nchatz Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Η Meta ανακοίνωσε νέα εργαλεία γονικού ελέγχου για το Instagram, το Facebook και το Messenger. Τα νέα εργαλεία περιλαμβάνουν έναν νέο κόμβο γονικής εποπτείας στο Messenger, μια λειτουργία που μπλοκάρει προληπτικά ανεπιθύμητα DMs στο Messenger και το Instagram, καθώς και ενημερώσεις που υπενθυμίζουν στους εφήβους ότι πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα. Οι έλεγχοι εποπτείας του Messenger κυκλοφορούν πρώτα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά και θα επιτρέπουν στους κηδεμόνες να βλέπουν τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας των εφήβων τους, τις αλλαγές στη λίστα επαφών του Messenger και τον χρόνο που περνούν στην εφαρμογή. Οι κηδεμόνες θα λαμβάνουν επίσης ειδοποίηση όταν ένας έφηβος προχωρήσει σε αναφορά κάποιου χρήστη. Οι γονείς μπορούν επίσης να εμφανίσουν ρυθμίσεις όπως ποιος μπορεί να στέλνει μηνύματα στα παιδιά τους και ποιος μπορεί να βλέπει τις ιστορίες τους. Οι κηδεμόνες θα λάβουν επίσης ειδοποίηση εάν το παιδί αλλάξει κάποια από αυτές τις ρυθμίσεις. Τα τελευταία χρόνια, το Instagram έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ εφήβων και άγνωστων ενηλίκων. Με την τελευταία του κίνηση, η εταιρεία θα ζητά από άτομα που δεν είναι συνδεδεμένα με έναν συγκεκριμένο χρήστη να στείλουν πρόσκληση (invitation) για να ζητήσουν άδεια να τον ακολουθήσουν. Το Instagram δήλωσε ότι πρόκειται για προσκλήσεις που περιλαμβάνουν μόνο κείμενο ενώ ο αποστολέας μπορεί να στείλει μόνο μία κάθε φορά. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης κάποιους ελέγχους για τη μείωση της παρατεταμένης χρήσης, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα. Το Instagram εισήγαγε αρχικά μια "Ήσυχη λειτουργία", η οποία επέτρεπε στους χρήστες να διακόπτουν τις ειδοποιήσεις και να απαντούν αυτόματα σε DMs ότι κάνουν διάλειμμα. Η λειτουργία ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμη στους χρήστες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία όμως σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το "Quiet mode" επεκτείνεται παγκοσμίως. Το Instagram έχει δοκιμάσει χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν και ωθούν τους χρήστες μετά από συνεχή χρήση καθορισμένων λεπτών, να αφήσουν το τηλέφωνό τους κάτω. Η Meta επεκτείνει τη λειτουργία αυτή και στο Facebook, ειδοποιώντας τους χρήστες μετά από 20 λεπτά χρήσης να κάνουν ένα διάλειμμα. Επιπλέον, η εταιρεία θα ειδοποιεί και τους εφήβους που παρακολουθούν Reels τη νύχτα να κλείσουν την εφαρμογή. Η Meta στέλνει επίσης στους εφήβους μια νέα ειδοποίηση για το Instagram, ώστε οι κηδεμόνες τους να επιβλέπουν τους λογαριασμούς τους για λόγους προστασίας. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι γονείς μπορούν πλέον να βλέπουν τους αμοιβαίους ακόλουθους για λογαριασμούς που ακολουθεί ένας έφηβος ή λογαριασμούς που τους ακολουθούν. Νωρίτερα φέτος, η Meta εισήγαγε τον έλεγχο των διαφημίσεων που προβάλλονται στους εφήβους. Τον Φεβρουάριο, υποστήριξε ένα εργαλείο που επέτρεπε στους γονείς να αποκλείουν την προβολή διαφημίσεων που σχετίζονται με το αλκοόλ ή τα τυχερά παιχνίδια στα παιδιά τους. Ωστόσο, η εταιρεία δεν απέφυγε να προβάλλει διαφημίσεις σε εφήβους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Ξέρω ότι θα ακουστεί λίγο γραφικο αλλά ο καλυτερος γονικός έλεγχος είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά τους κινδύνους, τα θετικά, τα αρνητικά. Και προπάντων η επικοινωνία μαζί τους και να τα κάνουμε να νιώσουν ότι μπορούν να μας πουν ότι τα προβληματίζει. Η απαγορευση δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Καλοδεχουμενα και τα υπόλοιπα. 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xemis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 ο καλύτερος γονικός έλεγχος είναι να μην εχουν κινητό. Τα υπόλοιπα είναι πασαλείμματα. Πως όμως να μην έχει το παιδί κινητό οταν έχουν όλα τα άλλα παιδια? 6 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b1LLy23 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, xemis είπε ο καλύτερος γονικός έλεγχος είναι να μην εχουν κινητό. Τα υπόλοιπα είναι πασαλείμματα. Πως όμως να μην έχει το παιδί κινητό οταν έχουν όλα τα άλλα παιδια? γιατί δεν το κατάλαβα; εμένα οι γονείς μου μου το έδωσαν τέλος δημοτικού ενώ ΟΛΟΙ οι συμμαθητές μου είχαν ήδη τουλάχιστον 1-2 χρόνια πριν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
listerstorm Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 58 λεπτά πριν, b1LLy23 είπε γιατί δεν το κατάλαβα; εμένα οι γονείς μου μου το έδωσαν τέλος δημοτικού ενώ ΟΛΟΙ οι συμμαθητές μου είχαν ήδη τουλάχιστον 1-2 χρόνια πριν. Εγώ 1η λυκείου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xemis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, b1LLy23 είπε γιατί δεν το κατάλαβα; εμένα οι γονείς μου μου το έδωσαν τέλος δημοτικού ενώ ΟΛΟΙ οι συμμαθητές μου είχαν ήδη τουλάχιστον 1-2 χρόνια πριν. τώρα έχουν από το δημοτικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b1LLy23 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, xemis είπε τώρα έχουν από το δημοτικό Γιατί ορισμένοι συγνώμη κιόλας είναι ηλίθιοι.... Ειδικά όταν ακούς να λένε θα του πάρω ταμπλετ να είναι απασχολημένο να μην κλαίει.... ρε πάτε καλά ρε? Βλέπω παιδάκια να παίζουν μπάλα (σπάνια βέβαια) και τα χαίρομαι!! Πιο συχνά βλέπεις να αράζουν πιτσιρίκια παρέα με τα κινητά στα χέρια... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EnergosPolitis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Εχει πέσει πολύ η ηλικια που δίνουν οι γονείς κινητό στα παιδιά χωρίς έλεγχο και χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους από τη συνεχή χρήση τους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gadgetseek Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δε λέω, καλύτερα από το τίποτα, αλλά είναι λίγο σαν ξέπλυμα τύψεων του εγκληματία μετά τις πράξεις του.. Αφού έχει χρησιμοποιήσει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να κρατήσει τους χρήστες (κι ειδικά τους νεότερους) όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στην εφαρμογές της, η αγαπητή Meta θυμήθηκε γονικούς ελέγχους, αλληλεπιδράσεις με ενηλίκους, ειδοποίηση χρόνου χρήσης (εδώ γελάμε..) και έλεγχο διαφημίσεων (εδώ ξεκαρδιζόμαστε..) Η μόνη αληθινή λύση είναι να μην έχει το παιδί smartphone πριν το λύκειο (κι ελεγχόμενο χρόνο για τάμπλετ και παιχνιδοκονσόλα στο σπίτι). Κι αν πρέπει να έχει ένα κινητό "για λόγους ασφαλείας", αρκεί κι ένα dumbphone για κλήσεις και μηνύματα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Αντε πάλι αρχίσαμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει το παιδί. Στο παιδί θα αγοράσεις ένα φθηνιαρικο κινητό μόνο για τηλέφωνα και μηνύματα, ούτε smart, ούτε internet και τίποτε άλλο. Αυτά θα τα έχει μέσα στο σπίτι είτε από ελεγχόμενο laptop είτε tablet. 41 λεπτά πριν, gadgetseek είπε Η μόνη αληθινή λύση είναι να μην έχει το παιδί smartphone πριν το λύκειο (κι ελεγχόμενο χρόνο για τάμπλετ και παιχνιδοκονσόλα στο σπίτι). Κι αν πρέπει να έχει ένα κινητό "για λόγους ασφαλείας", αρκεί κι ένα dumbphone για κλήσεις και μηνύματα.. Πολύ σωστά. Το απλό κινητό με ένα νούμερο για επικοινωνία θα το χρειαστεί αναγκαστικά το παιδί όταν πάει εκδρομή. Τα υπόλοιπα δεν υπάρχει λόγος να τα έχει από το δημοτικό. 1 ώρα πριν, xemis είπε τώρα έχουν από το δημοτικό Και εμείς από το δημοτικό είχαμε κάποιοι πριν 25 χρόνια. Η διαφορά είναι το τι μπορείς να κάνεις πλέον με ένα κινητό σε σχέση με τότε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZoReN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Κάπου είχα δει ένα ωραίο βιντεάκι με δύο μαμάδες. Η μια είχε το παιδί της τάμπλετ και η άλλη βιβλίο. Οταν αυτην με το ταμπλετ ρώτησε πως τα κατάφερες και κάθεται τόσο ήσυχο με βιβλίο η άλλη απάντησε. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Τα παιδιά κοιτάνε εμάς και απλά μας αντιγράφουν. Το όλο ποιντ είναι καθήστε και περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας. Δεν χρειάζονται ακραία πράγματα. Και το ταμπλετ μπορουν να έχουν και όλα. Απλά μην βαριέστε να ασχοληθήται και λέτε πάρε το ταμπλετ και άσε με ήσυχο. Αν το κάνεις αυτό σαν γονιος μη ρώτας μετα γιατι δεν ξεκολάνε απο οθονες 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, ZoReN said: Κάπου είχα δει ένα ωραίο βιντεάκι με δύο μαμάδες. Η μια είχε το παιδί της τάμπλετ και η άλλη βιβλίο. Οταν αυτην με το ταμπλετ ρώτησε πως τα κατάφερες και κάθεται τόσο ήσυχο με βιβλίο η άλλη απάντησε. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Τα παιδιά κοιτάνε εμάς και απλά μας αντιγράφουν. Spoiler Ναι ναι έτσι είναι, μέχρι να δώσεις στον 11χρονο για πρώτη φορά να παίξει κανένα good of war. Μετά βαλ'του ένα ps5 από τη μια και ένα βιβλίο από την άλλη, και έλα πες μου ποιο θα διαλέξει. Στη θεωρία όλα ωραία είναι. Εάν όμως οι φίλοι του έχουν ps5 η κινητό η οτιδήποτε (γιατι έτσι) λογικό είναι να θέλει και αυτό. Και όχι του να εξηγήσεις το ότι "είσαι μικρός και δεν μπορείς να έχεις κινητό" από τη στιγμή που οι συμμαθητές του (ίδια ηλικία) έχουν κινητό, κατευθείαν στα μάτια του ο συγκεκριμένος λόγος είναι invalid. Γενικώς από θεωρία εδώ μέσα οι περισσότεροι άλλο τίποτα. Spoiler Υ.Γ. έκανα εσένα quote γιατι με έκανε trigger το βιντεάκι που λες. Στα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν διαφωνώ μαζί σου. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2023 από filip123go 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZoReN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, filip123go είπε Απόκρυψη περιεχομένων Ναι ναι έτσι είναι, μέχρι να δώσεις στον 11χρονο για πρώτη φορά να παίξει κανένα good of war. Μετά βαλ'του ένα ps5 από τη μια και ένα βιβλίο από την άλλη, και έλα πες μου ποιο θα διαλέξει. Στη θεωρία όλα ωραία είναι. Εάν όμως οι φίλοι του έχουν ps5 η κινητό η οτιδήποτε (γιατι έτσι) λογικό είναι να θέλει και αυτό. Και όχι του να εξηγήσεις το ότι "είσαι μικρός και δεν μπορείς να έχεις κινητό" από τη στιγμή που οι συμμαθητές του (ίδια ηλικία) έχουν κινητό, κατευθείαν στα μάτια του ο συγκεκριμένος λόγος είναι invalid. Γενικώς από θεωρία εδώ μέσα οι περισσότεροι άλλο τίποτα. Απόκρυψη περιεχομένων Υ.Γ. έκανα εσένα quote γιατι με έκανε trigger το βιντεάκι που λες. Στα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν διαφωνώ μαζί σου. Δεν έχω παιδί οπότε δε μπορώ να έχω πλήρη εικόνα. Αλλά αν είχα ναι δεν θα τον απαγόρευα να έχει ps tablet ή οτιδήποτε. Όπως είπε και ένας φίλος από πάνω ο αρχικός στόχος είναι να περνάς ποιοτικό χρόνο με το παιδί και να κάνεις συζητήσεις μαζί του για να μπορεί και αυτό να σου ανοιχτεί και όχι να λες πάρε το ταμπλετ να αδιαφορείς και μετά να αναρωτιέσαι γιατί δεν ξεκολλάει απο αυτο. Γενικά είναι κάτι το οποίο θέλει αρκετή δουλειά από τους γονείς 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetrabitos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 8 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Ξέρω ότι θα ακουστεί λίγο γραφικο αλλά ο καλυτερος γονικός έλεγχος είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά τους κινδύνους, τα θετικά, τα αρνητικά. Και προπάντων η επικοινωνία μαζί τους και να τα κάνουμε να νιώσουν ότι μπορούν να μας πουν ότι τα προβληματίζει. Η απαγορευση δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Καλοδεχουμενα και τα υπόλοιπα. Ωραία τα λες. Αρκετά blue pilled αλλά ο,τι και να εξηγήσεις τα παιδιά θα τα σκατωσουν και το ξέρεις. Ειδικά οι έφηβοι. Καλύτερα ένα μπαμ και απαγόρευση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 9 hours ago, Bourdoulas said: Ξέρω ότι θα ακουστεί λίγο γραφικο αλλά ο καλυτερος γονικός έλεγχος είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά τους κινδύνους, τα θετικά, τα αρνητικά. Και προπάντων η επικοινωνία μαζί τους και να τα κάνουμε να νιώσουν ότι μπορούν να μας πουν ότι τα προβληματίζει. Η απαγορευση δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Καλοδεχουμενα και τα υπόλοιπα. Όχι ρε συ. Τι είναι αυτά που λες? Απαγόρευση. Δημιουργία μιας ακόμα γενιάς τεχνολογικά αναλφάβητων που θα βάζει τα στοιχεία της κάρτας του στο mail που του ήρθε με αποστολέα τον [email protected]. Άσε που αυτό που προτείνεις θέλει να ασχοληθείς και με τα παιδιά. Ποιος έχει χρόνο για τέτοια? 4 hours ago, filip123go said: Ναι ναι έτσι είναι, μέχρι να δώσεις στον 11χρονο για πρώτη φορά να παίξει κανένα good of war. Μετά βαλ'του ένα ps5 από τη μια και ένα βιβλίο από την άλλη, και έλα πες μου ποιο θα διαλέξει. To God of War είναι για 18 και πάνω. Κατά τα άλλα έχοντας κονσόλες και PC από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν σταμάτησα ποτέ να διαβάζω βιβλία, περιοδικά, κόμικ, εφημερίδες (ναι από το δημοτικό). Και συνεχίζω πλέον στα 36 ενώ έχω σίγουρα περισσότερα παιχνίδια, περισσότερες κονσόλες, περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές. Αν απλά πεις στο παιδί σου να διαβάσει κάτι, οτιδήποτε, αλλά εσύ λιώνεις μπροστά από την τηλεόραση όλη μέρα τότε ναι, μάλλον δεν θα το κάνει. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα