bananasplit Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 κάνε μια ασφάλεια με το δίπλωμα αυτού που θα το οδηγήσει. (το έχω κάνει σε αυτοκίνητο τρίτου, με το δικό μου δίπλωμα). Είσαι νομιμότατος. Μετά το παίρνει και το πάει ΚΤΕΟ. Η άλλη εναλλακτική, αν έχεις χώρο είναι να το βάλεις σε ιδιωτικό χώρο και να παραδώσεις τις πινακίδες όχι ηλεκτρονικά (όπως σου λένε), αλλά από το τμήμα μεταφορών που ανήκεις. αν δεν καταθέσεις πινακίδες, υπάρχει πιθανότητα να σου έρθει πρόστιμο σε περίπτωση διασταύρωσης.
sdikr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, GodzillaCover said: Ό,τι δίπλωμα και να δώσεις, στα «στοιχεία ασφαλισμένου», θα έχει το όνομα του ιδιοκτήτη. Το ξέρω γιατί αυτό ακριβώς έχω κάνει. Το αμάξι που έχω τώρα είναι στο όνομα συγγενικού προσώπου αλλά στον ασφαλιστή δώσαμε το δίπλωμα του πατέρα μου. Ε η ασφάλεια πάλι στον ιδιοκτήτη βγήκε. Τυπικά λογικά είναι όπως τα λέει ο Joshua. Αν όμως δώσεις δίπλωμα νέου οδηγού τότε η ασφάλεια θα βγει στο όνομα του ιδιοκτήτη και θα έχει και το εξτρά για νέο οδηγό, ή μπορείς να δώσεις και άλλο δίπλωμα και αν πιάσουν νέο οδηγό να μην ισχύει η ασφάλεια. Πραγματικά γιατί το κάνετε τόσο θέμα; Η ασφάλεια βγαίνει στο όνομα του ιδιοκτήτη, αυτό το ξεκαθαρίσαμε Η ασφαλιστική ζητάει τα στοιχεία και δίπλωμα του οδηγού που μπορεί να είναι άλλος απο τον ιδιοκτήτη, ακόμα μπορεί να ζητάει στοιχεία άλλων οδηγών, πρέπει ακόμα να δηλώσεις σε περίπτωση που θα οδηγάει το όχημα νέος οδηγός και μπαίνουν εξτρά ασφάλιστρα στον ιδιοκτήτη Σε περίπτωση που κάτι είναι ψευδές δεν ισχύει και η ασφάλεια 1
andreaspA Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 13 ώρες πριν, SKIRA23 είπε αυτό που εννοούσα είναι ότι η ασφάλεια του ΙΧ είναι για το καλό του ιδιοκτήτη, δε μειώνει τις πιθανότητες ατυχήματος/δυστυχηματος αν συμβεί οτιδήποτε φυισικά και αναλαμβάνω τις όποιες ευθύνες, απο χρηματικά πρόστιμα έως και φυλάκιση Αν πραγματικα μπορεις να αναλαβεις τις ευθύνες ενός ατυχηματος με ανασφαλιστο οχημα, που σημαινει 1.300.000€ ανα θυμα και 1.300.000 ανα ατυχημα για υλικές ζημίες, τοτε αν εχεις κόρη... να χωρίσω την γυναικα μου να με κανεις γαμπρο σου. 7 ώρες πριν, Maurikycli είπε Είναι σαν να γίνεται αλλά αν χρειαστείς κάλυψη δεν θα γίνεται Μην λεμε οτι θελουμε στον κοσμο χωρις να ξερουμε.
Maurikycli Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 11 ώρες πριν, andreaspA είπε Μην λεμε οτι θελουμε στον κοσμο χωρις να ξερουμε. Το ιδιο με εσένα λέω
mechpanos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Λοιπόν το ΚΤΕΟ βγαίνει και χωρίς ασφάλεια. Αλλά είναι ρίσκο να βγεις χωρίς ασφάλεια στο δρόμο. Και ασφάλεια βγαίνει χωρίς ΚΤΕΟ. Τι θα έκανα εγώ...προσωρινή ασφάλεια, να μπορώ να κυκλοφορήσω...Πας περνάς ΚΤΕΟ...Κάνεις μεταβιβάσεις κλπ...Βγάζεις μετά κανονική ασφάλεια. Μου έχει τύχει να έχω καταθέσει πινακίδες (και άδεια) φορτηγού και να πάω μετά από 1 χρόνο για επανακυκλοφορία, η ΔΟΥ να ζητάει ασφάλεια για να βγάλει τα τέλη, η ασφάλεια να ζητάει την άδεια για να βγάλει ασφαλιστήριο, και το Συγκοινωνιών να ζητάει ΚΤΕΟ σε ισχύ και το ανωτέρω χαρτί από τη ΔΟΥ για να δώσει πινακίδες και άδεια... Οπότε έπρεπε ένα ΦΟΡΤΗΓΟ χωρίς άδεια, πινακίδες και ασφάλεια, να πάει να περάσει ΚΤΕΟ(!!!) για να μπορέσει να κυκλοφορήσει, για να βγει άκρη... Ε τι να κάνω σκέφτηκα δημιουργικά, πρώτα απ' όλα είχα φυλάξει (ευτυχώς) την παλιά άδεια, σε φωτοτυπία, οπότε το ασφάλισα χωρίς να ξέρει η ασφάλεια ότι ήταν σε ακινησία. Πήγα ΔΟΥ με το ασφαλιστήριο, πήρα χαρτί για το συγκοινωνιών...πήρα από το συγκοινωνιών ένα προσωρινό χαρτί άδειας για ΚΤΕΟ... Και τέλος πάντων εκεί κάπου ολοκληρώθηκε η ταλαιπωρία συλλογής χαρτιών για να πάρω τις πινακίδες και την άδεια πίσω... Θέατρο του παραλόγου... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Τόσα ποστ ενώ θα μπορούσε να έχει βγάλει ασφαλεια για ένα μήνα και να το έχει "ήδη" περάσει κτέο. Στο όνομα του αποβιώσαντος η ασφάλεια αφού ακόμα είναι ιδιοκτησία του,η HD τουλάχιστον δεν ζητάει τίποτα απο ταυτότητα δίπλωμα κλπ. Σηριαλ έγινε κατι που είναι τόσο απλό να λυθεί. 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 1 hour ago, mechpanos said: Μου έχει τύχει να έχω καταθέσει πινακίδες (και άδεια) φορτηγού και να πάω μετά από 1 χρόνο για επανακυκλοφορία, η ΔΟΥ να ζητάει ασφάλεια για να βγάλει τα τέλη, η ασφάλεια να ζητάει την άδεια για να βγάλει ασφαλιστήριο, και το Συγκοινωνιών να ζητάει ΚΤΕΟ σε ισχύ και το ανωτέρω χαρτί από τη ΔΟΥ για να δώσει πινακίδες και άδεια... Οπότε έπρεπε ένα ΦΟΡΤΗΓΟ χωρίς άδεια, πινακίδες και ασφάλεια, να πάει να περάσει ΚΤΕΟ(!!!) για να μπορέσει να κυκλοφορήσει, για να βγει άκρη... Ε τι να κάνω σκέφτηκα δημιουργικά, πρώτα απ' όλα είχα φυλάξει (ευτυχώς) την παλιά άδεια, σε φωτοτυπία, οπότε το ασφάλισα χωρίς να ξέρει η ασφάλεια ότι ήταν σε ακινησία. Πήγα ΔΟΥ με το ασφαλιστήριο, πήρα χαρτί για το συγκοινωνιών...πήρα από το συγκοινωνιών ένα προσωρινό χαρτί άδειας για ΚΤΕΟ... Και τέλος πάντων εκεί κάπου ολοκληρώθηκε η ταλαιπωρία συλλογής χαρτιών για να πάρω τις πινακίδες και την άδεια πίσω... Θέατρο του παραλόγου... Και να μην είχες φυλάξει φωτοτυπία της παλιάς άδειας, μια χαρά μπορούσες να ζητήσεις από το μεταφορών μια απλή φωτοτυπία της άδειας που είχες καταθέσει εκεί ή ακόμα και υπηρεσιακό αντίγραφο αν δεν υπήρχε η άδεια, οι ασφαλιστικές μόνο στοιχεία απαιτούν. Επίσης όπως είπες και εσύ το ΚΤΕΟ μια χαρά το πέρασε χωρίς την πρωτότυπη άδεια, μια φωτοτυπία σφραγισμένη από το μεταφορών με τη σήμανση "ισχύει μόνο για ΚΤΕΟ" μια χαρά κάνει τη δουλειά. Ως θέατρο του παραλόγου ήταν μόνο στο μυαλό σου, και αυτό επειδή αυθαίρετα υπέθεσες ότι ασφάλιση και ΚΤΕΟ προϋποθέτουν πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας. Κατά τα άλλα τα επιβατικά δεν έχουν και πολύ σχέση με τα φορτηγά, έχουν πιο απλές διαδικασίες και λιγότερες εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες (πχ για άρση σε επιβατικό δεν θα περνούσες καν από μεταφορών).
Maurikycli Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Τόσα ποστ ενώ θα μπορούσε να έχει βγάλει ασφαλεια για ένα μήνα και να το έχει "ήδη" περάσει κτέο. Στο όνομα του αποβιώσαντος η ασφάλεια αφού ακόμα είναι ιδιοκτησία του,η HD τουλάχιστον δεν ζητάει τίποτα απο ταυτότητα δίπλωμα κλπ. Σηριαλ έγινε κατι που είναι τόσο απλό να λυθεί. Σε εξαντλητική συζήτηση που είχα με ασφαλιστική κατέληξε στο ότι δεν είναι καλύπτεται όχημα του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει πεθάνει και το οδηγεί άλλος. Το άκρως τυπικό είναι να το πάει και να το φέρει με οδική. Το μεσοβέζικο είναι να το ασφαλίσει στο όνομα του θανόντα και να το οδηγήσει μόνο την ημέρα του ελέγχου για το κτεο με απόλυτη σύνεση. Αν τελικά γίνει η στραβή να ποντάρει στο κλασσικό "δεν ήξερα, δεν το κυκλοφορούσα, έπρεπε να περάσω κτεο"
GodzillaCover Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) On 27/06/2023 at 19:02, sdikr said: μπορείς να δώσεις και άλλο δίπλωμα και αν πιάσουν νέο οδηγό να μην ισχύει η ασφάλεια. Δεν ισχύει αυτό. Μια χαρά ισχύει η ασφάλεια. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2023 από GodzillaCover 1
sdikr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 1 minute ago, GodzillaCover said: Δεν ισχύει αυτό. Μια χαρά ισχύει η ασφάλεια. Αν οδηγάει το όχημα νέος οδηγός και εσύ δεν πληρώνεις το επασφάλιστρο; δοκίμασε το να δεις Θα βοηθούσε βέβαια να κάνεις quote όλο το πόστ και όχι κόψε ράψε
GodzillaCover Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, sdikr said: Αν οδηγάει το όχημα νέος οδηγός και εσύ δεν πληρώνεις το επασφάλιστρο; δοκίμασε το να δεις Θα βοηθούσε βέβαια να κάνεις quote όλο το πόστ και όχι κόψε ράψε Ναι, επειδή το δοκίμασα στο λέω. Ισχύει μια χαρά, αλλά πληρώνεις πρόστιμο στην ασφαλιστική αν γίνει οτιδήποτε, είτε φταις είτε όχι.
sdikr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 17 minutes ago, GodzillaCover said: Ναι, επειδή το δοκίμασα στο λέω. Ισχύει μια χαρά, αλλά πληρώνεις πρόστιμο στην ασφαλιστική αν γίνει οτιδήποτε, είτε φταις είτε όχι. πχ https://www.anytime.gr/online/wcm/connect/www.anytime.gr-11409/acc761b7-bf3f-483b-b785-d2636cc648d3/premium-gap-plate-legal.pdf?MOD=AJPERES&CVID=mSMTIaB&CVID=mShsuMA Σελίδα 16 Δεν είναι μόνο πρόστιμο και παίζει ανάλογα την εταιρία
GodzillaCover Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 12 minutes ago, sdikr said: πχ https://www.anytime.gr/online/wcm/connect/www.anytime.gr-11409/acc761b7-bf3f-483b-b785-d2636cc648d3/premium-gap-plate-legal.pdf?MOD=AJPERES&CVID=mSMTIaB&CVID=mShsuMA Σελίδα 16 Δεν είναι μόνο πρόστιμο και παίζει ανάλογα την εταιρία Έχεις δίκιο τελικά στο ότι εξαρτάται από την εταιρεία. Generali και Interlife πάντως είναι μόνο το πρόστιμο.
andreaspA Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 9 ώρες πριν, sdikr είπε Αν οδηγάει το όχημα νέος οδηγός και εσύ δεν πληρώνεις το επασφάλιστρο; δοκίμασε το να δεις Θα βοηθούσε βέβαια να κάνεις quote όλο το πόστ και όχι κόψε ράψε η ΑΕ ισχυει ΠΑΝΤΑ! υπο προυποθεσεις η ασφαλιστικη εταιρια υπαρχει πιθανοτητα να κερδισει επανείσπραξη. Φυσικα και δεν υπαρχει καμια ελπιδα να κερδισει επανείσπραξη επειδη το ατυχημα το εκανε νεος οδηγος, συνεπως σου φοραει ενα επασφαλιστρο, σου βαζει και "προστιμο" επι του ετησιου ασφαλιστρου και πληρώνει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα