Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ελαστικά στο μοτόρι!

Πέρασα μια βόλτα από λαστιχάδες και όλοι ενώ είχαν στοκ διάφορα ελαστικά μου πρότειναν τα METZELER TOURANCE NEXT2.

Αν υπάρχει κάποιος που τα έχει φορέσει ας μας πει μια γνώμη!

Επίσης άσχετο αλλά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάλει 150άρι λάστιχο αντί για 140άρι που δίνει ο κατασκευαστής και σηκώνει η ζάντα.

Μήπως μπορείτε να φανταστείτε γιατί?

Δημοσ.

αυτα που ρωτας δεν εχουν νοημα

τι μηχανη ειναι;

τι ζαντα προβλεπει ο κατασκευαστης;

τι διαστασεις ελαστικου προβλεπει ο κατασκευαστης;

Δημοσ.

Αρχικά ρωτάω αν τα METZELER TOURANCE NEXT2 είναι καλά ελαστικά.

Ο κατασκευαστής προβλέπει:

Μπροστά τροχός: 110 / 80 R 19

Πίσω τροχός: 140 / 80 R 17

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης για κάποιο λόγο είχε βάλει 150άρι λάστιχο στο πίσω τροχό.

Δημοσ.

1. τι μηχανη ειναι?  και τη χρήση θα κάνεις(για να βαζεις on off λάστιχα θα πρέπει να υπάρχει λόγος αλλιώς άσκοπη φθορά θα εχεις και περισσότερη κατανάλωση και χειρότερο κράτημα στην άσφαλτο) από την άλλη αν πατάς χώμα αλλάζει αυτό και είσαι οκ

2. το λάστιχο ειναι καλό για τα λεφτά που δίνεις και χρήση που προορίζεται (όπως ειπα ανάλογα με την χρήση)

3. ο άνθρωπος είχε βάλε 150 για καλύτερη πρόσφυση στην άσφαλτο καθώς μάλλον η χρήση ήταν κυριος άσφαλτος

Δημοσ.

Η μηχανή είναι η F650GS Twin (800cc)

Η μηχανή είναι on / off αλλά η χρήση της είναι μόνο άσφαλτος (κλαίω αν μπει σε χώμα).

Τα συγκεκριμένα ελαστικά μου τα πρότεινε για 90% άσφαλτο και 10% (και λιγότερα) χώμα. Επίσης είναι αθόρυβα.

Μιλάμε για αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/39870756/Metzeler-Tourance-Next-2-140-80R-17-69V-TL-Λάστιχο-Μοτοσυκλέτας-Πίσω.html

Δημοσ.
27 minutes ago, JLEE said:

Η μηχανή είναι η F650GS Twin (800cc)

Η μηχανή είναι on / off αλλά η χρήση της είναι μόνο άσφαλτος (κλαίω αν μπει σε χώμα).

Τα συγκεκριμένα ελαστικά μου τα πρότεινε για 90% άσφαλτο και 10% (και λιγότερα) χώμα. Επίσης είναι αθόρυβα.

Μιλάμε για αυτά:

https://www.skroutz.gr/s/39870756/Metzeler-Tourance-Next-2-140-80R-17-69V-TL-Λάστιχο-Μοτοσυκλέτας-Πίσω.html

τα ξέρω τα λάστιχα τα εχω οδηγήσει...... δεν ειναι ασχημα.... το κακο με την μηχανη που εχεις ειναι οτι δεν υπάρχει για την διάσταση που θες (ειδικά πίσω) λάστιχα sport touring (δεν ειναι ακριβος μηχανη για άσφαλτο)

ετσι βαζεις αυτα που βρηκες δεν ειναι να κάνεις κάτι τρελλο αλλα απογοητευμένος δεν θα εισαι

Δημοσ.

Είχα τη μηχανή πριν χρόνια. Τα Metzeler που φόραγε όταν την πήρα ήταν τα προηγούμενα Tourance. επιεικώς χάλια.

Έβαλα τα αντίστοιχα Βridgestone A41 αν θυμάμαι και είδα τεράστια διαφορά.

Δυστυχώς δεν έχω πληροφορίες για τα 2023 μοντέλα. απλά θα σου πω οτι τα bridgestone στην ελληνική άσφαλτο δουλεύουν καλύτερα από τα metzeler επιβεβαιωμένο από πολλούς έμπειρους αναβάτες. Είναι θέμα γόμας και ταιριάσματος υλικών πόσο καλύτερα βεντουζάρουν στις ελληνικές συνθήκες.

Δημοσ.

Και οι δυο που πήγα μου είπαν ότι τα προτείνουν γιατί ταιριάζουν με την δική μας άσφαλτο με βάση το feedback που παίρνουν από τους πελάτες τους.

Θα πάω και σε τρίτο να δω τι θα μου πει!

Δημοσ.
9 minutes ago, JLEE said:

Και οι δυο που πήγα μου είπαν ότι τα προτείνουν γιατί ταιριάζουν με την δική μας άσφαλτο με βάση το feedback που παίρνουν από τους πελάτες τους.

Θα πάω και σε τρίτο να δω τι θα μου πει!

να μη ρωτάς αυτούς που πουλάνε γιατί πουλάνε συγκεκριμένες μάρκες και προφανώς θα υποστηρίξουν αυτές που δουλεύουν.

εγώ σου έδωσα feedback ανεξάρτητο από διαφορετικούς αναβάτες με διαφορετικές μηχανές.

Δημοσ.

εχω το προηγούμενο μοντέλο ελαστικού στο 1200GSA και στο δρόμο δεν έχω παράπονο. Σε ελαφρύ χώμα, επειδή είναι και βαρύ το μηχανάκι ψιλοφοβήθηκα να πιέσω για να ανακαλύψω τα όρια. Μια μέρα που είχα πάει για ένα training σε πίστα, δε μου άφησε κακή εντύπωση και μάλιστα έπιασε ένα ψιλόβροχο στα μισά περίπου και δε με τρόμαξε καθόλου. Αμα το καινούριο είναι βελτίωση σε σχέση με το παλιό, και η τιμή είναι καλή, τότε θα το πρότεινα. Αν βγάλει κιόλας πολλά χιλιόμετρα τότε θα είμαι ευχαριστημένος.  

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...