Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Just now, sotiris123 said: Έχουμε αυτοκίνητο που έληγε το ΚΤΕΟ ενώ ήταν τρακαρισμένο σε συνεννόηση με το ΚΤΕΟ μας πρότειναν να κάνουμε μέσω gov ακινησία και όταν επισκευαστεί το αμάξι μέσω gov να τεθεί ξανά σε κίνηση. Οπότε μίλα με το ΚΤΕΟ σου ενημέρωση τη κατάσταση και φαντάζομαι θα σου πουν το ίδιο η κάτι παρόμοιο Ξέχασαν όμως να σας ενημερώσουν πως άπαξ και δηλωθεί ηλεκτρονική ακινησία δεν θα είναι εφικτή η μετακίνηση του ως το συνεργείο, γιατί αν βρεθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από τον δηλωμένο τόπο ακινησίας θα θεωρηθεί ότι κυκλοφόρησε και θα του επιβληθεί 10.000€ πρόστιμο. Η περίπτωση του ts πάντως είναι διαφορετική, ο λογαριασμός στο taxis κλειδώνει αν δηλωθεί θάνατος, και μάλλον δεν θα μπορεί να δηλωθεί ακινησία.
sotiris123 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Καταλαβαίνω τη λες αλλά το αμάξι είναι στο συνεργείο και εκεί θα παραμείνει μέχρι να επισκευαστεί και μετά θα γίνει άρση ακινησίας και θα κυκλοφορήσει. Αυτό για το gov δεν το γνώριζα. Απλά είπα σε μια παρόμοια κατάσταση τι μας είπε το ίδιο το ΚΤΕΟ να κάνουμε και για αυτό αντί να ακούει εμάς ας επικοινωνήσει με το ΚΤΕΟ σίγουρα δεν είναι ο πρώτος που θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.
gx2 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SKIRA23 είπε Γνωρίζει κανείς αν ΙΧ του οποίου τα τέλη κυκλοφορίας είναι πληρωμένα κανονικά για όλη τη χρονιά αλλά έληξε η ασφάλεια (απεβίωσε ο πατέρας μου και δεν έχω δίπλωμα οδήγησης ΙΧ προς το παρόν) μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ ? ή αν μπορώ να ανανεώσω την ασφάλεια που είχε στο όνομα του ή να το ασφαλίσω στο όνομα μου (παρόλο δεν έχω δίπλωμα) για να περάσει ΚΤΕΟ ? Το ΙΧ γενικά δε κινείται, αποσύνδεσα την μπαταρία. Μίλα με τον ασφαλιστή σου. Πιθανόν να σου προτείνει μια ανανέωση της ασφάλειας για ένα μήνα η και λιγότερο ώστε να σε εξυπηρετήσει και να σε κρατήσει σαν πελάτη στη συνέχεια. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από gx2 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 6 minutes ago, sotiris123 said: Καταλαβαίνω τη λες αλλά το αμάξι είναι στο συνεργείο και εκεί θα παραμείνει μέχρι να επισκευαστεί και μετά θα γίνει άρση ακινησίας και θα κυκλοφορήσει. Αυτό για το gov δεν το γνώριζα. Απλά είπα σε μια παρόμοια κατάσταση τι μας είπε το ίδιο το ΚΤΕΟ να κάνουμε και για αυτό αντί να ακούει εμάς ας επικοινωνήσει με το ΚΤΕΟ σίγουρα δεν είναι ο πρώτος που θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Εφόσον η ακινησία έχει δηλωθεί στη διεύθυνση του συνεργείου και δεν πρόκειται να κινηθεί ούτε 50 μέτρα, τότε είσαι ok. Η ουσία πάντως είναι ότι το ΚΤΕΟ δεν σε ενημέρωσε πλήρως, αυτό ήταν το point μου. 1
NikosKallithea Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Παρέδωσε τωρα πινακίδες και οταν τελειώσει η διαδικασία της κληρονομιάς κανείς άρση. Τι ποιο απλο; 1
Nabuko Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 26 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Παρέδωσε τωρα πινακίδες και οταν κανείς τελειώσει η διαδικασία της κληρονομιάς άρση. Τι ποιο απλο; Μπορεί να παραδώσει? Αφού δεν είναι στο όνομά του επειδή δεν έχει τελειώσει η διαδικασία της κληρονομιάς. 2
GodzillaCover Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 2 hours ago, SKIRA23 said: αυτό που εννοούσα είναι ότι η ασφάλεια του ΙΧ είναι για το καλό του ιδιοκτήτη, δε μειώνει τις πιθανότητες ατυχήματος/δυστυχηματος αν συμβεί οτιδήποτε φυισικά και αναλαμβάνω τις όποιες ευθύνες, απο χρηματικά πρόστιμα έως και φυλάκιση ίσως θα ήταν καλό να ανοιχτεί ενα νήμα περι αυτών των θεματων, ειναι απιστευτος ο αριθμος των νεων (κυρίως ηλικίες 15-23) που οδηγει ΙΧ σχεδον καθημερινά... χωρίς δίπλωμα και ανασφάλιστοι, ο αριθμός είναι τεράστιος, πιθανόν περισσότεροι απο τους μισούς όπως και να 'χει, θα προσπαθήσω να ανανεώσω την ασφάλεια του πρώτα, εφόσον γίνεται Κλασικό insomnia. Βγαινει ο TS και λέει ότι θέλει να κάνει κάτι παράνομο. Πέφτουν όλοι οι «νομοταγείς πολίτες» από κάτω στα σχόλια να τον φάνε. Μετά ο TS παίρνει αμυντική στάση και λέει ό,τι να ναι για να δικαιολογηθεί. Στο θέμα μας, εφόσον μιλάμε για μικρή απόσταση, ας το πάει. Παρόλα αυτά είναι ένα ρίσκο. Παρα πολύ μικρό, αλλά ρίσκο. Και μπορεί να μπορέσεις να καλύψεις έναν προφυλακτήρα, αμφιβάλλω πολύ όμως αν μπορείς να καλύψεις έναν σοβαρό τραυματισμό/θάνατο. Έχεις δει τι αποζημιώσεις δίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις; Η καλύτερη λύση μάλλον είναι να μην το περάσεις καν ΚΤΕΟ μέχρι να το έχεις στο όνομά σου. Σιγά το πρόστιμο. Α, όσο για το νήμα που λες να ανοιχτει, αν δεν έχεις τι να κανεις και θες να γελάσεις, ψάξε εδώ στο insomnia «οδήγηση χωρίς δίπλωμα» ή «δικαστήριο για δίπλωμα». Είναι δεκάδες τέτοια. 1
sdikr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 42 minutes ago, GodzillaCover said: Κλασικό insomnia. Βγαινει ο TS και λέει ότι θέλει να κάνει κάτι παράνομο. Πέφτουν όλοι οι «νομοταγείς πολίτες» από κάτω στα σχόλια να τον φάνε. Μετά ο TS παίρνει αμυντική στάση και λέει ό,τι να ναι για να δικαιολογηθεί. Στο θέμα μας, εφόσον μιλάμε για μικρή απόσταση, ας το πάει. Παρόλα αυτά είναι ένα ρίσκο. Παρα πολύ μικρό, αλλά ρίσκο. Και μπορεί να μπορέσεις να καλύψεις έναν προφυλακτήρα, αμφιβάλλω πολύ όμως αν μπορείς να καλύψεις έναν σοβαρό τραυματισμό/θάνατο. Έχεις δει τι αποζημιώσεις δίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις; Η καλύτερη λύση μάλλον είναι να μην το περάσεις καν ΚΤΕΟ μέχρι να το έχεις στο όνομά σου. Σιγά το πρόστιμο. Α, όσο για το νήμα που λες να ανοιχτει, αν δεν έχεις τι να κανεις και θες να γελάσεις, ψάξε εδώ στο insomnia «οδήγηση χωρίς δίπλωμα» ή «δικαστήριο για δίπλωμα». Είναι δεκάδες τέτοια. Συγνώμη τώρα, αλλά και εσύ δεν του λες τώρα να μην το κάνει παράνομα; Λύσεις έχουν προταθεί, δεν είναι απαραίτητο το δίπλωμα που θα δηλωθεί να είναι του ιδιοκτήτη στην ασφάλεια 1
piiii Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 46 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Στο θέμα μας, εφόσον μιλάμε για μικρή απόσταση, ας το πάει. Παρόλα αυτά είναι ένα ρίσκο. Παρα πολύ μικρό, αλλά ρίσκο. Και μπορεί να μπορέσεις να καλύψεις έναν προφυλακτήρα, αμφιβάλλω πολύ όμως αν μπορείς να καλύψεις έναν σοβαρό τραυματισμό/θάνατο. Έχεις δει τι αποζημιώσεις δίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις; Θα συμφωνήσω με το παραπάνω. Απλά σε αυτή την περίπτωση λογικά πάντα οδηγείς σε safe mode κατάσταση. Προσέχεις τα πάντα! Κατα 99% αν μιλάμε για μικρή απόσταση δεν έχει κάτι να σου τύχει. Τώρα αν είσαι ούγκανος και συμπεριφέρεσαι το ίδιο και στο δρόμο οι πιθανότητες να σου τύχει κάτι αυξάνονται δραματικά. 1 1 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 3 hours ago, NikosKallithea said: Παρέδωσε τωρα πινακίδες και οταν τελειώσει η διαδικασία της κληρονομιάς κανείς άρση. Τι ποιο απλο; Μπορούν να κάνουν ακινησία οι μακαρίτες?
Maurikycli Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, Haldol είπε Αν δε μπορεί να ασφαλιστεί (λόγω του ότι δεν είναι στο όνομα ανθρώπου εν ζωή), ο πιο σίγουρος τρόπος να πάει στο ΚΤΕΟ είναι με οδική. Εφόσον είστε επαρχία (και ίσως να γνωρίζετε και κάποιον) αλλά το αμάξι ταυτόχρονα κινείται (δεν έχει δηλαδή πρόβλημα), δε νομίζω να σας πάρουν πολλά περισσότερα από 50€. Το να οδηγηθεί όμως ανασφάλιστο είναι βλακεία, ακόμα και αν γίνει από συγγενή που έχει δίπλωμα. Επίσης, το πρόστιμο αν καθυστερήσεις το ΚΤΕΟ είναι 16€ για έως 30 μέρες, 33€ για έως 6 μήνες, και 65€ + 150€ μετά τους 6 μήνες. Επίσης σε έλεγχο της τροχαίας βεβαιώνεται πρόστιμο 400€, το οποίο πληρώνεται στο 1/8 (δηλαδή 50€) εφόσον περάσεις ΚΤΕΟ μέσα σε 10 μέρες. Ή με άλλα λόγια, αν απλά ΔΕΝ περάσετε ΚΤΕΟ για κάποιο διάστημα, οι ποινές είναι ανεκτές. Η περιμένεις π.χ. να έχει τακτοποιηθεί το θέμα με τα κληρονομικά εντός του μήνα, το χειρότερο σενάριο μετά είναι στα 66€ (αν πετύχει σκ@τόμπατσο που σε γράψει την ώρα που πας στο ΚΤΕΟ). Το ρεαλιστικό σενάριο, είναι απλά τα 16€ της καθυστέρησης. Το πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό. Είναι ότι ακόμη και για την μεταβίβαση αυτοκινήτου που ανήκε σε θανόντα πρέπει να έχει δελτίο τεχνικού ελέγχου σε ισχύ
piiii Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Λοιπόν επειδή πέρασα μια ακόμα ποιό δύσκολη κατάσταση απο του ts, η απάντηση είναι ότι όσες φορές θυμάμαι που πέρασα ΚΤΕΟ, ποτέ δεν ζήτησαν ασφάλεια Αδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα ζητάνε συνήθως. Δεν ξέρω γιατί απόσταση μιλάμε μέχρι το ΚΤΕΟ αλλά αν είσαι σούπερ προσεχτικός δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν στο συστήνω. Πάντως απο ότι κατάλαβα πρέπει να μπορείς να βγάλεις ασφάλεια ακόμα και σε θανόντα άνθρωπο. Και τι εννοώ. Είχα ένα παλιό αυτοκίνητο σε ακινησία για αρκετά χρόνια(κάπου 17). Ηταν στο όνομα της μητέρας μου και για λόγους ανωτέρας βίας δεν το είχα κάνει αποδοχή κληρονομιάς. Κατα μία έννοια ήταν ένα αμάξι φάντασμα. Πέρσυ θέλησα να το βγάλω σε κυκλοφορία. Ο τύπος στην εφορία μου λέει θα το ασφαλίσεις και θα έρθεις να πληρώσεις τα τέλη για να γίνει η άρση. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι το αμάξι δεν ήταν στο όνομά μου αν και του το ανέφερα. Να μην τα πολυλογώ. Λέω τον ασφαλιστή μου, θέλω να κάνω μια μηνιαία ασφάλεια για να μπορέσω να κάνω άρση ακινησίας. Μου ζήτησε το παλιό ΑΦΜ της μητέρας μου, του το έδωσα και έβγαλε κανονικά ασφάλεια. Του λέω είσαι σίγουρος ότι γίνεται; Ναί γίνεται μου απάντησε. Πραγματικά δεν ξέρω τι σόι ελέγχους κάνουν ακριβώς.
The_Judas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Μπορείς να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου και στο όνομα του θανώντος αν το επιθυμείς. Σε αυτά τα θέματα μόνο την πινακίδα ελέγχουν οι ασφαλιστές. Η άλλη εναλλακτική είναι να δηλώσεις στην εφορία ακινησία του αυτοκινήτου λόγω θανάτου. Αυτό δεν νομίζω ότι γίνεται ηλεκτρονικά (αφού έχει κλειδώσει το taxis) οπότε θα πρέπει να ρωτήσεις στην εφορία. η τελευταία εναλλακτική είναι να το μεταφέρεις με δικό σου ρίσκο χωρίς ασφάλεια. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από The_Judas
sdikr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 12 minutes ago, piiii said: Λοιπόν επειδή πέρασα μια ακόμα ποιό δύσκολη κατάσταση απο του ts, η απάντηση είναι ότι όσες φορές θυμάμαι που πέρασα ΚΤΕΟ, ποτέ δεν ζήτησαν ασφάλεια Αδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα ζητάνε συνήθως. Δεν ξέρω γιατί απόσταση μιλάμε μέχρι το ΚΤΕΟ αλλά αν είσαι σούπερ προσεχτικός δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν στο συστήνω. Πάντως απο ότι κατάλαβα πρέπει να μπορείς να βγάλεις ασφάλεια ακόμα και σε θανόντα άνθρωπο. Και τι εννοώ. Είχα ένα παλιό αυτοκίνητο σε ακινησία για αρκετά χρόνια(κάπου 17). Ηταν στο όνομα της μητέρας μου και για λόγους ανωτέρας βίας δεν το είχα κάνει αποδοχή κληρονομιάς. Κατα μία έννοια ήταν ένα αμάξι φάντασμα. Πέρσυ θέλησα να το βγάλω σε κυκλοφορία. Ο τύπος στην εφορία μου λέει θα το ασφαλίσεις και θα έρθεις να πληρώσεις τα τέλη για να γίνει η άρση. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι το αμάξι δεν ήταν στο όνομά μου αν και του το ανέφερα. Να μην τα πολυλογώ. Λέω τον ασφαλιστή μου, θέλω να κάνω μια μηνιαία ασφάλεια για να μπορέσω να κάνω άρση ακινησίας. Μου ζήτησε το παλιό ΑΦΜ της μητέρας μου, του το έδωσα και έβγαλε κανονικά ασφάλεια. Του λέω είσαι σίγουρος ότι γίνεται; Ναί γίνεται μου απάντησε. Πραγματικά δεν ξέρω τι σόι ελέγχους κάνουν ακριβώς. Μα δεν είπε κανείς πως την ζητάει το ΚΤΕΟ, ο ΚΟΚ την ζητάει απο την στιγμή που θέλεις να κυκλοφορήσεις το αμάξι
Maurikycli Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, piiii είπε Να μην τα πολυλογώ. Λέω τον ασφαλιστή μου, θέλω να κάνω μια μηνιαία ασφάλεια για να μπορέσω να κάνω άρση ακινησίας. Μου ζήτησε το παλιό ΑΦΜ της μητέρας μου, του το έδωσα και έβγαλε κανονικά ασφάλεια. Του λέω είσαι σίγουρος ότι γίνεται; Ναί γίνεται μου απάντησε. Πραγματικά δεν ξέρω τι σόι ελέγχους κάνουν ακριβώς. Είναι σαν να γίνεται αλλά αν χρειαστείς κάλυψη δεν θα γίνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα