MikeJ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Φαντάζομαι έχετε παρατηρήσει ότι αρκετά ΑΤΜ πλέον σου δίνουν τη δυνατότητα να περάσεις τη κάρτα ανέπαφα (αντί να την εισάγεις). Στο παρελθόν το είχα χρησιμοποιήσει κιόλας και μου άρεσε γιατί πάντα είχα το άγχος ότι θα μου κρατήσει τη καρτα μέσα (μου είχε τύχει μια φορά χωρίς κανένα απολύτως λόγο). Εδώ και καιρό όμως δε λειτουργεί η ανέπαφη λειτουργία ούτε στα ΑΤΜ της Eurobank ( που παλιά λειτουργούσε) ούτε της Πειραιώς (που δε μου έχει λειτουργήσει ποτέ). Οι κάρτες σαν κάρτες λειτουργούν κανονικά ανέπαφα σε POS και με εισαγωγή στα ΑΤΜ. Κάποια ρύθμιση στο ebanking δεν έχω βρει περί ενεργοποίησης της ανέπαφης λειτουργίας στα ΑΤΜ. Επίσης τα ΑΤΜ δε φαίνεται να έχουν θέμα, οπότε προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει κάποια προϋπόθεση για να κάνεις χρήση ανέπαφα (τύπου κάποια ενεργοποίηση κλπ) ή κάτι γενικά να μου ξεφεύγει, μήπως πρέπει να αλλάξεις το αρχικό πινκλπ. Υ.Γ. Έχετε δει ΑΤΜ της Εθνικής να έχει ανέπαφη λειτουργία γιατί αυτά στη περιοχή μου είναι ακόμα παλαιού τύπου.
Kag1ante Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 27 λεπτά πριν, MikeJ είπε Φαντάζομαι έχετε παρατηρήσει ότι αρκετά ΑΤΜ πλέον σου δίνουν τη δυνατότητα να περάσεις τη κάρτα ανέπαφα (αντί να την εισάγεις). Στο παρελθόν το είχα χρησιμοποιήσει κιόλας και μου άρεσε γιατί πάντα είχα το άγχος ότι θα μου κρατήσει τη καρτα μέσα (μου είχε τύχει μια φορά χωρίς κανένα απολύτως λόγο). Εδώ και καιρό όμως δε λειτουργεί η ανέπαφη λειτουργία ούτε στα ΑΤΜ της Eurobank ( που παλιά λειτουργούσε) ούτε της Πειραιώς (που δε μου έχει λειτουργήσει ποτέ). Οι κάρτες σαν κάρτες λειτουργούν κανονικά ανέπαφα σε POS και με εισαγωγή στα ΑΤΜ. Κάποια ρύθμιση στο ebanking δεν έχω βρει περί ενεργοποίησης της ανέπαφης λειτουργίας στα ΑΤΜ. Επίσης τα ΑΤΜ δε φαίνεται να έχουν θέμα, οπότε προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει κάποια προϋπόθεση για να κάνεις χρήση ανέπαφα (τύπου κάποια ενεργοποίηση κλπ) ή κάτι γενικά να μου ξεφεύγει, μήπως πρέπει να αλλάξεις το αρχικό πινκλπ. Υ.Γ. Έχετε δει ΑΤΜ της Εθνικής να έχει ανέπαφη λειτουργία γιατί αυτά στη περιοχή μου είναι ακόμα παλαιού τύπου. Προσφατα σε ΑΤΜ eurobank (του ολυμπιακου χωριου) επιασε κανονικα και αντιστοιχο της εθνικης στους θρακομακεδονες επισης. Λειτουργησαν και τα 2 κανονικα Προσοχη, δοκιμασα ανεπαφα με την ιδια τη πλαστικη καρτα οχι απο Gpay
MikeJ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Το Gpay το είχε δοκιμάσει πρόσφατα και είχε λειτουργήσει (ενώ η φυσική κάρτα όχι) αλλά θυμάμαι πως είχε πολύ λιγότερες επιλογές στο μενού και όχι κατάθεση (που ήταν αυτό που ήθελα να κάνω).
Kag1ante Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, MikeJ είπε Το Gpay το είχε δοκιμάσει πρόσφατα και είχε λειτουργήσει (ενώ η φυσική κάρτα όχι) αλλά θυμάμαι πως είχε πολύ λιγότερες επιλογές στο μενού και όχι κατάθεση (που ήταν αυτό που ήθελα να κάνω). Ναι, περιεγως και εγω ηθελα να κανω αλλαγη κωδικου και ηθελε αναγκαστικα την πλαστικη καρτα
dbrillis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 27 minutes ago, Kag1ante said: Ναι, περιεγως και εγω ηθελα να κανω αλλαγη κωδικου και ηθελε αναγκαστικα την πλαστικη καρτα ήθελες να κάνεις αλλαγη το ΠΙΝ της καρτας; Αν ναι, γιατι σου φαίνεται περίεργο που ήθελε την καρτα;
basilis_k6 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 εμενα εσπασε η καρτα και παιζω μονο με κινητο στα ατμ. παιζει παντα
ΠάρηςΓ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 5 hours ago, basilis_k6 said: εμενα εσπασε η καρτα και παιζω μονο με κινητο στα ατμ. παιζει παντα Η Πειραιώς δεν εχει
Kag1ante Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 8 ώρες πριν, dbrillis είπε ήθελες να κάνεις αλλαγη το ΠΙΝ της καρτας; Αν ναι, γιατι σου φαίνεται περίεργο που ήθελε την καρτα; Ας το πω απλά αφηρημάδα 😅
sdikr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 10 hours ago, MikeJ said: Το Gpay το είχε δοκιμάσει πρόσφατα και είχε λειτουργήσει (ενώ η φυσική κάρτα όχι) αλλά θυμάμαι πως είχε πολύ λιγότερες επιλογές στο μενού και όχι κατάθεση (που ήταν αυτό που ήθελα να κάνω). Στο gpay (και λοιπά wallet) η κάρτα που μπαίνει έχει διαφορετικό νούμερο απο την αρχική, το ΑΤΜ την βλέπει σαν visa/mastercard και όχι σαν κάρτα της τράπεζας
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, sdikr είπε Στο gpay (και λοιπά wallet) η κάρτα που μπαίνει έχει διαφορετικό νούμερο απο την αρχική, το ΑΤΜ την βλέπει σαν visa/mastercard και όχι σαν κάρτα της τράπεζας Εχει και χρέωση ΔΙΑΣ σε ανάληψη λόγω αυτού ;
sdikr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 1 hour ago, Ukforthemoment said: Εχει και χρέωση ΔΙΑΣ σε ανάληψη λόγω αυτού ; Οχι, δεν είχε κάποια χρέωση, απλά τραβάει απο τον βασικό λογαριασμό που έχεις συνδεμένο την αρχική κάρτα 1
alexander098 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Στη eurobank με καρτα που εχω σε gpay δουλευει κανονικα, απλα θελει να την επιλεξεις μεσα απο την εφαρμογη, οχι απλα να περασεις το κινητο απο πανω με ανοιχτη οθονη. Στη πειραιως δεν δουλευει με κανενα τροπο σε κανενα ατμ. 1
geomrk Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 18 ώρες πριν, MikeJ είπε Υ.Γ. Έχετε δει ΑΤΜ της Εθνικής να έχει ανέπαφη λειτουργία γιατί αυτά στη περιοχή μου είναι ακόμα παλαιού τύπου. Πριν 2-3 μήνες είδα για 1η φορά ότι μπορώ να το κάνω (να χρησιμοποιήσω το κινητό) και όταν πηγα να τραβηξω ελεγε η καρτα σας δεν μπορει να χρησιμοποιηθει (ή κατι τετοιο) ενω με καρτα δουλευε κανονικα. Σε ΑΤΜ εθνικης
Xristaras12 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 9 λεπτά πριν, geomrk είπε Πριν 2-3 μήνες είδα για 1η φορά ότι μπορώ να το κάνω (να χρησιμοποιήσω το κινητό) και όταν πηγα να τραβηξω ελεγε η καρτα σας δεν μπορει να χρησιμοποιηθει (ή κατι τετοιο) ενω με καρτα δουλευε κανονικα. Σε ΑΤΜ εθνικης Σε ΑΤΜ εθνικής δεν λειτουργούν οι κάρτες απο τα wallet. Στην eurobank μόνο (στο λέει και στην οθόνη κιόλας)
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Μόνο στα ΑΤΜ's της Eurobank δουλεύουν κανονικά και οι κάρτες και το Wallet ανέπαφα. Στην Πειραιώς και στην Alpha, παρόλο που έχουν σηματάκι ανέπαφης επάνω τους δεν λειτουργεί ακόμα η υπηρεσία για «λόγους ασφαλείας», όπως με ενημέρωσαν τα αντίστοιχα helpdesk (my ass, συμπληρώνω εγώ) και επομένως σε αυτές τις τράπεζες πρέπει να κουβαλάμε κάρτες πάνω μας, λες και είμαστε τίποτα πρωτόγονοι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα