korakios Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, V.I.Smirnov είπε Χωνέψτε το αυτό οι linuxάδες, και μην πρήζετε τον απλό κόσμο.... βάλε linux , linux να βάλεις βάλε-βάλε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sv398 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 On 29/06/2023 at 13:03, rednez said: δεν λεω οτι δεν ειναι φιλικα τα linux, το θεμα ειναι πως τα windows ειναι πιο ευκολα για τον μεσο χρηστη, βρισκεις λυσεις για προβληματα πιο ευκολα, βρισκεις προγραμματα πιο ευκολα κτλ. Πιο εύκολα? ΟΚ τότε μπορείς να βοηθήσεις σίγουρα. Log Name: Microsoft-Windows-ModernDeployment-Diagnostics-Provider/ManagementService Autopilot.dll WIL error was reported. HRESULT: 0x80070491 File: onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp, line 185 Message: NULL Μιλάμε για εκατοντάδες μηνύματα λάθους σε όλα τα μηχανήματα με Windows 10 και 11 που έχω (σύνολο 12 στη δουλειά της Dell, ένα custom made PC στο σπίτι και ένα laptop Asus ROG Strix). Αν ανοίξεις Event Viewer στο PC σου μάλλον θα τα δεις και εσύ. Βρες μου λύση να δουμε πόσο εύκολο είναι. (μιλάμε για θέμα που υπάρχει τουλάχιστον για ένα χρόνο τώρα και μάλλον αφορά το Microsoft Account Sign-in Assistant!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Πάντως παρατηρώ μεγάλη ημιμάθεια σε θέματα λειτουργικών από πολλούς. Και κυρίως αυτούς που λένε για linux χωρίς να τα έχουν δοκιμάσει ποτέ η να τα έχουν δοκιμάσει πριν 20 χρόνια και έχουν την ίδια άποψη από τότε. Δεν έχει να κάνει με το τι έχεις συνηθίσει,έχει να κάνει με την ημιμάθεια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα win για τις απλές ανάγκες ενός χρήστη, αλλά πρέπει να γνωρίζεις πως η ms βλέπει τα πάντα. Και μπορεί αυτό να μην τον πειράζει κάποιον, αλλά σταματήστε να λέτε μετά ,το email γεμίζει με σπαμ, η στο ίντερνετ με πετάει συνέχεια διαφημίσεις και άλλα τέτοια. Για να το πω απλά, αρκετές φορές που πάω σε σπίτια φίλων για να λύσω κάποιο θέμα στο pc τους , κάποιες φορές θα χρειαστεί να κατεβάσω κάτι , και ανοίγω τον browser, ως συνήθως έχουν τον chrome και γεμίζει η οθόνη με διαφημίσεις και cookies και κάπου εκεί ανάμεσα είναι το κείμενο η το link που θες. Μα καλά , τους λέω γιατί δεν βάζεις brave ; Α , μου λένε , με αυτό έχω μάθει. Τους κατεβάζω brave , ανοίγω το ίδιο site και παθαίνουν πλάκα. Επίσης τα linux δεν είναι μόνο για περιπτώσεις που έχουμε κάποιο πολύ παλιό pc και του βάζουμε linux για να πετάει. Εγώ στον βασικό υπολογιστή μου έχω τα manjaro και στο laptop έχω τα fedora. Στο θέμα μας τώρα , το σοβαρότερο πρόβλημα όπως ξανά είπα , με ένα cloud λειτουργικό είναι πως η ιδιωτικότητα καταργείτε σε πολύ μεγάλο βαθμό, με ότι αυτό συνεπάγεται. για τις βασικές διαφορές ανάμεσα στα win και τα linux, παρακάτω βάζω μερικά βιντεακια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 20 ώρες πριν, Volga είπε Ρε παιδιά... τι ζοφερό και τι δυσοίωνο τσαμπουνάτε; Δηλάδή το οτι απλώς θα αγοράσεις μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο και θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια που φοράνε την 4090 ή οτι ο content creator θα κάνει render το video του στη μέγιστη ταχύτητα (Χωρίς να πληρώσεις 4χιλιάρικα για PC που κάνει σωστό rendering) και οτι θα μπορείς να έχεις το περιεχόμενό σου από παντού... ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΖΟΦΕΡΟ και ΔΥΣΟΙΩΝΟ έχει; 😂😂 Ναι ξεχασες να γραψεις οτι για να τα κανεις ολα αυτα με cloud θα θες 1gb ταχυτητα οπτικη και θα θες και κανα 100αρικο το μηνα για συνδρομες windows geforce experience για να τα κανεις ολα αυτα. Οποτε ναι μακρια απο τετοια οσο γινεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Volga Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 20 ώρες πριν, Shinji ikari είπε Δεν παει ετσι, τη 4090 δεν θα την εχει μονο για 'σενα αλλα για οσους μπορει να χωσει και οπως παντα τα πιο πολλα λεφτα θα εχουν προτεραιοτητα. Και δεν μπορεις να παιξεις και παιχνιδια ετσι, ασχετως χρηματων, αργει πολυ να ανταποκριθει. Δεν εχω τέτοια εμπειρία. Με το GeForce Now μια χαρά παίζω ως τώρα. (και χωρίς να έχει έρθει ακόμη η σωστή υποδομή σε Data Centers στην Ελλάδα.) 47 λεπτά πριν, Chris Black είπε Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα win για τις απλές ανάγκες ενός χρήστη, αλλά πρέπει να γνωρίζεις πως η ms βλέπει τα πάντα. Και μπορεί αυτό να μην τον πειράζει κάποιον, αλλά σταματήστε να λέτε μετά ,το email γεμίζει με σπαμ, η στο ίντερνετ με πετάει συνέχεια διαφημίσεις και άλλα τέτοια. Για να το πω απλά, αρκετές φορές που πάω σε σπίτια φίλων για να λύσω κάποιο θέμα στο pc τους , κάποιες φορές θα χρειαστεί να κατεβάσω κάτι , και ανοίγω τον browser, ως συνήθως έχουν τον chrome και γεμίζει η οθόνη με διαφημίσεις και cookies και κάπου εκεί ανάμεσα είναι το κείμενο η το link που θες. Μα καλά , τους λέω γιατί δεν βάζεις brave ; Α , μου λένε , με αυτό έχω μάθει. Τους κατεβάζω brave , ανοίγω το ίδιο site και παθαίνουν πλάκα. Όλα αυτά που αναφέρεις. Τι σχέση έχουν με το λειτουργικό; (Το όποιο λειτουργικό). Αν το email σου δεν το δώσεις όπου ναναι δεν θα δεις ποτέ spam. Αν χρησιμοποιήσεις έναν άλλο cromium browser ή Firefox , γενικά δηλαδή οτιδήποτε εκτός Google Chrome μπορείς να έχεις τεράστιο έλεγχο στην ιδιωτικότητά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shinji ikari Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 19 minutes ago, Volga said: Με το GeForce Now μια χαρά παίζω ως τώρα. Και το παιχνιδι ειναι μονο στο server? Θα το βελτιωσαν, την τελευταια φορα που κοιταξα, αργουσε πολυ, σχεδον ενα δευτερολεπτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Chris Black είπε Δεν έχει να κάνει με το τι έχεις συνηθίσει,έχει να κάνει με την ημιμάθεια. Παίζει ρόλο και η συνήθεια κυρίως στο ότι περιμένουν μια διανομή linux να λειτουργεί ακριβώς όπως τα windows έχουν την εντύπωση δηλαδή ότι ο σκοπός της διανομής ειναι να ειναι ένα windows UI/UX (user interface/ user experience) clone Κάτι σαν ιμιτασιόν, μετά βλέπουν ότι τα πράματα δεν λειτουργούν όπως τα συνήθισαν (αλλα διαφορετικά προς το καλύτερο άσχετο βέβαια γιατί δεν θα μπρουν στην διαδικασία να το ανακαλύψουν) και άρα ειναι μούφα ιμιτασιόν και δεν τους αρέσει. Μπορεί κάποια πράματα να μοιάζουν αλλά ειναι διαφορετικό λειτουργικό (αντίστοιχα διαφορά υπάρχει και windows με mac ή linux με mac κτλ) αυτό ειναι που δεν συνειδητοποιούν και μετά ξενερώνουν γιατί περίμεναν να ειναι winbows όπως λέμε αdibas και τελικά αντι για σπορτέξ ειναι μποτάκι όμως... 1 ώρα πριν, Chris Black είπε Επίσης τα linux δεν είναι μόνο για περιπτώσεις που έχουμε κάποιο πολύ παλιό pc και του βάζουμε linux για να πετάει. Εγώ στον βασικό υπολογιστή μου έχω τα manjaro και στο laptop έχω τα fedora. Και εγώ συμφωνώ σε αυτό, μάλιστα ειμαι προτρέπω σχεδόν για το εντελώς αντίθετο δηλαδή οκ δεν λέω να μην βάλεις σε ένα χρέπι παλιό pc αν πρέπει οιοσδήποτε να το κάνεις αλλά νομίζω ειναι ένας επιπλέον λόγος που κάποιοι απο τους παραπάνω χρήστες (στο πιο πάνω quote εννοώ) παρατάνε linux γιατί το χρέπι όλο και κάποιο κουσούρι θα έχει (θα έκανε περίεργα και με windows δηλαδή πχ άκυρα BSOD κτλ) και όλο κάποιο περίεργο chipset κτλ και δεν θα ειναι 100% τέλεια εμπειρία. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι υπάρχει πρόβλημα με τα παλιά pc ίσα ίσα κάποιες διανομές ειδικεύονται σε αυτά απλά λέω ότι στατιστικά ειναι περισσότερο πιθανό να συμβεί κάτι (και σε windows δηλαδή) Εγω προτείνω να βάλει κάποιος linux στο πιο δυνατό του PC και να γίνει και δυνατότερο (ένα παράδειγμα παλιότερα σε PC με threadripper που είχα τα windows δεν κάνανε update την απαρχαιωμένη μέθοδο του να επιλέγει ένα numa node και να δίνει εκει προτεραιότητα (πρόβλημα που δεν είχε καμία διανομή linux ) και οι επιδόσεις μου σε linux ήταν πολύ καλύτερες Ακόμη και gamer να είναι κάποιος (αν και λόγω πατεντών πχ dx12 και κάποιων απαρχαιωμένων DRM ίσως σε κάποιες περιπτώσεις αν "συμφέρει" να παίζεις σε windows αν το Χ παιχνίδι ίσως να έχει θέμα ειναι το 99% του λόγου που ανοίγεις το PC και αν δεν ήταν αυτό δεν θα ασχολιόσουν καν να τον ανοίξεις) η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ κυρίως χάρη στο steam σε επίπεδο πια που αρκετά παιχνίδια έχουν καλύτερα FPS σε linux Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2023 από Dr_Pepper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 On 30/06/2023 at 00:17, uniquegr said: Η αλήθεια είναι ότι δεν με εκφράζει και πολύ το ubuntu. Το mint μου έχει κάτσει γάντι για το laptop και για καθημερινή χρήση, ενώ για pc μικρών δυνατοτήτων, έμαθα και στήνω Gentoo. Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησα να ασχολούμαι, Μεγάλο Σάββατο ( του Πάσχα δηλαδή ), είχα έτοιμο στημένο λειτουργικό με xcfe4. Στο ρελαντί, καταναλώνει 300mb ram και η cpu κοιμάται, ενώ αντίστοιχα στα windows, στο ρελαντί δεσμεύονται γύρω στα 3Gb ram. Και οκ, στο debloated windows 11 η κατανάλωση στο ρελαντί πέφτει στο 1.8Gb ram και η cpu πραγματικά κοιμάται ( σε αντίθεση με το stock windows που κάνει εργασίες στο υπόβαθρο, δηλαδή στέλνει αναφορά στη μικρομαλακή ). Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με το linux, έχει τρομερές δυνατότητες. Η αλήθεια είναι ότι το pfsense μαμεί και δέρνει, ενώ με λίγο διάβασμα κάποιος μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την ασφάλεια του δικτύου του, χρησιμοποιώντας ένα παλιό pc που το έχει παροπλισμένο. Το pc με τον AMD GX424 στο οποίο έχω αναφερθεί, θα δεχτεί το pfsense, απλά παίζω μαζί του, πειραματίζομαι με το gentoo περιμένοντας τη κάρτα δικτύου. Η ασφάλεια του linux έχει να κάνει με όσα αναφέρεις, αλλά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι είναι σαφείς οι τοποθεσίες απο τις οποίες κατεβαίνουν οι εφαρμογές ( είτε μέσω gui, είτε μέσω γραμμής εντολών ). Προφανώς έχετε πολύ καιρό να χρησιμοποιήσετε linux ( ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει καθόλου ), διαφορετικά δεν θα μιλούσατε για ευκολία και simplicity. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση του linux γίνεται σχεδόν αυτόματα. Θυμάσαι πόσα βήματα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος και πόσες επιλογές πρέπει να κάνει κατά την εγκατάσταση των windows? Και επειδή έχω δοκιμάσει και τα δύο πρόσφατα ( μέσω gui εννοώ, γιατί το gentoo είναι άλλη υπόθεση, οκ ), επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Το linux εγκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα και ανάλογα την επιλογή που θα κάνεις στη διανομή, έχει και αρκετές εφαρμογές προεγκατεστημένες, browser, office κλπ. Μη λέμε και ό,τι θέλουμε, δεν κάνει. πλεον στα windows 11 η εγκατασταση ειναι ενα τιποτα.τα μισα πραγματα ειναι μεσα στο windows και δεν χρειαζεται ουτε 10 κλικ να κανεις που εχουν να κανουν με προτιμησεις.και τα περισσοτερα στο υλικο κατεβαινουν μονα τους. το ξαναλεω γιατι να μην παρεξηγουμαστε.δεν ειμαι φανατικος Microsoft απλα το λεω γενικα τι θελει ο κοσμος.πχ αυτο που ανεφερες πολυ σωστα .μπορεις να φτιαξεις οτι θες πχ ενα Firewall με ενα παλιο Pc μπορει να τρεξεις μια εκδοση linux σε ενα παλιο Pc αλλα ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για αυτο. εκει ακριβως πχ πονταρει η fritz και περα οτι οκ ειναι γερμανικα προιοντα ,πουλαει ακριβα επειδη το σεταρισμα ειναι για 5 χρονα.παιρνεις Repeater,access points,powerlines και τα βαζεις στο οικοσυστημα της με ενα κλικ. ο χ χρηστης που εμαθε με windows δυσκολα θα μπει στην διαδικασια να μαθει Linux ακομα και αν πλεον εχουν γινει πολυ ευκολα. δεν αλλαζει ευκολα συνηθειες ο κοσμος. το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι φτιαξτο μου να παιζει και να μην το ξαναπειραξω.δεν κανουν Updates,δεν αναβαθμιζουν bios,firmwares κτλ. απλα το βαζουν και μενει ετσι.δεν ειναι πολλοι αυτοι που εχουν ορεξη να κατσουν να κανουν αυτα που κανεις εσυ. και δεν ειναι μονο η ορεξη για να μαθεις κατι new αλλα και οι γνωσεις. px στο κινητο μου ηθελα να αλλαξω το csc. δεν ειμαι απο τα ατομα που πειραζω τα κινητα.ειχα την ορεξη και βρηκα και το χρονο να πειραξω αυτα που θελω στο κινητο. δεστο ακομα και στο ινσομνια. οι μισοι εχουν ενα θεμα και δεν googlaroun δεν ψαχνουν ,δεν δοκιμαζουν και απλα θελουν στο χερι μια λυση.οχι ολοι αλλα οι περισσοτεροι. εδω τρομαξα να πεισω ατομο 30 χρονων να κανει Update το κινητο του το οποιο δεν εχει αναβαθμιστει ουτε στο android αλλα ουτε καν στα app στο Play store. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 18 λεπτά πριν, poulinos είπε πλεον στα windows 11 η εγκατασταση ειναι ενα τιποτα.τα μισα πραγματα ειναι μεσα στο windows και δεν χρειαζεται ουτε 10 κλικ να κανεις που εχουν να κανουν με προτιμησεις.και τα περισσοτερα στο υλικο κατεβαινουν μονα τους. το ξαναλεω γιατι να μην παρεξηγουμαστε.δεν ειμαι φανατικος Microsoft απλα το λεω γενικα τι θελει ο κοσμος.πχ αυτο που ανεφερες πολυ σωστα .μπορεις να φτιαξεις οτι θες πχ ενα Firewall με ενα παλιο Pc μπορει να τρεξεις μια εκδοση linux σε ενα παλιο Pc αλλα ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για αυτο. εκει ακριβως πχ πονταρει η fritz και περα οτι οκ ειναι γερμανικα προιοντα ,πουλαει ακριβα επειδη το σεταρισμα ειναι για 5 χρονα.παιρνεις Repeater,access points,powerlines και τα βαζεις στο οικοσυστημα της με ενα κλικ. ο χ χρηστης που εμαθε με windows δυσκολα θα μπει στην διαδικασια να μαθει Linux ακομα και αν πλεον εχουν γινει πολυ ευκολα. δεν αλλαζει ευκολα συνηθειες ο κοσμος. το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι φτιαξτο μου να παιζει και να μην το ξαναπειραξω.δεν κανουν Updates,δεν αναβαθμιζουν bios,firmwares κτλ. απλα το βαζουν και μενει ετσι.δεν ειναι πολλοι αυτοι που εχουν ορεξη να κατσουν να κανουν αυτα που κανεις εσυ. και δεν ειναι μονο η ορεξη για να μαθεις κατι new αλλα και οι γνωσεις. px στο κινητο μου ηθελα να αλλαξω το csc. δεν ειμαι απο τα ατομα που πειραζω τα κινητα.ειχα την ορεξη και βρηκα και το χρονο να πειραξω αυτα που θελω στο κινητο. δεστο ακομα και στο ινσομνια. οι μισοι εχουν ενα θεμα και δεν googlaroun δεν ψαχνουν ,δεν δοκιμαζουν και απλα θελουν στο χερι μια λυση.οχι ολοι αλλα οι περισσοτεροι. εδω τρομαξα να πεισω ατομο 30 χρονων να κανει Update το κινητο του το οποιο δεν εχει αναβαθμιστει ουτε στο android αλλα ουτε καν στα app στο Play store. Ο "απλός" χρήστης θα αποφύγει το linux επειδή ακούει ότι είναι δύσκολο, ότι δεν έχει εφαρμογές, ότι δεν έχει drivers και λοιπά χαριτωμένα. Ο "μέσος" χρήστης για παράδειγμα, δεν χρειάζεται το Excel συγκεκριμένα, αλλά ένα λογιστικό φύλλο. Ούτε χρειάζεται το Word, αλλά έναν επεξεργαστή κειμένου με έστω παρόμοιες δυνατότητες με το Word. Ως προς τους drivers δεν έχω εντοπίσει πρόβλημα σε μηχάνημα ακόμα και του 2008. Ναι, δεν θα προτείνω στον "απλό" χρήστη να παίξει με το Gentoo γιατί θέλει πολύ διάβασμα και ίσως και να μη το χρειάζεται, αλλά σε μια συζήτηση θα αναφερθώ στα οφέλη του, με ενθουσιασμό για το διαμάντι που ανακάλυψα, όχι για να πείσω κανέναν. Η αλήθεια όπως τη βλέπω όντας συστηματικός χρήστης του linux για περίπου 6 μήνες, έχοντας ξεπεράσει τα προαναφερθέντα αντεπιχειρήματα, είναι ότι τόσο καιρό άκουγα αστοχίες απο ημιμαθείς που δεν γνώριζαν το linux. Βλέποντας αντικειμενικά τα πράγματα δηλαδή, έχοντας δοκιμάσει και τα δύο λειτουργικά ( και λίγο απο macos σε virtual machine ) μπορώ να πω ότι ο "απλός" χρήστης δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να χρησιμοποιήσει linux. Άλλωστε, ο "απλός" χρήστης δεν θα κάτσει να περάσει ούτε τα windows, τουλάχιστον όχι χωρίς βοήθεια. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το linux π.χ. κατά την εγκατάσταση του mint, δεν χρειάστηκε να κάνω καμία επιπλέον ενέργεια για να λειτουργήσει το μηχάνημα, ούτε να ψάξω για οδηγούς και εννοείται ότι δεν άνοιξα terminal. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Just now, uniquegr said: Ο "απλός" χρήστης θα αποφύγει το linux επειδή ακούει ότι είναι δύσκολο, ότι δεν έχει εφαρμογές, ότι δεν έχει drivers και λοιπά χαριτωμένα. Ο "μέσος" χρήστης για παράδειγμα, δεν χρειάζεται το Excel συγκεκριμένα, αλλά ένα λογιστικό φύλλο. Ούτε χρειάζεται το Word, αλλά έναν επεξεργαστή κειμένου με έστω παρόμοιες δυνατότητες με το Word. Ως προς τους drivers δεν έχω εντοπίσει πρόβλημα σε μηχάνημα ακόμα και του 2008. Ναι, δεν θα προτείνω στον "απλό" χρήστη να παίξει με το Gentoo γιατί θέλει πολύ διάβασμα και ίσως και να μη το χρειάζεται, αλλά σε μια συζήτηση θα αναφερθώ στα οφέλη του, με ενθουσιασμό για το διαμάντι που ανακάλυψα, όχι για να πείσω κανέναν. Η αλήθεια όπως τη βλέπω όντας συστηματικός χρήστης του linux για περίπου 6 μήνες, έχοντας ξεπεράσει τα προαναφερθέντα αντεπιχειρήματα, είναι ότι τόσο καιρό άκουγα αστοχίες απο ημιμαθείς που δεν γνώριζαν το linux. Βλέποντας αντικειμενικά τα πράγματα δηλαδή, έχοντας δοκιμάσει και τα δύο λειτουργικά ( και λίγο απο macos σε virtual machine ) μπορώ να πω ότι ο "απλός" χρήστης δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να χρησιμοποιήσει linux. Άλλωστε, ο "απλός" χρήστης δεν θα κάτσει να περάσει ούτε τα windows, τουλάχιστον όχι χωρίς βοήθεια. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το linux π.χ. κατά την εγκατάσταση του mint, δεν χρειάστηκε να κάνω καμία επιπλέον ενέργεια για να λειτουργήσει το μηχάνημα, ούτε να ψάξω για οδηγούς και εννοείται ότι δεν άνοιξα terminal. Τα ανεφερες ολα πολυ σωστα. ο κοσμος δεν γνωριζει και το κακο ειναι οτι δεν θελει να μαθει.δηλαδη με το που του πεις για Linux θα σου πει οχι. δεν θελει την αλλαγη. εδω σε ατομα βαζεις πχ απο windows 7 -> windows 10 και σου λενε πως ειναι ετσι.και δεν με βολευει κτλ. και δυστυχως οι περισσοτεροι ειναι απλοι χρηστες. για αυτο και τα mesh προιοντα εχουν επισης ακριβες τιμες.πονταρουν στον χρηστη ο οποιος θελει να δωσει internet παντου απλα με δυο κλικ.και σου λενε εγω θα σου προσφερω την ευκολια με την αναλογη τιμη. η ευκολια πληρωνεται.το ιδιο και με τα windows και με το Office. h microsoft καταφερε να τα κανει ας το πουμε "απαραιτητα" και να σπρωξει τον κοσμο εκει. το γνωριζω αυτο που λες οτι και το Linux ειναι πολυ πιο ευκολο απο παλια που ολα ηταν πιο Manual αλλα ο κοσμος καλως ή κακως στο ονομα του Linux ειναι απλα οχι.σε αυτο ισως φταιει και οτι εχουν βγει 500 εκδοσεις και ο κοσμος μπερδευεται. και μιλαω για την μαζα του κοσμου οχι για τον advanced χρηστη οπως εσυ ή εστω τον average Κοσμο. όπως ειπα ακομα και στις μεγαλες εταιρειες πχ σε αυτην που δουλευω εγω ολα ειναι windows παροτι τα λεφτα για τα Licences(volume licences) ειναι αρκετα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shinji ikari Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δηλαδη θα μεινει η πλειοψηφια στα windows, επειδη δεν θελουν να αλλαξουν, βαριουνται, δεν καταλαβαινουν/νοιαζονται για τις επιπτωσεις, θα παρασυρουν και τους υπολοιπους αναγκαστικα αφου θα ειναι ολη η υποστηριξη εκει. Και οταν φανε την μποτα στη μουρη (οπως αυτος που τον κλειδωσαν μια βδομαδα εξω απ' το σπιτι του για μια παρεξηγηση, ασχετο με MS και windows αλλα η αρχη ειναι η ιδια) και καταλαβουν θα ειναι φυσικα αργα. Μας κανουν κυρηγμα μια ζωη οι Λινουξαδες αλλα σε αυτο το θεμα πρεπει να μιλανε. Δεν θα γινει τιποτα βεβαια, παντα το καροτο μπροστα (οπως το περιεγραψε ο Volga) και εμεις απο πισω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Just now, Shinji ikari said: Δηλαδη θα μεινει η πλειοψηφια στα windows, επειδη δεν θελουν να αλλαξουν, βαριουνται, δεν καταλαβαινουν/νοιαζονται για τις επιπτωσεις, θα παρασυρουν και τους υπολοιπους αναγκαστικα αφου θα ειναι ολη η υποστηριξη εκει. Και οταν φανε την μποτα στη μουρη (οπως αυτος που τον κλειδωσαν μια βδομαδα εξω απ' το σπιτι του για μια παρεξηγηση, ασχετο με MS και windows αλλα η αρχη ειναι η ιδια) και καταλαβουν θα ειναι φυσικα αργα. Μας κανουν κυρηγμα μια ζωη οι Λινουξαδες αλλα σε αυτο το θεμα πρεπει να μιλανε. Δεν θα γινει τιποτα βεβαια, παντα το καροτο μπροστα (οπως το περιεγραψε ο Volga) και εμεις απο πισω. αυτο γινεται μια ζωη σε ολα τα πραγματα.ειτε πας με την μαζα ειτε πας με τους λιγους εν γνωση σου. και η καθε εταιρεια εννοειται το εκμεταλευεται αυτο.πχ παραδειγμα χωρις να εχω θεμα με την apple. οι τιμες ειναι εκει που ειναι.ο κοσμος δεν ενδιαφερεται οτι εχει φτασει ενα κινητο 2000 ευρω και συνεχιζει και αγοραζει.αυτο επηρεαζει τα παντα.No one cares.καποια πραγματα ανεβαινουν σε τιμες γιατι πολυ απλα κανεις δεν θα ξεβολευτει και να μην το αγορασει. αλλο παραδειγμα.σου λεει η Microsoft θα ανεβασω την τιμη του xbox.το κανει γιατι μπορει.εδω δες τι εγινε με το ps5.βγηκαν scalpers και τα εδιναν 1000και 2000 ευρω και ο κοσμος παλι τα αγοραζε. περιμενεις εσυ οτι θα κατσει να σκασει ο κοσμος αν αυτο που κανει ειναι κακο? οχι. το ιδιο και για τα λειτουργικα.καλως ή κακως τα windows εγιναν απαραιτητα.εχουν την πιτα και το μαχαιρι.οποιος δεν το θελει βαζει οτι αλλο λειτουργικο θελει.και η microsoft δεν θα ιδρωσει το αυτι της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V.I.Smirnov Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Οι linuxάδες στοχεύουν λάθος. Κάνουν τόσα χρόνια κήρυγμα για το πόσο καλό είναι το linux - αλλά η πλειψηφία δεν τους ακούει, κι ούτε πρόκειται, διότι απλώς έχει μάθει αλλιώς. Η πραγματική λύση είναι να επιδιώξουν να εισάγουν το linux όταν διαμορφώνεται η κουλτούρα χρήσης των χρηστών, στα πρώτα στάδια ενασχόλησης και εξοικείωσης τους με τους υπολογιστές. Είναι κάπως σα να επιδιώκεις να μάθεις σε κάποιον να γράφει με το αριστερό, ή και με τα δυο χέρια, ενώ έχει μάθει μόνον με το δεξί. Δεν γίνεται. Ο σωστός τρόπος είναι να του το μάθεις όταν πρωτοπιάνει το μολύβι, όχι όταν του έχει γίνει δεύτερη φύση. Όσο δεν το καταλαβαίνουν αυτό, για τη μάζα το linux θα είναι ο παρίας των λειτουργικών. Το ξαναγράφω, ο συντομότερος δρόμος είναι αυτός που ξέρεις, όχι αυτός με τη μικρότερη διαδρομή ! Για μπει στη διαδικασία κάποιος να αλλάξει μια καθημερινή του συνήθεια πρέπει να υπάρχει μεγάλη ανάγκη να το κάνει, και τέτοια ανάγκη δεν την έχει πλειοψηφία των χρηστών. - Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2023 από V.I.Smirnov Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shinji ikari Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 28 minutes ago, poulinos said: αυτο εγω μιλαω για κατι αλλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lsk1977 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Ο τίτλος του θέματος αναφέρει " Η Microsoft θέλει να μεταφέρει τα Windows πλήρως στο cloud " και το θέμα έχει καταντήσει να είναι linux Vs Windows . Έχει καταντήσει αηδία που πάντα υπάρχουν μερικοί που ξεφυτρώνουν από το πουθενά και προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους. Υπάρχει ενότητα στο forum για Linux! Η Microsoft δεν έχει επιβάλει σε κανέναν να βάλει τα Windows στο PC του. Όλες οι μεγάλες εταιρίες δίνουν την επιλογή στο πελάτη τους να αγοράσουν Η/Y χωρίς λειτουργικό και μερικές δίνουν αντί για Windows ακόμα και linux. Ο πελάτης επιλέγει . Και γιατί ο πελάτης πάντα θέλει την ευκολία του ( ok υπάρχουν και μερικοί που θέλουν να παιδεύονται ) επιλέγουν αυτό που θα τους είναι φιλικότερο στη καθημερινότητα τους . Ας σταματήσει αυτή η τοξικότητα που υπάρχει σε όλο το Net. Δε τολμά να μιλήσει κάποιος για κάτι ( λειτουργικό - hardware - τηλέφωνο - αυτοκίνητο κτλ. ) και πάντα μα πάντα υπάρχουν οι "spammer" που θα πουν ότι αυτό δεν είναι καλό αλλά αυτό που χρησιμοποιώ εγώ είναι το καλύτερο! Θες να έχεις linux , DOS , OS/2 unix και ότι άλλο υπάρχει . Κανένα πρόβλημα . Αφού κάνεις δουλειά με αυτό και σε έχει βολέψει άσε τους άλλους να λειτουργούν με Windows και με τα προβλήματα που έχουν αυτά. Αν ζητήσουν βοήθεια μπορείς να προτείνεις ότι πιστεύεις εσύ ότι είναι το καλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα