Vasilisxd Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 51 minutes ago, nickolasemp said: Λοιπόν, όταν είμαι μέσα στην πόλη, μού βγάζει 15~16kWh/100km και σε εμένα με eco mode στον κλιματισμό. Όταν βγαίνω στον Κηφισό/εθνική, κλαίω στα 20~21kWh/100km. Είναι ανάλογα πόσο νευρικά οδηγείς και εάν χρησιμοποιείς το B mode για μέγιστη ανάκτηση ενέργειας. Εθνική για να δω 20άρια (Μ/Ο) πρέπει να πηγαίνω πατημένος, φορτωμένος με κλιματισμό. Ίσως παίζει ρόλο και η διαφορά στους κινητήρες ή και στα άλογα, εσένα είναι 25 παραπάνω (62kWh). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolasemp Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 On 12/07/2023 at 21:01, Vasilisxd said: Είναι ανάλογα πόσο νευρικά οδηγείς και εάν χρησιμοποιείς το B mode για μέγιστη ανάκτηση ενέργειας. Εθνική για να δω 20άρια (Μ/Ο) πρέπει να πηγαίνω πατημένος, φορτωμένος με κλιματισμό. Ίσως παίζει ρόλο και η διαφορά στους κινητήρες ή και στα άλογα, εσένα είναι 25 παραπάνω (62kWh). Δεν οδηγώ νευρικά, αλλά είμαι στο D κι όχι στο B. To B μού την σπάει λίγο. Εθνική πηγαίνω πατημένος στα 120km/h (αλλά δεν είναι μεγάλη η απόσταση της αθνικής, άντε 5 λεπτά). Αυτό εννοώ αλλά όχι φορτωμένος. 77kWh είμαι. Νομίζω 150kW ισχύς, 200άλογα ; κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilisxd Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 On 14/07/2023 at 18:41, nickolasemp said: Δεν οδηγώ νευρικά, αλλά είμαι στο D κι όχι στο B. To B μού την σπάει λίγο. Εθνική πηγαίνω πατημένος στα 120km/h (αλλά δεν είναι μεγάλη η απόσταση της αθνικής, άντε 5 λεπτά). Αυτό εννοώ αλλά όχι φορτωμένος. 77kWh είμαι. Νομίζω 150kW ισχύς, 200άλογα ; κάτι τέτοιο. Θέλει οπωσδήποτε B, απορώ πως δε σου αρέσει η οδήγηση με ένα πετάλι. Το δικό σου έχει κάπου 236 άλογα, δηλαδή κοντά στα 60 παραπάνω από το δικό μου. Τσίμπα άλλο ένα να φρίξεις 4ωρη οδήγηση σε βουνά, περιφερειακό και μπόλικη εθνική με 20% ακόμα υπόλοιπο. Έχω το μοντέλο με τη 58άρα μπαταρία. Πήγαινε άνετα 370Km απόσταση με αυτή την κατανάλωση και για ένα 2ωρο είχα και κλιματισμό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolasemp Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) @VasilisxdΤεράστια διαφορά με το B..! Το έβαλα σήμερα να δοκιμάσω λίγο να κάτι λόφους και κατηφόρες κι ήμουν στα 13.6kWh/100km. Κοίτα να δεις... Είναι σπαστικό όμως το ότι πρέπει να βρεις το σωστό σημείο να πηγαίνει μπροστά και λίγο πριν το ξεπεράσεις να αρχίσει να φρενάρει. Δοκιμάζεις και τους μύες του γόνατού σου που δεν είναι και το φόρτε μου. 😅 Edit: έκανα trip 200km το ΣΚ κι ήμουν με D στα 15kW/100km. Νομίζω αυτό που το ξεσκίζει είναι η θέρμανση. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2023 από nickolasemp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilisxd Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2023 6 hours ago, nickolasemp said: @VasilisxdΤεράστια διαφορά με το B..! Το έβαλα σήμερα να δοκιμάσω λίγο να κάτι λόφους και κατηφόρες κι ήμουν στα 13.6kWh/100km. Κοίτα να δεις... Είναι σπαστικό όμως το ότι πρέπει να βρεις το σωστό σημείο να πηγαίνει μπροστά και λίγο πριν το ξεπεράσεις να αρχίσει να φρενάρει. Δοκιμάζεις και τους μύες του γόνατού σου που δεν είναι και το φόρτε μου. 😅 Edit: έκανα trip 200km το ΣΚ κι ήμουν με D στα 15kW/100km. Νομίζω αυτό που το ξεσκίζει είναι η θέρμανση. Ναι θέρμανση είναι θέμα. Υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό αντλία θερμότητας που μειώνει δραματικά την κατανάλωση θέρμανσης / ψύξης. Γι’αυτό ηλεκτρικό μόνο Τεσλα, τα έχει όλα πάνω. Εμένα πλέον έχει γίνει η νόρμα να οδηγώ με B και όταν παίρνω άλλο αμάξι και αφήνω το γκάζι, μου κακοφαίνεται που δεν κόβει 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolasemp Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 12 hours ago, Vasilisxd said: Ναι θέρμανση είναι θέμα. Υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό αντλία θερμότητας που μειώνει δραματικά την κατανάλωση θέρμανσης / ψύξης. Γι’αυτό ηλεκτρικό μόνο Τεσλα, τα έχει όλα πάνω. Εμένα πλέον έχει γίνει η νόρμα να οδηγώ με B και όταν παίρνω άλλο αμάξι και αφήνω το γκάζι, μου κακοφαίνεται που δεν κόβει 😅 Είχε επιλογή και σε εμένα αλλά εμπιστεύτηκα τον πωλητή που μού είπε ότι δεν γλυτώνεις πολύ (είχε e-tron εκείνος) και δεν την έβαλα. Εμένα μού κακοφαινόταν με την πέδηση όταν χρησιμοποιώ ένα Yaris μερικές φορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Στις 19/7/2023 στις 8:26 ΠΜ, nickolasemp είπε Είχε επιλογή και σε εμένα αλλά εμπιστεύτηκα τον πωλητή που μού είπε ότι δεν γλυτώνεις πολύ (είχε e-tron εκείνος) και δεν την έβαλα. Εμένα μού κακοφαινόταν με την πέδηση όταν χρησιμοποιώ ένα Yaris μερικές φορές. Δεν νομίζω ότι δεν γλυτώνεις. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στις μπαταρίες είναι υψηλές. Συνήθως αυτές οι αντλίες εκμεταλλεύονται αυτή την θερμότητα και στην μεταφέρουν στο αυτοκίνητο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Στις 19/7/2023 στις 8:26 ΠΜ, nickolasemp είπε Είχε επιλογή και σε εμένα αλλά εμπιστεύτηκα τον πωλητή που μού είπε ότι δεν γλυτώνεις πολύ (είχε e-tron εκείνος) και δεν την έβαλα. και πως γίνεται η ψύξη/θέρμανση χωρίς αντλία θερμότητας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolasemp Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 On 20/07/2023 at 11:11, Doubt said: και πως γίνεται η ψύξη/θέρμανση χωρίς αντλία θερμότητας; Θέρμανση με αντίσταση, ψύξη μάλλον με αντλία θερμότητας (δεν ξέρω εάν είναι η ίδια). Η αντλία θερμότητας που αναφέρουμε εδώ, είναι για το κομμάτι που παίρνει από την μπαταρία και το πάει στην καμπίνα και όχι από τον εξωτερικό αέρα (νομίζω τουλάχιστον). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, nickolasemp είπε Θέρμανση με αντίσταση Απαράδεκτον.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolasemp Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 22 hours ago, Doubt said: Απαράδεκτον.. καλά, δεν το έχω και σίγουρο. Πάντως η αντλία θερμότητας που αναφέρουμε είναι από την μπαταρία προς την καμπίνα. Μπορεί ούτως ή άλλως να υπάρχει αυτή του AC/θέρμανσης και η άλλη να είναι επιπρόσθετη, δεν ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 20 λεπτά πριν, nickolasemp είπε καλά, δεν το έχω και σίγουρο. Πάντως η αντλία θερμότητας που αναφέρουμε είναι από την μπαταρία προς την καμπίνα. Μπορεί ούτως ή άλλως να υπάρχει αυτή του AC/θέρμανσης και η άλλη να είναι επιπρόσθετη, δεν ξέρω. Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να παράξουν και τα 2 ταυτόχρονα. Αποκλείεται να έχει αντίσταση. Αν είναι απλά λίγο πιο σύγχρονη θα εκμεταλλεύεται όλες της πηγές θερμότητας του αυτοκινήτου έτσι ώστε να κάνει οικονομία πχ φρένα, μπαταρία. Ξέρω ότι τα Tesla κάνουν κάτι τέτοιο. Τώρα για τα γερμανικά και τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη αλλά θα μου φαινόταν εντελώς παράλογο να παράγουν θερμότητα με αντίσταση. Θα έκοβε το μισό range του αυτοκινήτου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 33 λεπτά πριν, manolis940 είπε Τώρα για τα γερμανικά και τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη αλλά θα μου φαινόταν εντελώς παράλογο να παράγουν θερμότητα με αντίσταση. Θα έκοβε το μισό range του αυτοκινήτου. Αυτό ακριβώς. Ειδικά σε βόρειες χώρες χειμώνα, καταστροφή. Άντε να έχει μια αντιστασούλα στο πίσω τζάμι για να ξεθολώνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα