Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 hours ago, Skrobo said:

Εχουν έρθει 5 φορές για φορολογικό έλεγχο στα 30 χρόνια που έχω την επιχείρηση και εταιρία. Ποτε δεν βρήκαν κάποια παράβαση τέτοιου τυπου, γιατι, μάντεψε, δεν ειμαι ντουβάρι. Δεν χρειάζεται καν να εισαι έξυπνος, να μην εισαι βλάκας αρκεί

Σύμφωνοι.

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Skrobo είπε

Αν οι εξηγήσεις σου ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δεν θα εχεις πρόβλημα. Αυτο δεν μπορείτε / θέλετε να καταλάβετε. Πάρε όσα Ps 5 θες και έχετε τα στους τοίχους για ντεκόρ ή για να παίζουν τα παιδιά απο τους πελάτες σου στην ταβέρνα. Σε πρώτο βαθμό, μπορεί να σου απορρίψουν το έξοδο, θα κάνεις έφεση και θα δικαιωθείς. Αν, απο την άλλη, τα αγόρασες για να παίζεις εσύ στο σπίτι ή για να τα δώσεις / πουλήσεις στου φίκους σου, φυσικά και δεν ειναι πραγματική ανάγκη της επιχείρησης, και σωστά δεν θα εκπιπτουν απο τα έσοδα. 

Αν αγοράσεις δαχτυλίδι και το έχεις συνέχεια στο μαγαζί, ή το έχεις χρεωμένο με δελτία σε υπάλληλο που το χρησιμοποιεί, εισαι καλυμμένος. Το αμάξι (που κυκλοφορεί) ειναι σε μία απο τις εξαιρέσεις και αποτελέι πάντα παροχή σε είδος. Ενα αμάξι σε ακινησία που χρησιμοποιείτε σαν διακοσμητικό, ειναι φυσιολογικό έξοδο αν υπάρχει στον χώρο.

Δεν έχεις δει ποτέ καφέ ή άλλα μαγαζία που ειναι διακοσμημένα με κάποια θεματική, πχ αθλητισμό ή μουσική;
Βασικά, δεν εχεις δει ποτε σε καφέ, μοτοσυκλέτα να ειναι κρεμασμένη κάπου;

Εχουν έρθει 5 φορές για φορολογικό έλεγχο στα 30 χρόνια που έχω την επιχείρηση και εταιρία. Ποτε δεν βρήκαν κάποια παράβαση τέτοιου τυπου, γιατι, μάντεψε, δεν ειμαι ντουβάρι. Δεν χρειάζεται καν να εισαι έξυπνος, να μην εισαι βλάκας αρκεί (πχ σαν την περίπτωση που υπάρχει στο λινκ του @Ukforthemoment που κάποιος ήθελε να δικαιολογήσει σαν δώρο τσάντες louis vuitton σε ανδρικό προσωπικό σε εταιρία σεκιούριτι).

Από την μια ισχυρίζεσαι πως οι ελεγκτικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου του λόγου αγοράς, από ιότην άλλη λες πως πρέπει να τα έχεις στο κατάστημα. Μα είναι προφανές και πως εάν τα έχω στο κατάστημα, δεν χρειάζεται να δώσω λόγο γιατί τα πήρα. Το θέμα είναι πως ο φίλος φτιάχνει γκαρνταρόμπα (και όπως είπε και ένας άλλος φίλος, σίγουρα δεν είναι το πρώτο τιμολόγιο που κόβει για άσχετα απλά τώρα έφαγε κομπλα από τον λογιστή). Αυτό είναι το πρόβλημα. Μπορώ να έχω 20 πάνελ τηλεόρασης στο κατάστημα μου ή πισινα με πλαστικά παπακια. Αλλά εδώ δεν συζητάμε αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε βαλθεί όλοι με το αν πρέπει να είναι όλα μέσα στην επιχείρηση ότι έχεις αγοράσει με τιμολόγιο. Όχι δεν πρέπει σε ένα ΕΚΤΑΚΤΟ έλεγχο. Σε ένα ΤΑΚΤΙΚΟ ωστόσο που γίνεται στο χώρο της επιχείρησης, αν ζητηθεί πρέπει να είναι! Συνήθως δεν το ζητάνε αλλά το θες διότι μπορεί στον πρώτο έλεγχο να σου έχουν πετάξει τα μισά έξοδα έξω, οπότε εσύ που ελέγχεσαι είσαι αυτός που τα θέλει μέσα, ειδάλλως θα κοτέψεις και θα χάσεις και τα πραγματικά έξοδα που θα σου έχουν κόψει.

Όσοι πάντως θέλετε να βγάλετε μερικά έξοδα παραπάνω παίξτε το έξυπνα. Κάτι που τις περισσότερες φορές δεν φαίνεται είναι μια υπηρεσία ή ένα αναλώσιμο! Για παράδειγμα το service που έκανε ο Τεχνικός στο σπίτι σου στον συναγερμό εφόσον έχεις συναγερμό και στο μαγαζί, κανένας δεν μπορεί να σου πει ότι δεν το έκανες. Τα μελάνια του εκτυπωτή σου, σε περίπτωση που παίρνει τα ίδια και αυτός του σπιτιού σου. Το Service στο ιδιωτικό σου όχημα να κοπεί ως service στο όχημα της επιχείρησης. Μπορώ να γράψω εδώ μια λίστα με πάνω από 100 πράγματα, βέβαια και αυτά θέλουν μέτρο. Δεν μπορείς να κόψεις 6 Service σε ένα όχημα που κάνει 1000χμ τον χρόνο(Φαίνεται άνετα απ' το ΚΤΕΟ).

11 ώρες πριν, vs_skg είπε

Εσύ στοιχηματίζω ότι ΔΕΝ έχεις μάθει όμως ότι ισχύει αυτό που λες, οπότε εν τέλει εσύ νομίζεις. Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται με βάση την "κοινή λογική", ούτε μπορεί ο εφοριακός να σου επιβάλει πρόστιμο επειδή "δεν είναι χαζός και δεν θα τον κοροϊδέψεις". 

Αυτή η "Κοινή λογική" πως μπαίνει κάθε φορά και γ@@@@@ει την συζήτηση. Ποια "κοινή λογική" ρε παιδιά; Αν είναι τόσο κοινή η λογική γιατί έχουμε 8 κόμματα στην βουλή;

Οι νόμοι κατά κύριο λόγο βασίζονται στα χρηστά ήθη. Ωστόσο και πάλι δεν μπορείς να τα επικαλεστείς για να παρακάμψεις ένα νόμο.

9 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δεν πηρε κουστουμι για υπαλληλο ομως.

Πηρε κουστουμι για τον εαυτο του,στο ονομα της γυναικας του.

Στο 2023 είμαστε. Δεν μπορεί η γυναίκα μου να βάλει ένα αντρικό ρούχο; Κοινή λογική

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Στο 2023 είμαστε. Δεν μπορεί η γυναίκα μου να βάλει ένα αντρικό ρούχο; Κοινή λογική

Για πες της να το φορεσει,να δουμε αν της κανει.

Το χειροτερο απο ολα σε αυτη τη συζητηση,ειναι οτι ολοι οι αμπαλοι δινουν επικινδυνες συμβουλες,βασει "κοινης λογικης".

Εγω ξερω οτι δε θα παρω κανεναν στο λαιμο μου τουλαχιστον,με αυτα που συμβουλευω.

Καλη χρεοκοπια παιδια.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Το Service στο ιδιωτικό σου όχημα να κοπεί ως service στο όχημα της επιχείρησης.

Για αυτό :οταν ένα όχημα πάει σε συνεργείο καταγράφουν την πινακίδα σε ειδικό βιβλίο (εισόδου/εξόδου? ) και  σε έλεγχο αν δεν έχει καταχωρηθεί τότε υπάρχει πρόστιμο για το συνεργείο.Οπότε αν αρχίσουν να ξεσκονίζουν τα έξοδα ευκολα βρίσκουν ποιο όχημα έχει περάσει σέρβις.

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα καθόλου τελικά και νομίζουν ότι για τον έλεγχο έρχεται κλιμάκιο αποτελούμενο από το CSI Miami, τον Dr House και τον ντετεκτιβ Μονκ. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, vs_skg said:

Κάποιοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα καθόλου τελικά και νομίζουν ότι για τον έλεγχο έρχεται κλιμάκιο αποτελούμενο από το CSI Miami, τον Dr House και τον ντετεκτιβ Μονκ. 

Το αντίθετο θα έλεγα. Έρχονται τρεις βαριεστημένοι τύποι (συνήθως 2 παλιοί και ένας νέος, ο νέος κάνει τον ζόρικο και οι παλιοί τους ελαστικούς), με εντολή να μην φύγουν εάν δεν βεβαιώσουν πρόστιμο. Το τι θα είναι αυτό; Κ@λοχαρτα, στυλό ή μολύβια, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, MauroPaltoudias said:

Το αντίθετο θα έλεγα. Έρχονται τρεις βαριεστημένοι τύποι (συνήθως 2 παλιοί και ένας νέος, ο νέος κάνει τον ζόρικο και οι παλιοί τους ελαστικούς), με εντολή να μην φύγουν εάν δεν βεβαιώσουν πρόστιμο. Το τι θα είναι αυτό; Κ@λοχαρτα, στυλό ή μολύβια, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Άρα να συμφωνήσουμε ότι δεν θα έχουμε crossover με Shopping star aka δεν θα ζητηθεί απο κανένα να δοκιμάσει ρούχα, ούτε τηλέφωνημα στο command center για διασταύρωση των πινακίδων με το συνεργείο που έκανε service? 

• Like 1
Δημοσ.
Just now, vs_skg said:

Άρα να συμφωνήσουμε ότι δεν θα έχουμε crossover με Shopping star aka δεν θα ζητηθεί απο κανένα να δοκιμάσει ρούχα, ούτε τηλέφωνημα στο command center για διασταύρωση των πινακίδων με το συνεργείο που έκανε service? 

Δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα γράψατε στις πέντε πρώτες γραμμές (crossover, shopping star aka κ.λπ.). Οπότε δε μπορώ να συμφωνήσω.

• Confused 1
Δημοσ.
2 hours ago, james01gr said:

Από την μια ισχυρίζεσαι πως οι ελεγκτικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου του λόγου αγοράς, από ιότην άλλη λες πως πρέπει να τα έχεις στο κατάστημα. Μα είναι προφανές και πως εάν τα έχω στο κατάστημα, δεν χρειάζεται να δώσω λόγο γιατί τα πήρα. 

Το οτι δεν εχει δικαίωμα εξέτασης της σκοπημότητας των εξόδων δεν σημαίνει αυτόματα οτι έχεις το ελεύθερο να κάνεις οτιδήποτε θέλεις. Υπάρχουν και άλλες διατάξεις που πρέπει να ακολουθούνται, πχ για παροχές σε είδος, για πραγματική ανάγκη, περιορισμοι σε ιδικές κατηγορίες (καυσιμα / διαφήμιση), κυριότητα των πραγμάτων στην επιχείρηση και άλλα. Η απόφαση του ΣτΕ έχει να κάνει με το δευτερο μισό που αναφέρεις: χωρίς αυτη θα μπορούσε να πεί η ΑΑΔΕ "Α, δεν χρειάζεσαι 20 πάνελ, 10 φτάνουν, αρα οι άλλες δεν μπαίνουν στα έξοδα".

Η γενική αρχή παραμένει: Αν η ανάγκή του TS για γκαρνταρόμπα ειναι πραγματική, συμφωνα με τις διατάξεις, δεν μπορεί η ΑΑΔΕ να απορρίψει το έξοδο. Αυτο ισχύει είτε εισαι δικηγόρος, είτε εστιατόριο, είτε μπογιατζής. Υπαρχουν πάρα πολλά μαγαζία που αγοράζουν ρούχα και κοσμήματα για το προσωπικό. Το θέμα ειναι να το κάνεις εννομα (και ειμαι σίγουρος οτι ο TS, για να ρωτάει, δεν το κάνει).

• Thanks 1
Δημοσ.
10 minutes ago, vs_skg said:

Sorry αλλά ποιος μιλισε για csi,  ότι λέει ο mauropaltoudias πιο πίσω,    μπορείς μετά να κάνεις ενστάσεις και ίσως να το γλυτώσεις μπορεί πάλι όχι.

Μπορεί να έρθουνε και να βρούνε και άλλα λάθη, γιατί νομίζεις όταν κάνανε τις περαιώσεις τρέχανε όλοι να κάνουμε.

Σε ένα τιμολόγιο να μην έχεις γράψει ώρα που ξεκίνησε η αποστολή έχεις θέμα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Για πες της να το φορεσει,να δουμε αν της κανει.

Το χειροτερο απο ολα σε αυτη τη συζητηση,ειναι οτι ολοι οι αμπαλοι δινουν επικινδυνες συμβουλες,βασει "κοινης λογικης".

Εγω ξερω οτι δε θα παρω κανεναν στο λαιμο μου τουλαχιστον,με αυτα που συμβουλευω.

Καλη χρεοκοπια παιδια.

Ποιος ο λόγος να της κάνει; Κοινή λογική!

41 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Για αυτό :οταν ένα όχημα πάει σε συνεργείο καταγράφουν την πινακίδα σε ειδικό βιβλίο (εισόδου/εξόδου? ) και  σε έλεγχο αν δεν έχει καταχωρηθεί τότε υπάρχει πρόστιμο για το συνεργείο.Οπότε αν αρχίσουν να ξεσκονίζουν τα έξοδα ευκολα βρίσκουν ποιο όχημα έχει περάσει σέρβις.

Δεν είμαι ενημερωμένος γι αυτό, όμως αν όντως γίνεται αυτό δεν θα έπρεπε κάθε φορά να σου δίνουν έστω και ένα μειωμένο παραστατικό;
Επειδή πάντως έχω δει συνεργεία να τα κάνουν τα παραπάνω θα με ενδιέφερε έστω και το πως ονομάζεται το παραπάνω βιβλίο και θα βρω τα υπόλοιπα καθώς μου έχουν κάνει πολύ πρόσφατα τέτοια μπουγάδα σε συνεργεία.

Πάντως δεν μπορεί σε αυτό το βιβλίο να γράψει ο μάστορας άλλη πινακίδα δηλαδή αυτή του επαγγελματικού οχήματος;

6 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Και κάποιοι απ' τον Μπομπ Σφουγκαράκη και το Coyote γι αυτό και την τρώνε στα αυτιά.

Στο παράδειγμα που έδωσα παραπάνω με το συναγερμό έχω δει αντίστοιχα να γίνονται σε καταστήματα που δεν έχουν συναγερμό.
Φυσικά ο ελεγκτής δεν θα κάτσει να ελέγξει αν η παγίδα είναι Sigma, Cowmon ,Focus ή Simens. Πιθανών να μην μπορεί να καταλάβει καν την διαφορά μιας ασύρματης με ενσύρματης. Αλλά πολύ δύσκολο να είναι τέρμα ζώον και να μην καταλάβει ότι δεν έχεις συναγερμό καθόλου και έκανες επισκευή.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Δεν είμαι ενημερωμένος γι αυτό, όμως αν όντως γίνεται αυτό δεν θα έπρεπε κάθε φορά να σου δίνουν έστω και ένα μειωμένο παραστατικό;
Επειδή πάντως έχω δει συνεργεία να τα κάνουν τα παραπάνω θα με ενδιέφερε έστω και το πως ονομάζεται το παραπάνω βιβλίο και θα βρω τα υπόλοιπα καθώς μου έχουν κάνει πολύ πρόσφατα τέτοια μπουγάδα σε συνεργεία.

Πάντως δεν μπορεί σε αυτό το βιβλίο να γράψει ο μάστορας άλλη πινακίδα δηλαδή αυτή του επαγγελματικού οχήματος;

Βρήκα το https://taxpress.gr/archives/635  και https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/90393-συνεργειο-αυτοκινητων-βιβλιο-εισερχομενων/ οπότε έχω μείνει πίσω καθώς καταργήθηκε και έκανα λάθος.Ρωτα και λογιστή για σίγουρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση μου θυμίζει ένα παλικάρι, από μια ομάδα στο fb περί Nintendo, όπου επέμενε και συμβούλευε κιόλας τα υπόλοιπα μέλη να αγοράσουν Nintendo Switch με τιμολόγιο γιατί πολύ απλά ''μπορούν''. Και δεν άλλαζε και γνώμη όσο και αν τον λέγαμε αρκετοί ότι είναι παράνομο διότι δεν έχει καμία σχέση το Switch με το είδος της επιχείρησης.

Γενικά θέλει πολύ προσοχή τι κόβετε σαν έξοδα. Μια φορά θα γίνει η στραβή και μετά θα ψάχνετε ''καλό δικηγόρο'' και ''καλό λογιστή'' άσχετα αν σας συμβούλευε από πιο νωρίς τι πρέπει να κάνετε. Έμαθε και η κουτσή Μαρία το άρθρο 39α και κόβει τα πάντα με τιμολόγιο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vs_skg είπε

Κάποιοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα καθόλου τελικά

Οπως το ειπες,αλλα οχι ακριβως οπως νομιζεις .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...