Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft θέλει να μεταφέρει τα Windows πλήρως στο cloud

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Nαι, και;
Να πάμε σε Linux επειδή έχει χαμηλή κατανάλωση;
Δεν πρόκειται - διότι το κριτήριο που δεν πάμε σε linux δεν είναι ότι τα win έχουν υψηλή κατανάλωση...

Η χρήση μνήμης υποδηλώνει το κατά πόσο είναι βαρύ ένα σύστημα ή όχι. Τα 1.8Gb που καταναλώνουν τα debloated Windows 11 μου, είναι εξαιρετικά χαμηλά ( για ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα χωρίς επικίνδυνες καταστάσεις ) και όπως βλέπεις, με λίγη κοπτοραπτική, κατάφερα να χρησιμοποιώ λιγότερο απο το 1/10 των απαιτήσεων των Windows για να έχω ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα, χωρίς καμία υποχώρηση και καμία δυσλειτουργία, με gui και τα όλα του. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ για τη καθημερινότητά μου ακόμα και ένα παλιάς τεχνολογίας μηχάνημα ( αντί να πετάμε μηχανήματα λοιπόν, μπορούμε να τα ανακυκλώσουμε χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ λειτουργικό ) ή ένα μηχάνημα νέας γενιάς, μικρών δυνατοτήτων και απαιτήσεων, κάτι που οδηγεί και σε χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος ( μέσα στο πνεύμα της οικολογίας με βρίσκω, ουάου! ). Με Windows το συγκεκριμένο μηχάνημα, πέραν του ότι έκανε αρκετή ώρα να φορτώσει, σερνόταν ελεεινά. Με το gentoo, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα maximum βρίσκεται στη login screen και τα τρέχει όλα εν ριπή οφθαλμού. ΟΚ, δεν θα του βάλω να παίξει παιχνίδια, αλλά brave browser, kodi, vlc, τα παίζει για πλάκα ( μέχρι 1080p ανάλυση, μη τρελαθούμε κιόλας ).

8 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Και παρεμπιπτόντως, μιλώντας για τη μνήμη, υπάρχει ένα ramdisk της προκοπής για linux, για να εκμεταλλεύομαι μεγάλη διαθέσιμη ram;  Σαν αυτό ας πούμε:  https://www.romexsoftware.com/en-us/primo-ramdisk/
ΟΧΙ. Κάτι ιδιοκατασκευές της πλάκας υπάρχουν.
Αυτός όμως είναι ένας λόγος για να ΜΗΝ πάω....

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου χρειάστηκε να δημιουργήσω ένα ramdisk. Μιας που το ανέφερες, το έψαξα λίγο, υπάρχουν 2-3 εντολές που δημιουργούν κάτι τέτοιο στο linux, ενώ διάβασα ότι με αυτό το τρόπο γίνεται σαφώς ταχύτερη η επεξεργασία μεγάλων αρχείων, δεν το γνώριζα, θα το έχω υπ'όψιν. Μάλιστα, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία ώστε το ramdisk να αναρτάται αυτόματα κατά την εκκίνηση του συστήματος, μέσω ενημέρωσης του fstab. Ούτως ή άλλως όμως, δεν μιλάμε για χρήση ενός τυπικού, "απλού" χρήστη, άσχετα αν υπάρχει λύση ή όχι, έτσι δεν είναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, uniquegr είπε

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου χρειάστηκε να δημιουργήσω ένα ramdisk. Μιας που το ανέφερες, το έψαξα λίγο, υπάρχουν 2-3 εντολές που δημιουργούν κάτι τέτοιο στο linux, ενώ διάβασα ότι με αυτό το τρόπο γίνεται σαφώς ταχύτερη η επεξεργασία μεγάλων αρχείων, δεν το γνώριζα, θα το έχω υπ'όψιν. Μάλιστα, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία ώστε το ramdisk να αναρτάται αυτόματα κατά την εκκίνηση του συστήματος, μέσω ενημέρωσης του fstab. Ούτως ή άλλως όμως, δεν μιλάμε για χρήση ενός τυπικού, "απλού" χρήστη, άσχετα αν υπάρχει λύση ή όχι, έτσι δεν είναι;

Πρώτον, το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό και επιβεβαιώνει και πάλι ότι στις περισσότερες περιπτώσες δεν υπάρχουν σοβαρές εφαρμογές, όπως έγραψε ο RTW.

Δεύτερον, όσο ένας απλός χρήστης δεν θα χρησιμοποιήσει ramdisk, άλλο τόσο δεν θα νοιαστεί να έχει χαμηλή κατανάλωση της ram.

Τρίτον, επί του συγκεκριμένου, το πρόβλημα δεν είναι ότι τα συστήματα έχουν χαμηλή ram, αλλά αντίθετα ότι έχουν υψηλή και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τον περισσότερο χρόνο χάσκει άχρηστη !

Τεταρτον, άμα θέλω σώνει και καλά ελάχιστη ram (και πόρους γενικότερα) για να εκμεταλλεύομαι παλιά μηχανήματα, θα βάλω windows 7 ή και xp. Και με ένα πρόγραμμα όπως το ShadowDefender ή το Sandboxie (τα οποία παρεμπιπτόντως δεν υπάρχουν σε linux) το μηχάνημα θα είναι απρόσβλητο από τα πάντα. Αρκετοί που χρησιμοποιούν παρωχημένα μηχανήματα το κάνουν.

Ότι και να λες λοιπόν δεν πείθει.
Στα windows υπάρχουν λύσεις κυριολεκτικά για τα πάντα. Στο linux όχι..
Και ξαναλέμε, οι χρήστες δεν θέλουν να κάνουν τη μετάβαση για άλλους λόγους από αυτούς που προτάσσεις, αναφέρθηκαν παραπάνω. Δεν λες να το αντιληφθείς, κακό του κεφαλιού σου....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

1 λεπτό πριν, V.I.Smirnov είπε

Πρώτον, το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό και επιβεβαιώνει και πάλι ότι δεν υπάρχουν σοβαρές εφαρμογές, όπως έγραψε ο RTW.

Δεύτερον, όσο ένας απλός χρήστης δεν θα χρησιμοποιήσει ramdisk, άλλο τόσο δεν θα νοιαστεί να έχει χαμηλή κατανάλωση της ram.

Τρίτον, επί του συγκεκριμένου, το πρόβλημα δεν είναι ότι τα συστήματα έχουν χαμηλή ram, αλλά αντίθετα ότι έχουν υψηλή και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το περισσότερο χρόνο χάσκει άχρηστη !

Τεταρτον, άμα θέλω σώνει και καλά ελάχιστη ram (και πόρους γενικότερα) για να εκμεταλλεύομαι παλιά μηχανήματα, θα βάλω windows 7 ή και xp. Και με ένα πρόγραμμα όπως το ShadowDefender ή το Sandboxie (τα οποία δεν υπάρχουν σε linux) το μηχάνημα θα είναι απρόσβλητο από τα πάντα. Αρκετοί το κάνουν.

Ότι και να λες λοιπόν δεν πείθει.
Στα windows υπάρχουν λύσεις κυριολεκτικά για τα πάντα. Στο linux όχι..
Και ξαναλέμε, οι χρήστες δεν θέλουν να κάνουν τη μετάβαση για άλλους λόγους από αυτούς που προτάσσεις, αναφέρθηκαν παραπάνω....

-

Πρώτον: Κι εγώ απέδειξα ότι για το συγκεκριμένο παράδειγμα, δεν χρειάζεται καν εφαρμογή. Μπορώ αν θέλεις να παραθέσω και σύνδεσμο με οδηγίες, αν και μια αναζήτηση στο google μπορεί να δώσει άμεσα αποτελέσματα.

Δεύτερον: Ένας απλός χρήστης όπως π.χ. η γιαγιά που ειπώθηκε παραπάνω, θα εκτιμήσει δεόντως ένα μηχάνημα που θα της δοθεί δωρεάν, ένα παροπλισμένο pc ας πούμε, το οποίο θα εκτιμήσει δεόντως ένα λειτουργικό που δεν είναι τόσο πεινασμένο για πόρους. Όταν έχω ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα σε ένα υπολογιστή που με windows απλά σερνόταν, καταλαβαίνεις ότι μπορώ να εκμεταλλεύομαι καλύτερα τους παλιότερους υπολογιστές μου, να βοηθώ άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν υπολογιστή, καίω λιγότερο ρεύμα κ.ο.κ. 

Τρίτον: Τα συστήματα δεν χτίζονται απο μόνα τους με μεγάλη ραμ, εμείς ( εσφαλμένα ) τους τη βάζουμε. Σε παραπέμπω δε στη δεύτερη παράγραφο, στο παράδειγμα του παροπλισμένου μηχανήματος. Κι εγώ στο desktop μου έχω 64Gb ram, αλλά τρέχω 4 VM's μέσα στο proxmox. Ποια η δικαιολογία σου για να έχεις παραπάνω απο 16Gb ( αν έχεις )?

Τέταρτον: Το linux τρέχει καλύτερα απο τα windows 7 ( δοκιμασμένο επί ίσοις όροις ), ενώ έχει by default όλες τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας του λειτουργικού και αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί, μπορούν να αυστηροποιηθούν οι κανόνες. Το win7 απο την άλλη, ως μη υποστηριζόμενο πλέον, έχει περισσότερες τρύπες ασφαλείας και απο τυρί ροκφόρ. Όσο για το sanbboxing, αν είναι κάποιος να μπει σε τέτοια διαδικασία ( αλήθεια, για "απλούς" χρήστες δεν μιλάμε...? ), μπορεί να κάνει χρήση containers, ενώ μπορεί και να αυστηροποιήσει όσο δεν πάει τους κανόνες λειτουργίας τους. Τζαμπέ, εννοείται. 

Ό,τι και να λέω λοιπόν, δεν πείθει εσένα που είσαι προκατειλημμένος και δεν είσαι διατεθειμένος να δεις τις εναλλακτικές. Μπερδεύεις τα σύκα με τις σκάφες, ενώ εγώ επιχειρηματολογώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...
Τα επιχειρήματά σου είναι αδιάφορα για το ευρύ κοινό, διότι αυτά που προτάσσεις ΔΕΝ είναι εκείνα που τους ενδιαφέρουν, δεν εννοείς να το καταλάβεις. 
Επί προσωπικού, αν ήταν έτσι κι εγώ θα πήγαινα σ' αυτό - αλλά δεν είναι !  
Κάτσε λοιπόν να λιβανίζεις το Linux.
Επειδή οι οπαδοί του έχουν τα μυαλά σου έχει μείνει στο 3%...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

42 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...
Τα επιχειρήματά σου είναι αδιάφορα για το ευρύ κοινό, διότι αυτά που προτάσσεις ΔΕΝ είναι εκείνα που τους ενδιαφέρουν, δεν εννοείς να το καταλάβεις. 
Επί προσωπικού, αν ήταν έτσι κι εγώ θα πήγαινα σ' αυτό - αλλά δεν είναι !  
Κάτσε λοιπόν να λιβανίζεις το Linux.
Επειδή οι οπαδοί του έχουν τα μυαλά σου έχει μείνει στο 3%...

-

Δεν βροντάω τίποτα ούτε λιβανίζω, απλά απαντώ, επιχειρηματολογώντας και χωρίς να συγχέω καταστάσεις.

Επιπλέον, δεν τίθεται ζήτημα οπαδισμού όσον αφορά εμένα, αλλά ανοιχτού μυαλού το οποίο σε ένα βαθμό διαθέτω. 

Σου απάντησα επί της ουσίας. Αν εσύ - όπως και αρκετοί ένθερμοι υποστηρικτές του "κατεστημένου" που ονομάζεται "Windows" θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα τη στιγμή που αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν έχεις κάνει ούτε το ελάχιστο της απαιτούμενης αναζήτησης για να έχεις άποψη, τότε λυπάμαι, αλλά το πρόβλημα δεν το έχω εγώ.

Θα το εκτιμούσα αν σταματούσες τη προσωπική επίθεση, γιατί προβλέπω να παρεκτρεπόμεθα και δεν θα το ήθελα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχες ανοιχό μυαλό θα αντιλαμβανόσουν αυτό που έγραψα νωρίτερα,
και που επιβεβαιώνουν κι οι άλλοι, έμμεσα ή όχι :
  το ευρύ κοινό ΔΕΝ ενδιαφέρεται πρωταρχικά για την τεχνολογική υπεροχή του λειτουργικού. 
  Δεν είναι αυτό το κριτήριο.

Πάει ένας αγοραστής να πάρει αμάξι, λέει το θέλω κόκκινο, δεν με νοιάζει αν καίει παραπάνω,  
κι ο πωλητής επιμένει να του πουλήσει ένα άλλο επειδή είναι πιο οικονομικό και φτηνό. 
- Μα το θέλω κόκκινο, δεν με νοιάζει αν καίει περισσότερο. 
- Ε, πάρε αυτό, κι έχεις την εναλλακτική να το βάψεις !

Αυτό ακριβώς κάνεις !  Μιλάμε για μυαλό που είναι ανοιχτή θάλασσα... 😂

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

5 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Αν είχες ανοιχό μυαλό θα αντιλαμβανόσουν αυτό που έγραψα νωρίτερα
και που επιβεβαιώνουν κι οι άλλοι έμμεσα ή όχι:
  το ευρύ κοινό ΔΕΝ ενδιαφέρεται πρωταρχικά για την τεχνολογική υπεροχή του λειτουργικού. 
  Δεν είναι αυτό το κριτήριο.

Πάει ένας αγοραστής να πάρει αμάξι, λέει το θέλω κόκκινο, δεν με νοιάζει αν καίει περισσότερο,  
κι ο πωλητής επιμένει να του πουλήσει ένα άλλο επειδή είναι πιο οικονομικό και φτηνό. 
- Μα το θέλω κόκκινο, δεν με νοιάζει που θα βγει πιο ακριβό. 
- Ε, πάρε αυτό κι έχεις την εναλλακτική να το βάψεις !

Αυτό ακριβώς κάνεις !  Μιλάμε το μυαλό σου είναι ανοιχτή θάλασσα... 😂

Τί σχέση όμως έχει το ευρύ κοινό με το sandboxing ή τα ramdrives, για παράδειγμα; Και απο που ενημερώνεται το "ευρύ" κοινό για τις διαθέσιμες επιλογές; Το αν κάποιο λειτουργικό υπερέχει έναντι ενός άλλου, είναι μια συζήτηση που δεν μπορεί να αναλυθεί έτσι σύντομα, σε μερικές αράδες. Όμως, δεν μιλάω για την υπεροχή, αλλά τη μή υστέρηση του linux. Άλλοι βλέπετε σαν κόκκινο πανί τη παρουσία εναλλακτικής ως προς το λειτουργικό σύστημα, εμείς απλά λέμε ότι τα windows δεν είναι μονόδρομος.

Το ευρύ κοινό, αυτό που εκτελεί απλές λειτουργίες, δεκάρα δεν δίνει για το λειτουργικό, μπορεί και να μη γνωρίζει καν την ύπαρξή του, συμφωνώ. Αυτό όμως το κοινό, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα με το linux, ειδικά στα προσφάτων γενιών υπολογιστές που υποστηρίζονται ΠΛΗΡΩΣ απο το linux.  Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος να δώσει ένα μηχάνημα με προεγκατεστημένο Linux και να μην έπαιρνε χαμπάρι ο αγοραστής. 

Λέτε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά απο αυτό που ισχύει, παραμένοντας προσκολλημένοι σε επιχειρήματα που ίσχυαν πολλά χρόνια πριν, επιχειρήματα που κρατούσαν κι εμένα για παράδειγμα μακριά απο το Linux. Έλεγα "που να μπλέκω τώρα, δεν έχει υποστήριξη, δεν έχει εφαρμογές", αυτά τα χαριτωμένα. Έλα μου όμως που - ακριβώς επειδή έχω ανοιχτό μυαλό - το δοκίμασα και είδα ότι τίποτα απο τα παραπάνω δεν ισχύει... Τίποτα απολύτως. Με τον καιρό και ασχολούμενος λίγο παραπάνω, ενθουσιασμένος απο τη διαπίστωση ότι αυτά που διάβαζα ενάντια στο linux ήταν απλά μπούρδες, άρχισα να το σκαλίζω λίγο παραπάνω, να το μαθαίνω και να εκτιμώ τις ιδιαίτερες ικανότητές του, αλλά αυτό ήταν καθαρά δική μου επιλογή και σίγουρα δεν χαρακτηρίζει ( δεν είναι υποχρεωτικό δηλαδή ) έναν χρήστη που ψάχνει να κάνει "απλές" εργασίες με τον υπολογιστή του.

Το παράδειγμά σου εν τω μεταξύ, είναι ατυχές πέρα για πέρα. Δεν μιλάμε για διαφορετικού χρώματος αυτοκίνητο, αλλά για το ίδιο ακριβώς όχημα, στο ίδιο χρώμα, με άλλο κινητήρα. Γκάζι πατάς και στα δύο για να ξεκινήσεις, φρένο για να σταματήσεις. Το αν καίει ντίζελ, βενζίνη ή αέριο, λίγο απασχολεί τον αγοραστή. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, θα έχει το ίδιο όχημα ( υπολογιστής ) να κάνει τις ίδιες ακριβώς δουλειές ( π.χ. browsing με την ίδια ακριβώς εφαρμογή, office με παραπλήσιες, αλλά ο αγοραστής δεν έχει πρότερη γνώση του MICROSOFT office και πάει λέγοντας ). 

Αν ο αγοραστής θέλει κάτι συγκεκριμένο ( π.χ. ψάχνεται για συγκεκριμένη μάρκα, ιπποδύναμη, ροπή ), ήδη έχει ( ή έτσι νομίζει τουλαχιστον...) μια κατεύθυνση και ξέρει μέσες άκρες τι και που πρέπει να ψάξει.

• Like 1

• Super Moderators
4 minutes ago, uniquegr said:

Το ευρύ κοινό, αυτό που εκτελεί απλές λειτουργίες, δεκάρα δεν δίνει για το λειτουργικό, μπορεί και να μη γνωρίζει καν την ύπαρξή του, συμφωνώ. Αυτό όμως το κοινό, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα με το linux, ειδικά στα προσφάτων γενιών υπολογιστές που υποστηρίζονται ΠΛΗΡΩΣ απο το linux.  Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος να δώσει ένα μηχάνημα με προεγκατεστημένο Linux και να μην έπαιρνε χαμπάρι ο αγοραστής. 

Παίζει να το ακούμε 10+ χρόνια αυτό, αλλά διαφορά στο αποτέλεσμα ("market share") δεν βλέπουμε.

Ναι "θεωρητικά" συζητάμε, αλλά deja vu καταστάσεις σε κάθε topic κάθε χρόνο...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπλαμπλαμπλα χωρίς νόημα....
Τέλος, δεν ξαναπαντάω, τσάμπα χρόνος.

Παραιτούμαι, όπως κι ο RTW. 
Πολύ απλά, αν οι λόγοι που προτάσσεις ήταν το κύριο ζητούμενο του κοινού, 
το linux δεν θα ήταν στο 3% δεκαπέντε χρόνια τώρα.
Είναι αυταπόδεικτο, εκ του αποτελέσματος, όπως είπε κι ο Thresh....
Δεν εννοείς να το καταλάβεις, κακό του κεφαλιού σου...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

14 λεπτά πριν, Thresh είπε

Παίζει να το ακούμε 10+ χρόνια αυτό, αλλά διαφορά στο αποτέλεσμα ("market share") δεν βλέπουμε.

Ναι "θεωρητικά" συζητάμε, αλλά deja vu καταστάσεις σε κάθε topic κάθε χρόνο...

Αλλαγή στο market share των οικιακών υπολογιστών δεν βλέπουμε, αλλά βλέπουμε άλλα ενδιαφέροντα, όπως τη Steam να εξελίσσει τη συμβατότητά της με το Linux, τη Microsoft να είναι σπόνσορας του Linux έτσι ώστε να μπορεί να ενσωματώσει καλύτερα τις λειτουργίες του στα Windows, τους κατασκευαστές καρτών γραφικών να παρέχουν εξειδικευμένους drivers για linux ώστε να υπάρχει δυνατότητα να μη χρησιμοποιήσει κάποιος τους generic και αρκετά άλλα. 

Λογικό είναι να μην αυξάνεται δραστικά το market share του Linux, όταν η Microsoft λειτουργεί μονοπωλιακά ( και καλά 'ξηγιέται, το έπιασε το νόημα απο τη δεκαετία του 80 και επένδυσε στο να γίνει κατεστημένο ). Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο όπου οι προγραμματιστές δεν γράφουν τις τρανταχτές εφαρμογές για Linux επειδή "δεν υπάρχει ικανό market share" και το "market share" δεν αυξάνεται επειδή δεν μπορεί ο χρήστης να βρει αυτές τις τρανταχτές εφαρμογές στο Linux. 

Το market share όμως, δεν λέει τίποτα απολύτως όσον αφορά στην υπεροχή ή την υστέρηση του εκάστοτε λειτουργικού συστήματος. 

Αυτό που εγώ διαβάζω πάντως ( και επιβεβαιώνω με τη προσωπική μου εμπειρία ) είναι ότι οι περισσότεροι που δοκιμάζουν Linux, δεν θέλουν να ξαναδούν ούτε ζωγραφιστά τα windows. Προσωπικά, αν μπορούσα να είχα τις επαγγελματικές εφαρμογές μου στο linux, δεν θα ξανασχολιόμουν με τα windows. Για δουλειά, αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ windows. Για προσωπική χρήση, μάντεψε, χρησιμοποιώ αποκλειστικά Linux πλέον.

18 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Μπλαμπλαμπλα χωρίς νόημα....
Τέλος, δεν ξαναπαντάω, τσάμπα χρόνος.

Παραιτούμαι, όπως κι ο RTW. 
Πολύ απλά, αν οι λόγοι που προτάσσεις ήταν το κύριο ζητούμενο του κοινού, το linux δεν θα ήταν στο 3% είκοσι χρόνια τώρα.
Είναι αυταπόδεικτο, εκ του αποτελέσματος, όπως είπε κι ο Thresh....
Δεν εννοείς να το καταλάβεις, κακό του κεφαλιού σου...

Όπως απάντησα παραπάνω, το 3% του κοινού που χρησιμοποιεί Linux δεν αποτελεί τεκμήριο υπεροχής των Windows, αλλά επιτυχίας του Gates να επικρατήσει στην αγορά ως μονοπώλειο. Έπαιξε πολύ έξυπνα την εποχή που αναπτυσσόταν η έννοια του προσωπικού υπολογιστή και τώρα καρπώνεται το όφελος. Για πόσο καιρό ακόμα, θα δείξει...

• Like 1

• Super Moderators
2 minutes ago, uniquegr said:

Αλλαγή στο market share των οικιακών υπολογιστών δεν βλέπουμε, αλλά βλέπουμε άλλα ενδιαφέροντα

Παρόλα αυτά η συζήτηση είναι κυρίως για τους οικιακούς υπολογιστές.

3 minutes ago, uniquegr said:

Λογικό είναι να μην αυξάνεται δραστικά το market share του Linux

Τι εννοείς δραστικά? Πιο βάλτος πεθαίνεις. 😛

2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Παρόλα αυτά η συζήτηση είναι κυρίως για τους οικιακούς υπολογιστές.

Στους οικιακούς υπολογιστές όμως, βλέπουμε αυτά που ακολούθησαν το απόσπασμα που ξεχώρισες... Εκτώς αν θεωρείτε χαζούς όσους εργάζονται στη Steam, ας πούμε.

Τι εννοείς δραστικά? Πιο βάλτος πεθαίνεις. 😛

Εννοώ, σημαντικά. Διαφωνείς όμως με το σκεπτικό μου; Ότι δηλαδή πρόκειται για ένα γόρδιο δεσμό;

Και για πες μου, είμαι βαλτός απο ποιον ακριβώς;

7 minutes ago, uniquegr said:

Λογικό είναι να μην αυξάνεται δραστικά το market share του Linux, όταν η Microsoft λειτουργεί μονοπωλιακά ( και καλά 'ξηγιέται, το έπιασε το νόημα απο τη δεκαετία του 80 και επένδυσε στο να γίνει κατεστημένο ). Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο όπου οι προγραμματιστές δεν γράφουν τις τρανταχτές εφαρμογές για Linux επειδή "δεν υπάρχει ικανό market share" και το "market share" δεν αυξάνεται επειδή δεν μπορεί ο χρήστης να βρει αυτές τις τρανταχτές εφαρμογές στο Linux. 

αυτο που σου λένε τόση ωρα λες . Το θέμα ειναι οι εφαρμογές και τα παιχνίδια

• Super Moderators
6 minutes ago, uniquegr said:

Στους οικιακούς υπολογιστές όμως, βλέπουμε αυτά που ακολούθησαν το απόσπασμα που ξεχώρισες... Εκτώς αν θεωρείτε χαζούς όσους εργάζονται στη Steam, ας πούμε.

Σχολιάζω το deja vu της κουβέντας. Πάλι για οικιακούς υπολογιστές μιλάμε και το αποτέλεσμα μετά από 10+ χρόνια είναι αυτό που βλέπουμε.

Το πολύ κυρ ελέησον το βαριέται κι ο παπάς.

6 minutes ago, uniquegr said:

Και για πες μου, είμαι βαλτός απο ποιον ακριβώς;

Δες τον τόνο στην λέξη, εννοώ ότι έχουν βαλτώσει τα ποσοστά.

2 λεπτά πριν, Aztec είπε

αυτο που σου λένε τόση ωρα λες . Το θέμα ειναι οι εφαρμογές και τα παιχνίδια

Το είπα εξ'αρχής: για όσους παίζουν παιχνίδια και χρησιμοποιούν συγκεκριμένες εφαρμογές, ναι υπάρχει πρόβλημα ( προς το παρόν τουλάχιστον ). Για όλους τους υπόλοιπους, τα προβλήματα κατασκευάζονται, ενώ στη πραγματικοτητα δεν υπάρχουν.

Δες τον τόνο στην λέξη, εννοώ ότι έχουν βαλτώσει τα ποσοστά.

Ουπς, σόρι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...