Haldol Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 44 minutes ago, Malthador said: Στην Πειραιώς και στην Alpha, παρόλο που έχουν σηματάκι ανέπαφης επάνω τους δεν λειτουργεί ακόμα η υπηρεσία για «λόγους ασφαλείας», όπως με ενημέρωσαν τα αντίστοιχα helpdesk (my ass, συμπληρώνω εγώ) και επομένως σε αυτές τις τράπεζες πρέπει να κουβαλάμε κάρτες πάνω μας, λες και είμαστε τίποτα πρωτόγονοι. Εν τω μεταξύ τα δικά τους πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά και τα συστήματά τους, τυπικά είναι πολύ πιο τρύπια κεφαλοτύρια από ότι τα Apple / Google Wallet. Αντίστοιχα και με τις εφαρμογές τους. Ανά διαστήματα μου απενεργοποιούν το Face ID στο κινητό «για λόγους ασφαλείας», ενώ αφήσουν ενεργό το "quick login" (με 4-ψήφιο PIN fo' god shake!) και συνεχίζουν να σ' αναγκάζουν ν' αλλάζεις κωδικό κάθε Χ μήνες. Ού λα λα!
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 20 ώρες πριν, basilis_k6 είπε εμενα εσπασε η καρτα και παιζω μονο με κινητο στα ατμ. παιζει παντα Σε ποιες τραπεζες το κανεις αυτο;
basilis_k6 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, StamTheMan είπε Σε ποιες τραπεζες το κανεις αυτο; eurobank 1
StamTheMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Malthador είπε λες και είμαστε τίποτα πρωτόγονοι Στην Ελλαδα ζουμε,τι εννοεις; Εδω για να πληρωσουν με το κινητο ανεπαφα,βαζουν την καρτα μεσα απο τη θηκη του κινητου.
sdikr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 3 hours ago, Haldol said: Εν τω μεταξύ τα δικά τους πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά και τα συστήματά τους, τυπικά είναι πολύ πιο τρύπια κεφαλοτύρια από ότι τα Apple / Google Wallet. Αντίστοιχα και με τις εφαρμογές τους. Ανά διαστήματα μου απενεργοποιούν το Face ID στο κινητό «για λόγους ασφαλείας», ενώ αφήσουν ενεργό το "quick login" (με 4-ψήφιο PIN fo' god shake!) και συνεχίζουν να σ' αναγκάζουν ν' αλλάζεις κωδικό κάθε Χ μήνες. Ού λα λα! Απενεργοποίηση quick login έχω συνήθως όταν αλλάζει προσθέτω ή βγάζω δάχτυλο απο τα καταχωρημένα στην συσκευή και μερικές φορές μετά απο update Η αλλαγή κωδικού είναι ασφάλεια όσο και να μην μας αρέσει, ειδικά το να μην μπορείς να βάλεις κανένα απο τα 10 προηγούμενα password, κάποτε με πείραζε πολύ, μετά γνώρισα το bitwarden
Haldol Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 10 hours ago, sdikr said: Η αλλαγή κωδικού είναι ασφάλεια όσο και να μην μας αρέσει, ειδικά το να μην μπορείς να βάλεις κανένα απο τα 10 προηγούμενα password, κάποτε με πείραζε πολύ, μετά γνώρισα το bitwarden Έτσι θεωρούσαμε όλοι μέχρι πριν κάποια χρόνια. Μετά συνειδητοποίησαν ότι η υποχρεωτική αλλαγή ενός σωστού κωδικού που δεν έχει διαρρεύσει, το μόνο που «καταφέρνει» είναι είτε η χρήση post-it, ή γενικά άλλων επισφαλών «κόλπων», οδηγώντας είτε σε «αστείους» κωδικούς, ή σε κακές πρακτικές ασφαλείας, γιατί προφανώς ένας άνθρωπος δε μπορεί ν' απομνημονεύει συνεχώς νέους (ασφαλείς) κωδικούς. Εννοείται ότι σε όσους δουλεύουν κάποιο password manager αυτό δεν είναι κάτι περισσότερο από μία ενόχληση (κι εγώ 1PASSWORD δουλεύω), αλλά ακόμα κι εκεί, σκ@τά τα κάνουν, αφού πολλές φορές δεν επιτρέπουν το paste (δυσκολεύοντας τη χρήση του password manager). Λογικά βέβαια μέχρι το 2028 θα εναρμονιστούν κι αυτοί με τις σύγχρονες πρακτικές, έχουν ένα... μικρό lag.
mindreader Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Εγω απο ολα τα ΑΤΜ ολων των τραπεζων της ευρυτερης περιοχης που κινουμαι, μονο στην Εθνικη εχω δει να γινεται ανεπαφη λειτουργια καρτων. Ολοι οι αλλοι...αγρον ηγορασαν...υπνος βαθυς....
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 15 hours ago, Haldol said: Εν τω μεταξύ τα δικά τους πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά και τα συστήματά τους, τυπικά είναι πολύ πιο τρύπια κεφαλοτύρια από ότι τα Apple / Google Wallet. Αντίστοιχα και με τις εφαρμογές τους. Ανά διαστήματα μου απενεργοποιούν το Face ID στο κινητό «για λόγους ασφαλείας», ενώ αφήσουν ενεργό το "quick login" (με 4-ψήφιο PIN fo' god shake!) και συνεχίζουν να σ' αναγκάζουν ν' αλλάζεις κωδικό κάθε Χ μήνες. Ού λα λα! Καλά αυτό το τετραψήφιο ειδικά μου τρυπάει τον εγκέφαλο. Τετραψήφιο μόνο με νούμερα σε online app, η επιτομή της γελοιότητας. 11 hours ago, StamTheMan said: Στην Ελλαδα ζουμε,τι εννοεις; Εδω για να πληρωσουν με το κινητο ανεπαφα,βαζουν την καρτα μεσα απο τη θηκη του κινητου. Ναι οκ, υπάρχουμε κι εμείς όμως που θέλουμε να κουβαλάμε μόνο το κινητό επάνω μας. Ακόμα και το αυτοκίνητό μου με το κινητό ξεκλειδώνει. Αν έβρισκα τρόπο να ξεκλείδωνα και το σπίτι μου με app θα ήμουν άρχοντας. Ωστόσο το θέμα είναι ότι τα ATM's έχουν ήδη NFC reader απλά δεν το χρησιμοποιούν. Παράνοια.
Haldol Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 6 minutes ago, Malthador said: Αν έβρισκα τρόπο να ξεκλείδωνα και το σπίτι μου με app θα ήμουν άρχοντας. Εδώ σ' έχω. Πριν καιρό την είχα εγκαταστήσει, μετά δε με βόλεψε και την έβαλα αγγελία, μετά δε την ήθελε κανείς και την έκρυψα σ' ένα ντουλάπι. Αλλά κάνει αυτό που θες anyway. Και η νέα έκδοση που έβγαλαν πριν κάποιο καιρό είναι αρκετά αναβαθμισμένη. 1
sdikr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 44 minutes ago, Malthador said: Καλά αυτό το τετραψήφιο ειδικά μου τρυπάει τον εγκέφαλο. Τετραψήφιο μόνο με νούμερα σε online app, η επιτομή της γελοιότητας. Το Pin δεν ισχύει παντού Online, ισχύει μόνο για την εφαρμογή στην συγκεκριμένη συσκευή που το ενεργοποίησες, γίνεται bind με το κλειδί της συσκευής Δεν μπορείς να πας σε άλλη συσκευή και να βάλεις την εφαρμογή και να μπείς με το Pin που έχεις ορίσει στην άλλη, σου ζητάει να κάνεις απο την αρχή την διαδικασία εγγραφής συσκευής με κωδικούς και otp. Σε μια συσκευή android κάποιος που ξέρει τον κωδικό σου για την συσκευή μπορεί να ορίσει νέο fingerprint ή face id, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όποια εφαρμογή έχεις ενεργοποιήσει την πρόσβαση με biometrics και για αυτό τον λόγο όταν αλλάζει κάτι σε αυτά σου ζητάει να κάνεις ξανά enroll. Το Pin της εφαρμογής είναι ξεχωριστό απο αυτό της συσκευής οπότε και δεν θα έχει κάποιος πρόσβαση στην εφαρμογή χωρίς αυτό. 1
StamTheMan Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, Malthador είπε Ναι οκ, υπάρχουμε κι εμείς όμως που θέλουμε να κουβαλάμε μόνο το κινητό επάνω μας. Ακόμα και το αυτοκίνητό μου με το κινητό ξεκλειδώνει. Αν έβρισκα τρόπο να ξεκλείδωνα και το σπίτι μου με app θα ήμουν άρχοντας. Ωστόσο το θέμα είναι ότι τα ATM's έχουν ήδη NFC reader απλά δεν το χρησιμοποιούν. Παράνοια. Ακομα υπαρχει πολυς κοσμος που ψαρωνει οταν πληρωνω με το κινητο. Υπαρχει τροπος να ξεκλειδωσεις το σπιτι με app,fingerprint η κωδικο. Το τελευταιο ειναι αυτο ακριβως,παρανοια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα