Nik1239 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα, βγήκαν τα αποτελέσματα (10500 εβε και από 8700 μέχρι 12600 για σχολές) και περνάω θεωρώ στις ακολουθες: Διοίκηση επιχειρήσεων και τουρισμού Λογιστικής και χρηματοοικονομικής Μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής Είναι όλα τμήματα του ελληνικού μεσογειακού πανεπιστημίου στη Κρήτη. Έχετε μήπως κάποια άποψη ή γνώμη για το αν αξίζουν και είναι σοβαρά τμήματα ή να αρχίσω να κοιτάω και εκτός Κρήτης. Γενικά θα ήθελα να δοκιμάσω την διοίκηση γιατί θεωρώ ότι θα βρω ένα ενδιαφέρον αλλιώς την μουσικής που με ενδιαφέρει το αντικείμενο αρκετά. Κυρίως με ενδιαφέρει να μάθω αν είναι σοβαρά τα τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ γιατί ακούω γενικά πως δεν είναι κανονικό πανεπιστήμιο αλλά θυμίζει πιο πολύ ΤΕΙ με ότι αυτό συνεπάγεται. Μένω Ηράκλειο και θα ήθελα ιδανικά να φοιτησω σε κάποια στο Ηράκλειο ή στο Ρέθυμνο και να πηγαινοερχομαι. Υπάρχουν και διάφορα τμήματα εκτός Κρήτης που μπορεί να πιάσω αλλά δεν θέλω τουλάχιστον για τώρα να πάω να μείνω μόνος μου καθώς θα χρειαστεί να δουλεύω παράλληλα ώστε να τα βγάζω πέρα διότι δεν έχω οικονομική δυνατότητα για να μου πληρωνουν όλα τα έξοδα. Μόνο αν κάποια αξίζει παρα πολύ και την πιάνω ίσως την σκεφτώ σοβαρά.
Dark_panel Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 To ΕΛΜΕΠΑ ειναι οντως πρωην ΤΕΙ, με ιστορια 4 μολις χρονων.. Καλυτερα να κατευθυνθεις σε κλασσικα ΑΕΙ, εκτος Κρητης, εαν πιανεις τα μορια. Σε γενικες γραμμες, τα τμηματα κλασσικων ΑΕΙ ειναι πιο οργανωμενα, με καλυτερο "ονομα" στην αγορα, οπότε προτιμησε καποιο ΑΕΙ που δεν εχει 5 μόνο χρονια λειτουργιας..
Nik1239 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 33 λεπτά πριν, Dark_panel είπε To ΕΛΜΕΠΑ ειναι οντως πρωην ΤΕΙ, με ιστορια 4 μολις χρονων.. Καλυτερα να κατευθυνθεις σε κλασσικα ΑΕΙ, εκτος Κρητης, εαν πιανεις τα μορια. Σε γενικες γραμμες, τα τμηματα κλασσικων ΑΕΙ ειναι πιο οργανωμενα, με καλυτερο "ονομα" στην αγορα, οπότε προτιμησε καποιο ΑΕΙ που δεν εχει 5 μόνο χρονια λειτουργιας.. Οπότε λες να κοιτάξω και εκτός Κρήτης ε;
Dark_panel Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 31 minutes ago, Nik1239 said: Οπότε λες να κοιτάξω και εκτός Κρήτης ε; Σιγουρα! Εκτος αν περνας και στο κλασσικο πανεπιστημιο Κρητης. Αυτο δεν ειναι πρωην ΤΕΙ. Αν μπορεις ομως, αποφυγε ΕΛΜΕΠΑ.
Nik1239 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Dark_panel είπε Σιγουρα! Εκτος αν περνας και στο κλασσικο πανεπιστημιο Κρητης. Αυτο δεν ειναι πρωην ΤΕΙ. Αν μπορεις ομως, αποφυγε ΕΛΜΕΠΑ. Γιατί όμως είναι κακό το ότι είναι πρώην ΤΕΙ; Το ίδιο πτυχίο και τα ίδια δικαιώματα δεν δίνει;
Dark_panel Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 1 hour ago, Nik1239 said: Γιατί όμως είναι κακό το ότι είναι πρώην ΤΕΙ; Το ίδιο πτυχίο και τα ίδια δικαιώματα δεν δίνει; Στα τμηματα που σ ενδιαφερουν εσενα, ναι τα δικαιωματα ειναι ιδια. Ωστοσο, αλλη οργανωση εχουν αμιγως πανεπιστημιακα τμηματα κι αλλη τα πρωην ΤΕΙ..επισης, σε πολλες δουλειες στον ιδιωτικο τομεα, κοιτανε το ιδρυμα αποφοιτησης..οπως και αρκετα τμηματα ΑΕΙ για τα μεταπτυχιακα τους (αν αργοτερα θελησεις να κανεις μαστερ). Δηλαδη, ειναι σα να μου λες "περναω ΕΚΠΑ αλλά και ΕΛΜΕΠΑ..γιατι να μη μεινω ΕΛΜΕΠΑ?"..εε καποια πραγματα εννοουνται..
Nik1239 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Dark_panel είπε Στα τμηματα που σ ενδιαφερουν εσενα, ναι τα δικαιωματα ειναι ιδια. Ωστοσο, αλλη οργανωση εχουν αμιγως πανεπιστημιακα τμηματα κι αλλη τα πρωην ΤΕΙ..επισης, σε πολλες δουλειες στον ιδιωτικο τομεα, κοιτανε το ιδρυμα αποφοιτησης..οπως και αρκετα τμηματα ΑΕΙ για τα μεταπτυχιακα τους (αν αργοτερα θελησεις να κανεις μαστερ). Δηλαδη, ειναι σα να μου λες "περναω ΕΚΠΑ αλλά και ΕΛΜΕΠΑ..γιατι να μη μεινω ΕΛΜΕΠΑ?"..εε καποια πραγματα εννοουνται.. Καταλαβαίνω τι λες και από όσο είδα υπάρχουν κάνα δυο τμήματα που με ενδιαφέρουν εκτός ΕΛΜΕΠΑ. Όμως θεωρώ πως θα μου φανεί δύσκολο ή/ και ίσως τα παρατήσω αν δούλευω παράλληλα. Οπότε λέω να δοκιμάσω ΕΛΜΕΠΑ για πρώτο έτος και αν δω ότι είναι κακό ή δεν μου αρέσει κάτι δοκιμάζω με 10% να περάσω σε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο. Ευχαριστώ για τις συμβουλές θα τις λάβω υπόψην μου όταν φτιάξω το μηχανογραφικό. 1
zenwalk23 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Πάντως το ΤΕΙ Κρήτης είχε καλό όνομα απο παλιά. Τουλάχιστον για την σχολή Ηλεκτρονικών στα Χανια και την σχολη Πληροφορικής και Πολυμέσων στο Ηράκλειο, που είχα γνώστους, είχα ακούσει πολύ καλά λόγια. 1
Nik1239 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 43 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Πάντως το ΤΕΙ Κρήτης είχε καλό όνομα απο παλιά. Τουλάχιστον για την σχολή Ηλεκτρονικών στα Χανια και την σχολη Πληροφορικής και Πολυμέσων στο Ηράκλειο, που είχα γνώστους, είχα ακούσει πολύ καλά λόγια. Και εγώ αυτό έχω ακούσει. Δεν ξέρω γιατί μπορεί να έχει αλλάξει αυτό. 1
Dark_panel Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 2 hours ago, zenwalk23 said: Πάντως το ΤΕΙ Κρήτης είχε καλό όνομα απο παλιά. Τουλάχιστον για την σχολή Ηλεκτρονικών στα Χανια και την σχολη Πληροφορικής και Πολυμέσων στο Ηράκλειο, που είχα γνώστους, είχα ακούσει πολύ καλά λόγια. Ηταν απλα δυο τμηματα απ ολο το ΤΕΙ..ναι αυτα τα τμήματα οντως ηταν καλα, οταν ομως συγχωνευεις τμηματα και αλλαζεις τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ εν μια νυκτι, ειναι σιγουρο οτι θα υπαρχουν θεματακια. Το ΕΛΜΕΠΑ σαν ονομα ειναι "αδυναμο", υπαρχει μονο 4 χρονια. Φυσικο κι επομενο ειναι να μη συγκρινεται η όποια δυναμικη του με αυτη κλασσικων ΑΕΙ, με ιστορια δεκαετιων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα