Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dj_kourampies είπε

Δεν κατάλαβες ακριβώς τι εννοώ. Έστω ότι κλείνεις εισιτήρια για να πας για μπάνια, καλοκαίρι κάπου που ξεκάθαρα δε γίνεται έκθεση ή οτιδήποτε. Αφού δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι χρειάζεσαι πρόγραμμα, πρόσκληση, κτλ κτλ από την έκθεση για να αποδείξεις ότι πήγες, μπορείς να πεις ότι γουστάρεις. Πήγα να βρω υποψήφιο προμηθευτή που δε μιλούσε από το τηλ. Οτιδήποτε. Νομικά δεν αρκεί για πρόστιμο και ας βγάζει μάτι.

Μα μπορεί και να ισχύει και αυτο... άλλωστε  μπορει να εχεις πελάτες σε αλλα νησιά και έτσι μπορείς πράγματι να έχεις κάνει το ταξίδι για επαγγελματικό λόγο ( μπορεί να το δεχτεί σαν δικαιολογία) αυτό δεν μπορεί να αποδειχτει φαντάζομαι.. υποθέτω  ότι  είναι στην ευχέρεια του ελεγκτή βέβαια κ εσυ μπορείς μετά να κάνεις ενστάσεις κλπ  η λογική λέει ότι για όλα αυτά πρέπει να υπάρχει μια  ανοχή εφόσον δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να αναγράφονται δηλαδή όλες οι περιπτώσεις κατά γράμμα

8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εχω βαλει στην επιχειρηση nsw oled και το psvr2 (χωρις να εχω βαλει το ps5). 

Ολα

Alvanos Mia Xara GIF - Alvanos Mia Xara Αλβανός - Discover & Share GIFs

Και εγω εχω βάλει το ps5!

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
1 hour ago, Dj_kourampies said:

Δεν κατάλαβες ακριβώς τι εννοώ. Έστω ότι κλείνεις εισιτήρια για να πας για μπάνια, καλοκαίρι κάπου που ξεκάθαρα δε γίνεται έκθεση ή οτιδήποτε. Αφού δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι χρειάζεσαι πρόγραμμα, πρόσκληση, κτλ κτλ από την έκθεση για να αποδείξεις ότι πήγες, μπορείς να πεις ότι γουστάρεις. Πήγα να βρω υποψήφιο προμηθευτή που δε μιλούσε από το τηλ. Οτιδήποτε. Νομικά δεν αρκεί για πρόστιμο και ας βγάζει μάτι.

Πρέπει να αποδείξεις οτι πήγες πχ για πελάτη ή προμηθευτή, αυτό  περιλαμβάνει πχ αλληλογραφία μεταξύ των δύο, εισιτήρια, αποδείξεις ξενοδοχεία κλπ,  ακόμα τα έξοδα που θα κάνεις θα πρέπει να είναι εως ένα όριο ανα εργαζόμενο ή άτομο  και εως κάποιο ποσοστό της εκατό του κύκλου εργασιών.

Ακόμα υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αυτά τα έξοδα εκπίπτουν για τον φόρο αλλά όχι για το ΦΠΑ που θα πρέπει να τον πληρώσεις κανονικά.

πχ https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013  22 εως 23

3 hours ago, Ducatista said:

Την 85ρα δεν την είχα εκει καθώς την αγόρασα για το σπίτι και  είχα πάρει ένα χρόνο πριν τον έλεγχο και δεν μου ζητήθηκε.. επίσης 3 οθόνες και ένα λαπτοπ που έχω εκει ούτε και για αυτά μου ζητήθηκε να δείξω κάποιο παραστατικό.. τα παραπάνω σενάρια περί σέρβις κλπ είχαν την μορφή αστείου μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο από την άλλη έχω επιστροφές σε διάφορα ρολόγια κοσμήματα κλπ και ποτέ δεν ειχα υπογραφή και φυσικά ένα δελτίο της κουριερ μέσα στα τόσα αντε να το βρεις επίσης ποτέ δεν μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο να δειξω σε ελεγχο... τελικά έχει ζητηθεί σε κάποιον γιατί εγω δεν έχω ακούσει κανένα

Εμείς προσπαθούμε να μην χρειαστεί να έρθει έλεγχος,  μέχρι τώρα το καταφέρνουμε

Σε πελάτη που πήγε του ζητήθηκε να δείξει φορητό και κινητό που είχε αγοράσει με τιμολόγιο και ήταν εκεί στο κατάστημα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dj_kourampies είπε

Ζείτε όλοι με τον φόβο του ελέγχου, γιατί προφανώς μπάζουν άλλα πράγματα.

Προσεχε λιγο τι γραφεις,σε παρακαλω,εφοσον κανεις παραθεση σε δικο μου γραπτο.

2 ώρες πριν, Dj_kourampies είπε

Για έξοδα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο χώρο και για τη λειτουργία της επιχείρησης δε μπορεί να σας πει κανείς τίποτα, ακόμα και αν αυτά είναι ασυνήθιστα ή παράξενα.

Το θεμα ειναι να μπορεις να το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Αν ειναι κατι που εχει λογικη,αλλα δεν μπορεις να το αποδειξεις,ειναι στην κριση πλεον του ελεγκτη.
Αυτο που προσπαθουμε να ξεκαθαρισουμε,ειναι πανω κατω αυτο.

Εαν εχεις παρει PS5 για να το εχεις στο χωρο αναμονης του γραφειου σου ,για να απασχολεις πχ τα παιδια  των πελατων,εχει μια βαση,δεδομενου οτι οταν ερθει ο ελεγκτης ,το ps5 θα ειναι στο γραφειο.

Αν το πηρες για το σπιτι,σαν τον αλλο παραπανω,που η δικαιολογια του ειναι οτι  η τηλεοραση που πηρε καηκε και την πεταξε,ειδικα αν εχεις κι αλλα "περιεργα" εξοδα,πιθανοτατα θα σε τσεκουρωσουν.

Και ζητα εσυ μετα να σου δειξουν τον νομο.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αν ειναι κατι που εχει λογικη,αλλα δεν μπορεις να το αποδειξεις,ειναι στην κριση πλεον του ελεγκτη.

Εαν εχεις παρει PS5 για να το εχεις στο χωρο αναμονης του γραφειου σου ,για να απασχολεις πχ τα παιδια  των πελατων,εχει μια βαση,δεδομενου οτι οταν ερθει ο ελεγκτης ,το ps5 θα ειναι στο γραφειο.

Αν το πηρες για το σπιτι,σαν τον αλλο παραπανω,που η δικαιολογια του ειναι οτι  η τηλεοραση που πηρε καηκε και την πεταξε,ειδικα αν εχεις κι αλλα "περιεργα" εξοδα,πιθανοτατα θα σε τσεκουρωσουν.

Προφανώς και ζητάω να δω τον νόμο αν μου επιβληθεί πρόστιμο. Και όσες φορές μου έχει συμβεί (όχι σε οικονομικής φύσης πρόστιμα) έχω αθωωθεί πανηγυρικά.

Με τον φόβο δε βεβαιώνονται πρόστιμα. Και αν συμβαίνει αυτό, καιρός να αρχίσουμε να σπάμε αυγά μέχρι να σταματήσει ή να αποσαφηνιστούν οι νόμοι.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dj_kourampies είπε

Προφανώς και ζητάω να δω τον νόμο αν μου επιβληθεί πρόστιμο. Και όσες φορές μου έχει συμβεί (όχι σε οικονομικής φύσης πρόστιμα) έχω αθωωθεί πανηγυρικά.

Με τον φόβο δε βεβαιώνονται πρόστιμα. Και αν συμβαίνει αυτό, καιρός να αρχίσουμε να σπάμε αυγά μέχρι να σταματήσει ή να αποσαφηνιστούν οι νόμοι.

Κομπλε εισαι,συνεχισε.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ο αλλος παραπάνω έκανε ότι κάνει το 99% των ατόμων που αγοράζουν ps5 η κινητο  με αποφορολογιση τωρα ότι πήρε κάποιος ps5 για να παίζουν τα παιδιά των πελατών αυτο πραγματικά είναι καταπληκτικό σενάριο  ξεπερναει την χαλασμένη τηλεόραση... και ξαναλεω σε 2 ελέγχους δεν έγινε λόγος για τις συσκευές... τωρα αν κάποιος έχει 100 παραβάσεις όπως γράφτηκε τότε μπορεί να δουν μέχρι και τι κάλτσες φοράει

6 ώρες πριν, sdikr είπε

Πρέπει να αποδείξεις οτι πήγες πχ για πελάτη ή προμηθευτή, αυτό  περιλαμβάνει πχ αλληλογραφία μεταξύ των δύο, εισιτήρια, αποδείξεις ξενοδοχεία κλπ,  ακόμα τα έξοδα που θα κάνεις θα πρέπει να είναι εως ένα όριο ανα εργαζόμενο ή άτομο  και εως κάποιο ποσοστό της εκατό του κύκλου εργασιών.

Ακόμα υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αυτά τα έξοδα εκπίπτουν για τον φόρο αλλά όχι για το ΦΠΑ που θα πρέπει να τον πληρώσεις κανονικά.

πχ https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013  22 εως 23

Εμείς προσπαθούμε να μην χρειαστεί να έρθει έλεγχος,  μέχρι τώρα το καταφέρνουμε

Σε πελάτη που πήγε του ζητήθηκε να δείξει φορητό και κινητό που είχε αγοράσει με τιμολόγιο και ήταν εκεί στο κατάστημα.

Συγνώμη αν κάθε χρόνο αγοράζει κινητό πως θα αποδείξει ότι τα πήρε για την δουλειά του; εκτός και αν τον καλύπτει το τελευταίο και τα υπόλοιπα τα προσπερνάει επίσης αν στην ατομική επιχείρηση ειναι πρώτου βαθμού συγγένεια (γυναίκα-παιδιά) που δεν τα ασφαλίζεις  αλλα ειναι στο κατάστημα  και πήραν το κινητό τους  με αποφορολογιση τότε ο ελεγκτής μπορεί να το δει σαν παραβαση;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Ducatista είπε

Παντως η θεωρία καλή και γιαυτό το συνέχιζα... αλλα  εγω προσωπικά με 2 ελέγχους στην (ουτε) δεκαετία  ποτε δεν ζήτησαν να παρουσιάσω τιμολόγια αγοράς εξοπλισμού λαπτοπ τηλεόραση κλπ που στα τελευταία χρόνια έκοψα για το μαγαζί 

Αν δεν σου ζήτησαν τιμολόγια τότε τι έλεγχο σου έκαναν;

9 ώρες πριν, Dj_kourampies είπε

Παραστατικό απ' τη έκθεση δεν θα πάρεις ;
Έχω πάντως την εντύπωση χωρίς να έχω όρεξη αυτή την στιγμή να ψάξω νομοθεσίες ότι έξοδα μετακίνησης σε Ατομικές Επιχειρήσεις δεν δικαιολογούνται.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αν δεν σου ζήτησαν τιμολόγια τότε τι έλεγχο σου έκαναν;

Παραστατικό απ' τη έκθεση δεν θα πάρεις ;
Έχω πάντως την εντύπωση χωρίς να έχω όρεξη αυτή την στιγμή να ψάξω νομοθεσίες ότι έξοδα μετακίνησης σε Ατομικές Επιχειρήσεις δεν δικαιολογούνται.

Τιμολόγια για το εμπόρευμα μου κλπ φυσικά και ζήτησαν μίλησα για τις συσκευές που είχα εκει... από την έκθεση τι παραστατικό θα παρεις; την προσκληση; η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν έχω βάλει κανένα τετοιο έξοδο ποτε οπότε δεν ξέρω αν όντως μπορείς να το περάσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

Τιμολόγια για το εμπόρευμα μου κλπ φυσικά και ζήτησαν μίλησα για τις συσκευές που είχα εκει... από την έκθεση τι παραστατικό θα παρεις; την προσκληση; η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν έχω βάλει κανένα τετοιο έξοδο ποτε οπότε δεν ξέρω αν όντως μπορείς να το περάσεις

Το εισιτήριο εισόδου θα μπορούσες να τιμολογήσεις, αν γίνεται. Ας απαντήσει κάποιος πραγματικός λογιστής σε αυτό.

Δεν ξέρω αν μιλάμε για έλεγχο της εφορίας όταν μιλάμε μόνο για τα εμπορεύματα ή τουλάχιστον για τον τύπο του ελέγχου που λέμε εδώ. Έγινε σε κατάστημα, ή στα γραφεία της εφορίας;

Ο έλεγχος συνήθως γίνεται σε όλα τα παραστατικά έσοδα και έξοδα τα οποία δεν έχει σημασία αν αποτελούν παροχές, απόκτηση παγίων ή εμπορεύματα. Συνήθως πάμε στην εφορία κάποιο βιβλίο εσόδων εξόδων ( για ατομικές ), πλέον λόγο myData μπορούν να επιβεβαιώσουν και αν δεν φαίνεται κάτι μέσα όπως φυσικά μπορεί και ο λογιστής και γίνεται ένας έλεγχος εφ όλης της ύλης. Αν η Δαπάνη σου εκπίπτει στο αντικείμενο της επιχείρησης, αν τα εμπορεύματα σου έχουν κάποια αντιστοιχία με τις πωλήσεις σου κτλ κτλ.

Αυτό που μου περιγράφεις παραπάνω είναι "Περάσαμε μια βόλτα να δούμε τι κάνεις".
Ακόμα χειρότερα μου μοιάζει ότι κάποιος ανταγωνιστής το έπαιξε ελεγκτής για να τσεκάρει τους προμηθευτές σου και τις τιμές αγοράς. Σίγουρα δεν ήταν κάποιου είδους τρολάρισμα; :P

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Το εισιτήριο εισόδου θα μπορούσες να τιμολογήσεις, αν γίνεται. Ας απαντήσει κάποιος πραγματικός λογιστής σε αυτό.

Δεν ξέρω αν μιλάμε για έλεγχο της εφορίας όταν μιλάμε μόνο για τα εμπορεύματα ή τουλάχιστον για τον τύπο του ελέγχου που λέμε εδώ. Έγινε σε κατάστημα, ή στα γραφεία της εφορίας;

Ο έλεγχος συνήθως γίνεται σε όλα τα παραστατικά έσοδα και έξοδα τα οποία δεν έχει σημασία αν αποτελούν παροχές, απόκτηση παγίων ή εμπορεύματα. Συνήθως πάμε στην εφορία κάποιο βιβλίο εσόδων εξόδων ( για ατομικές ), πλέον λόγο myData μπορούν να επιβεβαιώσουν και αν δεν φαίνεται κάτι μέσα όπως φυσικά μπορεί και ο λογιστής και γίνεται ένας έλεγχος εφ όλης της ύλης. Αν η Δαπάνη σου εκπίπτει στο αντικείμενο της επιχείρησης, αν τα εμπορεύματα σου έχουν κάποια αντιστοιχία με τις πωλήσεις σου κτλ κτλ.

Αυτό που μου περιγράφεις παραπάνω είναι "Περάσαμε μια βόλτα να δούμε τι κάνεις".
Ακόμα χειρότερα μου μοιάζει ότι κάποιος ανταγωνιστής το έπαιξε ελεγκτής για να τσεκάρει τους προμηθευτές σου και τις τιμές αγοράς. Σίγουρα δεν ήταν κάποιου είδους τρολάρισμα; :P

Επειδή είμαι σε αγορά με απίστευτη επισκεψιμοτητα  και γίνονται συχνά πυκνά έλεγχοι σε πολλά καταστήματα μιας που στην περιοχή αυτή είναι η μεγαλύτερη αγορά της Ρόδου  ίσως χωρίς να το ξερω σίγουρα  κάθε φορά γίνεται με κάποιο συγκεκριμένο σκοπό να αναφέρω σίγουρα ότι την μια φορα γινόταν έλεγχος στα brands και αν είχα παραστατικά από επίσημη  αντιπροσωπεία όμως μαζί με αυτά ελέγχθηκαν και άλλα... άλλες φορές γίνεται στοχεύμενα για αποδείξεις από ότι μου έχουν πει και άλλοι φιλοι με καταστήματα πάντως σίγουρα ουδέποτε εχει υπάρξει αυτός ο εξονυχιστικος έλεγχος που ακούω τώρα πέραν της δικής μου εμπειρίας δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά

Δημοσ.
3 hours ago, Ducatista said:

Συγνώμη αν κάθε χρόνο αγοράζει κινητό πως θα αποδείξει ότι τα πήρε για την δουλειά του; εκτός και αν τον καλύπτει το τελευταίο και τα υπόλοιπα τα προσπερνάει επίσης αν στην ατομική επιχείρηση ειναι πρώτου βαθμού συγγένεια (γυναίκα-παιδιά) που δεν τα ασφαλίζεις  αλλα ειναι στο κατάστημα  και πήραν το κινητό τους  με αποφορολογιση τότε ο ελεγκτής μπορεί να το δει σαν παραβαση;

Το να αλλάζει κάθε χρόνο κινητό εφόσον δεν ξεπερνάει ενα πόσο και κάνει τις αποσβέσεις κλπ  δεν νομίζω πως θα είναι θέμα.

Για το άλλο με τους συγγενείς στο κατάστημα δεν σου έχω απάντηση, η μη υποχρέωση δήλωσης είναι για την ασφάλεια,  δεν ξέρω τι γίνεται για τα φορολογικά.

Αν όμως το δέχονται τότε το δικαιολογείς πλήρως πως έχεις πάρει την τηλεόραση για διασκέδαση των εργαζομένων στο σπίτι τους 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, manolis940 said:

Είναι ένα ομολογουμένως περίεργο θέμα. Στην περίπτωσή μου δικαιολογούνται (μηχανικός είμαι), επειδή συνάπτω συμβάσεις με τους πελάτες (συνήθως τα έργα βρίσκονται εντός Αττικής). Οπότε, συντάσσω εξοδολόγιο (έναν απλό πίνακα excel) με τα παραστατικά και τον δίνω στον λογιστή. Αυτός περιλαμβάνει από βενζίνη, διόδια, διαμονή, μέχρι και διατροφή (γενικά είμαι πολύ φειδωλός με τα έξοδα που παρουσιάζω). Προφανώς, εάν η μετακίνηση γίνει με άλλο μέσο (αεροπλάνο, πλοίο), επισυνάπτω τα εισιτήρια.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ducatista είπε

Ο αλλος παραπάνω έκανε ότι κάνει το 99% των ατόμων που αγοράζουν ps5 η κινητο  με αποφορολογιση τωρα ότι πήρε κάποιος ps5 για να παίζουν τα παιδιά των πελατών αυτο πραγματικά είναι καταπληκτικό σενάριο  ξεπερναει την χαλασμένη τηλεόραση... και ξαναλεω σε 2 ελέγχους δεν έγινε λόγος για τις συσκευές... τωρα αν κάποιος έχει 100 παραβάσεις όπως γράφτηκε τότε μπορεί να δουν μέχρι και τι κάλτσες φοράει

Ας σταματησουμε να γραφουμε σεναρια γιατι  χανουμε το νοημα.

Απλα μην κανετε #$%^&^$# ( οχι εσυ συγκεκριμενα ) και αγοραζετε ο'τι να'ναι με αποφορολογηση,γιατι θα τα βρειτε μπροστα σας.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Ducatista είπε

Επειδή είμαι σε αγορά με απίστευτη επισκεψιμοτητα  και γίνονται συχνά πυκνά έλεγχοι σε πολλά καταστήματα μιας που στην περιοχή αυτή είναι η μεγαλύτερη αγορά της Ρόδου  ίσως χωρίς να το ξερω σίγουρα  κάθε φορά γίνεται με κάποιο συγκεκριμένο σκοπό να αναφέρω σίγουρα ότι την μια φορα γινόταν έλεγχος στα brands και αν είχα παραστατικά από επίσημη  αντιπροσωπεία όμως μαζί με αυτά ελέγχθηκαν και άλλα... άλλες φορές γίνεται στοχεύμενα για αποδείξεις από ότι μου έχουν πει και άλλοι φιλοι με καταστήματα πάντως σίγουρα ουδέποτε εχει υπάρξει αυτός ο εξονυχιστικος έλεγχος που ακούω τώρα πέραν της δικής μου εμπειρίας δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά

Άλλο ελέχοι τύπου έλα να δούμε αν έχεις κόψει απόδειξη οι οποίοι γίνονται απ το ΣΔΟΕ και άλλο ενδελεχής έλεγχος της Εφορίας. ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...