Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

PC από ΠΛΑΙΣΙΟ ~ 1300 χωρίς οθόνη - mouse / keyboard  -  GPU. 

Χρήση υπολογιστή =  Digital Combat Simulator /  4Κ. Κάρτα γραφικών υπάρχει προς το παρόν η 3060ti που θα αναβαθμισθεί μελλοντικά (στις απλές αποστολές που πετάω τώρα ανταπεξέρχεται  καλά, όταν υπάρχουν περισσότερες μονάδες μέσα στο mission εκεί   πεφτει λιγο η  απόδοση και χρειάζεται καλύτερη cpu). 

Επειδή το game είναι  πολύ  CPU bound και θέλω να έχω τη δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης χωρίς πλήρη αλλαγή mb  καταλήγω σε AMD  και δη  σε 7600X ( Single core performance) . Εναλλακτικά η 7800x3d (αρέσει στο dcs η cache) αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν σε 4Κ θα δω  μεγάλη διαφορά οπότε μάλλον 7600Χ με προοπτική αναβάθμισης αργότερα όπως είπα. 

Σύστημα όλο από πλαίσιο με windows  11 . Ποσό ~1300  και να βγεί λίγο παραπάνω δεν πειράζει (~1400) . Νομίζω χρειάζομαι 2 δισκους ssd/ nvme , 1 tb για το λειτουργικό και γενικά αρχεία και 1 tb για το game (εγκαθίσταται σε ξεχωριστό δίσκο για καλύτερη απόδοση). 

Γενικά μου αρέσουν τα προϊόντα   Corsair αλλά εννοείται θα προτιμήσω ότι είναι πιο vfm. 

Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από jaguara5
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κοιτάξει παρα πολλά threads εδώ για προτάσεις αναβάθμισης και, σαν αδαής έχω διαβάσει ακαταλαβίστικα (για εμένα) πράγματα για σετάριμα μνήμης, xmp, undervolting, under(ή over?)throtlling, προβλήματα bsod μητρικών AMD  κλπ. κλπ..  Υπάρχεια κάποιος συνδυασμός 7800X3D / 7600X  ή 14600 / 14700Κ / ram που να δουλεύει στοκ από μαμά χωρίς να χρειαστεί  να πειράξω κάτι?  Τον devils canyon τον δουλεύω ακόμα έτσι   Σκοπεύω να αγοράσω από πλαίσιο οπότε οποιαδήποτε πρόταση για τους ανωτερω επεξεργαστές + mb + ram + cooler  που να είναι συμβατή / αξιόπιστη είναι ευπρόσδεκτη. Thx! 

Επεξ/σία από jaguara5
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jaguara5 είπε

Έχω κοιτάξει παρα πολύ threads εδώ για προτάσεις αναβάθμισης και, σαν αδαής έχω διαβάσει ακαταλαβίστικα (για εμένα) πράγματα για σετάριμα μνήμης, xmp, undervolting, under(ή over?)throtlling, προβλήματα bsod μητρικών AMD  κλπ. κλπ..  Υπάρχεια κάποιος συνδυασμός 7800X3D / 7600X  ή 14600 / 14700Κ / ram που να δουλεύει στοκ από μαμά χωρίς να χρειαστεί  να πειράξω κάτι?  Τον devils canyon τον δουλεύω ακόμα έτσι   Σκοπεύω να αγοράσω από πλαίσιο οπότε οποιαδήποτε πρόταση για τους ανωτερω επεξεργαστές + mb + ram + cooler  που να είναι συμβατή / αξιόπιστη είναι ευπρόσδεκτη. Thx! 

Σε όλες τις σύγχρονες μνήμες, για να δουλέψουν στην ονομαστική τους ταχύτητα πρέπει να ενεργοποιήσεις το xmp profile στο bios. Δεν είναι κάποια εξαιρετικά δύσκολη ή περίπλοκη διαδικασία, και σίγουρα δεν είναι επικίνδυνη. Αλλιώς δουλεύουν απλά χαμηλότερα, το οποίο χαμηλότερα όμως συνιστά και μικρότερη απόδοση. Αν κοιτάξεις ένα σωστό video οδηγό, μιλάμε για υπόθεση πέντε λεπτών να το κάνεις μόνος σου, ακόμα και αν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. 

Όταν χτίζεις ένα καινούριο pc, μπορεί να στο κάνει αυτό και το κατάστημα, οπότε μπορείς να ρωτήσεις τηλεφωνικά αν το κάνει το πλαίσιο εφόσον παίρνεις και μητρική και επεξεργαστή από αυτούς. 

Πριν σου πούμε πρόταση, θα ήθελα να ρωτήσω το μπάτζετ που θέτεις για cpu/mobo/ram/ και ψύκτρα (αν έχει μείνει δηλαδή ίδιο με το προηγούμενο σχόλιό σου), και την χρήση που θες να κάνεις (αν και αυτή παραμένει ίδια). Επίσης υποθέτω ότι τη συναρμολόγηση θα την κάνει το πλαίσιο (οπότε υποθέτω μπορείς να ζητήσεις να σου ενεργοποιήσουν το xmp. Τέλος το Πλαίσιο το προτιμάς λόγω δυνατότητας τιμολογίου, γνωστών που δουλεύουν εκεί κλπ, ή ας πούμε επειδή είναι καλό μαγαζί ή κάτι τέτοιο; Γιατί και ακριβό είναι, και την καλύτερη εξυπηρέτηση δεν έχουν. Μπορώ να διαλέξω από εκεί βέβαια αν είναι απαραίτητο. 

Εδώ σου έχω κάποιες προτάσεις. Μπορείς να τις βρεις εύκολα και στο αντίστοιχο pc builder του Πλαισίου. Αν θες και δίσκους, psu, κουτί, μπορώ να σου βρώ αντίστοιχα με το μπάτζετ σου πάντα. Έχε υπόψη ότι με αυτά όμως, είμαστε κάπου στα 950 ήδη. Αν πρέπει να τα χωρέσεις όλα στα 1300, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις 7600 (όχι 7600x, είναι ο ίδιος επεξεργαστής 20 ευρώ ακριβότερος), αλλά και πάλι στριμόκωλα θα πάμε. 

Screenshot_16.jpg

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε μου! Ναι παραμένουν όλα τα ίδια. Ο σκοπός είναι το σύστημα να κρατήσει κάποια χρονάκια.   CPU  η 7800x3d γιατί  από ειδική έρευνα  λένε ότι αυτή είναι το καλύτερο για το συγκεκριμένο game ακόμη και σε 4K.  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...