Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 minutes ago, cthulhucarbide said:

Γίνεται μήπως να κάνεις αίτημα μέσω του mail να αλλάξεις την ηλεκτρονική σου διεύθυνση? Να βάλεις μετά ένα άκυρο email και να ξεμπερδέψεις.

Μα το email το δικό του, το 'χει βάλει άλλος! Δεν είναι από το δικό του λογαριασμό το πρόβλημα. :P

Το ερώτημα είναι ότι όταν μέχρι και π@π@ρομάγαζα ζητάνε επιβεβαίωση για καταχώρηση κάποιου email, για newsletter ή οτιδήποτε, γιατί μία ΤΡΑΠΕΖΑ το δέχεται έτσι αέρα πατέρα.

• Like 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Haldol είπε

Μα το email το δικό του, το 'χει βάλει άλλος! Δεν είναι από το δικό του λογαριασμό το πρόβλημα. :P

Το ερώτημα είναι ότι όταν μέχρι και π@π@ρομάγαζα ζητάνε επιβεβαίωση για καταχώρηση κάποιου email, για newsletter ή οτιδήποτε, γιατί μία ΤΡΑΠΕΖΑ το δέχεται έτσι αέρα πατέρα.

Εννοώ να κάνεις αίτημα στο όνομα του άλλου τύπου, ώστε να αλλάξει η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία θα του έρχονται τα mail του. Από το δικό σου mail, να πάνε σε μια νέα, άκυρη για σένα διεύθυνση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, mechpanos said:

Έχει βάλει ένας το προσωπικό μου email, ως email στο e-banking του. Και η τράπεζά του, το δέχτηκε!
Ως αποτέλεσμα μου έρχονται ενημερωτικά των συναλλαγών που κάνει και θέλω να τρίξω λίγο τα δόντια στην τράπεζα ώστε να το διορθώσει, γιατί τόσες φορές που τους το έχω πει ότι δεν θέλω να μου έρχονται email συναλλαγών αγνώστων, με αγνοούν. Θα το πάω ότι και καλά υπάρχουν κίνδυνοι διαρροής προσωπικών δεδομένων.
Θέλω να τους γράψω συγκεκριμένα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν, όμως δεν μου πάει κάτι στο μυαλό. Τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος κακόβουλος αν ξέρει αυτά τα δεδομένα (ας μείνουμε στο τι, μην αναλύσουμε το πώς και μας πάνε μέσα).
Μέσα σε αυτά τα email που δέχομαι περιέχεται σίγουρα το ονοματεπώνυμο και ο λογαριασμός του ατόμου. Επίσης κατά καιρούς από διάφορες πληρωμές εφορίας που έχει κάνει, φαίνεται το ΑΦΜ του. Επίσης από διάφορες άλλες πληρωμές που κάνει, μπορεί να ξέρω την ιδιωτική ασφάλιση που έχει, τον τηλεπικοινωνιακό του πάροχο, κλπ.
Επίσης...για την τράπεζα...είμαι αυτός, όσον αφορά το email...!

Τί λέτε...

Καλησπέρα

ομοιοπαθής εδώ*.. Πιστεύω οτι υπάρχει πιθανότητα να βρείς κάποια λύση, αν επικοινωνωνήσεις με κάποια τεχνική υπηρεσία της τράπεζας -ιδανικά το IT. Αν τους αναφέρεις τον αριθμό λογαριασμού που σε σπαμάρει ίσως να μπορέσουν να το διορθώσουν.

Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να σου δημιουργήσει η λήψη τέτοιων email εκτός απο την συνεχή όχληση!

* εχω χοτμειλ με το επιθετο μου που είναι απλό και κοινό. Δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται! Με έχουν ¨γράψει¨ στο facebook, στο ινστα, τικτοκ, τραπεζες τηλεπικοινωνίες και οτι αλλο φανταστείς. Απλά κανένας δεν εχει κάνει εγγραφή με το μειλ μου κάπου που να είμαι ήδη γραμμένος οπότε απλά βάζω αυτά τα μέιλ στα σπαμ!

Επεξ/σία από dafe10
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ακριβώς!

2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Εννοώ να κάνεις αίτημα στο όνομα του άλλου τύπου, ώστε να αλλάξει η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία θα του έρχονται τα mail του. Από το δικό σου mail, να πάνε σε μια νέα, άκυρη για σένα διεύθυνση

Δηλαδή να προσποιηθώ ότι είμαι αυτός; Όχι, δεν έχω όρεξη να συνομιλήσω με κανέναν εισαγγελέα, καμία στιγμή :) 

3 λεπτά πριν, dafe10 είπε

Καλησπέρα

ομοιοπαθής εδώ.. Πιστεύω οτι υπάρχει πιθανότητα να βρείς κάποια λύση, αν επικοινωνωνήσεις με κάποια τεχνική υπηρεσία της τράπεζας -ιδανικά το IT. Αν τους αναφέρεις τον αριθμό λογαριασμού που σε σπαμάρει ίσως να μπορέσουν να το διορθώσουν.

Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποια κακόβουλη ενέργεια που θα μπορούσε να 

Έχω επικοινωνήσει 1ον με το κατάστημά μου, 2ον με το customerservice@τράπεζα.gr , δεν διατίθενται άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Αναφορά σε κείμενο

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τι αναφέρει ο Ποινικός Κώδικας για την Πλαστογραφία και τι ποινές προνοεί:

Καταρτίζει πλαστό έγγραφο όποιος-

(α) καταρτίζει έγγραφο που εμφανίζεται ως να μην είναι στην πραγματικότητα

...

(δ) υπογράφει έγγραφο-

(i) με το όνομα άλλου χωρίς την εξουσιοδότηση του, ανεξάρτητα αν το όνομα αυτό είναι το ίδιο με εκείνο που υπογράφει αυτός ή όχι

Αναφορά σε κείμενο

Ποινή Πλαστογραφίας

Γενική ποινή πλαστογραφίας

335. Όποιος πλαστογραφεί έγγραφο είναι ένοχος ποινικού αδικήματος το οποίο, εκτός αν προνοείται διαφορετικά, είναι κακούργημα, αυτός δε υπόκειται σε φυλάκιση τριών χρόνων, εκτός αν λόγω των περιστατικών της πλαστογραφίας ή της φύσης του πλαστογραφημένου, προβλέπεται κάποια άλλη ποινή.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Narayan είπε

Προφανώς δεν εννοώ να κάνει κάποιο επίσημο χαρτί που να προσποιείται ότι είναι ο άλλος, με όλα τα προσωπικά του στοιχεία, ίσως το έγραψα λάθος.

Το έγραψα με την σκέψη ότι ίσως μπορεί να γίνει με μια αποστολή email του στυλ "Αυτή εδώ η διεύθυνση θα σταματήσει να χρησιμοποιείται, παρακαλώ να στέλνετε στο εξείς ___ "

Το οποίο δεν έχει κάτι επιλήψιμο. Πολύ πιθανώς να μην αρκεί αυτό, αλλά από την άλλη αν η τράπεζα έδινε τόσο σημασία στα mail, ίσως να μην είχε δημιουργηθεί θέμα εξαρχής οπότε δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dafe10 είπε

Καλησπέρα

ομοιοπαθής εδώ*.. Πιστεύω οτι υπάρχει πιθανότητα να βρείς κάποια λύση, αν επικοινωνωνήσεις με κάποια τεχνική υπηρεσία της τράπεζας -ιδανικά το IT. Αν τους αναφέρεις τον αριθμό λογαριασμού που σε σπαμάρει ίσως να μπορέσουν να το διορθώσουν.

Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να σου δημιουργήσει η λήψη τέτοιων email εκτός απο την συνεχή όχληση!

* εχω χοτμειλ με το επιθετο μου που είναι απλό και κοινό. Δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται! Με έχουν ¨γράψει¨ στο facebook, στο ινστα, τικτοκ, τραπεζες τηλεπικοινωνίες και οτι αλλο φανταστείς. Απλά κανένας δεν εχει κάνει εγγραφή με το μειλ μου κάπου που να είμαι ήδη γραμμένος οπότε απλά βάζω αυτά τα μέιλ στα σπαμ!

Αδερφέ μου σε νιώθω!!!

3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Προφανώς δεν εννοώ να κάνει κάποιο επίσημο χαρτί που να προσποιείται ότι είναι ο άλλος, με όλα τα προσωπικά του στοιχεία, ίσως το έγραψα λάθος.

Το έγραψα με την σκέψη ότι ίσως μπορεί να γίνει με μια αποστολή email του στυλ "Αυτή εδώ η διεύθυνση θα σταματήσει να χρησιμοποιείται, παρακαλώ να στέλνετε στο εξείς ___ "

Το οποίο δεν έχει κάτι επιλήψιμο. Πολύ πιθανώς να μην αρκεί αυτό, αλλά από την άλλη αν η τράπεζα έδινε τόσο σημασία στα mail, ίσως να μην είχε δημιουργηθεί θέμα εξαρχής οπότε δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει

1ον όντως δεν θα δουλέψει, 2ον είναι επιλήψιμο!!!

Εμένα αυτό που μου τη σπάει, είναι ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ κάνει ένας σοβαρός οργανισμός που του εμπιστευόμαστε ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ, τόσο ΧΟΝΤΡΑ και ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ!!!
Δηλαδή πας και φτιάχνεις ένα ebanking...σου δίνει στο κατάστημα να συμπληρώσεις μια φόρμα...γράφεις εσύ το mail σου λάθος, ή το διαβάζει ο υπάλληλος και το καταχωρεί λάθος στο σύστημα...Πχ στην δική μου περίπτωση, μπορεί να είναι του στυλ nfousekis@gmail και έχει καταχωρηθεί το σκέτο fousekis@gmail (ρε το Φουσέκη πού τον θυμήθηκα!!!)... Ε αυτό αρκούσε για να καταχωρηθεί αυτή η διεύθυνση, ούτε επιβεβαίωση ούτε τίποτα!!!
Και στον ΟΤΕ, όταν γράφεσαι στο e billing γίνεται κάτι ανάλογο, ΑΛΛΑ πριν σου έρθει λογαριασμός, έρχεται ένα mail που λέει "έχει βγει ο λογαριασμός σας και έχετε επιλέξει το e-billing, για να το ενεργοποιήσετε παρακαλώ επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο κάτωθι link αλλιώς απλά αγνοείστε το μήνυμα"...
ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ήταν, να το κάνει αυτό, Η ΤΡΑΠΕΖΑ!!!

• Like 4
Δημοσ.

Σήμερα είχαμε εξελίξεις... τώρα δεν ξέρω πώς πρέπει να το πάρω...
Με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα, από τα κεντρικά...
Μου λέει είσαστε ο κύριος τάδε;
-Ναι
Έχετε εσείς το email τάδε@gmail;
-Ναι, είναι δικό μου, χωρίς κανένα άλλο γράμμα, τελεία κλπ...
-Ωραία, το ίδιο έχει δηλώσει όμως και άλλος πελάτης, πήρα πρώτα εσάς να επιβεβαιώσουμε ότι είναι το δικό σας.
- Ναι, το δικό μου είναι.
- Ωραία, τώρα θα πάρουμε και τον άλλον πελάτη... Αλλά ξέρετε, αν μας πει κι αυτός ότι είναι κι αυτού το δικό του, θα πρέπει ένας από τους δυο, να αλλάξει :) 

Δηλαδή, αν τους πει κι αυτός, "όχι δεν είναι του άλλου, δικό μου είναι το τάδε@gmail", και δεν χαμπαριάσει, είμαστε στο μηδέν!!! 

Της είπα, στείλτε ένα link επιβεβαίωσης, και όποιος κάνει κλικ κρατάει το mail, είναι απλό, ο άλλος ας βάλει άλλο...
-Δεν μπορεί η τράπεζα αυτό να το κάνει...
Οπότε απλά ελπίζω ο άλλος να μην είναι ΕΝΤΕΛΩΣ στόκος και να πάρει χαμπάρι το λάθος...

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, mechpanos said:

-Ναι
-Ωραία, το ίδιο έχει δηλώσει όμως και άλλος πελάτης, πήρα πρώτα εσάς να επιβεβαιώσουμε ότι είναι το δικό σας.
- Ωραία, τώρα θα πάρουμε και τον άλλον πελάτη... Αλλά ξέρετε, αν μας πει κι αυτός ότι είναι κι αυτού το δικό του, θα πρέπει ένας από τους δυο, να αλλάξει :) 

Δηλαδή, αν τους πει κι αυτός, "όχι δεν είναι του άλλου, δικό μου είναι το τάδε@gmail", και δεν χαμπαριάσει, είμαστε στο μηδέν!!! 

Της είπα, στείλτε ένα link επιβεβαίωσης, και όποιος κάνει κλικ κρατάει το mail, είναι απλό, ο άλλος ας βάλει άλλο...
Οπότε απλά ελπίζω ο άλλος να μην είναι ΕΝΤΕΛΩΣ στόκος και να πάρει χαμπάρι το λάθος...

Έπρεπε να τον ρωτήσεις μήπως τον λένε Ζαχαρία 😋

Spoiler

Απο τον Ζαχαρία δεν το φτιάχνω

Δημοσ.

Πέρα από το ότι ο άλλος φαίνεται να είναι "περιορισμένης ευθύνης"

Εγώ λέω δεν αρχίζεις να μπουμπουνάς συνεχόμενα Password Resets; Που θα πάει θα βαρεθεί φαντάζομαι κάποια στιγμή και θα το αλλάξει ο ίδιος.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Εγώ λέω δεν αρχίζεις να μπουμπουνάς συνεχόμενα Password Resets; Που θα πάει θα βαρεθεί φαντάζομαι κάποια στιγμή και θα το αλλάξει ο ίδιος.

Δεν γίνεται. Δεν θέλω, αλλά και να ήθελα, δεν λειτουργεί έτσι, η τράπεζα κατά κανόνα δεν στέλνει στο email προσωρινούς κωδικούς κλπ, απαιτείται η ταυτοποίηση με το δηλωθέν κινητό τηλ. επικοινωνίας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Δεν γίνεται. Δεν θέλω, αλλά και να ήθελα, δεν λειτουργεί έτσι, η τράπεζα κατά κανόνα δεν στέλνει στο email προσωρινούς κωδικούς κλπ, απαιτείται η ταυτοποίηση με το δηλωθέν κινητό τηλ. επικοινωνίας!

Δεν είπα προφανώς να πάρεις πρόσβαση στον λογαριασμό του.

Λίγο να τον ταρακουνήσεις για να καταλάβει την μαλακία του. Έστω, άρχισε να ρίχνεις τέτοια αιτήματα ώστε να του έρχονται ειδοποιήσεις στο κινητό. Δε μπορεί, θα του πάει το σκατό στην κάλτσα και θα το διορθώσει.

Επεξ/σία από BlueBlade
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mechpanos είπε

-Ναι

Σιγά μην καταλάβει ο άλλος οτι έχει κάνει λάθος.Επρεπε να της πεις ότι πρέπει η απάντηση να γίνει μέσα απο το email.Θα στείλεις εσύ ότι θες αλλαγή,ο άλλος δεν μπορεί να στείλει.

1 ώρα πριν, BlueBlade είπε

Απο που να τα κάνει τα resets?

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Απο που να τα κάνει τα resets?

Ανάλογα με την τράπεζα πάει αυτό.

Στην δική μου περίπτωση πχ, μπορείς να πατήσεις απλά από οπουδήποτε το "Ξεχασα τον κωδικό μου", να βάλω email και μετά θα έρθει και η επιβεβαίωση/ειδοποίηση στο κινητό μου.

Δημοσ.

Ρε παιδια ο άνθρωπος είναι "πάμε και όπου βγει", εχει βαλει λαθος εμαιλ, δεν εχει καμία επαφη με την πραγματικότητα, θα καταλάβει τα ρεσετ και τα σμσ🙃

Ασε που μπορει να εχει αλλαξει και νούμερο 😂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...