Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έκαστος στο είδος του λένε και εμένα δεν είναι καθόλου το είδος μου τα αμάξια οπότε δεν έχω ιδέα.

Πήγα το αμάξι για service και μου είπαν πως θέλει αλλαγή το δίσκο πλατό και η βάση μηχανής και μου βγάλανε κόστος συνολικά 750 ευρώ.
Αυτό που παρατήρησα είναι πως ο συμπλέκτης είναι σκληρός και έχει "ραγίσει" η βάση μηχανής οπότε λογικά τα χρειάζεται.

Το δίσκο πλατό θα είναι από Σαρακάκη αυθεντικό Honda(415 ευρώ) και η βάση μηχανής του εμπορίου(114 ευρώ) και τα υπόλοιπα εργασία(223 ευρώ)

Η ερώτηση μου είναι αν το κόστος είναι κοντά σε λογικά πλαίσια ή υπάρχει τεράστια απόκλιση. Κυρίως για να ξέρω αν θα πρέπει να τους εμπιστεύομαι για μελλοντικά service.

Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη. Είμαι στο Χαλάνδρι αλλά το συνεργείο είναι στη Μεταμόρφωση(εξουσιοδοτημενο συνεργειο Ηonda)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στα φυσιολογικά πλαίσια ειναι η τιμή (λιγο ακριβός ο δίσκος αλλά ειναι γνήσιος)

μπορεις ολο το ποσο να κατεβασεις

350 δίσκος (όχι γνήσιος)
90 10 ευρώ βάσεις
150 ευρώ δουλειά

γλυτώνεις μεν 150 ευρώ το θέμα ειναι τι δουλειά θα κανουν (αυτό δεν το ξέρεις)

Επεξ/σία από Black Demis
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη. Είμαι στο Χαλάνδρι αλλά το συνεργείο είναι στη Μεταμόρφωση(εξουσιοδοτημενο συνεργειο Ηonda)

Ήμουν κάτοχος Honda Accord . Κάνε μια ερώτηση για τα ανταλλακτικά με το αριθμό πλαισίου στο Πλατανα επί της περιοχής Βοτανικού έχει μόνο για Honda .

Συνήθως Aisin ή exedy είναι τα δισκοπλατο + λάδια κιβωτίου μόνο γνήσια βάζουμε στα Honda .

Και βάση ρωτά και για γνήσια . Ίσως σου φέρνει κραδασμούς η ιμιτασιον . Εάν έχεις πολλά χιλιόμετρα> 200,000 πες να δει και τα τρομπακια συμπλέκτη.

Λογική τιμή ωστόσο για εξουσιοδοτημένο συνεργείο 

Επεξ/σία από meletis_m
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έχω 155,000 χιλιόμετρα, γενικά από το απλό service δεν έχω κάποιο παράπονο από το συγκεκριμένο συνεργείο αλλά ήθελα να ξέρω σε πιο σοβαρά θέματα αν είναι νορμαλ οι τιμές ή με γδύνουν και τους λέω και ευχαριστώ :D 

Γνήσια βάση μου είπαν 195 ευρώ και θεώρησα πως δεν αξίζει η διπλάσια τιμή, ελπίζω να μην έχω θέματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Καταλαβα ποιον λες 

Εγω πηγαινω σε αυτον το δικο μου Honda CRV του 2008 και αλλα 3 αμαξια της οικογενειας .Του εχω απολυτη εμπιστοσυνη 

Ειχα το δικο σου με αυτοματο κιβωτιο ...Παρα πολυ καλο αμαξι 

https://www.vrisko.gr/advdetails/6a2a53__7hc2533g6h35acbjb35531_h_d1a3gc7aeb0_h0c456g01b_4acfa35g 

Αν εχεις fb κοιτα κι εδω

https://www.facebook.com/groups/280967326637994 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν θες μπες στο civinfo στο ελληνικό κομμάτι και γράψε στο ανάλογο θέμα δηλ στο servise cost in greece, αφού διαβάσεις πρώτα τους greek subforum γιατί είμαστε φιλοξενούμενοι εκεί και δεν επιτρέπεται να ανοίγουμε νέα θέματα...

δίσκο φοράμε exedy, το ίδιο είναι και ο γνήσιος (άλλοι τον έχουν πάρει 170 άλλοι 200) οπότε μπορείς να τον πάρεις και εκτός σαρακάκη

βάση θέλει ψάξιμο, η μεγάλη η επάνω είναι; αυτή αν θυμάμαι καλά είναι ακριβή, κάποιος έβαλε πρεσσαριστή από Πολωνία αν θυμάμαι καλά...

δεν νομίζω ότι υπάρχει αφτερ μάρκετ εδώ...δεν είμαι σίγουρος όμως...

μπες και να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις λύση...

ένας χοντάκιας με το ίδιο αμάξι...

Επεξ/σία από kokos23
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλη τιμη εργατικα για εξουσιοδοτημενο.

Ο δισκος ειναι λιγο ακριβως  σαν ανταλακτικο λογικα με κανα 300ρι βρισκεις ιμιτασιον αν θελεις να μειωσεις το κοστος

• Thanks 1
Δημοσ.

Και εγώ σχετικά normal βλέπω τις τιμές. Τεράστια απόκλιση σε σχέση με ένα μη εξουσιοδοτημένο δεν υπάρχει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασε εκτός Σαρακάκη μπορείς να βρεις ακριβώς ίδιο με τον γνήσιο με 180€. Δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω έξοδα,μπαίνεις autodoc παίρνεις δίσκο πλατό ρουλεμάν και την βάση μηχανής σου,βαλβολινες γνήσιες εννοείται ούτε αυτές είναι ανάγκη να τις πάρεις από αντιπροσωπεία κάνε μια αναζήτηση στο σκρουτζ... https://www.rellasamortiser.gr/el/product/set-simplekti/honda/civic-viii-hatchback-fn-fk/19241/147898

Παίρνεις πολύ καλή ποιότητα με 180€...

Επεξ/σία από Fordakias7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αμα δεν σου πατινάρει η δεν σου τρέμει κατά την εκκίνηση το αυτοκίνητο μπορείς να βγάλεις κι αλλά χλμ με τον ίδιο δίσκο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις ήταν πολύ χρήσιμες. Θα το πάω εκεί για να ξεμπερδεύω μιας και όπως είπα δε το κατέχω και πολύ για να πάρω ανταλλακτικά μόνος μου κλπ.

5 minutes ago, spyrossss said:

Αμα δεν σου πατινάρει η δεν σου τρέμει κατά την εκκίνηση το αυτοκίνητο μπορείς να βγάλεις κι αλλά χλμ με τον ίδιο δίσκο.

Λέω να μη το ρισκάρω και να τα αλλάξω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το αμάξι το έχω κυρίως για ταξίδια οπότε δε θα ήθελα να με αφήσει πουθενά άσχετα.

Δημοσ.
15 minutes ago, Xvipes said:

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις ήταν πολύ χρήσιμες. Θα το πάω εκεί για να ξεμπερδεύω μιας και όπως είπα δε το κατέχω και πολύ για να πάρω ανταλλακτικά μόνος μου κλπ.

Λέω να μη το ρισκάρω και να τα αλλάξω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το αμάξι το έχω κυρίως για ταξίδια οπότε δε θα ήθελα να με αφήσει πουθενά άσχετα.

Εκεί πήγενε το απλά ρώτα τον για εναλλακτικές για τον συμπλέκτη και αν μπορεί να βρει κάποιον αξιόλογο πιο οικονομιμα 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kokos23 είπε

αν θες μπες στο civinfo στο ελληνικό κομμάτι και γράψε στο ανάλογο θέμα δηλ στο servise cost in greece, αφού διαβάσεις πρώτα τους greek subforum γιατί είμαστε φιλοξενούμενοι εκεί και δεν επιτρέπεται να ανοίγουμε νέα θέματα...

δίσκο φοράμε exedy, το ίδιο είναι και ο γνήσιος (άλλοι τον έχουν πάρει 170 άλλοι 200) οπότε μπορείς να τον πάρεις και εκτός σαρακάκη

βάση θέλει ψάξιμο, η μεγάλη η επάνω είναι; αυτή αν θυμάμαι καλά είναι ακριβή, κάποιος έβαλε πρεσσαριστή από Πολωνία αν θυμάμαι καλά...

δεν νομίζω ότι υπάρχει αφτερ μάρκετ εδώ...δεν είμαι σίγουρος όμως...

μπες και να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις λύση...

ένας χοντάκιας με το ίδιο αμάξι...

Και εσύ μέλος στο civinfo; 😛

8 ώρες πριν, Xvipes είπε

Καλησπέρα, 

Έκαστος στο είδος του λένε και εμένα δεν είναι καθόλου το είδος μου τα αμάξια οπότε δεν έχω ιδέα.

Πήγα το αμάξι για service και μου είπαν πως θέλει αλλαγή το δίσκο πλατό και η βάση μηχανής και μου βγάλανε κόστος συνολικά 750 ευρώ.
Αυτό που παρατήρησα είναι πως ο συμπλέκτης είναι σκληρός και έχει "ραγίσει" η βάση μηχανής οπότε λογικά τα χρειάζεται.

Το δίσκο πλατό θα είναι από Σαρακάκη αυθεντικό Honda(415 ευρώ) και η βάση μηχανής του εμπορίου(114 ευρώ) και τα υπόλοιπα εργασία(223 ευρώ)

Η ερώτηση μου είναι αν το κόστος είναι κοντά σε λογικά πλαίσια ή υπάρχει τεράστια απόκλιση. Κυρίως για να ξέρω αν θα πρέπει να τους εμπιστεύομαι για μελλοντικά service.

Ευχαριστώ πολύ.

Ίδιο αμάξι αλλά 2008 χρονολογία.

Και επειδή και εγώ πάω για δίσκο πλατό ρώτησα στο Honda Platanas και μου έδωσε 2 τιμές (με επιβεβαίωση από τον αριθμό πλαισίου).

Ορίστε και τα link.

Original Honda: https://platanas.gr/kainoyria-gnisia/kinitiras/set-symplekti-civic-06-12

Μάρκα Exedy (και ο original Exedy είναι όπως σου είπαν): https://platanas.gr/kainoyria-emporioy/symplektis-exartimata/exedy-set-symplekti-civic-06-12

Επίσης στην αντιπροσωπεία/στο service στο Γαλάτσι μου είχαν πει τιμή δίσκο-πλατό στα 300€ περίπου.

Τελική τιμή με φπα, εργασία και αλλαγή λαδιών κιβωτίου έβγαινε κάπου 550€.

Επεξ/σία από Grim Ripper
  • Like 2

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...