Black Demis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 2 hours ago, Xvipes said: Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις ήταν πολύ χρήσιμες. Θα το πάω εκεί για να ξεμπερδεύω μιας και όπως είπα δε το κατέχω και πολύ για να πάρω ανταλλακτικά μόνος μου κλπ. Λέω να μη το ρισκάρω και να τα αλλάξω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το αμάξι το έχω κυρίως για ταξίδια οπότε δε θα ήθελα να με αφήσει πουθενά άσχετα. από περιέργεια και μόνο γιατι αλλάζεις τον συμπλέκτη πχ το δικό μου αμάξι έχει 145,000 χιλομετρα συμπλέκτης ειναι σαν αίσθηση (το που πιανει πως κρατάει στην ανηφόρα κλπ) σαν την πρώτη μέρα... είδες καποια διαφορα σε σχέση με παλιά η απλά μάζεψες χιλομετρα και λες just in case αλλαγη? 1
andreaspA Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, Xvipes είπε Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις ήταν πολύ χρήσιμες. Θα το πάω εκεί για να ξεμπερδεύω μιας και όπως είπα δε το κατέχω και πολύ για να πάρω ανταλλακτικά μόνος μου κλπ. Λέω να μη το ρισκάρω και να τα αλλάξω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το αμάξι το έχω κυρίως για ταξίδια οπότε δε θα ήθελα να με αφήσει πουθενά άσχετα. Honda για ταξιδια και αλλαζεις συμπλεκτη στις 155.000 χωρις να πατιναρει? Για ποιον λόγο ? Επαρχια. 600,000χλμ με τον ιδιο συμπλέκτη. 2
Xvipes Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Τον αλλάζω γιατί μου το είπαν στον συνεργείο. Εγώ τους είπα απλά ότι έχω σκληρό συμπλέκτη. Νομίζω πατινάρει ελάχιστα αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Όπως είπα δεν έχω ιδέα από αμάξια, αν μου έλεγαν να αλλάξω ζάντες για να φτιάξει ο συμπλέκτης θα έλεγα οκ 🙈
stefan123 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Αν σου πατιναρει θα μουγκριζει στο ξεκινημα και θα εχει ανεβει η κατανάλωση συνολικά οποτε αλλαξε τον για να έχεις το κεφαλι σου ήσυχο.. Τώρα για ανταλλακτικα βρες ενα συνεργειο εμπιστοσύνης να σου βαλει την μάρκα που ειναι και το γνήσιο γιατι για μια στάμπα της χοντα θα δωσεις μονο για δισκο πλατω 200+"ευρω παραπανω..(exedy -180 και exedy με στάμπα Honda 400+ ευρω) Βάση μηχανης επίσης μην βάλεις καμια ημιτασιον και εχεις προβληματα.. Γενικα αν βλεπεις συνεργεια που σου λενε κουφές τιμες στον θεο και γνησια ανταλλακτικα να τους πονηρευεσαι γιατι σκεφτονται μόνο την τσεπη τους αδιαφορωντας για τα οικονομικά του πελάτη , μιας και θεωρουν οτι ειναι πλουσιος η και άσχετος η και τα 2 μαζι.. 1
lele322 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Γτ πρεπει να πας σαυτο το συνεργειο ντε και καλα? Ενα απλο δισκο πλατο ειναι. Ολα τα μαστορια ξερουν να το φτιαχνουν αυτο. Ρουτινα ειναι. Οχι ειναι παααρα πολυ ακριβο. Κανα 300ρι θα χει το δισκο πλατο αν πας να το αγορασεις μονος σου.Και υπαρχουν και αξιολογες μαρκες αφτερ μαρκετ. Η βαση μηχανης , υπολογιζω κανα 60-70. Και θα σου παρουν κανα 100ρικο μαστορικα. Βρες αλλο συνεργειο . 1
liakinen Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, lele322 είπε Γτ πρεπει να πας σαυτο το συνεργειο ντε και καλα? Ενα απλο δισκο πλατο ειναι. Ολα τα μαστορια ξερουν να το φτιαχνουν αυτο. Ρουτινα ειναι. Οχι ειναι παααρα πολυ ακριβο. Κανα 300ρι θα χει το δισκο πλατο αν πας να το αγορασεις μονος σου.Και υπαρχουν και αξιολογες μαρκες αφτερ μαρκετ. Η βαση μηχανης , υπολογιζω κανα 60-70. Και θα σου παρουν κανα 100ρικο μαστορικα. Βρες αλλο συνεργειο . Η σφραγίδα της Honda στον δίσκο κάνει την διαφορά στην τιμή και το συνεργείο είναι εξουσιοδοτημένο. Ο φίλος δεν γνωρίζει πολλά όπως γράφει οπότε ξέρει ότι θα πληρώσει κάτι παραπάνω και αν είναι διατεθειμένος να πληρώσει αυτό το κάτι ας πάει εκεί για να μην έχει το όποιο άγχος κτλ και να τελειώνει. Κάποιος με εμπειρία δεν θα πήγαινε. Πιθανά ούτε το δίσκο - πλατό χρίζει άμεσης αλλαγής και εγώ πχ θα το πήγαινα μέχρι τέλους (το οποίο τέλος μπορεί να απέχει κάποιες αρκετές χιλιάδες χλμ). Στο δικό μου ο συμπλέκτης είναι σκληρός τουλάχιστον 5 χρόνια χωρίς κανένα θέμα. Άλλο εγώ άλλο εσύ και άλλο ένας άπειρος. Γενικά το post σου είναι σωστό. 1
lele322 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 10 λεπτά πριν, liakinen είπε Η σφραγίδα της Honda στον δίσκο κάνει την διαφορά στην τιμή και το συνεργείο είναι εξουσιοδοτημένο. Ο φίλος δεν γνωρίζει πολλά όπως γράφει οπότε ξέρει ότι θα πληρώσει κάτι παραπάνω και αν είναι διατεθειμένος να πληρώσει αυτό το κάτι ας πάει εκεί για να μην έχει το όποιο άγχος κτλ και να τελειώνει. Κάποιος με εμπειρία δεν θα πήγαινε. Πιθανά ούτε το δίσκο - πλατό χρίζει άμεσης αλλαγής και εγώ πχ θα το πήγαινα μέχρι τέλους (το οποίο τέλος μπορεί να απέχει κάποιες αρκετές χιλιάδες χλμ). Στο δικό μου ο συμπλέκτης είναι σκληρός τουλάχιστον 5 χρόνια χωρίς κανένα θέμα. Άλλο εγώ άλλο εσύ και άλλο ένας άπειρος. Γενικά το post σου είναι σωστό. Το ξερω οτι η σφραγιδα κανει την διαφορα στην τιμη . Η χοντα δεν φτιαχνει δισκους. Πιθανοτατα να ναι valeo μαρκα ξερω γω. Εγω αυτο κανω παντως ,παω και τα παιρνω μονος μου, και παω στον μαστορα μου και λεω βαλτα. Επαρχια ομως. Αθηνα εχετε αλλο συστημα
liakinen Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, lele322 είπε Το ξερω οτι η σφραγιδα κανει την διαφορα στην τιμη . Η χοντα δεν φτιαχνει δισκους. Πιθανοτατα να ναι valeo μαρκα ξερω γω. Εγω αυτο κανω παντως ,παω και τα παιρνω μονος μου, και παω στον μαστορα μου και λεω βαλτα. Επαρχια ομως. Αθηνα εχετε αλλο συστημα Και εγώ επαρχία είμαι και γνώστης του αυτοκινήτου όπως αρκετοί που γράφουν και εδώ στο φόρουμ. Για εμάς κάτι που φαίνεται αυτονόητο ή εύκολο για κάποιον που δεν το κατέχει το αυτοκίνητο, του φαίνεται δύσκολο, επικίνδυνο και δεν θέλει να μπει σε "περιπέτειες" με λάθος κωδικούς, aftermarket προϊόντα κτλ. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2023 από liakinen 2
Fordakias7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Ανεβάζει στροφές χωρίς να βγάζει δύναμη από χαμηλά; Δυσκολεύεται το αυτοκίνητο να ξεκινήσει;
andreaspA Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 12 ώρες πριν, Xvipes είπε Τον αλλάζω γιατί μου το είπαν στον συνεργείο. Εγώ τους είπα απλά ότι έχω σκληρό συμπλέκτη. Νομίζω πατινάρει ελάχιστα αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Όπως είπα δεν έχω ιδέα από αμάξια, αν μου έλεγαν να αλλάξω ζάντες για να φτιάξει ο συμπλέκτης θα έλεγα οκ 🙈 Κατα πασα πιθανοτητα το σκληρο και μαλακο ειναι απο το τρομπάκι. Αν δεν σε ενοχλει τοσο πολυ το "σκληρο" , ετσι οπως τα ακουω, αστο οπως ειναι. Πιθανα θα το έχεις πετάξει πριν σου δημιουργησει προβλημα.
giannos13 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Το σκληρό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι από τον συμπλέκτη και συγκεκριμένα από το πλατώ!!! Απίθανο να έιναι από αντλία ! 1
kostakis81 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 φιλε αν δεν πατηναρει το αμαξι δισκο δεν αλαζεις τι και εαν ειναι σκληρο σιγα παιζει να βγαζεισ αλλα 60000 χιλιομετρα με τον ιδιο δισκο ,,, εγω βγαζω περιπου 20.000 με καθε δισκο πλατο . γενικη τιμη μαζι με εργατικα ειναι 300 ευρω στα περισοτερα αυτοκινητα . βαση μηχανησ δεν παιζει διαφορεσ γνησιεσ ιμιταΣΙΟΝ 1 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΙΣ ΦΤΟΙΑΧΝΕΙ ΣΗΝΗΘΩς
meletis_m Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, kostakis81 είπε φιλε αν δεν πατηναρει το αμαξι δισκο δεν αλαζεις τι και εαν ειναι σκληρο σιγα παιζει να βγαζεισ αλλα 60000 χιλιομετρα με τον ιδιο δισκο ,,, εγω βγαζω περιπου 20.000 με καθε δισκο πλατο . γενικη τιμη μαζι με εργατικα ειναι 300 ευρω στα περισοτερα αυτοκινητα . βαση μηχανησ δεν παιζει διαφορεσ γνησιεσ ιμιταΣΙΟΝ 1 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΙΣ ΦΤΟΙΑΧΝΕΙ ΣΗΝΗΘΩς Για τις βάσεις και σε Honda accord (δε υπήρχε ιμιτασιον καν) αλλά σε Mazda 6 που είχα αλλάξει του λαδιού με ιμιτασιον γερμανική έφερνε τριγμούς στη καμπίνα . Η γνήσια είχε 230€ και η γερμανική στα 110€ , ενώ οι υπόλοιπες ήταν εντάξει
joker99 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δισκο πλατο πχ aisin 143ευρω (και η sachs ειναι πολυ καλη) https://onparts.gr/honda/civic-viii-hatchback-2005/1800cc-140hp/symplektis-metadosi/set-symplekti Βασης μηχανης https://onparts.gr/honda/civic-viii-hatchback-2005/1800cc-140hp/kinitiras/vasi-mixanis Σασμαν μονο εργασια ανεβα/κατεβα συνηθως παει γυρω στα 140-180 ευρω (μαζι με της βαλβολινες) Αν βρεις καποιο καλο μαστορακι και συμφωνησετε να του φερνεις εσυ τα ανταλλακτικα, θα γλυτωσεις πολυ χρημα. Οσο για το ποτε θελουμε δισκους, εαν ειναι σκληρος ερχετε σιγα σιγα η ωρα του για αλλαγη. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2023 από joker99
kokos23 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 από τα από πάνω λεγόμενα, θα έλεγα και γω να πας σε άλλο μαγαζί... φίλος έχει κάνει πάνω από 400.000 με τον μαμά δίσκο...εγώ είμαι στα 180...άλλος άνω των 200 με μαμά... δεν έχω ακούσει για αλλαγή δίσκου σε αυτά τα χιλ που λες, σπάνιο φαινόμενο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα