκιο αλλά θα πρέπει οι νομοθέτες να το κοιτάξουν αυτό το θέμα και να αλλάξει ο νόμος. 2
killer76 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 32 λεπτά πριν, paredwse είπε Εννοείς: κάνε κάτι παντελώς άχρηστο και με καμία απολύτως ισχύ στην Ελλάδα. Δεν έχω καμία σχέση με νομικά και σίγουρα το πιστεύω 1000% αυτό που λες γιατί νομίζω οτι είσαι και δικηγόρος, απλά μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες όταν έχω ακούσει άπειρες περιπτώσεις ανθρώπων και πολλές και στο πιο διευρυμένο οικογενειακό μου περιβάλλον οτι έχουν κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο.
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, killer76 είπε Δεν έχω καμία σχέση με νομικά και σίγουρα το πιστεύω 1000% αυτό που λες γιατί νομίζω οτι είσαι και δικηγόρος, απλά μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες όταν έχω ακούσει άπειρες περιπτώσεις ανθρώπων και πολλές και στο πιο διευρυμένο οικογενειακό μου περιβάλλον οτι έχουν κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο. Aλλο το να κάνεις προγ συμβόλαιο και άλλο τι ισχύ έχει όταν θα πάει σε δικαστήριο.
rain-man Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Ο κύριος λόγος γάμου ιστορικά ήταν μια οικονομική συναλλαγή και οι μηχανισμοί ήταν τέτοιοι που δεν επέτρεπαν τέτοιες ανησυχίες που έχουν οι σημερινοί άνδρες. Η έννοια του πνευματικού έρωτα είναι μια εφεύρεση των τροβαδούρων του μεσαίωνα, κα πιο πριν θεωρούνταν απλώς ως σαρκική έλξη.
dpolal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 19 λεπτά πριν, rain-man είπε Η έννοια του πνευματικού έρωτα είναι μια εφεύρεση των τροβαδούρων του μεσαίωνα, κα πιο πριν θεωρούνταν απλώς ως σαρκική έλξη. Λες και στα παιδάκια τα Χριστούγεννα ότι ο Άη Βασίλης είναι ένα παραμύθι που γεννήθηκε από μια πολυεθνική για να πουλάει περισσότερα αναψυκτικά ;;;
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 22 λεπτά πριν, rain-man είπε Ο κύριος λόγος γάμου ιστορικά ήταν μια οικονομική συναλλαγή και οι μηχανισμοί ήταν τέτοιοι που δεν επέτρεπαν τέτοιες ανησυχίες που έχουν οι σημερινοί άνδρες. Η έννοια του πνευματικού έρωτα είναι μια εφεύρεση των τροβαδούρων του μεσαίωνα, κα πιο πριν θεωρούνταν απλώς ως σαρκική έλξη. Τάδε έφη Μπακούριν?
rain-man Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 10 λεπτά πριν, dpolal είπε Λες και στα παιδάκια τα Χριστούγεννα ότι ο Άη Βασίλης είναι ένα παραμύθι που γεννήθηκε από μια πολυεθνική για να πουλάει περισσότερα αναψυκτικά ;;; Όχι εκτός και αν ρωτήσουν.
Charismo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Αν είσαι ήδη παντρεμένος και αναφέρεις στη γυναίκα σου για μεταγαμιαίο συμβόλαιο, μεταγάμησε τα.
Maurikycli Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 59 λεπτά πριν, killer76 είπε Δεν έχω καμία σχέση με νομικά και σίγουρα το πιστεύω 1000% αυτό που λες γιατί νομίζω οτι είσαι και δικηγόρος, απλά μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες όταν έχω ακούσει άπειρες περιπτώσεις ανθρώπων και πολλές και στο πιο διευρυμένο οικογενειακό μου περιβάλλον οτι έχουν κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο. Αν το περιβάλλον σου είναι στις ΗΠΑ, ισχύει. Αν το έχουν κάνει στην Ελλάδα , αυταπατώνται και έχουν βγάλει χαρτζιλίκι οι δικηγόροι τους.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 2 minutes ago, Maurikycli said: Αν το περιβάλλον σου είναι στις ΗΠΑ, ισχύει. [...] Αν συνάψεις προγαμιαίο σύμφωνο στις ΗΠΑ (ή όπου αλλού υφίσταται) και προσπαθήσεις να το εφαρμόσεις στην Ελλάδα, θα διαπιστώσεις ότι είναι άκυρο, λογίζεται ως μη υφιστάμενο και δεν παράγει καμία έννομη συνέπεια. Κοινώς δεν ισχύει. 1
stefanos_th Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 αυτο το θρεντ ειναι ενας λογος που διατηρω ακαουντ στο ινσομνια . για τον φιλο που λεει " ειμαι δικηγορος του ινσομνια " , ολοι ετσι ξεκινησαμε νομικη, ιατρικη , τεχνικοι υπολογιστων αλλα και υδραυλικοι , τεχνικοι κινητηρων εσωτερικης καυσης και δεν σας κρυβω ειμαι ειδικος πυραυλικης τεχνολογιας . ω ναι . 5
Maurikycli Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 41 λεπτά πριν, paredwse είπε Αν συνάψεις προγαμιαίο σύμφωνο στις ΗΠΑ (ή όπου αλλού υφίσταται) και προσπαθήσεις να το εφαρμόσεις στην Ελλάδα, θα διαπιστώσεις ότι είναι άκυρο, λογίζεται ως μη υφιστάμενο και δεν παράγει καμία έννομη συνέπεια. Κοινώς δεν ισχύει. Δεν έγραψα κάτι διαφορετικό. Αν ο ίδιος και ο κύκλος του είναι στις ΗΠΑ τότε ισχύει. Αν όχι , δεν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις