GodzillaCover Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 3 hours ago, sdikr said: Συγνώμη τώρα, αλλά και εσύ δεν του λες τώρα να μην το κάνει παράνομα; Λύσεις έχουν προταθεί, δεν είναι απαραίτητο το δίπλωμα που θα δηλωθεί να είναι του ιδιοκτήτη στην ασφάλεια Η ασφάλεια βγαίνει πάντα στο όνομα του ιδιοκτήτη, άσχετα με το ποιο δίπλωμα δίνεις. Δε γνωρίζω αν μπορεί να βγει ασφάλεια σε όνομα θανόντα.
NikosKallithea Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Μπορούν να κάνουν ακινησία οι μακαρίτες? Αν δεν εχει κλειδώσει το αφμ και είναι πρόσφατο προλαβαίνεις Αλλα και να είναι πας στην εφορία.
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 minute ago, NikosKallithea said: Αν δεν εχει κλειδώσει το αφμ και είναι πρόσφατο προλαβαίνεις Αλλα και να είναι πας στην εφορία. Ο λογαριασμός στο taxis (και όχι το ΑΦΜ) κλειδώνει με το που δηλωθεί ο θάνατος. Στην εφορία και να πας δεν θα σου κάνουν άρση, εκτός και αν έχει προχωρήσει η διαδικασία για κληρονομιά. 7 minutes ago, GodzillaCover said: Η ασφάλεια βγαίνει πάντα στο όνομα του ιδιοκτήτη, άσχετα με το ποιο δίπλωμα δίνεις. Δε γνωρίζω αν μπορεί να βγει ασφάλεια σε όνομα θανόντα. Πιο σωστό θα ήταν αν έλεγες ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου βγαίνει πάντα με δικαιούχο τον ιδιοκτήτη, επίσης στις ιντερνετικές δεν δίνεις κανένα δίπλωμα. Και ναι, μια χαρά ασφαλίζουν ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε μακαρίτη, χιλιάδες τέτοια κυκλοφορούν κανονικά ασφαλισμένα.
sdikr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, GodzillaCover said: Η ασφάλεια βγαίνει πάντα στο όνομα του ιδιοκτήτη, άσχετα με το ποιο δίπλωμα δίνεις. Δε γνωρίζω αν μπορεί να βγει ασφάλεια σε όνομα θανόντα. Στην ασφάλεια ζητάνε το δίπλωμα του οδηγού για να περάσουν τις όποιες εκπτώσεις ή επιβαρύνσεις (πχ νέος οδηγός), δεν είναι απαραίτητο να είναι ο ιδιοκτητης 37 minutes ago, Joshua21 said: Ο λογαριασμός στο taxis (και όχι το ΑΦΜ) κλειδώνει με το που δηλωθεί ο θάνατος. Στην εφορία και να πας δεν θα σου κάνουν άρση, εκτός και αν έχει προχωρήσει η διαδικασία για κληρονομιά. Πιο σωστό θα ήταν αν έλεγες ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου βγαίνει πάντα με δικαιούχο τον ιδιοκτήτη, επίσης στις ιντερνετικές δεν δίνεις κανένα δίπλωμα. Και ναι, μια χαρά ασφαλίζουν ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε μακαρίτη, χιλιάδες τέτοια κυκλοφορούν κανονικά ασφαλισμένα. Στις internetικες ζητάνε να τους δώσεις στοιχεία διπλώματος (έτη που το έχεις), αυτές που λένε χωρίς δικαιολογητικά δεν στο ζητάνε σε φωτογραφία, άλλες το ζητάνε Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από sdikr
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 11 minutes ago, sdikr said: Στις internetικες ζητάνε να τους δώσεις στοιχεία διπλώματος (έτη που το έχεις), αυτές που λένε χωρίς δικαιολογητικά δεν στο ζητάνε σε φωτογραφία, άλλες το ζητάνε Καμία ιντερνετική δεν στο ζητάει σε φωτογραφία όταν ασφαλίζεις κάποιο όχημα, αλλά και να υπάρχει κάποια που να το ζητάει είναι εξαίρεση, οι μεγάλες τουλάχιστον (HD και Anytime που ξέρω στα σίγουρα) δεν το ζητάνε. Μόνο όταν η ασφάλεια γίνεται με μεσάζοντα προβλέπεται να το ζητάνε.
sdikr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 minute ago, Joshua21 said: Καμία ιντερνετική δεν στο ζητάει σε φωτογραφία όταν ασφαλίζεις κάποιο όχημα, αλλά και να υπάρχει κάποια που να το ζητάει είναι εξαίρεση, οι μεγάλες τουλάχιστον (HD και Anytime που ξέρω στα σίγουρα) δεν το ζητάνε. Μόνο όταν η ασφάλεια γίνεται με μεσάζοντα προβλέπεται να το ζητάνε. Στο γράφω, αυτές που λένε πως δεν θέλει δικαιολογητικά δεν ζητάνε φωτο, η ergo πχ το ζητάει, όλες ζητάνε το πόσα χρόνια έχεις διπλωμα
piiii Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, sdikr είπε Μα δεν είπε κανείς πως την ζητάει το ΚΤΕΟ, ο ΚΟΚ την ζητάει απο την στιγμή που θέλεις να κυκλοφορήσεις το αμάξι Είπα απλά τις καταστάσεις που έχει μπροστά του και τίποτα παραπάνω.
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 10 minutes ago, sdikr said: όλες ζητάνε το πόσα χρόνια έχεις διπλωμα Όντως αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το "δείχνεις δίπλωμα" που γράφτηκε παραπάνω. Με εκείνο διαφωνώ, στις περισσότερες - αν όχι σε όλες - ιντερνετικές δεν το δείχνεις.
sdikr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 9 minutes ago, Joshua21 said: Όντως αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το "δείχνεις δίπλωμα" που γράφτηκε παραπάνω. Με εκείνο διαφωνώ, στις περισσότερες - αν όχι σε όλες - ιντερνετικές δεν το δείχνεις. Και σου γράφω, στην ergo Μου το ζητήσανε, γιατί το συνεχίζεις;
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Just now, sdikr said: Και σου γράφω, στην ergo Μου το ζητήσανε, γιατί το συνεχίζεις; Κατά τα άλλα εγώ το συνεχίζω να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια, όχι εσύ...
sdikr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, Joshua21 said: Κατά τα άλλα εγώ το συνεχίζω να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια, όχι εσύ... Επαναλαμβάνω λοιπόν 56 minutes ago, sdikr said: Στις internetικες ζητάνε να τους δώσεις στοιχεία διπλώματος (έτη που το έχεις), αυτές που λένε χωρίς δικαιολογητικά δεν στο ζητάνε σε φωτογραφία, άλλες το ζητάνε Και πραγματικά δεν το συνεχίζω καθώς δεν έχει και νοήμα, αφού λες είσαι σίγουρος πως δεν ζητάνε όλες , αλλά και αν ζητάνε θα είναι λίγες, κάπου μπάζει η πρόταση. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από sdikr
djcat Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Και αν δηλώσει κάποιος ψευδή στοιχεία στην ασφαλιστική, όπως προτείνεται από κάποιους, είστε σίγουροι πως αν γίνει το ατύχημα και το ανακαλύψουν, γιατί τότε σίγουρα θα το ανακαλύψουν, το συμβόλαιο σας θα είναι σε ισχύ;
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 7 minutes ago, djcat said: Και αν δηλώσει κάποιος ψευδή στοιχεία στην ασφαλιστική, όπως προτείνεται από κάποιους, είστε σίγουροι πως αν γίνει το ατύχημα και το ανακαλύψουν, γιατί τότε σίγουρα θα το ανακαλύψουν, το συμβόλαιο σας θα είναι σε ισχύ; Δεν νομίζω να πρότεινε κάποιος κάτι τέτοιο εδώ... Πάντως μια και ρωτάς εξαρτάται από το ποια στοιχεία ήταν ψευδή, για κάποια είναι λόγος ακύρωσης συμβολαίου, για κάποια άλλα δεν είναι, γίνε πιο συγκεκριμένος αν θέλεις.
GodzillaCover Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 1 hour ago, sdikr said: Στην ασφάλεια ζητάνε το δίπλωμα του οδηγού για να περάσουν τις όποιες εκπτώσεις ή επιβαρύνσεις (πχ νέος οδηγός), δεν είναι απαραίτητο να είναι ο ιδιοκτητης Ό,τι δίπλωμα και να δώσεις, στα «στοιχεία ασφαλισμένου», θα έχει το όνομα του ιδιοκτήτη. Το ξέρω γιατί αυτό ακριβώς έχω κάνει. Το αμάξι που έχω τώρα είναι στο όνομα συγγενικού προσώπου αλλά στον ασφαλιστή δώσαμε το δίπλωμα του πατέρα μου. Ε η ασφάλεια πάλι στον ιδιοκτήτη βγήκε. Τυπικά λογικά είναι όπως τα λέει ο Joshua.
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Ό,τι δίπλωμα και να δώσεις, στα «στοιχεία ασφαλισμένου», θα έχει το όνομα του ιδιοκτήτη. Το ξέρω γιατί αυτό ακριβώς έχω κάνει. Το αμάξι που έχω τώρα είναι στο όνομα συγγενικού προσώπου αλλά στον ασφαλιστή δώσαμε το δίπλωμα του πατέρα μου. Ε η ασφάλεια πάλι στον ιδιοκτήτη βγήκε. Τυπικά λογικά είναι όπως τα λέει ο Joshua. Η ασφάλεια πάντα στον ιδιοκτήτη βγαίνει.Δεν είναι κάτι νέο. Ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να έχει δίπλωμα οδήγησης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα