Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα μέλη του forum, θα ήθελα να κάνω μια σημαντική ερώτηση. Πρόκειται να βγω για πρώτη φορά ταμείο ανεργίας, έχω συμπληρώσει ήδη τα απαραίτητα ένσημα (μιας και εργαζόμουν 6 ημέρες την εβδομάδα, 40ώρο), απλά δουλεύω ακριβώς έναν χρόνο, χωρίς να έχω κάποια άλλη προϋπηρεσία. (η πρόσληψη μου έγινε στις 18/7/2022 και η απόλυση μου θα γίνει στις 31/7/2023, δλδ ένας ολοκλήρος χρόνος εργασίας και κάτι ημέρες). Διαβάζω παντού όμως πως αφού κάνεις την αίτηση για πρώτη φορά πρέπει να έχεις εργαστεί τουλάχιστον δύο ολόκληρα χρόνια (εφόσον δλδ την κάνω τον Αύγουστο του 2023 θα πρέπει να έχω ένσημα και από το 2021 και από το 2022). Γνωρίζει κανείς τι ισχύει και αν τελικά δικαιούμαι το ταμείο ανεργίας ή αν σε άλλη περίπτωση πρέπει να περιμένω το 2024 για να βγω;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ

Επισκέπτης
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ` έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυσή του (χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου) από τις οποίες 80 ημέρες  το λιγότερο σε κάθε χρόνο.

https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=1200#

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...