Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft θέλει να μεταφέρει τα Windows πλήρως στο cloud

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, lsk1977 είπε

Ο τίτλος του θέματος αναφέρει " Η Microsoft θέλει να μεταφέρει τα Windows πλήρως στο cloud " και το θέμα έχει καταντήσει να είναι linux Vs Windows .

Έχει καταντήσει αηδία που πάντα υπάρχουν μερικοί που ξεφυτρώνουν από το πουθενά και προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους. Υπάρχει ενότητα στο forum για Linux!

Η Microsoft δεν έχει επιβάλει σε κανέναν να βάλει τα Windows στο PC του. Όλες οι μεγάλες εταιρίες δίνουν την επιλογή στο πελάτη τους να αγοράσουν Η/Y χωρίς λειτουργικό και μερικές δίνουν αντί για Windows ακόμα και linux.

Ο πελάτης επιλέγει . Και γιατί ο πελάτης πάντα θέλει την ευκολία του ( ok υπάρχουν και μερικοί που θέλουν να παιδεύονται ) επιλέγουν αυτό που θα τους είναι φιλικότερο στη καθημερινότητα τους .

Ας σταματήσει αυτή η τοξικότητα που υπάρχει σε όλο το Net. Δε τολμά να μιλήσει κάποιος για κάτι ( λειτουργικό - hardware - τηλέφωνο - αυτοκίνητο κτλ. ) και πάντα μα πάντα υπάρχουν οι "spammer" που θα πουν ότι αυτό δεν είναι καλό αλλά αυτό που χρησιμοποιώ εγώ είναι το καλύτερο!

Θες να έχεις linux , DOS , OS/2 unix και ότι άλλο υπάρχει . Κανένα πρόβλημα . Αφού κάνεις δουλειά με αυτό και σε έχει βολέψει άσε τους άλλους να λειτουργούν με Windows και με τα προβλήματα που έχουν αυτά. Αν ζητήσουν βοήθεια μπορείς να προτείνεις ότι πιστεύεις εσύ ότι είναι το καλύτερο.

Εγώ δεν λέω ότι το Linux είναι καλύτερο και τα windows χειρότερα ( αν και ισχύει ), αλλά ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει λόγος να μη δοκιμάζει ο κόσμος το linux και να κρίνει ο κάθε χρήστης αν τον εξυπηρετεί ή όχι. Δηλαδή, το πρόβλημα για εμένα δεν είναι windows vs linux αλλά κλισέ vs πραγματικότητα. 

Όταν κάποιος δοκιμάσει linux ( οπως δοκιμαστικά έκανα κι εγώ, κλείνοντας για λίγο τα αυτιά στις σειρήνες που λένε ότι το linux είναι δύσκολο λειτουργικό ), θα καταλάβει ότι η εμπειρία είναι απο ίδια έως και καλύτερη, ενώ ανοίγει η όρεξη μετά απο λίγο καιρό, οπότε θα ασχοληθεί και με άλλα πράγματα και τότε θα το φέρει αρκετά στα μέτρα του ( ΑΝ το θελήσει ). Αυτά μιλώντας για τον "απλό" χρήστη. Για τον μέσο χρήστη ( μάλλον σε αυτή τη κατηγορία υπάγομαι κι εγώ ), όταν το πιάσει στα χέρια του και καταλάβει πώς λειτουργεί, ποια η φιλοσοφία του και όταν καταλάβει ότι το terminal δεν είναι μπαμπούλας αλλά εργαλείο, τότε δεν υπάρχει γυρισμός._

4 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Δηλαδη θα μεινει η πλειοψηφια στα windows, επειδη δεν θελουν να αλλαξουν, βαριουνται, δεν καταλαβαινουν/νοιαζονται για τις επιπτωσεις, θα παρασυρουν και τους υπολοιπους αναγκαστικα αφου θα ειναι ολη η υποστηριξη εκει. Και οταν φανε την μποτα στη μουρη (οπως αυτος που τον κλειδωσαν μια βδομαδα εξω απ' το σπιτι του για μια παρεξηγηση, ασχετο με MS και windows αλλα η αρχη ειναι η ιδια) και καταλαβουν θα ειναι φυσικα αργα. Μας κανουν κυρηγμα μια ζωη οι Λινουξαδες αλλα σε αυτο το θεμα πρεπει να μιλανε. Δεν θα γινει τιποτα βεβαια, παντα το καροτο μπροστα (οπως το περιεγραψε ο Volga) και εμεις απο πισω.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ έκανα το πέρασμα στο Linux αρχικά επειδή φοβήθηκα μη φάω κανένα πρόστιμο μιας που ένας υπολογιστής μου λειτουργεί σε επαγγελματικό χώρο και έχω αγορασμένο κλειδί των 5€, αλλά και επειδή έφαγα στράβωμα τόσο με το bloatware που έρχεται πακέτο με το λειτουργικό, καθώς και με τα όσα κατάλαβα ότι συμβαίνουν με τη τηλεμετρία των windows ( δηλαδή, τον ρουφιάνο της MS που μόνο αν πειράξει κάποιος το λειτουργικό και απεγκαταστήσει τις σχετικές εφαρμογές, μπορεί να θεωρεί ότι έχει κάνει ένα βήμα για πιο ιδιωτική χρήση του υπολογιστή ). Debloated τα windows είναι μια χαρά, γρήγορα, δεν χρειάζονται τρελούς πόρους ( όχι τουλάχιστον όπως η στοκ κατάσταση απαιτεί ), είναι μια καλύτερη εμπειρία, αλλά όχι τόσο παραμετροποιήσιμη στα μέτρα του χρήστη, όπως το linux ( εδώ πλέον μιλάμε για προσωπικές επιλογές με βάση το γούστο του καθένα ).

Αν τώρα, συνυπολογίσεις και αυτό που συζητάμε σε αυτό το νήμα, δηλαδή το ενδεχόμενο να γίνει cloud based το λειτουργικό, τότε αρχίζουν τα όργανα, κυρίως γι'αυτούς που δεν έχουν συνηθίσει να πληρώνουν αρκετά χρήματα για το λογισμικό και τις υπηρεσίες ( καλά, δεν τρελαίνομαι ούτε εγώ με τις συνδρομές, μη λέμε και βλακείες ) ή / και χρησιμοποιούν πειρατικό υλικό, αυτοί ναι, θα φάνε πακέτο. Μένει επίσης να μάθουμε πως σκέφτονται να το υλοποιήσουν γιατί π.χ. και τώρα έχει δυνατότητες να χρησιμοποιήσει κάποιος υψηλών δυνατοτήτων virtual machine με ακόμα και high end gpu's διαθέσιμες, αλλά με αισθητά υψηλό κόστος ανά μήνα ( που όμως, μάλλον έρχεται "μια η άλλη" υπολογίζοντας το κόστος του upgrade ενός υπολογιστή, είναι δηλαδή κάτι σαν το leasing στα αυτοκίνητα ).

4 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Οι linuxάδες στοχεύουν λάθος.
Κάνουν τόσα χρόνια κήρυγμα για το πόσο καλό είναι το linux -
αλλά η πλειψηφία δεν τους ακούει, κι ούτε πρόκειται, διότι απλώς έχει μάθει αλλιώς.

Η πραγματική λύση είναι να επιδιώξουν να εισάγουν το linux όταν διαμορφώνεται η κουλτούρα χρήσης των χρηστών, στα πρώτα στάδια ενασχόλησης και εξοικείωσης τους με τους υπολογιστές. Είναι κάπως σα να επιδιώκεις να μάθεις σε κάποιον να γράφει με το αριστερό, ή και με τα δυο χέρια, ενώ έχει μάθει μόνον με το δεξί.
Δεν γίνεται. Ο σωστός τρόπος είναι να του το μάθεις όταν πρωτοπιάνει το μολύβι, όχι όταν του έχει γίνει δεύτερη φύση.

Όσο δεν το καταλαβαίνουν αυτό, για τη μάζα το linux θα είναι ο παρίας των λειτουργικών.
Το ξαναγράφω, ο συντομότερος δρόμος είναι αυτός που ξέρεις, όχι αυτός με τη μικρότερη διαδρομή !

Για μπει στη διαδικασία κάποιος να αλλάξει μια καθημερινή του συνήθεια πρέπει να υπάρχει μεγάλη ανάγκη να το κάνει, και τέτοια ανάγκη δεν την έχει πλειοψηφία των χρηστών.

-

Ως φρέσκος λινουξάς, μπορώ νομίζω να σου απαντήσω. Όταν γνωρίζεις τί πραγματικά παίζεται, σου φαίνεται πολύ αστείο να διαβάζεις επιχειρήματα που ίσχυαν κάτι δεκαετίες πριν, τότε που όλα γίνονταν χειροκίνητα, ενώ το λειτουργικό εξακολουθεί να σου παρέχει τη δυνατότητα να το στήσεις χειροκίνητα ( και εξατομικευμένα πια, σύμφωνα με τις ανάγκες τις δικές σου και του συστήματός σου ). Δεν θεωρώ τον εαυτό μου και δεν είμαι κάτι ας πούμε σαν τους μάρτυρες του Ιεχωβά που κάνουν προσηλυτισμό. Ίσα ίσα που όσο εσείς μένετε κολλημένοι στα windows, τόσο οι hackers δεν θα ασχολούνται έντονα με το Linux, άρα θα έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο! xaxaxaxa! Κάποιες αλήθειες όμως πιστεύω ότι πρέπει να λέγονται, η εξέλιξη ποτέ δεν ήρθε με δογματισμούς, οπισθοδρομικότητα και στενομυαλιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Ως φρέσκος λινουξάς, μπορώ νομίζω να σου απαντήσω. Όταν γνωρίζεις τί πραγματικά παίζεται, σου φαίνεται πολύ αστείο να διαβάζεις επιχειρήματα που ίσχυαν κάτι δεκαετίες πριν, τότε που όλα γίνονταν χειροκίνητα, ενώ το λειτουργικό εξακολουθεί να σου παρέχει τη δυνατότητα να το στήσεις χειροκίνητα ( και εξατομικευμένα πια, σύμφωνα με τις ανάγκες τις δικές σου και του συστήματός σου ). Δεν θεωρώ τον εαυτό μου και δεν είμαι κάτι ας πούμε σαν τους μάρτυρες του Ιεχωβά που κάνουν προσηλυτισμό. Ίσα ίσα που όσο εσείς μένετε κολλημένοι στα windows, τόσο οι hackers δεν θα ασχολούνται έντονα με το Linux, άρα θα έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο! xaxaxaxa! Κάποιες αλήθειες όμως πιστεύω ότι πρέπει να λέγονται, η εξέλιξη ποτέ δεν ήρθε με δογματισμούς, οπισθοδρομικότητα και στενομυαλιά.

"Κούφια" απάντηση, χωρίς ουσία, και εκτός του θέματος που έθεσα. 
Δυστυχώς τη στενομυαλιά την έχετε εσείς - και εσύ το αποδεικνύεις πάλι καθώς δεν μπορείς να αντιληφθείς ποιά είναι η πραγματική αιτία για την οποία η πλειοψηφία δεν κάνει τη μετάβαση !

Όσο για την ασφάλεια (και την σταθερότητα του συστήματος), επί προσωπικού κοιμάμαι ήσυχος (με τα windows) εδώ και πολλά χρόνια - και σίγουρα ΔΕΝ είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο θα αποφάσιζα να βάλω linux...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1

35 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Εγώ δεν λέω ότι το Linux είναι καλύτερο και τα windows χειρότερα ( αν και ισχύει )

Εδω σταματαει κανεις να διαβαζει...
Η αντιμετωπιση των περισσοτερων λινουξαδων απεναντι ακομη και σ'αυτους που θελουν να το γυρισουν, δυστυχως δεν διαφερει καθολου απο την επιθετικη πολιτικη των Microsoft/Apple. Κανενα OS δεν ειναι τελειο, συμπεριλαμβανομενων των 600+ Linux distros.
Σπανια θα σου πει κανεις, "κοιτα φιλε, αυτα ειναι τα καλα του Linux αλλα υστερει λιγο σ'αυτο και σ'αυτο".

Οι μονοι απ'τον κοσμο του open-source που το καταλαβαν και καταφερουν να ανατρεψουν την κατασταση. ηταν οι developers του Blender:
Επι 20 χρονια προσπαθουσαν να κανουν τα παντα διαφορετικα, for the sake of it. Μολις αλλαξαν σταση και αρχισαν να φτιαχνουν την εφαρμογη πιο φιλικη και πιο κοντα στα standards που ειχαν συνηθισει οι χρηστες αλλων παρομοιων εφαρμογων, (και οχι να τους απωθουν με την δικαιολογια "αυτος ειναι ο τροπος του Blender, αμα σας αρεσει"), εφεραν τα πανω-κατω και πατησαν ποδι στη βιομηχανια.

3 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

"Κούφια" απάντηση, χωρίς ουσία, και εκτός του θέματος που έθεσα. 
Δυστυχώς τη στενομυαλιά την έχετε εσείς - και εσύ το αποδεικνύεις πάλι καθώς δεν μπορείς να αντιληφθείς ποιά είναι η πραγματική αιτία για την οποία η πλειοψηφία δεν κάνει τη μετάβαση !

Όσο για την ασφάλεια (και την σταθερότητα του συστήματος), επί προσωπικού κοιμάμαι ήσυχος (με τα windows) εδώ και πολλά χρόνια - και σίγουρα ΔΕΝ είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο θα αποφάσιζα να βάλω linux...

Για απάντησέ μου λίγο, έχεις δοκιμάσει linux και πότε; Σε ικανοποίησε ή όχι και αν όχι, για ποιο λόγο; Όχι, για να καταλάβω δηλαδή με ποιον συνομιλώ.

2 ώρες πριν, immortalx είπε

Εδω σταματαει κανεις να διαβαζει...
Η αντιμετωπιση των περισσοτερων λινουξαδων απεναντι ακομη και σ'αυτους που θελουν να το γυρισουν, δυστυχως δεν διαφερει καθολου απο την επιθετικη πολιτικη των Microsoft/Apple. Κανενα OS δεν ειναι τελειο, συμπεριλαμβανομενων των 600+ Linux distros.
Σπανια θα σου πει κανεις, "κοιτα φιλε, αυτα ειναι τα καλα του Linux αλλα υστερει λιγο σ'αυτο και σ'αυτο".

Οι μονοι απ'τον κοσμο του open-source που το καταλαβαν και καταφερουν να ανατρεψουν την κατασταση. ηταν οι developers του Blender:
Επι 20 χρονια προσπαθουσαν να κανουν τα παντα διαφορετικα, for the sake of it. Μολις αλλαξαν σταση και αρχισαν να φτιαχνουν την εφαρμογη πιο φιλικη και πιο κοντα στα standards που ειχαν συνηθισει οι χρηστες αλλων παρομοιων εφαρμογων, (και οχι να τους απωθουν με την δικαιολογια "αυτος ειναι ο τροπος του Blender, αμα σας αρεσει"), εφεραν τα πανω-κατω και πατησαν ποδι στη βιομηχανια.

Απλά και ξάστερα: εγκατάσταση linuxmint cinnamon: κατέβασα το iso, το πέρασα στο usb stick, ακολούθησα την εγκατάσταση, στο τέλος είχα ένα πλήρες και πλήρως λειτουργικό σύστημα. Χωρίς ούτε μία εντολή να έχει δοθεί απο το terminal, τίποτα απολύτως. Όλες οι συσκευές αναγνωρίστηκαν αμέσως, χωρίς να χρειαστεί να ψάξω και να εγκαταστήσω κανένα driver. Πόσο πιο απλό να γίνει; Εφαρμογές. Επειδή ήμουν σε πρώιμο στάδιο, εγκαθιστούσα απο τον app manager, απο το gui δηλαδή. Πλέον το χειρίζομαι πλήρως απο το terminal, αλλά είναι προσωπική μου επιλογή. Πες μου εσύ, τί το δύσκολο βρίσκεις σε όλη τη διαδικασία που περιέγραψα. Επαναλαμβάνω, δεν προσπαθώ να πείσω ή να προσηλυτίσω κανένα, αλλά το να χρησιμοποιείτε σαν επιχειρήματα τις δυσκολίες του Linux που ίσχυαν πριν πολλά χρόνια, πάει πολύ, πως να το κάνουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω δοκιμάσει - κι ούτε πρόκειται προς το παρόν.
Διότι απλώς δεν μου χρειάζεται.
Κάνω ΤΕΛΕΙΑ τη δουλειά μου στα windows και δεν έχω κανένα, μα απολύτως κανένα λόγο να πάω σε Linux. 
"If it's not broken don't try to fix it !"
Αντίθετα, θα μου ήταν χάσιμο χρόνου και σπατάλη δυνάμεων που μπορώ να διαθέσω παραγωγικότερα κάπου αλλού.

Αυτό είναι το θέμα με το ευρύ κοινό.
Η πλειοψηφία ΔΕΝ θέλει να ασχολείται, δεν την ενδιαφέρει, 
ούτε θέλει να μαθαίνει καινούρια πράγματα στους υπολογιστές.
Θέλει απλώς ένα σύστημα που να λειτουργεί και να είναι στα πλαίσια αυτού που έχει μάθει/συνηθίσει, τίποτε άλλο.
Δεν θα μπει κάποιος στη διαδικασία να αλλάξει μια χρόνια συνήθεια χωρίς πιεστική ανάγκη, διότι αυτό απαιτεί προσπάθεια, χρόνο και καταβολή δυνάμεων, και ψυχολογικά "σε βγάζει από την ασφάλεια της αγέλης".
Πιο πάνω το επιβεβαιώνουν πολλοί με διάφορους τρόπους.

Ο μόνος τρόπος να διαδοθεί ευρέως το Linux είναι να το μάθουν και να συνηθίσουν σ΄αυτό στα πρωταρχικά στάδια του "πληροφορικού αλφαβητισμού". Όχι μετά !
Αν μάθεις να γράφεις με το δεξί, δεν μπορείς να μάθεις και με το αριστερό, ή και με τα δύο, όσο πλεονέκτημα κι αν έχει.
Όσο και να το λιβανίζετε λοιπόν πάει στο βρόντο.
Τόσο απλή είναι η λύση - αλλά δεν σας κόβει να το δείτε...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

1 ώρα πριν, V.I.Smirnov είπε

Δεν έχω δοκιμάσει - κι ούτε πρόκειται προς το παρόν.
Διότι απλώς δεν μου χρειάζεται.
Κάνω ΤΕΛΕΙΑ τη δουλειά μου στα windows και δεν έχω κανένα, μα απολύτως κανένα λόγο να πάω σε Linux. 
"If it's not broken don't try to fix it !"
Αντίθετα, θα μου ήταν χάσιμο χρόνου και σπατάλη δυνάμεων που μπορώ να διαθέσω παραγωγικότερα κάπου αλλού.

Αυτό είναι το θέμα με το ευρύ κοινό.
Η πλειοψηφία ΔΕΝ θέλει να ασχολείται, δεν την ενδιαφέρει, 
ούτε θέλει να μαθαίνει καινούρια πράγματα στους υπολογιστές.
Θέλει απλώς ένα σύστημα που να λειτουργεί και να είναι στα πλαίσια αυτού που έχει μάθει/συνηθίσει, τίποτε άλλο.
Δεν θα μπει κάποιος στη διαδικασία να αλλάξει μια χρόνια συνήθεια χωρίς πιεστική ανάγκη, διότι αυτό απαιτεί προσπάθεια, χρόνο και καταβολή δυνάμεων, και ψυχολογικά "σε βγάζει από την ασφάλεια της αγέλης".
Πιο πάνω το επιβεβαιώνουν πολλοί με διάφορους τρόπους.

Ο μόνος τρόπος να διαδοθεί ευρέως το Linux είναι να το μάθουν και να συνηθίσουν σ΄αυτό στα πρωταρχικά στάδια του "πληροφορικού αλφαβητισμού". Όχι μετά !
Αν μάθεις να γράφεις με το δεξί, δεν μπορείς να μάθεις και με το αριστερό, ή και με τα δύο, όσο πλεονέκτημα κι αν έχει.
Όσο και να το λιβανίζετε λοιπόν πάει στο βρόντο.
Τόσο απλή είναι η λύση - αλλά δεν σας κόβει να το δείτε...

-

Κοίτα όμως ποια είναι η διαφορά: εγώ έχω χρησιμοποιήσει windows για πολλά χρόνια, απο τα Win95, ενώ έχω παίξει και λίγο DOS ( απο την έκδοση 3.30 ). Εγώ λοιπόν νιώθω άσχημα που άκουσα άσχετους με το linux, να λένε ότι δεν υπάρχουν εφαρμογές, ότι δεν υπάρχουν drivers, ότι είναι δύσκολο λειτουργικό, ότι, ότι, ότι. Εγώ, σε αντίθεση μ'εσένα λοιπόν, χρησιμοποιώ συστηματικά πλέον το linux, ενώ στη καθημερινότητά μου, δεν καταλαβαίνω σε τίποτα τη διαφορά μεταξύ windows και linux, απλά χρησιμοποιώ τον browser μου, το υπολογιστικό φύλλο και άντε και κανένα Kodi.

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να μάθεις κάτι νέο αν δεν το θέλεις, αλλά είσαι υποχρεωμένος να το έχεις χρησιμοποιήσει πριν εκφέρεις άποψη. Αν και όταν το χρησιμοποιήσεις, έλα να μας πεις κάθε πότε θα χρησιμοποιείς τα windows καθώς και όλα αυτά τα χαριτωμένα επιχειρήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις, δυστυχώς - και δεν είσαι ο μόνος τέτοιος.

Στο ξαναλέω λοιπόν, μπας και το αντιληφθείς.
Δεν πα να είναι χίλιες φορές καλύτερο όπως λέτε, δεν το αμφισβητώ.
Εγώ ΔΕΝ βγαίνω από τη "βόλεψή" μου γιατί είμαι πολύ καλά όπως είμαι τώρα, δίχως αυτό, 
και τον χρόνο που θα δαπανήσω για το μάθω και να μεταφέρω εκεί την καθημερινότητά μου θα τον χρησιμοποιήσω καλύτερα σε κάτι άλλο. Τέλος !
Αν για τους X λόγους τα windows πάψουν να με βολεύουν 
(π.χ. να πάνε όλα στο cloud και να μην μπορώ να διατηρήσω την τωρινή μου καθημερινότητα), 
θα το αναζητήσω ως λύση.
Μέχρι τότε, όχι, δεν με ενδιαφέρει !

Λοιπόν, το ότι "είναι καλύτερο" δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει ότι θα πρέπει ο χρήστης να μπει στη διαδικασία να ξεμάθει κάτι που ξέρει και βολεύεται, και να μάθει κάτι άλλο, διαφορετικό, και έξω από την "ασφάλεια της αγέλης".
Αυτό ΔΕΝ είναι διατεθειμένος να το κάνει. Ο τρόπος είναι να το μάθει και να βασιστεί σ' αυτό εξ αρχής.
Πόσο πιο απλά να ειπωθεί δηλαδή;

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Δεν χρειάζεται φανατισμός για τα διάφορα OS. Ο καθένας θα βάλει αυτό που έχει συνηθίσει και τον βολεύει. 

Τρέχω Linux εδώ και πολύ καιρό σε dual boot  και δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκα σε Windows.

Σημαίνει αυτό αυτόματα ότι το Linux είναι ανώτερο από τα Windows; Όχι 

Δεν υπάρχει ανώτερο και κατώτερο λογισμικό και δεν βγάζει πουθενά όλη αυτή η κουβέντα.

Τώρα όσο αναφορά το θέμα του κατά πόσο εύκολο είναι κάποιος να αλλάξει λογισμικό. Θα φέρω για παράδειγμα τον πατέρα μου 60 χρονών. Όλη μέρα μέσα σε ένα excel αρχείο είναι. Αν του πάρω το office και του δώσω Libre ή Open θα σπάσει το λάπτοπ από τα νεύρα του γιατί δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλεία του όπως την έκανε. Και προφανώς δεν έχει και καμία όρεξη να μάθει το νέο πρόγραμμα. 

Οπότε όταν ένας απλός χρήστης δεν μπορεί μέσα στο ίδιο λειτουργικό να αλλάξει από μια σουίτα σε μία άλλη τότε πως να μπορέσει να το κάνει σε ολόκληρο το λειτουργικό. Και στην τελική γιατί να το κάνει? 

Καλός ή κακός ο περισσότερος κόσμος θα παραμείνει σε Windows. Όσοι θέλουν να πειραματιστούν με κάποια διανομή Linux μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα σήμερα. Και από την άλλη υπάρχει και η Apple. Επιλογές υπάρχουν εκεί έξω και όλα τα OS έχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Κανένα δεν είναι τέλειο και ανώτερο από το άλλο.

Όσο αναφορά το θέμα του cloud based από την μία φαινόταν ότι θα πήγαινε προς τα εκεί το όλο πράγμα, από την άλλη μένει να δούμε τι θα γίνει με συνδρομές ή με τα προσωπικά αρχεία σου που όλα πλέον θα είναι εκεί 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, ZoReN είπε

Τώρα όσο αναφορά το θέμα του κατά πόσο εύκολο είναι κάποιος να αλλάξει λογισμικό. Θα φέρω για παράδειγμα τον πατέρα μου 60 χρονών. Όλη μέρα μέσα σε ένα excel αρχείο είναι. Αν του πάρω το office και του δώσω Libre ή Open θα σπάσει το λάπτοπ από τα νεύρα του γιατί δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλεία του όπως την έκανε. Και προφανώς δεν έχει και καμία όρεξη να μάθει το νέο πρόγραμμα. 

Οπότε όταν ένας απλός χρήστης δεν μπορεί μέσα στο ίδιο λειτουργικό να αλλάξει από μια σουίτα σε μία άλλη τότε πως να μπορέσει να το κάνει σε ολόκληρο το λειτουργικό. Και στην τελική γιατί να το κάνει? 

Έτσι ! Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ.
Το σημαντικότερο είναι τι έχεις συνηθίσει και πόσο εύκολο είναι να κάνεις την αλλαγή, όχι πόσο καλό είναι το άλλο. 
Η πλειοψηφία δεν έχει λόγο και δεν θέλει να μπει σε τέτοια διαδικασία, ακόμη και για τα πιο απλά.

Εδώ έχει συμβεί πολλάκις να αλλάξει η MS θέση σε ένα κουμπί ή ένα μενού στα ίδια τα windows και οι χρήστες διαμαρτύρονταν παγκοσμίως (μερικές φορές με το δίκιο τους) "γιατί δεν είναι ίδιο".
Όχι να πάνε σε άλλο λειτουργικό. Τι να λέμε τώρα....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2

8 ώρες πριν, uniquegr είπε

Απλά και ξάστερα: εγκατάσταση linuxmint cinnamon: κατέβασα το iso, το πέρασα στο usb stick, ακολούθησα την εγκατάσταση, στο τέλος είχα ένα πλήρες και πλήρως λειτουργικό σύστημα. Χωρίς ούτε μία εντολή να έχει δοθεί απο το terminal, τίποτα απολύτως. Όλες οι συσκευές αναγνωρίστηκαν αμέσως, χωρίς να χρειαστεί να ψάξω και να εγκαταστήσω κανένα driver. Πόσο πιο απλό να γίνει; Εφαρμογές. Επειδή ήμουν σε πρώιμο στάδιο, εγκαθιστούσα απο τον app manager, απο το gui δηλαδή. Πλέον το χειρίζομαι πλήρως απο το terminal, αλλά είναι προσωπική μου επιλογή. Πες μου εσύ, τί το δύσκολο βρίσκεις σε όλη τη διαδικασία που περιέγραψα. Επαναλαμβάνω, δεν προσπαθώ να πείσω ή να προσηλυτίσω κανένα, αλλά το να χρησιμοποιείτε σαν επιχειρήματα τις δυσκολίες του Linux που ίσχυαν πριν πολλά χρόνια, πάει πολύ, πως να το κάνουμε.

Προσπαθω να καταλαβω γιατι εκανες quote το μηνυμα μου το οποιο δεν περιειχε τιποτε σχετικο με την απαντηση σου.🤷‍♂️
Μιλησα για την επιθετικη πολιτικη που εχουν μερικοι (η πλειοψηφια) απ'το community του Linux και εσυ μου λες πώς εγκατεστησες cinnamon...

Και ποιος σου ειπε οτι βρισκω δυσκολο το Installation; Εσυ το δοκιμασες πριν 6 μηνες, εγω δοκιμασα αρκετα distros μεσα σε 3 δεκαετιες γιατι εχω την τολμη να παραδεχτω οτι καποια πραγματα στα Windows δεν μου αρεσουν, αλλα ποτε δεν πειστηκα να το γυρισω.
Την τελευταια φορα εφαγα μερες να κανω να δουλεψει ενα USB audio interface σε Linux και οταν το καταφερα δεν υπηρχε τροπος να αλλαξω το sample rate... Το ιδιο interface, αν και πολυ παλιο, δουλευει σε Win11 με driver απο Win7 χωρις προβλημα...

Η διαδικασια που περιγραφεις για εγκατασταση του OS btw ειναι ιδια με τα Windows...

6 hours ago, uniquegr said:

απλά χρησιμοποιώ τον browser μου

Πολύ σωστά, οι περισσότεροι είναι στο browser μόνιμα (όσοι έχουν ακόμα PC δηλαδή) δεν τους νοιάζει το λειτουργικό, ότι τους πει ο πωλητής θα αγοράσουν. Το ότι το Linux είναι καλύτερο είναι αδιαμφισβητητο, το windows είναι μια τεράστια σπατάλη πηγών, win11 τρέχει απροβληματιστα με τα μισά από όσα σου ζητάει υποχρεωτικά, άσε που ποτέ κανείς δεν έχει χρησιμοποιησει MS browser, player, κλπ. Για τα υπόλοιπα, όπως είπα, όταν φάμε την μπότα στη μούρη τα καταλαβαίνουμε.

2 ώρες πριν, immortalx είπε

Την τελευταια φορα εφαγα μερες να κανω να δουλεψει ενα USB audio interface σε Linux και οταν το καταφερα δεν υπηρχε τροπος να αλλαξω το sample rate... Το ιδιο interface, αν και πολυ παλιο, δουλευει σε Win11 με driver απο Win7 χωρις προβλημα...

Α, εγώ παίζω με daphile. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα bitrates ακόμα και σε υπηρεσίες streaming. Αν δεν το γνωρίζεις, τσέκαρέ το, τα σπάει.

• Like 1

Παιδιά το λειτουργικό είναι τόσο δυνατό όσο οι εφαρμογές του .  Ωραία να παίζεις αλλα οταν φτάνεις να μην έχεις τις εφαρμογές που χρειάζεσαι η να μπορείς να παίξεις το νέο παιχνίδι που βγήκε απλά το αφήνεις σε δεύτερο partition . Αν κάποιους τους καλύπτει και μπορούν να κάνουν την δουλειά τους μια χαρά είναι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...