Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να γίνει κάποιο συμβόλαιο-συμφωνία για περιουσία που αποκτάται μετά τον γάμο;

Με λίγα λόγια, θέλω να αγοράσω ένα σπίτι με δικο μου κεφάλαιο. Μπορώ να συμφωνήσω με την γυναίκα ότι αποποιείται του δικαιώματος πάνω σε αυτό αν χωρίσουμε και να έχει ισχύ αυτό το έγγραφο;

• Confused 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

θέλω να αγοράσω ένα σπίτι με δικο μου κεφάλαιο.

Αν αποδεικνύεται αυτό ξεκάθαρα τότε δε χρειάζεται τίποτα, άρθρα 1397 και 1400 ΑΚ. 

Αλλά καλύτερα ρώτα έναν κανονικό δικηγόρο γιατί εγώ είμαι δικηγόρος του ινσόμνια με βοήθεια από google

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Οτι αποκτάτε κατά την διάρκεια του γαμου ειναι διεκδικήσιμο και ας ειναι η γυναίκα άνεργη

Τα συμβόλαια δεν ειναι υπεράνω των νόμων 

Ασε που αν προκύψουν τέτοια θέματα κατά το διαζύγιο θα φας το σπίτι στους δικηγόρους 🙃

Αν το σκέφτεσαι ετσι χώρισε χθές 

• Like 13
Δημοσ.
2 hours ago, Nabuko said:

Αν αποδεικνύεται αυτό ξεκάθαρα τότε δε χρειάζεται τίποτα, άρθρα 1397 και 1400 ΑΚ. 

Αλλά καλύτερα ρώτα έναν κανονικό δικηγόρο γιατί εγώ είμαι δικηγόρος του ινσόμνια με βοήθεια από google

Όχι, δεν λέει αυτό.

Νομίζω έχει κάνει το αρχικό του ψάξιμο ο OP και γι αυτό ρωτάει αν μπορεί η γυναίκα να αποποιηθεί μελλοντικού δικαιώματος.

Το σπίτι θα είναι δικό του περιουσιακό στοιχείο αποκλειστικά αλλά η σύζυγος θα δικαιούται συμμετοχής στα αποκτήματα του γάμου, και θα κερδίσει μια πιθανή αγωγή κατά του OP, υποχρεωνοντας τον σε καταβολή του 1/3 της αξίας του σπιτιού. Ως αιτιολογία για τον νομοθέτη αρκεί η ανατροφή παιδιών στο σπίτι, οι οικιακές εργασίες, η δημιουργία καλού περιβάλλοντος στο σπίτι για να μπορεί ο OP να κάνει την δουλειά του συγκεντρωμενος κάθε μέρα κλπ κλπ όμορφα, το πιάνεις το νόημα. Πας με 5-0 από τα αποδυτήρια. 

• Like 5
Δημοσ.

Δεν είμαι δικηγόρος και δεν ξέρω καν αν είναι δυνατό αυτό. Για αυτό το κομμάτι θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον καλό δικηγόρο να σου εξηγήσει τα πως, τα γιατί κ.τ.λ.

Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι το εξής. Άντε και υπάρχει τέτοιο συμβόλαιο και στο ετοιμάζει ο δικηγόρος. Πώς πείθεις την ήδη γυναίκα σου να υπογράψετε κάτι τέτοιο, δηλαδή πως της λες ότι δεν την εμπιστεύεσαι και "φτιάχνεις άμυνες" για όταν χωρίσετε; Άρα βλέπεις πιθανό ότι θα χωρίσετε και μάλιστα ότι θα διεκδικεί "δικά σου" πράγματα. Αυτή είναι μια δύσκολη κουβέντα και με πολύ ισχυρό ενδεχόμενο να δημιουργήσει βαθιά ρήγματα στη σχέση. Good luck!

• Like 15
Δημοσ.
7 ώρες πριν, gorilas13 είπε

Μπορεί να γίνει κάποιο συμβόλαιο-συμφωνία για περιουσία που αποκτάται μετά τον γάμο;

Με λίγα λόγια, θέλω να αγοράσω ένα σπίτι με δικο μου κεφάλαιο. Μπορώ να συμφωνήσω με την γυναίκα ότι αποποιείται του δικαιώματος πάνω σε αυτό αν χωρίσουμε και να έχει ισχύ αυτό το έγγραφο;

Αγόρασε το πριν παντρευτείτε.

Αν έχεις ήδη περάσει την κουλούρα αλλά σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο τότε καλά θα πάει αυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Το πιο απλό που μπορώ να σκεφτώ είναι να γραφτεί το σπίτι στο όνομα του πατέρα/μάνας/αδερφού. 

Εκεί φαντάζομαι δεν θα μπορεί να διεκδικήσει κάτι. 

Αλλά όπως σου είπαν και οι άλλοι από πάνω, ρώτα δικηγόρο.

Δημοσ.

Αυτό. Γράψε το στο όνομα κάποιου που εμπιστεύεσαι πραγματικά. 
Η ιστορία μου θυμίζει μια είδηση που διάβασα, ενός Αφρικανού ;;; ποδοσφαιριστή, στο Μουντιάλ που μας πέρασε. Είχε βγάλει τα εκατομμύρια της ζωής του και χώρισε. Η γυναίκα του ζητούσε αποζημίωση ένα τεράστιο ποσο από τα χρήματα που (ήξερε ότι) είχε ο άντρας της αλλά έπεσε σε τοίχο γιατί….. ο μύστης , όλα τα λεφτά του τα είχε κατατεθημενα  / είχε δικαιούχο, την μητέρα του, οποτε η κυρία πήρε the third the longest .

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, gorilas13 said:

Υπάρχει το προγαμιαίο συμβόλαιο (που συντάσσεται πριν τον γάμο) και εντός γάμου συμφωνία (που συντάσσεται μετά την τέλεση του γάμου). 

Στην Ελλάδα δεν ισχύει τίποτα από τα δύο και οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία θεωρείται άκυρη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. 

• Like 15
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ένα σχόλιο μόνο, γιατί το έχω δει να αναφέρεται και σε άλλα topic, το ότι "αν σκέφτεσαι έτσι, κάτι λάθος κάνεις ή δεν θα πάει καλά αυτό".

Γενική συμβουλή: Επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σκέφτεται ο άλλος, δεν κρίνω κανένα αρνητικά επειδή κρατά μια πισινή. Εκεί που είσαι 100% σίγουρος οτι όλα βαίνουν καλώς, ξαφνικά γυρνάνε όλα τούμπα και την τρως στον κω....!

Μακάρι ο κόσμος να ήταν αγγελικά πλασμένος, και όλοι να είχαμε τις ίδιες, αγνές προθέσεις.....

• Like 11
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η σωστή σειρά είναι:

1. Χώρισε
  2. Αγόρασε το σπίτι
  3. Κάνε προγαμιαίο συμβόλαιο
  4. Ξαναπαντρέψου την
9 ώρες πριν, Nabuko είπε

Έκλαψα :D:D:D:D

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Μετά από την απομάκρυνση από την εκκλησίαν ουδέν λάθος αναγνωρίζεται 😁

Και αφού πρώτα η νύφη πατήσει το πόδι του γαμπρού.... για να είναι σίγουρο το λάθος... 😄

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...