nefelisp Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, μόλις έκανα εγγραφή και δεν πολυξέρω πώς λειτουργεί αυτό το σαιτ, οπότε σύγγνωμη αν αυτό δεν είναι το σωστό μέρος να ρωτήσω, αλλά πανικοβάλομαι πολύ τις τελευταίες ώρες και πρέπει κάπου να απευθυνθώ... Είμαι φοιτήτρια 2ου έτους, μόλις τελείωσε η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου, και αύριο αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα (1500 ευρώ...). Πέρυσι είχα παρει το στεγαστικό επίδομα ανεξαρτήτως της ακαδημαϊκής απόδοσής μου επειδή ήμουν πρωτοετής, αλλά φέτος πρέπει να έχω περάσει τουλάχιστον τα μισά, κάτι που δεν έχω καταφέρει να κάνω. Έχω περάσει 5 και χρειάζεται να περάσω άλλο 1. Η μητέρα μου δεν το ξέρει αυτό και νομίζει ότι τα πάω σχετικά καλά αν και χρωστάω κάποια μαθήματα, και επομένως θα κάνει την αίτηση. Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής : 1. Αρχικά, άμα είναι να απορριφθεί η αίτηση, αυτό θα εμφανιστεί κατευθείαν στο σαιτ, ή περνάνε κάποιες μερες; 2. Εαν δώσω 1 από τα χρωστούμενα μαθήματα του πρώτου έτους στην εξεταστική αυτού του Σεπτέμβρη, θα μπορέσει να προστεθεί στα άλλα 5 περασμένα μαθήματα και να εγκριθεί η αίτηση; 3. Αν όχι, θα μπορέσω να κάνω ένσταση μέχρι να δώσω το μάθημα στην εξεταστική αυτού του Σεπτέμβρη και έτσι να πληρώ τις προϋποθέσεις; 4. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά τον προηγούμενο Σεπτέμβρη διαγνώστηκα με ΔΕΠΥ (παίρνω φαρμακευτική αγωγή γι αυτό). Όπως καταλαβαίνετε, μου είναι απίστευτα δύσκολο να συγκεντρωθώ για να διαβάσω, ακόμη και με τη βοήθεια των φαρμάκων. Η μητέρα μου αρνείται να δεχτεί ότι έχω κάτι (αρνείται να δεχτεί καν οτι παίρνω φάρμακα, και τα πληρώνω όλα εγώ) και δεν μπορώ να της πω ότι χρειάζομαι παραπάνω βοήθεια στο διάβασμα και οτι δυσκολεύομαι να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του πανεπ., χωρίς να γίνει χαμός στο σπίτι...δεν έχω δηλώσει στο πανεπιστήμιο ότι έχω ΔΕΠΥ, αν το δηλώσω με κάποιο τρόπο στην ένσταση, θα μπορέσω να περάσω 1 μάθημα αυτόν τον Σεπτέμβρη και να εγκριθεί η αίτηση; Γενικά λοιπόν ρωτάω αν μπορώ να σώσω κάπως την κατάσταση και να εγκριθεί η φετινή δήλωση ;( , ή αν την εχω βάψει τελείως. Φυσικά και σκοπεύω να πάρω τηλέφωνο αύριο στο πανεπιστήμιο να ρωτήσω τα ίδια, αλλά έχω φρικάρει και δεν μπορώ να κοιμηθώ, και αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει περάσει τίποτα αντίστοιχο και ξέρει την απάντηση. Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2023 από nefelisp
vaggos231 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 καταρχας, εχω την εντύπωση ότι η εξεταστική του Σεπτέμβρη μετράει κανονικά, οπότε είσαι σε καλό δρόμο. Πάρε ένα τηλ την γραμματεία της σχολής σου η πήγαινε απο εκεί να σε ενημερώσουν. Κατά δεύτερον απέβαλε τον βραχνά των γονέων. Μην τους αφήνεις να σου κάνουν αιτήσεις και μην τους αφήνεις να έχουν πρόσβαση στις βαθμολογίες σου κλπ, είσαι πλέον ενήλικη και θα πρέπει να καταλάβουν ότι δικές σου οι επιτυχίες και δικές σου και οι αποτυχίες.
nefelisp Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, vaggos231 είπε καταρχας, εχω την εντύπωση ότι η εξεταστική του Σεπτέμβρη μετράει κανονικά, οπότε είσαι σε καλό δρόμο. Πάρε ένα τηλ την γραμματεία της σχολής σου η πήγαινε απο εκεί να σε ενημερώσουν. Κατά δεύτερον απέβαλε τον βραχνά των γονέων. Μην τους αφήνεις να σου κάνουν αιτήσεις και μην τους αφήνεις να έχουν πρόσβαση στις βαθμολογίες σου κλπ, είσαι πλέον ενήλικη και θα πρέπει να καταλάβουν ότι δικές σου οι επιτυχίες και δικές σου και οι αποτυχίες. Δυστυχώς μίλησα με την γραμματεία και δεν γίνεται να μετρήσει η εξεταστική αυτού τους Σεπτέμβρη (2022-2023), γιατί τα απαιτουμενα μαθήματα αφορούν την περίοδο 2021-2022, οπότε έχασα τα χρήματα για ενα μάθημα... Καταλαβαίνω αυτό που λες με τους γονείς μου και όντως δεν πρέπει να κανονίζουν τις αιτήσεις μου, απλά είναι μεγάλο πλήγμα που έχασα 1500 ευρώ από μαλακια μου ενώ ήδη ζορίζονται οικονομικά και η κατάσταση θα χειροτερεψει για εμένα από εδώ και πέρα... Ευχαριστώ πολυ πάντως για την απάντηση.
vaggos231 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δεν ξέρω αν είναι της σχολής σου απαιτουμένο να είναι σε φλεβάρη/ιούνη περασμένα τα μαθήματα. αλλά κάνε την αίτηση όπως και να έχει γιατί οι γραμματείες λένε και ότι ναναι μερικές φορές
SabotazNic Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 22 ώρες πριν, nefelisp είπε 2. Εαν δώσω 1 από τα χρωστούμενα μαθήματα του πρώτου έτους στην εξεταστική αυτού του Σεπτέμβρη, θα μπορέσει να προστεθεί στα άλλα 5 περασμένα μαθήματα και να εγκριθεί η αίτηση; Το επιδομα για αυτο τον λογο το παιρνετε Φθινοπωρο. Η εξεταστικη του Σεπτεμβριου μετραει κανονικα, μιας και ανηκει στο ακαδημαικο ετος για το οποιο γινεται η αιτηση του στεγαστικου. Υποψιν, σε ζυγο αριθμο μαθηματων μεσα στο ετος, θελεις τα μισα, αλλιως +1. Δηλαδη στα 10 θες 5, στα 11 θες 6 12 ώρες πριν, nefelisp είπε Δυστυχώς μίλησα με την γραμματεία και δεν γίνεται να μετρήσει η εξεταστική αυτού τους Σεπτέμβρη (2022-2023), γιατί τα απαιτουμενα μαθήματα αφορούν την περίοδο 2021-2022, οπότε έχασα τα χρήματα για ενα μάθημα... Δεν ισχυει αυτο.
alexander098 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Κατι σχετικο με το φοιτητικο επιδομα. Μεχρι ποσα ετη χορηγειται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα