Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Skrobo είπε

Για πολλοστή φορά:
το αντικείμενο υπάρχει στον χώρο της επιχείρησης - χρησιμοποιείται απο την επιχείρηση, δεν επίπτει σε κάποιο νομικό κώλυμα), μπορείς να δικαιολογήσεις οτιδήποτε θέλεις. 

Δηλαδη ο "υπαλληλος που το φοραει το βγαζει και το αφηνει εκει πριν φυγει εκτος επιχειρησης?Καθαριστηριο το παει?

Και για να παμε και σε μια σοβαρη δαπανη ρουχισμου ,μια εταιρια τεχνικων που τους δινει 3 σετ ρουχων σε 30-40 εργαζομενους πως θα μεινουν στον χωρο της επιχειρησης?Κατι δεν μας λες καλα.

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδω πανε και συμβουλεύουν βλέπω τον κοσμο γνωστοι με προσφορές κλπ να ανοίξουν ενδοκοινοτικές και να βαζουν αφμ σε αμαζον κλπ για να αγοραζουν με τιμολογια οτι βρουν και τρεχουν και αθτοι επειδη τα παιρνουν "φθηνοτερα" χωρις να ρωτήσουν να μαθουν τις συνεπιες... 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Δηλαδη ο "υπαλληλος που το φοραει το βγαζει και το αφηνει εκει πριν φυγει εκτος επιχειρησης?Καθαριστηριο το παει?

Και για να παμε και σε μια σοβαρη δαπανη ρουχισμου ,μια εταιρια τεχνικων που τους δινει 3 σετ ρουχων σε 30-40 εργαζομενους πως θα μεινουν στον χωρο της επιχειρησης?Κατι δεν μας λες καλα.

Αυτο ειναι παροχη σε ειδος,δεν ειναι το ιδιο.

Δημοσ.
3 hours ago, Skrobo said:

Για πολλοστή φορά:

Η ελεγκτικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα να ελέγχουν την σκοπιμότητα και το προσήκον των εξόδων μιας επιχείρησης (εκτός απο πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες που ειναι νομοθετημένες, πχ καύσιμα). 
Εφόσον όλα γίνουν σωστά (εχουν κοπεί τα σωστά παραστατικά, το αντικείμενο υπάρχει στον χώρο της επιχείρησης - χρησιμοποιείται απο την επιχείρηση, δεν επίπτει σε κάποιο νομικό κώλυμα), μπορείς να δικαιολογήσεις οτιδήποτε θέλεις. 

Να τους πείτε για τη σκοπιμότητα και το προσήκον όταν έρθουν στη επιχείρηση σας (που σας εύχομαι να μην...).

Είμαι σίγουρος ότι θα ασπαστούν όσα τους λέτε και θα αποχωρήσουν χωρίς καμία "παραπλευρη" απώλεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Maurikycli said:

Λ

Να σου δώσω να μου πάρεις ραπιντογραφους με τιμολόγιο; 

Ναι φυσικά, γιατί όχι ; Και στένσιλ. Πώς θα γράφεις τίτλους σε πινακίδα;

Να σου βάλω και ξυραφάκια για διορθώσεις στο ριζόχαρτο ή έχεις;  

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Έχω στενσιλ. 

Μου έχουν βουλώσει οι ραπιντογραφοι.

Αν γίνει έλεγχος όμως μήπως πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο; 🫤

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Skrobo είπε

Για πολλοστή φορά:

Η ελεγκτικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα να ελέγχουν την σκοπιμότητα και το προσήκον των εξόδων μιας επιχείρησης (εκτός απο πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες που ειναι νομοθετημένες, πχ καύσιμα). 
Εφόσον όλα γίνουν σωστά (εχουν κοπεί τα σωστά παραστατικά, το αντικείμενο υπάρχει στον χώρο της επιχείρησης - χρησιμοποιείται απο την επιχείρηση, δεν επίπτει σε κάποιο νομικό κώλυμα), μπορείς να δικαιολογήσεις οτιδήποτε θέλεις. 

Δεν μπορείς να μιλάς σοβαρά. Όταν πάω να αγοράσω ps5 με αποφορολόγηση  ενώ έχω κατάστημα ρούχων, δεν θα με σκισουν σε ενδεχόμενο έλεγχο; εάν αγοράσω δαχτυλίδι, αυτοκίνητο ή δεν ξέρω γω τι άλλο δεν θα πρέπει να δώσω εξηγήσεις; τι λες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Maurikycli said:

Έχω στενσιλ. 

Μου έχουν βουλώσει οι ραπιντογραφοι.

Αν γίνει έλεγχος όμως μήπως πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο; 🫤

Εξαρτάται, από το εάν έχει γίνει απόσβεση παγίου. Εάν έχει γίνει, λογικά θα χρειαστεί και απόσυρση. Ρώτα και τον λογιστή σου, να σε κατευθύνει 😕

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
4 hours ago, TuXaKoS said:

Έχω τύχει και εγώ σε ελέγχους, όπου ο λογιστής είχε κάνει πολλά λάθη και βγήκαν μεγάλα πρόστιμα. 

Ποσο μεγαλα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

Δεν μπορείς να μιλάς σοβαρά. Όταν πάω να αγοράσω ps5 με αποφορολόγηση  ενώ έχω κατάστημα ρούχων, δεν θα με σκισουν σε ενδεχόμενο έλεγχο; εάν αγοράσω δαχτυλίδι, αυτοκίνητο ή δεν ξέρω γω τι άλλο δεν θα πρέπει να δώσω εξηγήσεις; τι λες; 

Μη σου κανει εντυπωση που κλεινουν οι "επιχειρησεις" η μια πισω απο την αλλη.
Μετα τους φταινε οι εφοριακοι που τους σκισαν,ενω δεν ξεραν ουτε τα βασικα.

Δημοσ.
1 hour ago, james01gr said:

Αν οι εξηγήσεις σου ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δεν θα εχεις πρόβλημα. Αυτο δεν μπορείτε / θέλετε να καταλάβετε. Πάρε όσα Ps 5 θες και έχετε τα στους τοίχους για ντεκόρ ή για να παίζουν τα παιδιά απο τους πελάτες σου στην ταβέρνα. Σε πρώτο βαθμό, μπορεί να σου απορρίψουν το έξοδο, θα κάνεις έφεση και θα δικαιωθείς. Αν, απο την άλλη, τα αγόρασες για να παίζεις εσύ στο σπίτι ή για να τα δώσεις / πουλήσεις στου φίκους σου, φυσικά και δεν ειναι πραγματική ανάγκη της επιχείρησης, και σωστά δεν θα εκπιπτουν απο τα έσοδα. 

Αν αγοράσεις δαχτυλίδι και το έχεις συνέχεια στο μαγαζί, ή το έχεις χρεωμένο με δελτία σε υπάλληλο που το χρησιμοποιεί, εισαι καλυμμένος. Το αμάξι (που κυκλοφορεί) ειναι σε μία απο τις εξαιρέσεις και αποτελέι πάντα παροχή σε είδος. Ενα αμάξι σε ακινησία που χρησιμοποιείτε σαν διακοσμητικό, ειναι φυσιολογικό έξοδο αν υπάρχει στον χώρο.

Δεν έχεις δει ποτέ καφέ ή άλλα μαγαζία που ειναι διακοσμημένα με κάποια θεματική, πχ αθλητισμό ή μουσική;
Βασικά, δεν εχεις δει ποτε σε καφέ, μοτοσυκλέτα να ειναι κρεμασμένη κάπου;

4 hours ago, MauroPaltoudias said:

Να τους πείτε για τη σκοπιμότητα και το προσήκον όταν έρθουν στη επιχείρηση σας (που σας εύχομαι να μην...).

Είμαι σίγουρος ότι θα ασπαστούν όσα τους λέτε και θα αποχωρήσουν χωρίς καμία "παραπλευρη" απώλεια.

Εχουν έρθει 5 φορές για φορολογικό έλεγχο στα 30 χρόνια που έχω την επιχείρηση και εταιρία. Ποτε δεν βρήκαν κάποια παράβαση τέτοιου τυπου, γιατι, μάντεψε, δεν ειμαι ντουβάρι. Δεν χρειάζεται καν να εισαι έξυπνος, να μην εισαι βλάκας αρκεί (πχ σαν την περίπτωση που υπάρχει στο λινκ του @Ukforthemoment που κάποιος ήθελε να δικαιολογήσει σαν δώρο τσάντες louis vuitton σε ανδρικό προσωπικό σε εταιρία σεκιούριτι).

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Αυτο ειναι παροχη σε ειδος,δεν ειναι το ιδιο.

Δεν καταλαβαινω την διαφορα που εχει ενα κουστουμι που πηρε για εναν υπαλληλο ,που ειναι υποχρεωμενος να έχει μεσα στο μαγαζι του,με το να παρει μια φορμα για αλλον υπαλληλο!Ρουχα δεν ειναι και τα δυο? 

Δημοσ.
9 hours ago, StamTheMan said:

Οπως φαινεται,πολλοι "νομιζουν" .
Μεχρι να μαθουν οτι δεν ειναι οπως νομιζαν.

Εσύ στοιχηματίζω ότι ΔΕΝ έχεις μάθει όμως ότι ισχύει αυτό που λες, οπότε εν τέλει εσύ νομίζεις. Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται με βάση την "κοινή λογική", ούτε μπορεί ο εφοριακός να σου επιβάλει πρόστιμο επειδή "δεν είναι χαζός και δεν θα τον κοροϊδέψεις". 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vs_skg είπε

Εσύ στοιχηματίζω ότι ΔΕΝ έχεις μάθει όμως ότι ισχύει αυτό που λες, οπότε εν τέλει εσύ νομίζεις. Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται με βάση την "κοινή λογική", ούτε μπορεί ο εφοριακός να σου επιβάλει πρόστιμο επειδή "δεν είναι χαζός και δεν θα τον κοροϊδέψεις". 

Οχι μωρε,ειμαστε εμεις οι πονηροι και θα τους κοροιδεψουμε.

Ψωνιστε,μη μασατε.

1 ώρα πριν, vasilllis είπε

Δεν καταλαβαινω την διαφορα που εχει ενα κουστουμι που πηρε για εναν υπαλληλο ,που ειναι υποχρεωμενος να έχει μεσα στο μαγαζι του,με το να παρει μια φορμα για αλλον υπαλληλο!Ρουχα δεν ειναι και τα δυο? 

Δεν πηρε κουστουμι για υπαλληλο ομως.

Πηρε κουστουμι για τον εαυτο του,στο ονομα της γυναικας του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...