Taxiss21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα σε όλους/όλες. Με έχουν δεχτεί σε ένα μεταπτυχιακό στο ΟΠΑ πρώην ΑΣΟΕΕ και σκεφτόμουν να κάνω κι άλλη αίτηση για άλλου τύπου μεταπτυιχαικό στο ΕΜΠ. υπάρχει κάποια κείμενη νομοθεσία που να απαγορεύει την ταυτόχρονη παρακολούθηση δυο μεταπτυχιακών; Ρώτησα την γραμματεία του ΕΜΠ και μου απάντησαν "αν μπορείτε εσείς δυο έχει καλώς, αλλιώς δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση". Εσείς τι λέτε; Υπάρχει κάποια νομοθεσία να μου παραθέσετε εδώ περαιτέρω; Είναι λέτε εφικτό να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο; (υπόψιν η χρονική διάρκεια του ενός είναι δυο έτη και του άλλου 1 αντιστοίχως). Επίσης εκεί που με δέχτηκαν είναι επί πληρωμή και το άλλο δωρεάν, ενώ να προσθέσω πως μου αρέσουν και τα δυο, το καθένα γι άλλους λόγους. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
SciManiac Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Πριν κάποιο καιρό είχα ακούσει από φίλο μου ότι μία συμφοιτήτριά του παρακολουθούσε δύο μεταπτυχιακά ταυτόχρονα, και είχε παράλληλα υποχρεώσεις με οικογένεια και παιδιά. Δεν έχω ιδέα πώς τα έβγαλε πέρα αλλά τα κατάφερε. Λογικά για να το έκανε, μάλλον γίνεται, με κάθε επιφύλαξη.
Souls33k Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Νομίζω έχει αναφερθεί ξανά το εν λόγω θέμα. Θα πρέπει να διαβάσεις τον κανονισμό σπουδών του κάθε ακαδημαϊκού ιδρύματος και το ΦΕΚ ίδρυσης του κάθε μεταπτυχιακού... ή απλά να κάνεις μια ερώτηση στην κάθε γραμματεία (κατά προτίμηση γραπτώς, π.χ. με ένα email) για το αν επιτρέπεται ή όχι. Στα προπτυχιακά προγράμματα π.χ. συνήθως υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση ότι ΔΕΝ είσαι ταυτόχρονα εγγεγραμμένος/η κάποιο άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και με τα μεταπτυχιακά βέβαια, οπότε σε κάθε περίπτωση ρωτάς τις γραμματείες.
Taxiss21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Ναι, όπως σημείωσα στην αρχική μου αναφορά, ρώτησα την γραμματεία του ΕΜΠ και η απάντηση τους ήταν αν μπορείτε να τα βγάλετε δύο μαζί ναι δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση και φυσικά το έκανα γραπτώς με email γιατί ως γνωστόν τα γραπτά μένουν. Σε κάθε περίπτωση θα το σκεφτώ, ευχαριστώ ξανά. Ευπρόσδεκτες οποιεσδήποτε απαντήσεις περαιτέρω από συνφορουμιτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα