Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Γιατι αν εσυ εχεις πει οτι εχει παει 20 φορές στην Τακης ΑΕ για σερβις και αυτοι δεν εχουν ουτε ενα τιμολόγιο προς τα εσένα, κάποιος θα μπλέξει. 

Φυσικά αστειεύομαι.
Το ΔΑ προς το παρόν δεν θεωρείται και δεν πάει στα MyData οπότε μπορεί να κόβει κάθε μήνα ένα με τον ίδιο αριθμό και πρόσφατη ημερομηνία και να το πετάει.
Μπορεί και ο ελεγκτής να καλέσει εύκολα την Τάκης ΑΕ ή και να την επισκεφτεί και να διαπιστώσει ότι δεν έχει πάει τίποτα για επισκευή.

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτάς τυχαίο λογιστή τέτοια πράγματα σίγουρα είναι σαν να ρωτάς τυχαίο γιατρό αν κάνει να καπνίζεις 

Γι αυτό υπάρχει το ινσόμνια, όπου άμεσα μπορείς να λάβεις φοροτεχνικές συμβουλές από ντελίβερι μπόι που τα ξέρουν καλύτερα από "καπνιστές" λογιστές και Ε.Ε. του κύκλου σου. 

Δημοσ.

Παντως η θεωρία καλή και γιαυτό το συνέχιζα... αλλα  εγω προσωπικά με 2 ελέγχους στην (ουτε) δεκαετία  ποτε δεν ζήτησαν να παρουσιάσω τιμολόγια αγοράς εξοπλισμού λαπτοπ τηλεόραση κλπ που στα τελευταία χρόνια έκοψα για το μαγαζί 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Ducatista said:

Θα το κάνω να το έχω ετοιμο και θα το αλλάζω κάθε σεζον

Χωρίς υπογραφή απο το service δεν ισχύει το ΔΑ

Προσθήκη,  πραγματικά ομως απο αυτά που γράφεις αν έρθουν για έλεγχο την έχεις βάψει

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, sdikr είπε

Χωρίς υπογραφή απο το service δεν ισχύει το ΔΑ

Προσθήκη,  πραγματικά ομως απο αυτά που γράφεις αν έρθουν για έλεγχο την έχεις βάψει

Είχα 2 ελέγχους μέσα σε 8 χρόνια όπως έγραψα και πιο πάνω και δεν ελέγχθηκα για καμιά συσκευή ο έλεγχος και τις 2 φορές έγινε για αποδείξεις τιμολογια κλπ αλλά αλήθεια πες μου πως μια επιστροφή που στέλνω Αθήνα κλπ θα έχει υπογραφή παραλαβης; και η άλλη ερώτηση στα παιδιά που έχουν  σχολιασει τους έχει γίνει ποτέ έλεγχος και την έβαψαν για μια συσκευή που δεν υπήρχε εκει; για την ακρίβεια τους ζητήθηκε ποτε να την παρουσιάσουν;;

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
12 minutes ago, Ducatista said:

Είχα 2 ελέγχους μέσα σε 8 χρόνια όπως έγραψα και πιο πάνω και δεν ελέγχθηκα για καμιά συσκευή ο έλεγχος και τις 2 φορές έγινε για αποδείξεις τιμολογια κλπ αλλά αλήθεια πες μου πως μια επιστροφή που στέλνω Αθήνα κλπ θα έχει υπογραφή παραλαβης; και η άλλη ερώτηση στα παιδιά που έχουν  σχολιασει τους έχει γίνει ποτέ έλεγχος και την έβαψαν για μια συσκευή που δεν υπήρχε εκει; για την ακρίβεια τους ζητήθηκε ποτε να την παρουσιάσουν;;

Είχες πάρει τότε την 85 και δεν την είχες εκεί;

Αυτό που στέλνεις Αθήνα θα έχει το χαρτί αποστολής της μεταφορικής/courier

Τελικά    θα είναι χαλασμένη χωρίς πρωτόκολλο καταστροφής,  πεταγμένη, στο service, βόλτα, θα έχεις ΔΑ ή όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, sdikr είπε

Είχες πάρει τότε την 85 και δεν την είχες εκεί;

Αυτό που στέλνεις Αθήνα θα έχει το χαρτί αποστολής της μεταφορικής/courier

Τελικά    θα είναι χαλασμένη χωρίς πρωτόκολλο καταστροφής,  πεταγμένη, στο service, βόλτα, θα έχεις ΔΑ ή όχι;

Την 85ρα δεν την είχα εκει καθώς την αγόρασα για το σπίτι και  είχα πάρει ένα χρόνο πριν τον έλεγχο και δεν μου ζητήθηκε.. επίσης 3 οθόνες και ένα λαπτοπ που έχω εκει ούτε και για αυτά μου ζητήθηκε να δείξω κάποιο παραστατικό.. τα παραπάνω σενάρια περί σέρβις κλπ είχαν την μορφή αστείου μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο από την άλλη έχω επιστροφές σε διάφορα ρολόγια κοσμήματα κλπ και ποτέ δεν ειχα υπογραφή και φυσικά ένα δελτίο της κουριερ μέσα στα τόσα αντε να το βρεις επίσης ποτέ δεν μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο να δειξω σε ελεγχο... τελικά έχει ζητηθεί σε κάποιον γιατί εγω δεν έχω ακούσει κανένα

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.

Επιτρεπεται η αγορα ρουχισμου εφοσον αφορα την εργασια. Πχ μπορεις να παρεις φορμες εργασιάς ή ακομα και κουστουμι αν εχεις εταιρεια συμβουλευτικη, παπουτσια γυναικεια οταν ειναι ανδρική η ατομική δεν επιτρεπεται διοτι δεν εχει σιγουρα να κανει με το σκοπο της εταιρειας.

Οτι αγοραζεις θα πρεπει να μπορεις να το εμφανισεις αν σου ζητηθει (αρα το αγοραζω χωρις και το πουλαω 15% κατω ειναι τεραστιο φαουλ) αν δεν μπορεις θα πρεπει να δειξεις το πρωτόκολλο καταστροφής.

Στον ελεγχο οι εφοριακοι ξερουν και κανει μπαμ ποτε καποιος το ξεφτιλίζει.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostas314 είπε

Επιτρεπεται η αγορα ρουχισμου εφοσον αφορα την εργασια. Πχ μπορεις να παρεις φορμες εργασιάς ή ακομα και κουστουμι αν εχεις εταιρεια συμβουλευτικη, παπουτσια γυναικεια οταν ειναι ανδρική η ατομική δεν επιτρεπεται διοτι δεν εχει σιγουρα να κανει με το σκοπο της εταιρειας.

Οτι αγοραζεις θα πρεπει να μπορεις να το εμφανισεις αν σου ζητηθει (αρα το αγοραζω χωρις και το πουλαω 15% κατω ειναι τεραστιο φαουλ) αν δεν μπορεις θα πρεπει να δειξεις το πρωτόκολλο καταστροφής.

Στον ελεγχο οι εφοριακοι ξερουν και κανει μπαμ ποτε καποιος το ξεφτιλίζει.

Οπότε φαντάζομαι ότι όλα είναι υποκειμενικά γιατι και σε ένα κατάστημα με κοσμήματα η σε κατάστημα γραφείο ταξιδιων αλλά και σε ένα ζαχαροπλάστειο μπορεις να κόψεις τιμολόγιο κοστούμι ξερω γω γιατί εγω στο ζαχαρσοπλαστειο θελω να πουλήσω επίπεδο και εχω 2 και σερβίρουν με κοστούμια μπορεί να πει κάποιος ότι δεν είναι ετσι; στα ρούχα τι ακριβώς να εμφανίσεις και πότε μετά από ένα χρόνο ας πουμε; μπορεί να χαλάσουν μπορεί να παχύνει καποιος και να μην του κάνουν γενικά αυτό που θέλω να πω ειναι ότι στην πραγματικότητα πως θα πεις ότι αυτό που αγόρασες  δεν ήταν για την χρήση  αυτή....

Δημοσ.

Στις 1/7/2023 στις 2:20 ΠΜ, StamTheMan είπε

Δεν ειναι ηλιθιοι αυτοι που θα ερθουν να σας ελεγξουν.

Δε θα πεισετε κανεναν αν πειτε οτι σε μια ατομικη επιχείρηση ,που στεγαζεται σε λυομενο και νοικιαζει hyundai getz,οι υπαλληλοι θελετε να φορουν κουστουμι.

Διάβασα 7 σελίδες και ακόμα δεν έχει δώσει κάποιος το νόμο που ορίζει ακριβώς τι μπορεί να περαστεί ως έξοδο της επιχείρησης και τι όχι. Το αν είναι ηλίθιοι δεν έχει καμία σημασία, υπάρχει νόμος που να με υποχρεώνει να ντύνομαι κάπως; Προφανώς και όχι,  προφανώς και τα ρούχα δε πρέπει να τα φοράς μόνιμα ή να είναι στο χώρο της επιχείρησης. Ζείτε όλοι με τον φόβο του ελέγχου, γιατί προφανώς μπάζουν άλλα πράγματα. Για έξοδα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο χώρο και για τη λειτουργία της επιχείρησης δε μπορεί να σας πει κανείς τίποτα, ακόμα και αν αυτά είναι ασυνήθιστα ή παράξενα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dj_kourampies είπε

Διάβασα 7 σελίδες και ακόμα δεν έχει δώσει κάποιος το νόμο που ορίζει ακριβώς τι μπορεί να περαστεί ως έξοδο της επιχείρησης και τι όχι. Το αν είναι ηλίθιοι δεν έχει καμία σημασία, υπάρχει νόμος που να με υποχρεώνει να ντύνομαι κάπως; Προφανώς και όχι,  προφανώς και τα ρούχα δε πρέπει να τα φοράς μόνιμα ή να είναι στο χώρο της επιχείρησης. Ζείτε όλοι με τον φόβο του ελέγχου, γιατί προφανώς μπάζουν άλλα πράγματα. Για έξοδα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο χώρο και για τη λειτουργία της επιχείρησης δε μπορεί να σας πει κανείς τίποτα, ακόμα και αν αυτά είναι ασυνήθιστα ή παράξενα.

Ε μα ξερω γω.... νταξει μια επαφή πρεπει να την έχει άλλα ας πούμε ένα παράξενο έξοδο για το αντικείμενο μου είναι  να χρεώσω εισιτήρια και ξενοδοχείο αφού έχω κατάστημα με κοσμήματα αλλά αν αυτό το έξοδο είναι για έκθεση γιατί να μην περνάει σε ελεγχο;;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

Ε μα ξερω γω.... νταξει μια επαφή πρεπει να την έχει άλλα ας πούμε ένα παράξενο έξοδο για το αντικείμενο μου είναι  να χρεώσω εισιτήρια και ξενοδοχείο αφού έχω κατάστημα με κοσμήματα αλλά αν αυτό το έξοδο είναι για έκθεση γιατί να μην περνάει σε ελεγχο;;

Δεν κατάλαβες ακριβώς τι εννοώ. Έστω ότι κλείνεις εισιτήρια για να πας για μπάνια, καλοκαίρι κάπου που ξεκάθαρα δε γίνεται έκθεση ή οτιδήποτε. Αφού δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι χρειάζεσαι πρόγραμμα, πρόσκληση, κτλ κτλ από την έκθεση για να αποδείξεις ότι πήγες, μπορείς να πεις ότι γουστάρεις. Πήγα να βρω υποψήφιο προμηθευτή που δε μιλούσε από το τηλ. Οτιδήποτε. Νομικά δεν αρκεί για πρόστιμο και ας βγάζει μάτι.

Δημοσ.
27 minutes ago, Dj_kourampies said:

Διάβασα 7 σελίδες και ακόμα δεν έχει δώσει κάποιος το νόμο που ορίζει ακριβώς τι μπορεί να περαστεί ως έξοδο της επιχείρησης και τι όχι

Μα αν ήταν έτσι ξεκάθαρο, θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι. Το ότι υπάρχει μία ασαφεια Νόμου, η οποία κρατάει πολλά πολλά χρόνια, κάτι σημαίνει και κάποιους τους ενδιαφέρει να την εκμεταλλευτούν. Τώρα, επιτηδευματίες είναι αυτοί; Ελεγκτές που θέλουν χαρτζιλίκια ή εκτελούν εντολές του προϊσταμένου τους;

Κάνεις δεν ξέρει με σιγουριά 😕

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dj_kourampies είπε

Αν μπορείς να αποδείξεις με απλή λογική και όχι κοροϊδεύοντας αυτούς που θα έρθουν για έλεγχο, οτι οι αγορές που μοιάζουν περίεργες έχουν χρήση στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, τότε δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί με αυτές τις αγορές. 

Όταν μαζεύονται πολλές περίεργες αγορές , άσχετες με τη λειτουργία της επιχείρησης, τότε πιθανότατα θα σε τσεκουρώσουν στον έλεγχο, γιατί μέχρι ένα σημείο το βλέπουν ανθρώπινα, αλλά οι περισσότεροι το ξεφτιλίζουν, σε σημείο που δεν καλύπτεται.

Αν έχεις 10 τιμολόγια το μήνα, άσχετα με την επιχείρηση, τότε τι θες να κάνουν αυτοί που θα τα ελέγξουν; Λογική και μέτρο θέλει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papp0us είπε

Αν μπορείς να αποδείξεις με απλή λογική και όχι κοροϊδεύοντας αυτούς που θα έρθουν για έλεγχο, οτι οι αγορές που μοιάζουν περίεργες έχουν χρήση στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, τότε δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί με αυτές τις αγορές. 

Όταν μαζεύονται πολλές περίεργες αγορές , άσχετες με τη λειτουργία της επιχείρησης, τότε πιθανότατα θα σε τσεκουρώσουν στον έλεγχο, γιατί μέχρι ένα σημείο το βλέπουν ανθρώπινα, αλλά οι περισσότεροι το ξεφτιλίζουν, σε σημείο που δεν καλύπτεται.

Αν έχεις 10 τιμολόγια το μήνα, άσχετα με την επιχείρηση, τότε τι θες να κάνουν αυτοί που θα τα ελέγξουν; Λογική και μέτρο θέλει.

Λογική απάντηση....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...