Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, james01gr είπε

Ξέρεις τι γινεται; εάν η επιχείρηση σου ειναι κερδοφορα και αγοράζεις κάτι έως 1κ τότε μπορείς να το αποσβεσεις στον ίδιο χρόνο. Το οποίο σημαίνει πως μπορείς ανά πάσα στιγμή να το βγάλεις από τα πάγια σου σε έναν χρονο. Οπότε... Το θέμα είναι τα πόσα λαπτοπ παίρνεις τον χρόνο, πόσα τηλέφωνα το χρόνο. Εκεί ειναι το πρόβλημα. 

Κατάλαβα.... αλλα και παλι αν πεις ότι Π.χ το λαπτοπ δεν είναι εδώ γιατί είναι στο σέρβις τι θα γίνει; δεν μπορούν να αποδείξουν κάτι άλλο σε περίπτωση  ελέγχου  η ας πούμε έχει πάει το αλλο λαπτοπ για δειγμάτισμο σε πελάτη κλπ

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 hours ago, Ducatista said:

Και εγω πήρα μια 85"με τιμολόγιο πριν 2 χρονια προφανώς την πηρα για το σπίτι  αν έρθουν για έλεγχο θα πω χάλασε και την πέταξα... νταξει παιδιά μην τα κάνουμε δύσκολα  μακαρι όλα τα άλλα σε μια επιχείρηση να ειναι εντάξει και για 2 κινητά που κόπηκαν και 3 λαπτοπ δεν χάθηκε ο κόσμος

Εσύ θα πεις οτι την πέταξες,  οι άλλοι θα σου γράψουν πρόστιμο, χαρούμενοι και οι δυο

Υπάρχει διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις σε περίπτωση που κάτι χαλάσει και δεν φτιάχνεται

• Like 3
Δημοσ.

https://www.ot.gr/2022/04/29/apopseis/experts/ekpiptomenes-kai-mi-dapanes-apo-tis-epixeiriseis-2022/

Θα υποθεσω πως ο λογιστης σου απλα κραταει μια αμυντικη σταση γιατι τον ελληνα αμα του δωσεις λιγο αερα θα βγαζει τιμολογια και για τα επιτραπεζια των παιδιων του.Τα ρουχα περνανε στα πλαισια της ενδυσης προσωπικου αλλα επειδη δεν συγκεκριμενοποιειται ειναι παντα στο χερι του φορολογικου ελεγκτη να το δεχτει

On 01/07/2023 at 15:19, Skrobo said:

Για πολλοστή φορά:

Η ελεγκτικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα να ελέγχουν την σκοπιμότητα και το προσήκον των εξόδων μιας επιχείρησης (εκτός απο πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες που ειναι νομοθετημένες, πχ καύσιμα). 
Εφόσον όλα γίνουν σωστά (εχουν κοπεί τα σωστά παραστατικά, το αντικείμενο υπάρχει στον χώρο της επιχείρησης - χρησιμοποιείται απο την επιχείρηση, δεν επίπτει σε κάποιο νομικό κώλυμα), μπορείς να δικαιολογήσεις οτιδήποτε θέλεις. 

αν ενα εξοδο κρινει ο ελεγκτης πως δεν αποτελει παραγωγικη δαπανη μπορει πολυ ευκολα να το απορριψει και εσυ αν θες κανε ενσταση.Βεβαια εξαρταται απο τον ελεγκτη παντα.Εχω δει καταχωρηση εκπαιδευση προσωπικου και μου ειχε ενα τιμολογιο απο τουριστικο γραφειο που ειχε αιτιολογια εξοδα σεμιναριου 6000 ευρω χωρις συνοδευτικο απο το σεμηναριο χωρις τιποτα προφανως και βγηκε εκτος εξοδων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφερουσα συζητηση. Για να βγει και καποιο απτο νοημα, μπορει καποιος εμπειρος (λογιστης, επιχειρηματιας με ιστορικο, δικηγορος, κλπ) να πει ποιες ειναι οι επιπτωσεις σε οικονομικο επιπεδο;

Πχ εχω εσοδα 30Κ, δηλωνω εξοδα 10Κ εκ των οποιων τελικα αποδεικνυεται πως οι 3Κ ειναι εξοδα που δε μπορουν να δηλωθουν. Ποιο ειναι το προστιμο εκτος απο το οτι θα βγουν οι 3Κ εκτος εξοδων με την αναλογη επιπτωση στο φορο;

Δηλαδη απλα, τι θα πει ο ελεγκτης;

Σου βγαζω 3Κ εκτος εξοδων, ο φορος σου αυξανεται κατα πχ 900 ευρω και το προστιμο θα ειναι ΧΧΧΧ ευρω. Ποσο ειναι το ΧΧΧΧ?

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.
12 minutes ago, archer100 said:

Ενδιαφερουσα συζητηση. Για να βγει και καποιο απτο νοημα, μπορει καποιος εμπειρος (λογιστης, επιχειρηματιας με ιστορικο, δικηγορος, κλπ) να πει ποιες ειναι οι επιπτωσεις σε οικονομικο επιπεδο;

Πχ εχω εσοδα 30Κ, δηλωνω εξοδα 10Κ εκ των οποιων τελικα αποδεικνυεται πως οι 3Κ ειναι εξοδα που δε μπορουν να δηλωθουν. Ποιο ειναι το προστιμο εκτος απο το οτι θα βγουν οι 3Κ εκτος εξοδων με την αναλογη επιπτωση στο φορο;

Δηλαδη απλα, τι θα πει ο ελεγκτης;

Σου βγαζω 3Κ εκτος εξοδων, ο φορος σου αυξανεται κατα πχ 900 ευρω και το προστιμο θα ειναι ΧΧΧΧ ευρω. Ποσο ειναι το ΧΧΧΧ?

Αν δεν σε κυνηγάνε για κάποια άλλη παράβαση, θα πληρώσεις απλά τον φόρο και το πρόστιμο για την τροποποιητική δήλωση. Αν το κάνεις συνέχεια ή ειναι πολλά τα λεφτά, ειναι άλλο θέμα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sdikr είπε

Εσύ θα πεις οτι την πέταξες,  οι άλλοι θα σου γράψουν πρόστιμο, χαρούμενοι και οι δυο

Υπάρχει διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις σε περίπτωση που κάτι χαλάσει και δεν φτιάχνεται

Εντάξει θα πω ότι είναι για σέρβις είμαι οκ;

Δημοσ.
22 hours ago, maniacos93 said:

Γενικά θέλει πολύ προσοχή τι κόβετε σαν έξοδα. Μια φορά θα γίνει η στραβή και μετά θα ψάχνετε ''καλό δικηγόρο'' και ''καλό λογιστή'' άσχετα αν σας συμβούλευε από πιο νωρίς τι πρέπει να κάνετε. Έμαθε και η κουτσή Μαρία το άρθρο 39α και κόβει τα πάντα με τιμολόγιο.

Και σε αυτό το άρθρο 39α ρε παιδί μου, όλως περιέργως έβαλαν μέσα τις κονσόλες για παιχνίδια γιατί ως γνωστόν υπάρχουν τα πολλά ουφάδικα εκεί έξω που τις χρειάζονται ως παραγωγικό έξοδο.

Συγκεκριμένα το άρθρο 39α, δείχνει οτι ο νομοθέτης δεν ζει σε άλλο κόσμο, γνωρίζει τι γίνεται, γνωρίζει τι αγοράζεται και θα περαστεί σαν έξοδο και γνωρίζει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να απορρίψει. Δεν γεννήθηκε χθες. Το άρθρο 39α (που είναι win-win situation) και συγκεκριμένα η κατηγορία κονσόλες για παιχνίδια το επιβεβαιώνουν αυτό όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.

Όλη η υπόλοιπη παράπλευρη συζήτηση εδώ μέσα είναι τέρμα αυτιστική.

Δημοσ.
9 minutes ago, Ducatista said:

Εντάξει θα πω ότι είναι για σέρβις είμαι οκ;

Παραστατικό έχεις;

Αν ναι ίσως να το δεχτουν

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Και σε αυτό το άρθρο 39α ρε παιδί μου, όλως περιέργως έβαλαν μέσα τις κονσόλες για παιχνίδια γιατί ως γνωστόν υπάρχουν τα πολλά ουφάδικα εκεί έξω που τις χρειάζονται ως παραγωγικό έξοδο.

Συγκεκριμένα το άρθρο 39α, δείχνει οτι ο νομοθέτης δεν ζει σε άλλο κόσμο, γνωρίζει τι γίνεται, γνωρίζει τι αγοράζεται και θα περαστεί σαν έξοδο και γνωρίζει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να απορρίψει. Δεν γεννήθηκε χθες. Το άρθρο 39α (που είναι win-win situation) και συγκεκριμένα η κατηγορία κονσόλες για παιχνίδια το επιβεβαιώνουν αυτό όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.

Όλη η υπόλοιπη παράπλευρη συζήτηση εδώ μέσα είναι τέρμα αυτιστική.

Το 39Α βγήκε για να αντιμετωπίσει τις carousel καταστάσεις. Το πόσο καλά το έκανε ή όχι είναι άλλο θέμα, αλλά δεν έγινε για την διευκόλυνσης αγοράς εξοπλισμού για την επιχείρηση ειδάλλως θα ήταν πολλά παραπάνω μέσα.

• Like 1
Δημοσ.
47 minutes ago, manolis940 said:

αλλά δεν έγινε για την διευκόλυνσης αγοράς εξοπλισμού για την επιχείρηση

Ποιος είπε κάτι τέτοιο; Για το VAT carousel fraud μιλάω και εγώ, το bold είναι στο κονσόλες για παιχνίδια.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Θα θέλουν δελτίο αποστολής προς το σερβις.

Θα το κάνω να το έχω ετοιμο και θα το αλλάζω κάθε σεζον

Δημοσ.
5 minutes ago, Ducatista said:

Γιατι το μαγαζί που υποτίθεται οτι κάνει το service να το δεχτεί;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Ποιος είπε κάτι τέτοιο; Για το VAT carousel fraud μιλάω και εγώ

Δεν φαίνεται!

12 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Θα θέλουν δελτίο αποστολής προς το σερβις.

Θα το κόψω. Σιγά το πράγμα ούτε mydata δεν πάει και δεν θεωρείται.

2 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Μπορείτε να παρουσιάσετε το προς service αντικείμενο εντός δεκατεσσάρων ημερών ;)

Ένας λογικός ελεγκτής δεν θα σε βάλει για μία συσκευή πχ για ένα κινητό σε τέτοιους μπελάδες αλλά όταν λείπουν 2-3 κινητά που αγόρασες στην παρέα σου για να αποκομίσεις το έξοδο και να μην πληρώσουν εκείνοι ΦΠΑ εεεε θα ξινίσει κάπως αν του πεις ότι όλα πήγανε στο Service.

2 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Γιατι το μαγαζί που υποτίθεται οτι κάνει το service να το δεχτεί;

Γιατί να το ξέρει 🤣

Δημοσ.
24 minutes ago, manolis940 said:

Γιατί να το ξέρει 🤣

Γιατι αν εσυ εχεις πει οτι εχει παει 20 φορές στην Τακης ΑΕ για σερβις και αυτοι δεν εχουν ουτε ενα τιμολόγιο προς τα εσένα, κάποιος θα μπλέξει. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...