Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά, δύσκολο να δικαιολογησετε σε τέτοια επιχείρηση. 

Τα ρούχα ίσως μπορείτε να τα δικαιολογησετε εφόσον μέσα στα αμάξια θα υπάρχουν υπάλληλοι πχ που θα τα οδηγούν και εσείς μπορείτε να υποστηρίξετε ότι θέλετε να φαίνονται με τέτοιο ντυσιμο. Που αμφιβάλλω αν τα οδηγούν υπάλληλοι και όχι αυτός που τα νοικιάσει το αμάξι. Δώστε το σακακι να το φοράει κανένας υπάλληλος εκεί και πείτε στον έλεγχο ότι το πήρατε για τον υπάλληλο, αμφιβάλλω κατά πόσο θα σας πιστέψουν οι ελεγκτές βέβαια. 

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 hours ago, StamTheMan said:

Στην ουσια αυτο κανατε,αλλο που παλευετε να βρειτε τροπο να το δικαιολογησετε.

Αυτό ακριβώς. Κάπου παραπάνω, αναφέρθηκε από κάποιον (περιφραστικά θα το διατυπώσω, για να μη ψάχνω να το βρω) ότι "... θα μπορούσε ναι δικαιολογηθεί εφόσον εξυπηρετεί τον σκοπό της επιχείρησης". 

Αυτή η άποψη κατά τη γνώμη μου, είναι εντελώς λάθος. Δυνητικά, ο καθένας (μας) θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει πρώτα στο κεφάλι του και εν συνεχεία στους ελεγκτές, ότι όλα αυτά που αγοράζει με τιμολόγιο εμπίπτουν στο αντικείμενο της επιχείρησης. Το ζήτημα δεν είναι τι θεωρούμε εμείς αλλά τι θεωρούν αυτοί. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε πολύ φειδωλοί ως προς το κομμάτι αυτό και κακή δεν είναι, μια ερώτηση προς άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις φίλων/γνωστών (πέραν βεβαίως, του λογιστή).

Δημοσ.

Αν είναι ενα κοστούμι  δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορεις να δικαιολογησεις ότι το αγορασες για κάποιο  σημαντικά ραντεβού ή ότι είναι ρούχα που φορας  στην εργασία για να εχεις καλή εικόνα προς τους πελατες. Αν είναι ολόκληρη γκαρνταρόμπα  για ολόκληρη την οικογένεια καλύτερα να το αποφύγεις.  . 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Δυνητικά, ο καθένας (μας) θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει πρώτα στο κεφάλι του και εν συνεχεία στους ελεγκτές, ότι όλα αυτά που αγοράζει με τιμολόγιο εμπίπτουν στο αντικείμενο της επιχείρησης. Το ζήτημα δεν είναι τι θεωρούμε εμείς αλλά τι θεωρούν αυτοί.

Αυτο,χιλιες φορες.

@iakgia

Προσπαθησε να κατανοησεις αυτο που λεει ο φιλος απο πανω.

4 ώρες πριν, Morosana είπε

Αν είναι ενα κοστούμι  δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορεις να δικαιολογησεις ότι το αγορασες για κάποιο  σημαντικά ραντεβού ή ότι είναι ρούχα που φορας  στην εργασία για να εχεις καλή εικόνα προς τους πελατες. Αν είναι ολόκληρη γκαρνταρόμπα  για ολόκληρη την οικογένεια καλύτερα να το αποφύγεις.  . 

Δεν υπαρχει προβλημα,μονο που το κουστουμι ειναι αντρικο και η ατομικη επιχειρηση ανηκει σε γυναικα.

Διαβασε και εσυ τι λεει ο φιλος που παραθετω απο πανω και προσπαθησε να το εμπεδωσεις.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δε θα πεισετε κανεναν αν πειτε οτι σε μια ατομικη επιχείρηση ,που στεγαζεται σε λυομενο και νοικιαζει hyundai getz,οι υπαλληλοι θελετε να φορουν κουστουμι.

Αν σε έλεγχο που γίνει στην επιχείρηση, καθώς τέτοιοι έλεγχοι γίνονται πρώτα στην εφορία, εσύ μπορείς να πείσεις τους υπαλλήλους να περάσουν μια βόλτα απ' την επιχείρηση και το διαπιστώσουν μόνοι τους, μια χαρά γίνεται. Το θέμα είναι τι θα πεις όταν τους βρεις με φόρμες εργασίας.

Πάμε τώρα παρακάτω. Κλασική περίπτωση βλάβης το θέμα πάλι. Δεν θέλω να πληρώσω φόρο, φτιάχνω λογαριασμούς σε 10 διαφορετικά forum και στην συνέχεια ανοίγω ένα θέμα και εξαφανίζομαι. Δεν έχει νόημα η κουβέντα για τον ίδιο τον TS καθώς δεν είναι εδώ, δεν θα μας δώσει παραπάνω πληροφορίες που ζητάμε και πιθανών όλα αυτά να μην τα διαβάσει ποτέ.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Για πολλοστή φορά:

Η ελεγκτικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα να ελέγχουν την σκοπιμότητα και το προσήκον των εξόδων μιας επιχείρησης (εκτός απο πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες που ειναι νομοθετημένες, πχ καύσιμα). 
Εφόσον όλα γίνουν σωστά (εχουν κοπεί τα σωστά παραστατικά, το αντικείμενο υπάρχει στον χώρο της επιχείρησης - χρησιμοποιείται απο την επιχείρηση, δεν επίπτει σε κάποιο νομικό κώλυμα), μπορείς να δικαιολογήσεις οτιδήποτε θέλεις. 

• Confused 1
Δημοσ.

Συνεχιστε ετσι,δεν εχω κατι αλλο να σας πω.
Δε μου κανουν εντυπωση αυτα που διαβαζω,ταιριαζουν με την εικονα των επιχειρησεων στο ελλαδισταν.

• Like 2
Δημοσ.
16 minutes ago, StamTheMan said:

Συνεχιστε ετσι,δεν εχω κατι αλλο να σας πω.
Δε μου κανουν εντυπωση αυτα που διαβαζω,ταιριαζουν με την εικονα των επιχειρησεων στο ελλαδισταν.

Το τι μπορεί να πιστευεις (το αναφέρω ημι-αυθέρετα με βάση το reaction στην απάντηση μου) με το τι εχει αποφασίσει το Συμβουλιο της Επικρατείας ειναι διαφορετικά πράγματα. 
Το οτι οι πολλές άσχετες αγορές θα σε κάνουν πιο επιλέξιμο για πιθανό έλεγχο και διαφορετικό με το αν όντως επιτρέπετε να το κάνεις καλή τη πίστει χωρίς προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, Skrobo said:

Το τι μπορεί να πιστευεις (το αναφέρω ημι-αυθέρετα με βάση το reaction στην απάντηση μου) με το τι εχει αποφασίσει το Συμβουλιο της Επικρατείας ειναι διαφορετικά πράγματα. 
Το οτι οι πολλές άσχετες αγορές θα σε κάνουν πιο επιλέξιμο για πιθανό έλεγχο και διαφορετικό με το αν όντως επιτρέπετε να το κάνεις καλή τη πίστει χωρίς προβλήματα.

Όπως είπαμε και παραπάνω, αν έρθουν για έλεγχο δεν θα ασχοληθούν καν με το κοστούμι. Δεν θέλεις να έρθουν για έλεγχο. Απλά τα πράγματα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει και προτιμάει να προκαλεί την τύχη του, ας το κάνει. 

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Απλά τα πράγματα.

Οπως φαινεται,πολλοι "νομιζουν" .
Μεχρι να μαθουν οτι δεν ειναι οπως νομιζαν.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Όπως είπαμε και παραπάνω, αν έρθουν για έλεγχο δεν θα ασχοληθούν καν με το κοστούμι. Δεν θέλεις να έρθουν για έλεγχο. Απλά τα πράγματα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει και προτιμάει να προκαλεί την τύχη του, ας το κάνει. 

Καλά μην τρελαθούμε. Έχω τύχει και σε ελέγχους και δικούς μας και πελατών του γραφείου. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα αν όντως έχεις κάνει καλή δουλειά από πριν.
Το χειρότερο που έχουμε πάθει είναι να μας σβήσουν κάτι μικροέξοδα, για τα οποία δεν άξιζε και να ασχοληθείς
Φυσικά δεν λέω ότι όλα δικαιολογούνται. Σε αυτές τις μη εκπιπτόμενες αν έχω κι αν δεν έχω περάσει εγγραφές αλλά όλα είναι θέμα καλής προετοιμασίας και πάντα πρέπει να τον περιμένεις τον έλεγχο! Για μένα είναι δεδομένος.

Δημοσ.
2 hours ago, Ukforthemoment said:

Οποιος θέλει ας ρίξει μια ματιά στο Εκπιπτόμενες και μη εκπιπτόμενες δαπάνες υπό το καθεστώς του Ν.4172/2013 και επί τη βάσει αποφάσεων της ΔΕΔ

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=215889

Και δεν είναι μόνο αυτό, θα πρέπει να δει και τις ημερομηνίες

Πχ για αυτό https://www.taxheaven.gr/circulars/33249/ded-826-2019

έγινε το 2017 και για δυο χρόνια ο άλλος περίμενε απόφαση  που δεν βγαίνουν πάντα υπερ του φορολογούμενου

Δημοσ.
36 minutes ago, manolis940 said:

Καλά μην τρελαθούμε. Έχω τύχει και σε ελέγχους και δικούς μας και πελατών του γραφείου. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα αν όντως έχεις κάνει καλή δουλειά από πριν.
Το χειρότερο που έχουμε πάθει είναι να μας σβήσουν κάτι μικροέξοδα, για τα οποία δεν άξιζε και να ασχοληθείς
Φυσικά δεν λέω ότι όλα δικαιολογούνται. Σε αυτές τις μη εκπιπτόμενες αν έχω κι αν δεν έχω περάσει εγγραφές αλλά όλα είναι θέμα καλής προετοιμασίας και πάντα πρέπει να τον περιμένεις τον έλεγχο! Για μένα είναι δεδομένος.

Έχω τύχει και εγώ σε ελέγχους, όπου ο λογιστής είχε κάνει πολλά λάθη και βγήκαν μεγάλα πρόστιμα. Ο κανόνας, από την δική μου εμπειρία πάντα, δεν είναι περιπτώσεις σαν τη δική σας. Οι πιο πολλοί ψάχνουν να βρουν έναν φθηνό λογιστή να κάνει το ελάχιστο που χρειάζεται.  Υπάρχει λόγος να προκαλέσεις έλεγχο για να γλιτώσεις 100-200 ευρώ από ένα κοστούμι; 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Έχω τύχει και εγώ σε ελέγχους, όπου ο λογιστής είχε κάνει πολλά λάθη και βγήκαν μεγάλα πρόστιμα. Ο κανόνας, από την δική μου εμπειρία πάντα, δεν είναι περιπτώσεις σαν τη δική σας. Οι πιο πολλοί ψάχνουν να βρουν έναν φθηνό λογιστή να κάνει το ελάχιστο που χρειάζεται.  Υπάρχει λόγος να προκαλέσεις έλεγχο για να γλιτώσεις 100-200 ευρώ από ένα κοστούμι; 

Παίρνοντας το ανάποδα θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει. Δεν υποστηρίζω καν τον TS ούτε τον ξέμπαρκο λογιστή που βρήκε(νομίζω φαίνεται κιόλας αν διαβάσεις τα σχόλια της 1ης σελίδας) .
Δυστηχώς είναι πολύ δύσκολο ένας λογιστής να εξηγήσει στον μέσο πελάτη και να καταλάβει γιατί παίρνει 500€ και όχι 200€. Πως να εξηγήσεις τώρα ότι εσύ κάθεσαι για παράδειγμα και ασχολείσαι με την Δαπάνη στον αν εκπίπτει ή όχι στα έξοδα της επιχείρησης; Το ότι θα κάτσεις και θα ασχοληθείς και θα πάρεις και ένα τηλέφωνο αν χρειαστεί να ρωτήσεις τον Νικόλα που έχει μπακάλικο, τι το θέλει το PlayStation. Δεν καταλαβαίνει σχεδόν κανείς την αξία όλων αυτών των μικρών πραγμάτων που απαιτούν όμως χρόνο άρα και χρήμα.
Απ' την άλλη πάλι, είναι άγραφος κανόνας, το ότι πληρώνεις παίρνεις και σε περιπτώσεις όπως αυτές τους ελέγχου ξεχωρίζουν οι καλοί απ' τους μέτριους ή τους κακούς.

Η αγορά πάντως είναι ελεύθερη. Όπως υπάρχει αγοραστικό κοινό για 1000€ κινητό και 100€ κινητό έτσι ισχύει και για τις υπηρεσίες. Κάποιος καταλαβαίνει την ανάγκη και κάποιοι άλλοι πάλι όχι, έρχονται γιατί απλά τους αναγκάζει το "κράτος" και σε βλέπουν σαν υπάλληλο σε δημόσια υπηρεσία. Για μένα απλά ο λογιστής πρέπει να επιλέγει του Target Group του.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...