Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει βάλει ένας το προσωπικό μου email, ως email στο e-banking του. Και η τράπεζά του, το δέχτηκε!
Ως αποτέλεσμα μου έρχονται ενημερωτικά των συναλλαγών που κάνει και θέλω να τρίξω λίγο τα δόντια στην τράπεζα ώστε να το διορθώσει, γιατί τόσες φορές που τους το έχω πει ότι δεν θέλω να μου έρχονται email συναλλαγών αγνώστων, με αγνοούν. Θα το πάω ότι και καλά υπάρχουν κίνδυνοι διαρροής προσωπικών δεδομένων.
Θέλω να τους γράψω συγκεκριμένα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν, όμως δεν μου πάει κάτι στο μυαλό. Τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος κακόβουλος αν ξέρει αυτά τα δεδομένα (ας μείνουμε στο τι, μην αναλύσουμε το πώς και μας πάνε μέσα).
Μέσα σε αυτά τα email που δέχομαι περιέχεται σίγουρα το ονοματεπώνυμο και ο λογαριασμός του ατόμου. Επίσης κατά καιρούς από διάφορες πληρωμές εφορίας που έχει κάνει, φαίνεται το ΑΦΜ του. Επίσης από διάφορες άλλες πληρωμές που κάνει, μπορεί να ξέρω την ιδιωτική ασφάλιση που έχει, τον τηλεπικοινωνιακό του πάροχο, κλπ.
Επίσης...για την τράπεζα...είμαι αυτός, όσον αφορά το email...!

Τί λέτε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, mechpanos said:

Έχει βάλει ένας το προσωπικό μου email, ως email στο e-banking του. Και η τράπεζά του, το δέχτηκε!
Ως αποτέλεσμα μου έρχονται ενημερωτικά των συναλλαγών που κάνει και θέλω να τρίξω λίγο τα δόντια στην τράπεζα ώστε να το διορθώσει, γιατί τόσες φορές που τους το έχω πει ότι δεν θέλω να μου έρχονται email συναλλαγών αγνώστων, με αγνοούν. Θα το πάω ότι και καλά υπάρχουν κίνδυνοι διαρροής προσωπικών δεδομένων.
Θέλω να τους γράψω συγκεκριμένα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν, όμως δεν μου πάει κάτι στο μυαλό. Τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος κακόβουλος αν ξέρει αυτά τα δεδομένα (ας μείνουμε στο τι, μην αναλύσουμε το πώς και μας πάνε μέσα).
Μέσα σε αυτά τα email που δέχομαι περιέχεται σίγουρα το ονοματεπώνυμο και ο λογαριασμός του ατόμου. Επίσης κατά καιρούς από διάφορες πληρωμές εφορίας που έχει κάνει, φαίνεται το ΑΦΜ του. Επίσης από διάφορες άλλες πληρωμές που κάνει, μπορεί να ξέρω την ιδιωτική ασφάλιση που έχει, τον τηλεπικοινωνιακό του πάροχο, κλπ.

Τί λέτε...

https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/data-protection/data-protection-gdpr/index_el.htm#shortcut-2

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Προσωπικά δεδομένα είναι όλες οι πληροφορίες που αφορούν έναν ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο πρόσωπο, το οποίο καλείται υποκείμενο των δεδομένων. Τα προσωπικά δεδομένα περιέχουν πληροφορίες όπως:

• όνομα
  • διεύθυνση
  • αριθμός δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου
  • εισόδημα
  • πολιτισμικό προφίλ
  • κωδικός πρωτοκόλλου διαδικτύου (ΙΡ)
  • δεδομένα που διατηρούν νοσοκομεία ή γιατροί (με αποκλειστικό σκοπό την ταυτοποίηση προσώπου για ιατρικούς λόγους).

(Εμμέσως μπορείτε να "πατήσετε" και εδώ)

Καλά, το ότι υπάρχει υποχρέωση από πλευράς Νόμου για ορισμό Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων σε κάθε επιχείρηση ή Οργανισμό, φαντάζομαι θα το γνωρίζετε.

Θα πρότεινα μια επώνυμη καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Περαν άλλων ο άνθρωπος πρέπει να είναι τέρμα στοκος.

Υπαρχει σε αυτα τα εμαιλ που έρχονται καποιος τροπος επικοινωνίας μαζι του να του πεις οτι εχει κανει βλακεια μπας και την διορθώσει;

Δημοσ.

Θεωρώ πως είναι δύσκολα τα πράγματα,

Εσύ δεν μπορείς να μιλήσεις με την τράπεζα και να ζητήσεις να αλλάξουν το email

Αυτός μάλλον δεν το έχει καταλάβει,    παλιότερα σε παραπλήσια περίπτωση ένα γράμμα διαφορά στο email είχα στείλει σε αυτόν email και το κατάλαβε

εδώ δεν ξέρω

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Τί λέτε...

H τράπεζα γιατί να μην το δεχτεί;Οτι θέλεις βάζεις.

Κανονικά όμως για να επιβεβαιωθεί πρέπει να του στείλουν κωδικό ή λινκ .Εκεί κάτι έχει γίνει.

Στείλε τους ότι θα το βγάλεις στον Ευαγγελάτο,άθλια τακτική αλλά μερικές φορές δουλευει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρόπος επικοινωνίας μαζί του δεν υπάρχει. Το έχω πει στην τράπεζα, εκεί που πάω στον υπάλληλο που μου έφτιαξε το web banking, του δείχνω τα mail του λέω βρες τον τάδε και κάνε κάτι ώστε να βγει το mail μου από το προφίλ του και να ειδοποιηθεί να βάλει το σωστό. Ναι μου λέει, τίποτα δεν έγινε. 
Τώρα έχω κάνει ένα απλό mail που τους τα λέω όλα αυτά, αν με αγνοήσουν πάλι θα τους στείλω στην Αρχή όντως...
Το τελευταίο mail που τους έχω στείλει, είναι ως εξής:

Αναφορά σε κείμενο

Αξιότιμη κα ******, 

Σας επισυνάπτω πρόσφατο σχετικό email.
Από το παρόν email, άντλησα και σας επισύναψα τον προσωπικό λογαριασμό του ατόμου, το οποίο δεν γνωρίζω.
Επίσης από άλλα σχετικά email από πληρωμές και μεταφορές ποσών, είμαι σε θέση να γνωρίζω:
α) Το ΑΦΜ του
β) Ότι έχει συγκεκριμένη ιδιωτική ασφάλιση
γ) Ότι έχει πάει διακοπές με συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο
δ) Ότι πληρώνει ενοίκιο σε συγκεκριμένο άτομο
ε) Τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για το οποίο έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας

Αντιλαμβάνεστε ότι εγώ δεν είμαι κακόβουλος και προσπαθώ να δοθεί μια λύση εδώ πέρα, στα χέρια κάποιου κακόβουλου οι ανωτέρω πληροφορίες θα μπορούσαν να εκθέσουν το άτομο σε πληθώρα κινδύνων.

Μου φαίνεται εξαιρετικά επικίνδυνος ο τρόπος με τον οποίο έχει γίνει αυτό, αντιλαμβάνομαι ότι έχοντας την συγκεκριμένη email διεύθυνση είναι εύκολη η λάθος καταχώριση, όμως αυτά τα θέματα έχουν επιλυθεί από την αρχή της δημιουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων επικοινωνίας, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παραπάνω, μοιάζει με καλομεταφρασμένο phishing mail πάντως. Εύγε !

(Αν ξεκινούσατε ή κλείνατε και με τη λέξη "χαιρετισμούς", θα ήτο ταμάμ)

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετά ζουλάδια εκεί έξω, και τα συστήματα είτε τραπεζών, ή καταστημάτων, δεν είναι και πολύ σόι στο να τους βοηθάνε να νιώσουν. Παλιότερα είχα γράψει (εδώ στο forum) ενα άλλο ωραίο που συμβαίνει ΑΚΟΜΑ με 'μενα...

Έχω email τύπου [email protected]. Είναι και ένας άλλος, σε αρκετά πιο προχωρημένη ηλικία με ίδιο όνομα και επίθετο, αλλά προφανώς άσχετος. Αυτός (μάλλον) θεωρεί ότι «αυτόματα» το email του είναι onomaepitheto@. Είτε δε του έχουν εξηγήσει ότι μία διεύθυνση email σε ελεύθερο provider είναι επιλογή του χρήστη σε first-come first-served βάση, ή του το 'χουν πει και απλά έχει ακρυλικό στόκο ΒΙΒΕΧΡΩΜ αντί για εγκέφαλο. Από την άλλη, το Gmail όπως ξέρουμε δεν διαχωρίζει το onoma.epitheto@ από το onomaepitheto@, οπότε ότι πάει σε αυτό που (νομίζει ότι) είναι το email του, στην πραγματικότητα έρχεται σε 'μενα.

:D

Η πλάκα είναι ότι έχω επικοινωνήσει άπειρες φορές με εταιρείες που μου στέλνουν (νομίζοντας ότι στέλνουν σε εκείνον), και τους έχω ζητήσει κιόλας να του εξηγήσουν ότι αυτή η διεύθυνση ΔΕΝ - ΕΙΝΑΙ  - ΦΑΚΙΝ - ΔΙΚΗ ΤΟΥ, αλλά αυτός εκεί, απτόητος. Πουυυ και που απαντάω ακόμα σε καμιά εταιρεία, διατηρώ ελπίδες. Αλλά συνεχίζω να μαθαίνω τα νέα του, τα εισοδήματά του, τι χρώμα βρακιά φοράει το οικογενειακό περιβάλλον του, κ.λπ. Τώρα τελευταία θέλει να κάνει και net metering που λέτε. :P

Δημοσ.

Εξώδικο στην τράπεζα με δικηγόρο. Η βλακεια είναι πως πρέπει να πληρώσεις για αβλεψία της τράπεζας. Γράψε ότι δημιουργούνται ηλεκτρονικές οχλήσεις στο email σου με δεδομένα και πληροφορίες που δεν σε αφορούν. 

Κάνε μια προσπάθεια μήπως και έχεις κανέναν γνωστό σου δικηγόρο να στο γράψει τζάμπα η με πολύ χαμηλή τιμή. Από την ΑΠΠΔ μην έχεις πολλές ελπίδες, είχα στείλει αίτημα πριν 6 χρόνια για ένα δικό μου ζήτημα αλλά δεν υπήρξε ποτέ απάντηση. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εξώδικο στην τράπεζα με δικηγόρο. Η βλακεια είναι πως πρέπει να πληρώσεις για αβλεψία της τράπεζας. Γράψε ότι δημιουργούνται ηλεκτρονικές οχλήσεις στο email σου με δεδομένα και πληροφορίες που δεν σε αφορούν. 

Κάνε μια προσπάθεια μήπως και έχεις κανέναν γνωστό σου δικηγόρο να στο γράψει τζάμπα η με πολύ χαμηλή τιμή. Από την ΑΠΠΔ μην έχεις πολλές ελπίδες, είχα στείλει αίτημα πριν 6 χρόνια για ένα δικό μου ζήτημα αλλά δεν υπήρξε ποτέ απάντηση. 

Όχι ρε Μπιλ, σιγά μην πληρώσω. Το κακό είναι ότι έχω συνηθίσει να αγνοώ τα μηνύματα που έρχονται από την συγκεκριμένη τράπεζα, γιατί έχω ένα μικροποσό μέσα και δεν το κουνάω, αν κάποιος όμως κακόβουλος λέμε τώρα, βρει πεταμένη την κάρτα μου και πάει και κάνει συναλλαγή, θα μου έρθει email και απλά θα το αγνοήσω, νομίζοντας ότι δεν με αφορά και έτσι δεν θα μπορέσω να την μπλοκάρω ως κακόβουλη.
Και το άλλο είναι το ενοχλητικό που λέει και ο Haldol, δεν με νοιάζει και δεν θέλω ρε φίλε να ξέρω ούτε πόση σύνταξη πήρες, ούτε πόσο μέρος από αυτή πέρασες στον λογαριασμό της γυναίκας σου/γκόμενάς σου, ούτε αν την πήρες και πήγατε εκδρομή με το *** travel στην Πράγα για Χριστούγεννα, κλπ!!!

-> καλά από λάθος email επειδή έχω καβατζώσει το "επώνυμο@gmail.com" αλλά και το "επώνυμο.gr", λαμβάνω email που προορίζονται για πρώην Υπουργικό στέλεχος... από προσκλήσεις σε πίτες, μέχρι αιτήσεις ρουσφετιών... Δεν απαντώ, αλλά στο τσακ είμαι να απαντήσω "Εντάξει το θέμα σας τακτοποιήθηκε, με εκτίμηση ο Υπουργός"...

• Like 1
Δημοσ.

...και μετα βγαίνουν κάποιοι εδώ στο φορουμ και γράφουν στις απάτες, πως είναι δυνατόν και μου πήραν τα χρηματα μου απο το e-banking, που να ξέρουμε εμεις τώρα που απαντάμε πόσες μ@ εχει κάνει ο τύπος. 

Μπορεί να είναι και αυτός μέσα στους παραπάνω 😂😂😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Όχι ρε Μπιλ, σιγά μην πληρώσω. Το κακό είναι ότι έχω συνηθίσει να αγνοώ τα μηνύματα που έρχονται από την συγκεκριμένη τράπεζα, γιατί έχω ένα μικροποσό μέσα και δεν το κουνάω, αν κάποιος όμως κακόβουλος λέμε τώρα, βρει πεταμένη την κάρτα μου και πάει και κάνει συναλλαγή, θα μου έρθει email και απλά θα το αγνοήσω, νομίζοντας ότι δεν με αφορά και έτσι δεν θα μπορέσω να την μπλοκάρω ως κακόβουλη.
Και το άλλο είναι το ενοχλητικό που λέει και ο Haldol, δεν με νοιάζει και δεν θέλω ρε φίλε να ξέρω ούτε πόση σύνταξη πήρες, ούτε πόσο μέρος από αυτή πέρασες στον λογαριασμό της γυναίκας σου/γκόμενάς σου, ούτε αν την πήρες και πήγατε εκδρομή με το *** travel στην Πράγα για Χριστούγεννα, κλπ!!!

-> καλά από λάθος email επειδή έχω καβατζώσει το "επώνυμο@gmail.com" αλλά και το "επώνυμο.gr", λαμβάνω email που προορίζονται για πρώην Υπουργικό στέλεχος... από προσκλήσεις σε πίτες, μέχρι αιτήσεις ρουσφετιών... Δεν απαντώ, αλλά στο τσακ είμαι να απαντήσω "Εντάξει το θέμα σας τακτοποιήθηκε, με εκτίμηση ο Υπουργός"...

Δοκίμασε να κάνεις block το εκάστοτε email που σου στέλνει η να πηγαίνει απευθείας στα ανεπιθύμητα. 

Δημοσ.

OP τώρα που τους γνωστοποίησες πως είσαι παραλήπτης αυτών των email, προβλέπω σε περίπτωση που όντως κλαπούν οι κωδικοί ebanking από τον συγκεκριμένο, να τρέχουν εσένα ως υπαίτιο. Άντε τώρα να αποδείξεις τα αυτονόητα...

• Confused 1
Δημοσ.

Γίνεται μήπως να κάνεις αίτημα μέσω του mail να αλλάξεις την ηλεκτρονική σου διεύθυνση? Να βάλεις μετά ένα άκυρο email και να ξεμπερδέψεις.

Απορώ πάντως με μερικούς ανθρώπους, άντε είναι στόκοι και έδωσαν λάθος mail, πως γίνεται να μην ενημερώνονται για τίποτα από όσα τους αφορούν και να συνεχίζουν απτόητοι δεν ξέρω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Δοκίμασε να κάνεις block το εκάστοτε email που σου στέλνει η να πηγαίνει απευθείας στα ανεπιθύμητα. 

Έτσι θα χάνονται όμως και δικά μου email από την ίδια τράπεζα:( 

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...