gsisr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Καλημέρα. Θέλω να πουλήσω ένα αυτοκίνητο που εχω καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες. το αυτοκίνητο δεν εχει πληρωμένα τέλη για το 2023 αλλά ούτε και ασφάλεια. ποια είναι η σωστά διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω; στον αγοραστη σαν 'ψαλίδι' είναι του πληρώνω τα τέλη. το σωστο είναι να μου δώσει μια προκαταβολή ίση με τα τέλη να τα πληρώσω και να προχωρήσουμε στη μεταβίβαση; κανω αρση ακινησίας; χρειάζεται να κανω κατι με την ασφάλεια; ποιος είναι ο ασφαλής τρόπος για να φτασω στη μεταβίβαση; ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elgol Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδη εχω το ιδιο θεμα πρεπει να πληρωσει καποιος τα τελη του ετους ΚΑΙ να το ασφαλισει ΠΡΙΝ την αρση ακινησιας δηλαδη πρεπει ή να τα χρεωθεις εσυ και αν το πουλησεις ή να τα χρεωθει εκεινος και αν του το δωσεις δηλαδη πρεπει να υπαρχει εμπιστοσυνη. Μετα την αρση εχεις 15 ημερες για κτεο. Σημαντικο ειναι για το κτεο να υπαρχουν οι βεβαιωσεις αρσης και αρχης της ακινησιας Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από elgol 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, elgol είπε Επειδη εχω το ιδιο θεμα πρεπει να πληρωσει καποιος τα τελη του ετους ΚΑΙ να το ασφαλισει ΠΡΙΝ την αρση ακινησιας δηλαδη πρεπει ή να τα χρεωθεις εσυ και αν το πουλησεις ή να τα χρεωθει εκεινος και αν του το δωσεις δηλαδη πρεπει να υπαρχει εμπιστοσυνη. Μετα την αρση εχεις 15 ημερες για κτεο. Σημαντικο ειναι για το κτεο να υπαρχουν οι βεβαιωσεις αρσης και αρχης της ακινησιας Αν εχει ληξει το παλιο ΚΤΕΟ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 πρώτα ασφάλεια για 15ημερες έως 1 μήνα στο όνομα σου αφού θελς να το πουλήσεις ..άρση ακινησίας και μετά πώληση ...το κτεο φαίνεται ηλεκτρονικά ποτέ πρέπει να περάσει γιατί η ακινησία δε μετράει σα χρονος το ποιος θα πληρώσει είναι δικό σας θέμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, kostasbm είπε πρώτα ασφάλεια για 15ημερες έως 1 μήνα στο όνομα σου αφού θελς να το πουλήσεις ..άρση ακινησίας και μετά πώληση ...το κτεο φαίνεται ηλεκτρονικά ποτέ πρέπει να περάσει γιατί η ακινησία δε μετράει σα χρονος το ποιος θα πληρώσει είναι δικό σας θέμα Μια χαρα μετραει σαν χρονο η ακκινησια . Δικο μου ατομο εκανε αρση πριν 2 μηνες και περασε ΚΤΕΟ γιατι μετρησε και ο χρονος ακκινησιας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elgol Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 hour ago, Γιάννης Platano said: Μια χαρα μετραει σαν χρονο η ακκινησια . Δικο μου ατομο εκανε αρση πριν 2 μηνες και περασε ΚΤΕΟ γιατι μετρησε και ο χρονος ακκινησιας. Βεβαιως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 2 hours ago, gsisr said: Καλημέρα. Θέλω να πουλήσω ένα αυτοκίνητο που εχω καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες. το αυτοκίνητο δεν εχει πληρωμένα τέλη για το 2023 αλλά ούτε και ασφάλεια. ποια είναι η σωστά διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω; στον αγοραστη σαν 'ψαλίδι' είναι του πληρώνω τα τέλη. το σωστο είναι να μου δώσει μια προκαταβολή ίση με τα τέλη να τα πληρώσω και να προχωρήσουμε στη μεταβίβαση; κανω αρση ακινησίας; χρειάζεται να κανω κατι με την ασφάλεια; ποιος είναι ο ασφαλής τρόπος για να φτασω στη μεταβίβαση; ευχαριστώ Καλημέρα. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι πρώτα να το ασφαλίσεις αν δεν είναι ασφαλισμένο, μετά να κάνεις άρση ακινησίας πληρώνοντας ολόκληρα τα τέλη του 2023, και τέλος να το περάσεις κτεο αν δεν υπάρχει δελτίο σε ισχύ. Μόνο αν κάνεις τα παραπάνω θα μπορέσει να μεταβιβαστεί. Επίσης το σωστό είναι να μην σου δώσει καμία προκαταβολή, να πληρώσεις από την τσέπη σου ότι χρειάζεται για να γίνει μεταβιβάσιμο, και την στιγμή της μεταβίβασης να σου δώσει το συμφωνηθέν τίμημα. Κανείς όμως δεν σας εμποδίζει να συμφωνήσετε κάτι διαφορετικό εφόσον το επιθυμείτε και οι δύο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Το σωστό είναι να δωθεί προκαταβολή με σύνταξη έστω ενός ιδιωτικού συμφωνητικού ανάμεσά σας, με όρους που να καλύπτεστε και οι δύο. Διότι εμπιστοσύνη στο 2023 θα έπρεπε να έχεις μόνο στο σκύλο σου. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί ν' αλλάξει γνώμη και να μη το πάρει, ενώ εσύ θα έχεις πληρώσει ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ, ενώ μπορεί να μη βρεις μετά άμεσα αγοραστή. Φυσικά, το ποσό της προκαταβολής είναι μέρος του ποσού της αγοράς, οπότε αν σου προκαταβάλει Χ ποσό για Υ συνολικό τίμημα, μετά θα πρέπει να σου δώσει Υ-Χ. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από Haldol 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 4 minutes ago, Haldol said: Το σωστό είναι να δωθεί προκαταβολή με σύνταξη έστω ενός ιδιωτικού συμφωνητικού ανάμεσά σας, με όρους που να καλύπτεστε και οι δύο. Διότι εμπιστοσύνη στο 2023 θα έπρεπε να έχεις μόνο στο σκύλο σου. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί ν' αλλάξει γνώμη και να μη το πάρει, ενώ εσύ θα έχεις πληρώσει ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ, ενώ μπορεί να μη βρεις μετά άμεσα αγοραστή. Φυσικά, το ποσό της προκαταβολής είναι μέρος του ποσού της αγοράς, οπότε αν σου προκαταβάλει Χ ποσό για Υ συνολικό τίμημα, μετά θα πρέπει να σου δώσει Υ-Χ. Ούτε έτσι είναι σωστό, αν ο πωλητής δεν προχωρήσει ούτε στην μεταβίβαση ούτε στην επιστροφή της προκαταβολής τότε ο αγοραστής θα πρέπει να κάνει δικαστήριο για να την πάρει πίσω, το οποίο θα κάνει από μήνες έως και χρόνια για να βγάλει απόφαση, χώρια τα δικαστικά έξοδα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 hour ago, Joshua21 said: Ούτε έτσι είναι σωστό, αν ο πωλητής δεν προχωρήσει ούτε στην μεταβίβαση ούτε στην επιστροφή της προκαταβολής τότε ο αγοραστής θα πρέπει να κάνει δικαστήριο για να την πάρει πίσω, το οποίο θα κάνει από μήνες έως και χρόνια για να βγάλει απόφαση, χώρια τα δικαστικά έξοδα. Η εναλλακτική είναι να κάνει ο πωλητής τα έξοδα yolo, χωρίς απολύτως καμία εξασφάλιση ότι θα ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, οπότε από 'μενα είναι ένα πολύ εύκολο «όχι» αυτό το σενάριο. Έτσι κι αλλιώς η προκαταβολή είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στις αγοραπωλησίες οχημάτων, μέχρι και «καπάρο» δίνουν πολλοί, χωρίς καμία εξασφάλιση. Ίσα - ίσα που με ένα συμφωνητικό εξασφαλίζονται περισσότεροι και οι δύο. Αν δώσεις προκαταβολή με τον «κλασικό» τρόπο (με μια χειρόγραφη απόδειξη της κακιάς ώρας) θεωρείς ότι καλύπτεσαι περισσότερο αν κάνει πίσω ο πωλητής; Χειρότερο είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 5 hours ago, Γιάννης Platano said: Μια χαρα μετραει σαν χρονο η ακκινησια . Δικο μου ατομο εκανε αρση πριν 2 μηνες και περασε ΚΤΕΟ γιατι μετρησε και ο χρονος ακκινησιας. το κανω πανω απο 10 χρονια....εχω μηχανη που καθεται για 9 μηνες....ο χρονος της ακινησιας δε μετραει και παει 9 μηνες μετα.....για αυτοκινητο δε ξερω απλα ανεφερα τι κανω εγω με τη μηχανη μου και υποθετω οτι ισχυει και για τα αυτοκινητα.... δεν επιμενω.....δεν μιλαμε για κΤΕΟ ειδικων περιπτωσεων(δεξαμενη αεριου που ληγει π.χ) γιατι ο χρονος μετραει ασχετα απο ακινησια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 18 λεπτά πριν, kostasbm είπε το κανω πανω απο 10 χρονια....εχω μηχανη που καθεται για 9 μηνες....ο χρονος της ακινησιας δε μετραει και παει 9 μηνες μετα.....για αυτοκινητο δε ξερω απλα ανεφερα τι κανω εγω με τη μηχανη μου και υποθετω οτι ισχυει και για τα αυτοκινητα.... δεν επιμενω.....δεν μιλαμε για κΤΕΟ ειδικων περιπτωσεων(δεξαμενη αεριου που ληγει π.χ) γιατι ο χρονος μετραει ασχετα απο ακινησια Μαλιστα ..Πιθανον για αυτο εληξε γιατι ηθελε αλλαγη δεξαμενης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 2 hours ago, Haldol said: Η εναλλακτική είναι να κάνει ο πωλητής τα έξοδα yolo, χωρίς απολύτως καμία εξασφάλιση ότι θα ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, οπότε από 'μενα είναι ένα πολύ εύκολο «όχι» αυτό το σενάριο. Έτσι κι αλλιώς η προκαταβολή είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στις αγοραπωλησίες οχημάτων, μέχρι και «καπάρο» δίνουν πολλοί, χωρίς καμία εξασφάλιση. Ίσα - ίσα που με ένα συμφωνητικό εξασφαλίζονται περισσότεροι και οι δύο. Αν δώσεις προκαταβολή με τον «κλασικό» τρόπο (με μια χειρόγραφη απόδειξη της κακιάς ώρας) θεωρείς ότι καλύπτεσαι περισσότερο αν κάνει πίσω ο πωλητής; Χειρότερο είναι. Όχι ακριβώς, το να κάνει ο πωλητής όλες τις διαδικασίες και όλα τα έξοδα που απαιτούνται για να γίνει μεταβιβάσιμο το δικό του αυτοκίνητο ώστε να μπορέσει να το πουλήσει δεν είναι εναλλακτική, είναι το default. Και εάν από σένα ως πωλητή είναι μια φορά ένα εύκολο «όχι» αυτό το σενάριο, τότε για τον αγοραστή είναι δέκα φορές πιο εύκολο «όχι» για το αντίθετο σενάριο. Εκτός βέβαια και αν το προσφέρεις σε πραγματική τιμή ευκαιρίας, τότε μόνο ίσως και να αξίζει να ασχοληθεί κάποιος δίνοντας προκαταβολή για ένα αμάξι που ούτε καν δεν μπορεί να ελέγξει σωστά. Και όχι, στις αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών δεν είναι συνηθισμένη η προκαταβολή, το σύνηθες είναι ταυτόχρονα με την μεταβίβαση να γίνεται και η πληρωμή δλδ το γνωστό "χέρι με χέρι". Η προκαταβολή συνηθίζεται στην αγορά από έμπορο. Και τέλος ένα ιδιωτικό συμφωνητικό δεν εξασφαλίζει κανέναν, όπως ακριβώς δεν εξασφαλίζει και η προκαταβολή, τον λόγο τον εξήγησα στο προηγούμενο post μου. 35 minutes ago, kostasbm said: το κανω πανω απο 10 χρονια....εχω μηχανη που καθεται για 9 μηνες....ο χρονος της ακινησιας δε μετραει και παει 9 μηνες μετα.....για αυτοκινητο δε ξερω απλα ανεφερα τι κανω εγω με τη μηχανη μου και υποθετω οτι ισχυει και για τα αυτοκινητα.... δεν επιμενω.....δεν μιλαμε για κΤΕΟ ειδικων περιπτωσεων(δεξαμενη αεριου που ληγει π.χ) γιατι ο χρονος μετραει ασχετα απο ακινησια Κάτι δεν θυμάσαι καλά, ποτέ δεν ίσχυε αυτό που περιγράφεις. Παραθέτω κείμενο από τη σελίδα κάποιου κτεο: Αν το όχημα είχε δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ κατά την κατάθεση πινακίδων: 1234 • έχει περιθώριο 15 ημερολογιακών ημερών για να περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ εμπρόθεσμα από την ημερομηνία άρσης της ακινησίας. • πρέπει επιπλέον να προκομισθούν στο ΚΤΕΟ και τα έγγραφα κατάθεσης και άρσης ακινησίας. • για να είναι το όχημα εμπρόθεσμο (και να απαλαγεί από το πρόστiμο), θα πρέπει η λήξη του δελτίου ΚΤΕΟ να έχει μεταγενέστερη ημερομηνία από την ημερομηνία κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας. https://www.automoto-kteo.gr/legislation.php?title=Κατάθεση πινακίδων & άρση ακινησίας&article=15 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Joshua21 said: Κάτι δεν θυμάσαι καλά, ποτέ δεν ίσχυε αυτό που περιγράφεις. Παραθέτω κείμενο από τη σελίδα κάποιου κτεο: Αν το όχημα είχε δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ κατά την κατάθεση πινακίδων: 1234 • έχει περιθώριο 15 ημερολογιακών ημερών για να περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ εμπρόθεσμα από την ημερομηνία άρσης της ακινησίας. • πρέπει επιπλέον να προκομισθούν στο ΚΤΕΟ και τα έγγραφα κατάθεσης και άρσης ακινησίας. • για να είναι το όχημα εμπρόθεσμο (και να απαλαγεί από το πρόστiμο), θα πρέπει η λήξη του δελτίου ΚΤΕΟ να έχει μεταγενέστερη ημερομηνία από την ημερομηνία κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας. https://www.automoto-kteo.gr/legislation.php?title=Κατάθεση πινακίδων & άρση ακινησίας&article=15 οκ .....μεθαύριο που κάνω άρση ακινησίας μετά από 9 μήνες να δούμε αν πρέπει να περάσω αφού ήδη πέρασα πριν την ακινησία και ποσό ισχύει όποτε δεν επιμένω Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από kostasbm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 6 minutes ago, kostasbm said: οκ .....μεθαύριο που κάνω άρση ακινησίας μετά από 9 μήνες να δούμε αν πρέπει να περάσω αφού ήδη πέρασα πριν την ακινησία και ποσό ισχύει όποτε δεν επιμένω Δηλαδή για να καταλάβω, τι και που ακριβώς είναι αυτό που δεν μπορείς να το δεις τώρα αλλά θα μπορείς αφού κάνεις άρση ακινησίας; Σου βγάζει μήπως το σύστημα κάποια βεβαίωση που λέει ότι η λήξη του ΚΤΕΟ παρατείνεται για 9 μήνες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα